Görüş Bildir
Haberler
Evliliğinizi Yıkabilecek 9 Kötü Alışkanlık

Evliliğinizi Yıkabilecek 9 Kötü Alışkanlık

www.hayatburada.com
03.02.2015 - 13:55 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 01:03

Evliliğinizi Yıkabilecek 9 Kötü Alışkanlık

Facebook ve akıllı telfonunuza eşinizden daha çok mu vakit harcıyorsunuz? Seks hayatınızı görmezden mi geliyorsunuz? Yüksek tutardaki ödemelerinizi eşinizden saklıyor musunuz? Bütün bu davranışlar evliliğinizi yok edebilir. Evliliğinizi yıkabilecek 9 kötü alışkanlık ve de bunları nasıl düzeltebileceğinize dair öneriler..

Kaynak: http://www.hayatburada.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bağımlılık

1. Bağımlılık

Sosyal medya, gıda, alkol, uyuşturucu, alışveriş veya kumar – herhangi bir düzeyde bağımlılık hızlı bir şekilde evliliğinizi sömürebilir. Bağımlılık, siz farketmeden evliliğinizde 3. biri haline gelebilir.

Eşiniz ile geçirebileceğiniz vakti, Facebook, Instagram, Pinterest, ya da Twitter’da geçirmek gerçekten kötü bir tercih. Tercihlerinizi ve asıl değer verdiklerinizi biran önce düşünüp durumu iyileştirmelisiniz.

2. Seksden Kaçınmak

2. Seksden Kaçınmak

Hayatınızda artık seksin olmaması ya da azalması konusunda bahaneler üretme konusunda uzmanlaşmış iseniz, evliliğinizin başı dertte demektir. Samimiyet evlilik müessesini birlikte tutmaya yarayacak tek unsurdur.

Saksıdaki bir çiçeği  bir köşede bırakıp 20 sene boyunca onun yaşamasını beklememelisiniz. Havanızda değil misiniz? Eşinize karşı olan tutumunuz buna sebep olabilir. Birbirine karşı samimi olmanız iyi hissetmenizi sağlaycaktır. Eğer sürekli negatif bakıp, olumsuz eleştiride bulunuyor ve kavga ediyorsanız, birbirinize yakın olmanız çok zor.

1 Ay bounca eşinizde sevdiğiniz şeyler üzerine konsantre olun. Ve o seks başlattığında “hayır” dan çok “evet” denemeyi deneyin. Yapılan araştırmalar göstermiştirk ki, orgazm olmak ve fiziksel dokunmalar, hem kadın hem de erkek için sağlıklı yaşamı destekler.

3. İletişim Eksikliği

3. İletişim Eksikliği

Her konuşmanız kavgaya mı dönüşüyor? İyi bir iletişim ne istediğinizi tam olarak öğrenmenizi sağlar, karşınızdaki insanın zihninizi okumasını beklemeyin. Varsayımlardan ve belirsizlikten kaçının. Kendinizi ve ne istediğinizi açıkca söyleyin.

Kendimizi açıkca ifade edememize sebep olan şeyler eşinizin vereceği tepkiden kormak, gemişimizde gördüğümüz aile içi, ve etrafımızda gözlemlediğimiz ilişkilerdir.

Birbirinizi dinlemek çok zordur, ancak bunu öğrenmek gerçekten çok zordur. Bunun için yapabileceğiniz bir egzersiz var. Birbirinizin yüzüne bakacak şekilde karşılıklı olarak oturun. Biriniz bir durumu anlatırken diğeriniz onu hiç bir müdahalede bulunmadan dinlesin. Daha sonra dinlediğini tekrar etsin. Diğerinin ne anlatmak istediğini anlamak için bunu sürekli yapın.

4. Eşinize Düşmanmış Gibi Davranmak

4. Eşinize Düşmanmış Gibi Davranmak

Kötü bir gün mü geçiriyorsunuz? Bu kavgayı tercih etmek için iyi bir sebep değil. Eğer huysuz iseniz bunun çözümü sizde, kendinizi dinlemek durumunuzu çözümlemek için biraz zaman isteyin. Eşinize zor bir gün geçirdiğiniz durumunu anlatın. Eğer sürekli huysuz iseniz, yaşam tarzınıza ve neyi geliştirmeniz gerektiğine bakmalısınız.

5. Para Tutkusu

5. Para Tutkusu

Para tutkusu her kötülüğün başı olabilir, para yüzünden tartışmak ise çoğu evliliği sıkıntıya sokar. Para boşanma sebeplerinin en başında gelir.

