Görüş Bildir
Haberler
Futbolun Geleceği Onların Elinde! Çok İyi Teknik Direktör Olma Potansiyeli Olan Futbolcular

Futbolun Geleceği Onların Elinde! Çok İyi Teknik Direktör Olma Potansiyeli Olan Futbolcular

06.11.2020 - 17:50

Sahada yaptıklarıyla futbolseverlere taktik zekalarından esintiler sunan, gelecekte hepimizin saha kenarında görmek isteyeceği, çok iyi teknik direktör olma potansiyeline sahip futbolcuları derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Andres Iniesta

1. Andres Iniesta

Barcelona altyapısı yetişmiş, total futbolu ustalarından öğrenen Iniesta, futbolculuk döneminde müthiş tekniğinin yanı sıra zekasıyla da ön plana çıkıyordu. Sahadaki akıllıca hamlelerini teknik direktör olduğunda da yaparsa futbol dünyasında fark yaratabilir.

2. Jordan Henderson

2. Jordan Henderson

Liverpool'un efsane kaptanı Gerrard emekli olduktan sonra kaptanlık pazu bandını koluna takan Henderson, takımının liderlik eksikliği hissetmemesini sağladı. Kısıtlı yeteneklerine rağmen hırsı, liderlik yetenekleri, çalışkanlığıyla tarihe geçecek bir Liverpool takımının kaptanı oldu. Ayrıca Jurgen Klopp gibi bir ismin tedrisatından geçti. Bu özellikleriyle eğer bir teknik direktör olmaya karar verirse futbol dünyasına damga vurabilir.

3. David Silva

3. David Silva

2010-2020 yılları arasında dünya futbolunun lokomotiflerinden biri olan Manchester City'nin oyun anlamındaki lideri kimdi? Elbette David Silva... Ayrıca 2008-2012 yılları arasında kupalara ambargo koyan İspanya'nın kadrosunda olması; Pep Guardiola, Manuel Pellegrini ve Roberto Mancini gibi farklı taktik seçenekleri olan hocalarla çalışma tecrübesi olması kendisinin potansiyeli konusunda futbolseverlere bazı fikirler veriyor.

4. Virgil van Dijk

4. Virgil van Dijk

Liverpool Jurgen Klopp'un göreve gelmesiyle iyi futbol oynamaya başlamıştı ama defansif anlamda sorunları mevcuttu. Liverpool'a transfer olmasıyla takımına sınıf atlatan, defansın lideri olan kişi de Virgil van Dijk'ten başkası değildi. Ayrıca kendisi Hollanda ekolü gibi bir ekolden geldiği için belirli bir futbol kültürüne oldukça hakim diyebiliriz.

5. Gianluigi Buffon

5. Gianluigi Buffon

Buffon futbola doymuyor, bunu biliyoruz. Belki de bir türlü kazanamadığı Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için bırakmak istemiyor. Ama futbolculuğunda kazanamadığı o kupayı belki teknik direktörken kazanabilir. Çünkü futbolculuk kariyerinde çok büyük teknik direktörlerle çalıştı ve saha içinde her zaman takımının lideriydi. Ayrıca tüm futbolseverler biliyor ki İtalyan teknik direktörler taktiksel olarak her zaman futbola yön vermişlerdir. Gelecekte bunlardan biri neden Buffon olmasın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sergio Busquets

6. Sergio Busquets

Barcelona'nın dünya futbolunu kasıp kavurduğu zamanlar sorulan bir soru vardı; 'Bu adam bu yeteneğiyle nasıl Barcelona'da oynuyor?'. Ancak Pep Guardiola, Busquets'in takımının en önemli parçası olduğunu söylüyordu. Çünkü zamanında aynı takımda o da aynı pozisyonda oynuyordu ve taktiksel olarak Busquets'in takım için ne kadar önemli olduğunu biliyordu. Busquets'in yıllarca Barcelona'da ilk 11 oynamasının en büyük nedeni de taktik zekası. Bu zekasını ilerleyen yıllarda futbolu değiştirmek için kullanabilir.

7. Thomas Müller

7. Thomas Müller

'Bu adamın öyle pek bir yeteneği yok, öyle müthiş goller atmıyor, sahada bazen görünmüyor bile ama bir şekilde skora etki ediyor'. Müller'i bu cümlelerle anlatabiliriz. Peki bu adam nasıl sürekli skora etki edebiliyor? Müthiş taktik zekası sayesinde! Kendisiyle pek iyi anlaşamayan Ancelotti bile 'taktiksel anlamda dünyanın en iyi forveti' diyor Müller için. Yıllarca Bayern ve Almanya Milli Takımı'nın vazgeçilmez parçası olan Müller, Alman ekolünün futbola hediye ettiği en önemli miraslardan biri. Bu miras sadece sahada değil, saha kenarında da oldukça etkili olabilir.

8. Luka Modric

8. Luka Modric

Bu listede 2010'lu yıllarda 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Real Madrid'in bir futbolcusu yer almasa hoş olmazdı değil mi? İşte o futbolcu burada. Çoğu kişi o Real Madrid'in liderinin Cristiano Ronaldo veya Sergio Ramos olduğunu söyleyebilir. Ancak taktiksel anlamda sahada en çok fark yaratan futbolculardan biri Modric'ti. Bunu 2018 Dünya Kupası'nda ülkesini finale çıkararak da kanıtladı. Mourinho, Ancelotti, Zidane gibi başarılı teknik direktörlerin elinde pişen Modric, ilerleyen yıllarda teknik direktör olarak da dünya futboluna damga vurabilir.

9. Wayne Rooney

9. Wayne Rooney

Şu sıralar pek göz önünde olmasa da Wayne Rooney sahada çok büyük fark yaratabilen bir futbolcu. Yıllarca Alex Ferguson'un Manchester'ında sahada büyük fark yaratmakla kalmadı, taktiksel olarak da takımında liderlik yaptı. Şu an Derby County'de hem futbolcu hem de yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Rooney, futbol otoritelerine göre çok büyük bir teknik direktörlük potansiyeline sahip.

10. Cesc Fabregas

10. Cesc Fabregas

Cesc Fabregas'ın çok iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra dünyanın en şanslı futbolcularından biri olduğunu söyleyebiliriz. Arsene Wenger, Pep Guardiola, Vicente Del Bosque, Jose Mourinho gibi birinci sınıf teknik direktörlerle çalışma şansına sahip oldu. Bunların yanı sıra; Xavi, Inıesta, Messi, Henry, Viera, Terry gibi çok iyi futbolcularla oynadı. Saha içinde hem yardımcı hem de lider pozisyonlarda oynayan Fabregas, birçok farklı taktik ile oynayıp başarılı olmuş bir oyuncu. Bu yüzden teknik direktör olmayı seçerse çok başarılı olma ihtimali bir hayli fazla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biraz da Türk futbolculardan iyi teknik direktör potansiyeli olanlara bakalım:

11. Nuri Şahin

11. Nuri Şahin

Çok iyi bir futbolcu olmasına rağmen kariyeri sakatlıklarla boğuşmakla geçen Nuri Şahin, teknik direktör olmak isterse başarılı olacağına inancımız tam. Kendini entelektüel anlamda geliştiren ve 5 farklı dili çok iyi konuşan Nuri, çok iyi teknik direktörlerle birlikte çalıştı. Klopp, Mourinho, Rodgers, van Marwijk gibi isimlerin tedrisatından geçen Nuri Şahin, teknik direktör olursa kendisinden çok beklentimizin olacağı bir isim.

12. Mehmet Topal

12. Mehmet Topal

Geçtiğimiz günlerde 3 farklı on yılda Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıkan ilk Türk futbolcu olan Mehmet Topal, bu istikrarını teknik direktör olarak da gösterebilecek bir isim. Farklı futbol anlayışlarını futbolcuyken tecrübe eden isim, saha içinde de sıkça liderlik yapıyordu. Teknik direktör olmak isterse bu özelliklerini başarılı bir şekilde takımına adapte edeceğini düşünebiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
17
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?