Görüş Bildir
Haberler
En Çok Kazandıran 10 Meslek

En Çok Kazandıran 10 Meslek

Normal is Good
28.08.2014 - 00:39 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 13:45

İnsanların birçoğu hayatlarında ellerine geçen imkanları ve fırsatları doğru şekilde değerlendirerek çok yüksek konumlara ulaşmıştır. Fakat bu insanların kişisel çabaları ve yaratıcılıkları dışında göz ardı edilmemesi gereken en önemli unsur bazı mesleklerin her zaman için insanlara yüksek ekonomik düzeyde rahat bir hayat sunmasıdır. Bu meslekler genel olarak sürekli ve uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyacak mesleklerdir. Dünyanın en çok kazandıran meslekleri sağlıktan, bilişime ve hatta internet dünyasına kadar uzanan mesleklerdir. Bu mesleklerin hangilerinin neden çok kazandırdıklarına beraber bakalım.

1- Bilgi Sistem Yöneticileri

Bu kişiler bir şirketin teknoloji temelli tüm işlerini yönetmekle sorumludurlar. Görevleri şirkete ait web sitelerini düzenlemek, program ve veritabanlarını oluşturmak, şirketin teknolojik gelişmelere uyumunu sağlamak. Son teknolojileri şirket amaçları doğrultusunda uygulamakla sorumludurlar. Zamanında mühendis olarak çalışan bu kişiler teknolojinin gelişimi ve şirketlerin teknolojiye özel ayrı çalışmalar yapmak zorunda kalmasıyla yetkileri ve iş kapsamları genişlemiştir. Aylık 100bin dolara yakın maaşlarla çalışan bilgi sistem yöneticileri bulunmaktadır.

2- Doğa Bilimleri Yöneticileri

Bu kişilerin görevleri kimyagerler, ziraat uzmanları ve fizikçilerin yaptıkları çalışmaları denetlemek bunların gelişimine yönelik çalışmalar yapmaktır. Genel olarak çeşitli araştırmalar yapar ve projeler geliştirirler. Bunlarda bilgi sistem yöneticileri gibi 100bin dolara yakın para kazanırlar. Çoğu doğa bilimleri yöneticileri şirketler için danışmanlık yapmaktadır.

3- Satış Pazarlama Müdürü

Pazarlama satış müdürleri bir şirketin en önemli çalışanı olarak görülmektedir. Satılacak ürün ve hizmetlerin tanıtımı, müşteri ilişkileri ve pazarlamasından sorumludurlar. Bu kişiler hizmet ve ürünlerin pazarlaması için çeşitli stratejiler oluşturur ve bunları uygulamaya geçirirler. Aylık aldıkları ücret 100bin dolara yakındır.

4- Hava Yolu Kontrolörü

Hava yolu ulaşımı en az kazanın olduğu, en güvenilir ulaşım türüdür. Fakat bu ulaşım sırasında yapılacak en ufak bir hatada kurtulma olasılığı çok düşüktür. İşte bu sebeple hava yolu şirketleri hava yolu kontrolörü olan kişilere aylık 130bin dolara kadar yüksek ücretler öderler. Bu kişiler hava yolu ulaşımında uçakların güvenli bir şekilde iniş ve kalkışlarından sorumludurlar. Sorumluluklarının zorluğuna paralel olarak yaptıkları işin zorluğu artmaktadır.

5- Avukatlar

İnsanların her türlü yasal hakkının savunuculuğunu yapan kişiler avukatlardır. Bu kişiler her türlü davada avukatlık yaptıkları gibi insanlara birçok konuda yasaların gereklerine yönelik rehberlik yaparlar. Bu kişiler rehberlik ve avukatlık yaptıkları kişilere ve avukatlık firmalarına bağlı olarak aylık 130bin dolar kadar para kazanabilirler

6- Diş Hekimleri

Hem sağlık hemde estetik bakımından diş hekimlerinin sorumlulukları fazladır. Temelde sağlık amaçlı olan diş hekimliği çalışmaları son dönemde diş bakımının estetik değer kazanmasıyla diş hekimlerinin aylık kazançları aylık 140bin dolara kadar ulaşmaktadır.

7- Pilotlar

Uçak teknolojilerinin gelişimiyle beraber pilotluk mesleğinin kapsamı genişlemiş ve pilotluk mesleği daha zor bir hale gelmiştir. Bu sebeple pilotlar aylık 140bin dolara kadar para kazanabilmektedir.

8- Mühendislik Yöneticileri

Mühendislik yöneticilerinin görevleri her türlü mühendislik çalışmasının tasarım, araştırma ve uygulamasıdır. İnşaat, bilişim gibi çeşitli mühendislik sektörlerinin yöneticileri aylık 145bin dolara kadar para kazanabilmektedir.

9- CEO

Şirketin yönetim kuruluna ve mali ortaklarına karşı sorumlulukları olan şirketin tüm işlerinden sorumlu genel müdürlere CEO denilmektedir. Aylık 150bin dolara yakın maaşlar alan CEO’lar bulunmaktadır.

10- Cerrahlar

Tıp’ın en son aşaması olan cerrahlık aynı zamanda en çok kazandıran meslekler arasında aylık 190bin dolara varan kazancıyla birinci sıradadır. Bu işin amacı dünyadaki en önemli unsur olan sağlığı korumak ve geliştirmek olduğu için herkes için varlığı zorunlu ve çok önemli bir meslek dalıdır.

Kaynak: http://www.normalisgood.net/en-cok-ka...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın