Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Geldiğimizde Geniş Bant İnternet Neredeyse Yoktu'

etiket Erdoğan: 'Geldiğimizde Geniş Bant İnternet Neredeyse Yoktu'

Erdoğan, AKP Gençlik Kolları’na hitaben yaptığı konuşmada “Ülkemizi uzayda siz temsil edeceksiniz” derken, “Üniversitelerimizi marjinal grupların eylem sahası olmaktan çıkartıp bilim yuvaları haline sizler getireceksiniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca 'Türkiye'de biz geldiğimizde geniş bant internet altyapısı neredeyse hiç yoktu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, partisinin Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Urfa, Trabzon, Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Bianet'in aktardığına göre AKP Gençlik Kolları üyesi gençler üzerinden nasıl gençler görmek istediğini anlatan Erdoğan, 2002’de göreve geldiklerinde geniş bant internet altyapısının neredeyse hiç olmadığını söyledi.

"İletişim altyapısının tamamına yakınını biz kurduk"

"İletişim altyapısının tamamına yakınını biz kurduk"

'Türkiye'de biz geldiğimizde geniş bant internet altyapısı neredeyse hiç yoktu. Halihazırda gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın kullandığı internet ve iletişim altyapısının tamamına yakınını biz kurduk. İnşallah 5G ve fiber altyapı ile ilgili çalışmalarımızı hızla tamamlayarak, gençlerimizi geleceğin dijital dünyasıyla da biz buluşturacağız'

Doğruluk Payı: "Geniş bant 2002’de yaygınlaşmaya başladı"

Doğruluk Payı: "Geniş bant 2002’de yaygınlaşmaya başladı"

Doğruluk Payı’ndan Çağrı Mert Bakırcı, 2017 yılında Binali Yıldırım’ın “'2002'de göreve geldiğimizde geniş bant nedir bilen yoktu” sözleri üstüne şu değerlendirmede bulunmuştu:

Başbakan Yıldırım’ın 2002’de AKP’nin başa gelmesinden önce kimsenin geniş bant teknolojisinden haberdar olmamasıyla söyledikleri de yanıltıcıdır. Kablolu internet ilk olarak 1995’te ticari olarak kullanılmaya başlandıysa da, Dünya çapındaki kullanım alanı aşırı kısıtlıydı ve yok denecek kadar azdı. 1999 yılı itibariyle, Dünya’da geniş bant kullanan ADSL teknolojisine sahip insanların oranı %4 civarındaydı. Geniş bant teknolojisi, tüm Dünya’da 2002 ve 2003 yıllarında “popüler” hale gelmeye başladı. Dolayısıyla 2002’den sonra insanların geniş bant teknolojisinden daha yaygın olarak haberdar olması, hükümetin başarısından ziyade, söz konusu teknolojinin tüm Dünya’daki yayılımıyla ilgilidir.”

Mobilde 61, sabit internette 102. sırada

Mobilde 61, sabit internette 102. sırada

Aralık 2020’de açıklanan Speedtest verilerine göre, Dünya genelinde Türkiye mobil internet hızında 34.79 Mbps ile 61. sırada yer alırken sabit internet hızında da 28.89 Mbps ile 102. sırada bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
121
103
13
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Akdağ

2002 yılı ile 2021 yılını kıyaslamak bana saçma geliyor. O zaman ki teknolojiye göre şuanı neden kıyaslarız ki saçmalık

Pickle Rick

Geldiğinizde Covid 19'da yoktu.

kadir_33

Akp gelmeden önce taş devrinde yaşıyorduk Akp geldi uzay çağında yaşamaya başlamak inkar eden oldu mu inanmayın. Mesela Akp öncesi benim telim foto çekmiyord... Devamını Gör