Görüş Bildir
Haberler
Farkında Olmadan Kendi Ellerinizle Cildinize Zarar Vermenize Sebep Olan 8 Alışkanlık

Farkında Olmadan Kendi Ellerinizle Cildinize Zarar Vermenize Sebep Olan 8 Alışkanlık

26.08.2021 - 18:00

Cildimizin güzelliği her şeyden önemli. Pek çok kişi de bunu bilerek cildine özen gösteriyor. Ancak birçoğumuz özen gösterelim derken farkında olmadan cildimize zarar verebiliyoruz. Gün içinde farkında olmadan yaptığımız cilde zarar veren 8 alışkanlığı sıraladık. Dikkatli okuyun, hepsi çok önemli!

1. Havluyla sert bir şekilde kurulanmak

Duştan veya yüzümüzü yıkadıktan sonra havluyla kurulama işlemi yapmak cildimiz için çok önemli. Ancak bu işlemi derimizi kazırcasına sert bir şekilde yapmamalıyız. Aksi halde cildimiz zarar görebilir, çizilebilir ve kuruluklar oluşabilir. Nazik ve tampon hareketlerle kurulama yapmak en güzeli.

2. Çok sıcak suyla duş almak

2. Çok sıcak suyla duş almak

Sıcak su yoğun günün sonunda vücudumuzu dinlendirir, adeta pamuk gibi yapar. Ancak bu durumu abartmamakta fayda var. Çünkü sıcak su cildimizi kurutan, kızarmasına sebep olan faktörlerden biri. Ayrıca sıcak su vücudumuzdaki doğal yağların atılmasına ve bakterilerin oluşmasına sebep olabiliyor.

3. Duşta lif kullanmak

3. Duşta lif kullanmak

Duşta vücut temizliği yaparken pek çok kişi lif kullanıyor. Lifler sayesinde derinlemesine temizlik yapıldığını düşünüyor. Ancak uzmanlar deri dokusuna zarar veren sert temizliğin haftada iki kereden fazla uygulanmasını önermiyor. O nedenle her duşta lif kullanmak çok da sağlıklı değil.

4. Güneş kremi kullanmamak

4. Güneş kremi kullanmamak

Birçok kişi güneş kremini yalnızca yaz aylarında hatta tatile gittiğinde güneşten korunmak için kullanıyor. Ancak güneş her zaman var ve cildimize her zaman zarar verebilir. O nedenle güneşli ortama çıkıldığında mevsim fark etmeksizin güneş kremi kullanmak en doğrusu.

5. Sivilce sıkmak

5. Sivilce sıkmak

Sivilceler herkesin düşmanı. Cildinizde sivilce çıkıyorsa hemen kurtulmak için onu sıkıyor olabilirsiniz. Ancak sıktığınız sivilceler cildinizin lekelenmesine, enfeksiyon kapmasına ve cilt tabakasının zarar görmesine sebep olabilir.

6. Makyajı silmeden uyumak

6. Makyajı silmeden uyumak

Makyajın cildimize olan zararları saymakla bitmez. Ancak siz özenli davranırsanız bu zararları en aza indirebilirsiniz. Örneğin, cildinizi iyi nemlendirebilir, sabah ve akşam cilt temizleme suyuyla yıkayabilir, düzenli olarak maske yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak makyajımızı temizlemeden uyumamaya özen gösterebilirsiniz.

7. Yastık kılıfını sık değiştirmemek

7. Yastık kılıfını sık değiştirmemek

Yastık kılıfları her gece uzun saatler boyunca cildinizin ve saçlarınızın yağını emer. Uzun süre kaldığında ise yastık kılıfının yüzeyinde bakteriler oluşabilir. O nedenle 2 günde bir yastık kılıfınızı değiştirerek cildinize iyilik yapabilirsiniz.

8. Cilt bakımı sonrasında dışarı çıkmak

8. Cilt bakımı sonrasında dışarı çıkmak

Cildinizi uzun işlemlerden geçirerek temizlediniz, maske yaptınız ve güzelce nemlendirdiniz. Cilt temizliği esnasında gözenekleriniz açılır ve temizlemenize yardımcı olur. Bu aşamaları bitirdikten sonra dışarı çıktığınızda açılmış gözeneklerinize tozlar ve pislikler dolar. Böylece yaptığınız bakım boşa gitmiş olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın