Görüş Bildir
Haberler
En İyi 6 Sihirbazlık Filmi

En İyi 6 Sihirbazlık Filmi

Özgür Enes Şentürk
17.08.2014 - 12:17 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:42

Dünyanın en yetenekli sihirbazlarının bir arada olduğu ‘Four Horsemen’ ekibinin başından geçenleri anlatıyor. Ekip üstün sihir becerilerini yalnız sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine girmek ve izleyicilerini soymak amacıyla kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce diğer bir kıtadaki bir bankayı soyarak, ardından beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üstüne onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer .

İçeriğin Devamı Aşağıda

Film farklı dünyalardan gelen insanların arasında doğan bir aşkın, kolaylıkla onaylanmaması ile başlıyor. Sophia aristokrat bir ailenin kızı olarak, marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim’a aşık olur. Üstelik aşkı karşılıklıdır. Bu ikili, birbirlerine hissettiklerinden ötürü tepki alırlar. Öyle ki aşkına yasak bile getirilen Eisenheim, ülkeyi terk eder. Dünyayı dolaşacaktır. Aradan on beş yıl geçtikten sonra ülkesine bir illüzyonist olarak geri döner. Bu sırada Sophia, nişanlanmak üzeredir. Onca zaman sonra yeniden karşı karşıya gelen aşıkların hisleri yeniden alevlenir. Bu durumu hisseden Sophia’nın nişanlısı Prens Leopold ile Eisenheim hesapta olmayan bir mücadeleye girmek zorunda kalacaklardır.

Kötü insanlar tarafından Babası öldürülen Sahir intikamını almak için kendisini geliştirmektedir.İlk adım olarak Chicago’da bir bankayı soymak için hırsızlık yapmak üzere büyük bir maceraya atılır. Mumbai’den iki polis bu davaya özel olarak görevlendirilir. Dhoom 3 filmi usta oyuncu Aamir Khan sevenlerin merakla bekledikleri 2013 yapımı hint filmini büyük bir dikkatle izleyeceğinizi düşünüyoruz.

19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Müthis bir film olmasada kesinlikle izlemesi keyifli,eglenceli ve sıkılmadan izleyebileceğiniz türden. Birde Nicolas Cage seviyorsanız tadından yenmez. Filmin masalsı senaryosu ince eleyip sık dokuyarak detaylı bir şekilde sunuluyor. Hikayenin güzel olmasının yanı sıra görsel efekleride çok uğraşıldığı her halinden belli. Filmin konusuna gelirsek Çırak Dave’nın hayatına Balthazar adında tuhaf biri aniden girer . bu arada Dave fizik dersinden geçmeye çalışan ve rüyalarının kızı Becky’den randevu koparmak için uğraşan bir üniversite öğrencisidir. Balthazar’ın günümüzde bir sihirbaz olduğu ortaya çıkar, aynı güce sahip hatta kendi gücünü aşan birini bulmak için uzun süredir arama yapmaktadır. Ancak kötü bir kişi olan ve uzun zamandır rakibi olan, Maxim Horvath, sadece Blake ve Dave’i değil tüm New York şehrini tehdit eder, şanssız Dave gönülsüz de olsa Balthazar’ın koruması altına girer, Dave’e hızlı bir sihirbazlık bilgisi ve eğitimi verir. Dave’in Sihirbazın Çırağı olma aşamasında eğitimini tamamlamak, ve kötü adam Maxim Horvath dan şehri kurtarmak zorundadır.

as Vegaslı sihirbaz Burt Wonderstone (Steve Carell), iş ortağını kaybettikten sonra yavaş yavaş düşüşe geçmeye başlamış ve şovunu bir sokak sihirbazına (Jim Carrey) kaptırmıştır. Filmde çok farklı bir karakterde izleyeceğimiz Carrey Criss Angel’a, Carrell da David Blaine’e benzetildi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
177
162
87
73
64
58
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın