Görüş Bildir
Haberler
Emma Watson Ankara'ya Geliyor

Emma Watson Ankara'ya Geliyor

Onedio Medya
09.12.2014 - 11:59 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 15:01

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 18. Yılında oyuncu Emma Watson’ı ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu yılın festival Genç Başkanı Damla Sönmez’in ve Genç Kurul’un da dahil olduğu festival 8-18 Mayıs 2015’te sinemaseverleri ağırlayacak. Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin desteklerine ilave olarak Dış İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin çabası ile Emma Watson 18.Festival’de gençlerle buluşacak.

24 yaşındaki genç oyuncu bu yıl BM’nin Küresel İyi Niyet Elçisi seçilen ve cinsiyet eşitliği alanında çalışan Emma Watson, HeForShe kampanyasını desteklemek için yaptığı konuşmada 'Feminizm hakkında konuştukça daha çok farkına vardım ki, kadın hakları için çalışmak erkeklerden nefret etmekle eş değerde tutuluyor. Kesin olarak bildiğim bir şey varsa o da bunun sona ermesi gerektiğidir. Bilin diye söylüyorum, feminizm erkek ve kadının eşit hak ve fırsatlara sahip olmaları inancıdır' demişti.

Watson ayrıca Bülent Arınç’ın AKP Bursa teşkilatının Merinos Parkı'nda düzenlediği bayramlaşma töreninde 'Kadın herkesin içerisinde kahkaha atmayacak' sözlerine tepki olarak Twitter’da başlatılan #direnkahkaha hashtagine de kahkaha attığı bir fotoğraf ile destek vermişti.

Gençleri yanına alarak yürümekte kararlı olan Uçan Süpürge'nin bu yıl 18. festivali ve festival için daha önce duyurular yapıldı ve toplumsal cinsiyet eşitliği hassasiyeti bulunan gençlerden bir Genç Kurulu oluşturuldu. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/kadin/16...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
15
5
2
2
1
0