Görüş Bildir
Haberler
En Fazla Gürültü Şikâyeti Yapılan Şehir İstanbul

En Fazla Gürültü Şikâyeti Yapılan Şehir İstanbul

Batuhan
08.05.2016 - 12:24

Alo 181 çağrı merkezine en fazla gürültü şikâyetinin geldiği kent 7 bin 425 ile İstanbul oldu.  Hava, su, toprak ve atık kirliliği gibi çevresel şikâyetlerin yanı sıra gürültü şikâyetlerinin de ulaştırıldığı çağrı merkezine, bu konuda 3 yılda 32 bin 489 şikâyette bulunuldu. Şikâyet edenler arasında uçak saatlerinin değişmesini isteyen de komşusunun keçilerinin sesinden rahatsız olan da var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde 2013'ten beri hizmet veren Alo 181 çağrı merkezine gelen 32 bin 489 gürültü şikâyeti çözüme kavuşturuldu. En fazla gürültü şikâyetinin geldiği şehir 7 bin 425 ile İstanbul oldu.

3 yılda 32 bin 489 gürültü şikayeti

3 yılda 32 bin 489 gürültü şikayeti

Merkezi Trabzon'da bulunan ve 'Her soruya cevap, her soruna çözüm' sloganıyla Trabzon'un yanı sıra Ankara'da da hizmet veren çağrı merkezlerindeki görevliler, kentsel dönüşüm, çevre koruma, tabiat varlıkları, mekansal planlama, yapı işleri, mesleki hizmetleri ile tapu ve kadastro işlemlerine ilişkin çeşitli konularda hizmet veriyor.

Tanınırlığının artmasıyla her yıl müracaat sayısında artış yaşanan çağrı merkezindeki görevliler, geçen yıl 208 bin 823 çağrıyı yanıtladı.

Hava, su, toprak ve atık kirliliği gibi çevresel şikâyetlerin yanı sıra gürültü şikâyetlerinin de ulaştırıldığı çağrı merkezine, bu konuda 3 yılda 32 bin 489 şikâyette bulunuldu.

İstanbul 7 bin 425 ile en fazla gürültü şikâyetinin geldiği il

İstanbul 7 bin 425 ile en fazla gürültü şikâyetinin geldiği il
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 7 bin 425 ile en fazla gürültü şikâyetinin geldiği il olurken İzmir'den 2 bin 65, Ankara'dan 2 bin 6, Kocaeli'den bin 293, Bursa'dan bin 51, Mersin'den 724, Muğla'dan ise 584 müracaat alındı. Bu 7 ilden gelen toplam 15 bin 148 şikâyet, ülke genelindeki şikâyetlerin yaklaşık yüzde 46'sını oluşturdu. İstanbul'dan gelen şikâyetler ise toplam şikâyetin yaklaşık yüzde 23'üne denk geliyor.

Çağrı merkezine 2016'nın nisan ayı sonuna kadar İstanbul'dan gürültü konusunda ulaşan şikâyet sayısı 630, Ankara'dan 167, İzmir'den 112, Bursa'dan 51, Mersin'den 41, Kocaeli'den ise 31 olarak gerçekleşerek bin 49'a ulaştı.

Gürültü konusunda merkeze en çok şikâyet 6 bin 724 ile 2014 yılında yapıldı. Merkezin hizmete girdiği ilk yıl bin 112 olan şikâyet sayısı, geçen yıl 6 bin 170'e yükseldi.

"Gürültü, insan sağlığını olumsuz etkiliyor"

"Gürültü, insan sağlığını olumsuz etkiliyor"

Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Alo 181 çağrı merkezinin, vatandaşa hizmetin hızlı ulaştırılması amacıyla kurulduğunu söyledi.

Bulundukları yerde gürültü eşik değerlerine uyulmadığına inanan ve bu durumdan rahatsız olan vatandaşların Alo 181 hattını arayarak şikâyette bulunduğunu belirten Çiftçi, 'Çağrı merkezimize kuruluşundan bu yana gürültü konusunda ulaşan şikâyet sayısı 32 bin 489'dur. Bu şikâyetler ekiplerimiz tarafından ilgili birimlere ulaştırılarak çözüme kavuşturuldu' dedi.

Çiftçi, verilerin, gürültü konusunda çağrı merkezine en fazla başvurunun İstanbul'dan yapıldığını gösterdiğine dikkat çekerek, 'İzmir, Muğla, Ankara, Bursa, Mersin, Kocaeli de en fazla şikâyet gelen illerimiz arasında. Gürültü şikâyetleri sonrasında il müdürlüklerimizdeki ekiplerimiz gerekli denetimleri gerçekleştiriyor ve gürültüde eşik değerleri aşan işletmelere idari yaptırımlar uygulanıyor' diye konuştu.

Uçak ve keçi sesinden şikâyetçi oldular

Uçak ve keçi sesinden şikâyetçi oldular

Çiftçi, Alo 181'e gürültüyle ilgili zaman zaman ulaşan ilginç çağrılar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

'Örneğin merkezimizi arayan bir vatandaş, komşusunun saatinin alarm sesinden şikâyetçi oldu. Yaşadıkları yerde uçakların sık iniş kalkış yaptığını söyleyen yaşlı teyze geceleri uyuyamadıklarını ve bu nedenle uçak saatlerinin değiştirilmesini istedi. Çalıştığı iş yerinin klimasını şikâyet eden çalışan ise 'hem de tozuma yaptığı için hasta oluyoruz' dedi. Sokak düğünlerinden bunalarak merkezimize ulaşan mahalle sakinleri, çalışanlarımıza Bakanlık'tan bu konuda yasal düzenlemeye gitmesini beklediklerini iletti.'

Zabıtaların her gün çıkardığı düdük sesinden rahatsız olarak çağrı merkezini arayan site sakinlerinin, 'Biz şimdi kimi kime şikâyet edelim?' diye personele soru yönelttiğini de aktaran Çiftçi, 'Bir vatandaşımız ise komşusunun keçi beslediğini ve hayvanların gürültülü şekilde dolaştığını ileterek duruma müdahale edilmesini istedi' ifadesini kullandı

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
22
10
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Okhan Onan

kısacık sokakta 8 bin devirde gezen pezevengin çocukları bu haber size.

tahir seymen

ulan :D

MoonChild

ota boka kornaya basan takıma ve dandik motorlarıyla ortalıkta gezen abazan takıma bayaa saydırıyorum bilsinler.. yakalayabilsem döveceğim hatta.

sizdenbiri

İnsanın stresli olmasının en büyük sebeplerinden biri gürültü.