Bir çok çift para konusunda konuşmayı beceremez. Para konusudan rahat olamayanlar, problemleri çok geç farkederler. Para ile ilgili sırlarınız mı var? Paranın nasıl kazanıldığına ve harcandığına dair mücadele içinde misiniz? Finansal planlama mutlu bir evlilik için önemlidir..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birisinin Aranıza Girmesine İzin Vermek

6. Birisinin Aranıza Girmesine İzin Vermek

Söz konusu öncelikleriniz olduğunda, ebevynleriniz ve kardeşleriniz ile ne kadar yakın olursanız olun, aranızda bir çizgi belirleyin. Evlendiğinizde kendi ailenizi kurmaya başlarsınız, ve önceliğiniz artık eşiniz olmalıdır. Bu aileniz, eşiniz ve evliliğiniz hakkındaki özel bilgileri de içerir.

Çocuklar anne ve babalarının uyumlu, ve geçimli olarak gördüklerinde kendilerini güvende hissederler. Çocuklarınızın yanında tartışmamaya, birbirinizi incitmemeye özen gösterin.

7. Adaletsiz Kavga

7. Adaletsiz Kavga

Zamanınızın çoğunu bir durumu çözmek yerine o durumdan şikayet ederek mi geçiyorsunuz?

Siz ve eşinizin elbette çok farklı yanları vardır. Bu farklılıkları yönetme şekliniz, evliliğinizi kuvettelendirebileceği gibi yok edebilirde.

Karşılıklı saygı ve güvene dayalı temel kurallarınızı belirleyin. Daha adaletli bir tartışma için bu önerileri dikkate alın.

  • Haklı olmaya çalışmayın, sorunu çözmeye odaklanın.

  • Eşinizin bakış açısına dikkat edin.

  • Tek seferde sadece bir problemi çözmeye çalışın.

  • Geçmiş konuları geride bırakın.

  • Kişisel saldırı ve eleştirilerilerden uzak durun.

  • Suçluluk, tehdit duygusal şantaj gibi güç taktiklerini kullanmayın.

Herhangi bir anlaşmazlık sonucunda birbirinizi görmezden gelmeyin. Özür ile bitmeyen bir tartışma, saha sonra tekrar tekrar gündeme gelebilir.

8. Eğlenceyi Ertelemek

8. Eğlenceyi Ertelemek

Günlük yoğunluktan dolayı, yaratıcılık için zaman bulamadığınızı düşünebilirsiniz. Ancak bunun için çok da vakte ihtiyacınız yok. Eğer eğlenceyi hayatınızdan ya da ilişkinizden çıkarırsanız, mutlu olamassınız.

Bir çok araştıma göstermiştir ki, evliliği ayakta tutmak için yenilik çok önemlidir. Size bir kaç öneri ;

  • Birlikte yapabileceğiniz yeni aktivitelerin bir listesini çıkarın.

  • Farklı restoranlar deneyin.

  • Eşinizi güneş batımını izleyebileceğiniz bir yürüyüşe davet edin.

  • Arkadaşlarıyla geçirdiği eğlenceli vakitlerde neler yaptığını öğrenin.

  • Haftada en az bir geceyi birbirinize ayırın, ve buna sadık kalmaya çalışın.

  • Sadece ikinizin olacağı bir tatil planı yapın.

  • Beklenti oluşturun. Birlikte yaptığınız planları yapmak için ne kadar heyecanlı olduğunuz ifade eden mesajlar atın.

9. Küçük Şeyleri Unutmak

9. Küçük Şeyleri Unutmak

Herkes özgüven, samimiyet, güven ve yardım ister. Eşiniz bu ihtiyaçlarınızı karşılamak için sizin yanınızdadır. Ancak günlük hayatın yoğunluğundan, samimi iltifatlar edebileceğiniz, eşinizin nefret ettiği şeylere dikkat edebileceğiniz durumları kaçırabilirsiniz. Sevgi dolu jestlerin önemini asla gözardı etmeyin. Başarılı bir evlilik için günlük jestler çok önemlidir.

  • Günaydın öpücüğü, iyi geceler öpücüğü gibi küçük ritüeller yaratın.

  • Ayağa kalktığınızda bir şey ister mi diye sorun.

  • Küçük sürpriz hediyeler alın, kesinlikle pahalı olmak zorunda değiller.

  • Yan yana oturuken bacağına ya da koluna dokunun.

  • Sizin için yaptığı şeyler için teşekkür edin, küçük veya büyük hiç farketmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın