Görüş Bildir
Haberler
TV
Final Yapmış En İyi 20 Yabancı Dizi

etiket Final Yapmış En İyi 20 Yabancı Dizi

Ömer Faruk Öztürk
31.07.2014 - 13:56 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 14:04

20. Carnivale

20. Carnivale

Ekonomik bunalımın bütün dünyayı huzursuz ettiği 1930'lu yıllarda bu olağandışı topluluğun ve ucubelerinin dengeler üzerindeki oyununu konu ediyor. Seyir halinde olan karnavalın son üyesi Ben Hawkins, California'da yaşayan Rahip Justin Crowe'la aynı gizemli ve şifreli rüyaları paylaşıyor. Sihrin bu son çağında, kaderleri birleşen bu iki insan, bilinçli ya da bilinçsiz olarak iyilik ve kötülük arasındaki büyük çarpışmaya doğru sürüklenirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Entourage

19. Entourage

En iyi arkadaşınızın Hollywood'da yıldızının parlamaya başladığını düşünün...

 Ne yaparsınız?

 Ona sırt mı çevirirsiniz? Yoksa yanında mı yer alırsınız?

 İşte tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni bomba 'Entourage'da kariyerinde yükselişe geçen film yıldızı Vince Chase 

(Grenier) ve onu bu eğlenceli şöhret yolculuğunda yalnız bırakmayan arkadaşlarının Hollywood´daki inişli çıkışlı yaşamları

 mercek altına alınıyor...

18. Arrested Development

18. Arrested Development

Dizinin konusu batan bir şirket, herşeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları Michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. 

Dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor. Hikaye anlatımı ve espriler diğer komedi dizilerine göre çok sıradışı ve absürd.Dizi çekimleri, sürekli hareket halinde, sabit durmayan dijital kameralarla yapılmış ve olaylar çekim tekniğinin de etkisiyle çok seri ilerliyor dizi bittikten seneler sonra seyirci baskısı ile 4. sezonu yapıldı.

17. Friends

17. Friends

New York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir.

 Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır...

16. Fringe

16. Fringe

Walter Bishop adlı bir bilim adamı, onun tuhaf oğlu ve bir FBI ajanı üçgeninde ilerleyecek olan dizide Walter Bishop’ı John Noble (The Lord of The Rings), dengesiz oğlu Peter rolünü de Dawson’s Creek dizisinden hatırladığımız Joshua Jackson canlandırıyor. Dizinin her bölümü bir hikayeden oluşacak ama bir ana hikayesi de olacak.

15. Battlestar Galactica

15. Battlestar Galactica

12 Koloni’de yaşayan insanlar,düşmanları Saylonlar ile 40 yılı aşkın bir süredir barış içinde yaşamaktadır. Ancak Saylonlar’ın gerçekleştirdikleri sinsi saldırıyla, kolonilerin savunma sistemleri etkisiz hale getirilip nüfusun yoğunlaştığı tüm merkezlerin nükleer silahlar ile yok edilmesi her şeyin birdenbire değişmesine sebep olacaktır.

 Aslında Saylonlar, yıllar önce insanlar tarafından yapay zekâ kullanılarak üretilmiş sofistike robotlardır. Ancak zaman içinde kendi zekâ ve bilinçleri oluşmuş; efendilerine karşı örgütlenerek ilk İnsan/Saylon savaşının başlamasına neden olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Scrubs

14. Scrubs

Dizi çoğunlukla, Bill Lawrence tarafından yaratılmış olan ve gerçekte var olmayan Sacred Heart hastanesinde geçer. Baş karakter John 'J.D.' Dorian'ın iç sesleri ve hayalleriyle renklendirilen anlatım, 20 dakikaya bir dünya sığdırabilecek cinstendir.

 Konusu ise şöyledir: Tıp okulundan yeni mezun olan J.D. ve üniversiteye başladığı günden beri en iyi arkadaşı olan Turk, Sacred Heart hastanesinde stajyer olarak çalışmaya başlarlar. 

J.D.'nin hayatı, kendisiyle aynı anda stajyerliğe başlayan depresif genç kız Elliot ile tanışınca ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar.

 Turk ise, 8 yıllık hemşire olan latin kökenli Carla'dan hoşlanır. Elbette, uzun sürecek olan bu stajyerlik döneminde yediği içtiği ayrı gitmeyen iki arkadaşın başına gelecek en önemli şey aşk değildir.

 J.D'nin, hastanedeki ilk gününde tanıştığı vurdumduymaz başhekim Dr. Kelso ve kendine has tedavi yöntemleri olan Dr. Cox arasında bir seçim yapması gerekmetedir...

13. House

13. House

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış müthiş biridir. 

Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır. Hastalarla, zorunlu kalmadıkça doğrudan temasa geçmemeyi tercih eder, ancak ekibindeki doktorların psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. 

Ekibinde yer alan doktorlar; Dr. Eric Foreman (nörolog, sinir sistemi uzmanı), Dr. Robert Chase (kardiyoloji ve yoğun bakım uzmanı) ve Dr. Allison Cameron (immünolog, bağışıklık sistemi uzmanı)'dur. 

Hastanenin yöneticisi ve Princeton-Plainsboro Tıp Fakültesi'nin dekanı Dr. Lisa Cuddy (endokrinolog, hormonal sistem uzmanı), onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur  ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir. 

Dr. House'un en iyi dostu onkolog (kanser hastalıkları uzmanı) Dr. James Wilson'dur...

12. Seinfeld

12. Seinfeld

DiziJerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın günlük hayatta ki komik maceralarını konu alıyor.

Jerry bir komedyendir. Arkadaşı George ise girdiği her işi batıran, yalancı, her zaman kaybeden bir adamdır. Elaine ise zamanında Jerry ile çıkmıştır ve yakın arkadaş olarak kalmışlardır. Dürüstlüğü sebebiyle sürekli başını belaya sokar, erkek arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalır. Dizinin en çatlak karakteri ise Jerry'nin kapı komşusu Kramer'dır. Jerry'nin evini kendi evi gibi kullanmasıyla ve kapıdan girip direk buzdolabına yönelmesiyle meşhurdur.

Seinfeld yayın hayatı boyunca bir çok ödül kazanmıştır. Onlarca kez Emmy'e aday olmuş, ondan fazla Emmy ödülü kazanmıştır.

11. Rome

11. Rome

Her Şehrin Kendi Sırları Vardır.Cumhruyet’in kuruluşundan dörtyüz yıl sonra, Roma bir milyon insanın yaşadığı kozmopolit bir başkent, hızla büyüyen imparatorluğun merkez üssü ve dünyadaki en zengin şehirlerinden biriydi.

 Cumhuriyet, tek bir adamın mutlak gücü eline geçirmeden, paylaşılan iktidar ve şiddetli kişisel rekabet ilkeleri üzerine kurulmuştu.

 Dizimiz Dönemin gerçeklerini büyük ölçüde yansıtmaktadır, Gerek oyunculuklar gerek Kamera çekimleri gerçekten çok iyidir...

10. Six Feet Under

10. Six Feet Under

American Beauty’nin senaristi Alan Ball’ın senaryosunu yazdığı dizi, bir cenaze evi işleten ve bu evde yaşayan Fisher ailesinin yaşantılarına dair bir kara mizahtır.

 2003 yılında En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre ödülü alan yapım, 2005 yılında 5. sezonuyla ekranlara veda etmiştir.2004 Altın Küre'de iki ayrı dalda aday gösterilip Frances Conroy ile Televizyon dizilerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Aynı yıl Screen Actors Guild Awards'da (Conroy ve tüm casting ekibi ile) iki ödül almıştır. 32 kez Emmy adaylığı alıp 7'sini, 8 Golden Globe adaylığından 3'ünü kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Prison Break

9. Prison Break

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.

Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek şekilde vücuduna dövmesini yaptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. 

Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

8. Band of Brothers

8. Band of Brothers

Yıl:1942- Yer:Toccoa Kampı. 101.Hava gücü ve 506.Alay gönüllülerinin işi hiç de kolay olmayacaktı.Onlar eğitildiler,ter döktüler,çalıştılar,planladılar ve herşeyi en baştan aldılar.

Düşman hattının gerisinde ve çıkartma gününde içgüdülerine,misyonlarını yerine getireceklerine inanmak zorundalardı.Kendine güven,yanındaki silah arkadaşına güven...O kişi paraşütçü kardeşin olduğu sürece.

Steven Spielberg ve Tom Hanks, Er Ryan'ı Kurtarmak'taki ortak başarılarından sonra, 2.Dünya Savaşı askerleri hakkında anlatacak daha fazla hikaye olduğunu keşfettiler.Kardeşler Takımı, Stephen E. Ambrose'nin kitabına dayanan heycanlı,savaşın gerçekçi destanı...

7. Dexter

7. Dexter

Miami polis teşkilatında adli tıp görevlisi olarak çalışan Dexter Morgan aynı zamanda detaylı planlarla hareket eden serinkanlı bir katildir. Kurbanlarını özenle seçer ve oldukça profesyonel şekilde cinayetler işler. 

 Küçüklüğünden bu yana insanlarla iletişiminde problemler vardır. Soğuk ve ilgisiz bir çocuk olarak büyümüştür. Babasının etkisiyle adli tıp görevlisi olmuş, bu yolla katillere daha yakın olarak kendine yeni yöntemler öğrenmiş ve de aynı zamanda katillerin aklından geçenleri anlamasıyla olayları daha kolay çözmeye başlamıştır.

“Dexter”, sıradışı bir karakterin karanlık iç dünyasını, toplumla olan soğuk ilişkilerini başarıyla ekrana yansıtan, TV’de sıkça göremeyeceğimiz ürküten cinayet sahneleri barındıran bir dizi. Kesinlikle alışık olduğumuz CSI tarzı dizilere benzemiyor. Oldukça karanlık, sert ve soğuk. Tüm dizi takipçilerinin izlemesi gerek.

6. Lost

6. Lost

Avustalyadan Amerikaya giden bi yolcu uçagı bir nedenden ötürü rota degiştirir. Uçak nedensiz bi şekilde düşmeye başlar. Havada parçalandıktan sonra bir adaya düşer. Ama 48 kişi kurtulur.Hemen kurtulacagını düşünürler ama kurtarmaya kimse gelmez. 

Bu tropikal adanın içinde gizli canavalar, kutup ayıları,yabani hayvanlar vardır. Her bölümde farklı bir kişinin geçmişini göstererek ve her bölümde izleyicinin aklına soru işaretleri bıraktırarak popiriterligini arttırmıştır dizi...

5. Spartacus

5. Spartacus

Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. 

Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar.

 Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar...

Unutulmadın Andy Whitfield...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Wire

4. The Wire

Dizinin her bir sezonu Baltimore şehrinin ayrı bir yüzüne odaklanmıştır. Bunlar sırasıyla, uyuşturucu trafiği, liman, şehir yönetimi ve bürokrasi, eğitim sistemi ve yazılı basındır.

 Geniş oyuncu kadrosu, genelikle diğer rolleriyle fazla ünlü olmamış karakter oyuncularından oluşur. Simon dizinin bir suç draması olarak sunulmasına rağmen, 'gerçekten Amerikan şehriyle, bir arada nasıl yaşadığımızla ilgili. Kurumların bizi bağımsız bireyler olarak nasıl etkilediğiyle ilgili ve ister polis, ister yükleme işçisi, ister uyuşturucu satıcısı, ister politikacı, yargıç ya da avukat, en sonunda riske girerek bağlı olduğunuz kurumla mücadele etmeniz gerektiğine ilişkin' olduğu yorumunu yaptı.

Büyük bir ticari başarı ya da önemli bir televizyon ödülü kazanamamış olsa da, The Wire genellikle eleştirmenler tarafından gelmiş geçmiş en büyük televizyon dizilerinden biri olarak tanımlanır. Dizi, şehir hayatını, sanatsal hırsları gerçekçi yansıtması ve sosyopolitik temaları alışılagelmişin aksine derinlemesine incelemesiyle dikkat çeker.

3. OZ

3. OZ

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız...

Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... 

Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için...

2. The Sopranos

2. The Sopranos

David Chase’in yapımcılığını üstlendiği, 1999-2007 yılları arasında Amerikan HBO televizyonunda yayınlanmış dizidir.

 Dizinin konusu New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar.

 Dizinin senaryosunda belki de en önemli yeri tutan Tony ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyaloglar, 6 sezon boyunca suç-ahlak dengesinin tartışılması açısından dizinin en çok hatırda kalan sahneleri olmuştur.

1. Breaking Bad

1. Breaking Bad

Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi... Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek... Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. 

The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir.

 Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür... Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlamaktır.

   Ancak işler kontrolden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın.

 Hele Malcolm in the Middle'ın babası Bryan Cranston, Emmy kazandığı Walter rolünde hayatının performansını sunarken...

Emeği Geçenler

'Yabancı Diziler' grubundan Yasin Dokuyucu,Zigur Veizaj ,Hakan Uzun ve Yiğit Erdoğan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
79
49
38
37
30
23