Görüş Bildir
Haberler
Elinden Telefonu Düşürmeyenlerin En Çok Sevdiği ve Oynadığı 19 Mobil Oyun

etiket Elinden Telefonu Düşürmeyenlerin En Çok Sevdiği ve Oynadığı 19 Mobil Oyun

theolonius
26.07.2015 - 15:13 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 16:50

Cep telefonları ve tabletler elimizden düşmeyen, hayatımızın önemli bir alanının işgal eden aletler haline geldiler. Genel olarak sosyalleşme adına kullanılsa da oyun amaçlı kullananlar da azımzanacak sayıda değiller. 

Biz de bunu düşünerek en çok oynanan ve sevilen oyunları sizler için derledik. En az bir tanesini kesin oynadığınıza eminiz. ☺☺

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Candy Crush Saga

1. Candy Crush Saga

Akıllı telefonlar ve Facebook'ta oynanabilen bulmaca türünde bir video oyunudur. King.com tarafından geliştirilmiştir. Mart 2013 itibarı ile aylık ortalama 45.6 milyon kullanıcı sayısı ile FarmVille'yi geçmiştir. Üreticisine günde ortalama 633 bin Dolar gelir sağladığı belirtilen oyunun kullanıcılarında bir çeşit bağımlılık geliştirdiği ifade ediliyor.

2. Hay Day

2. Hay Day

Gelmiş geçmiş en güzel çiftçilik oyunu, cep telefonlarının ve tabletlerin vazgeçilmezi olan Hay Day 122 farklı ülkede en çok oynanan oyundur. Facebook üzerinden giriş yaparak arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz.

3. Temple Run

3. Temple Run

Temple Run, Imangi Studios şirketinde Keith Shepherd ve Natalia Luckyanova tarafından geliştirilen “sürekli koşmaya” dayalı bir mobil oyun uygulamasıdır. Oyuncu tapınaktan bir idol çalmaya çalışan ve “şeytani maymunlar”dan kaçması gereken bir kaşif rolündedir. Oyun hem iOS, hem de Android işletim sistemiyle oynanabilmektedir.

4. Fruit Ninja

4. Fruit Ninja

Fruit Ninja, Halfbrick Studios tarafından geliştirilen mobil tabanlı bir video oyunudur. Oyunun amacı gelen meyveleri parmakla kesmektir. Meyveler yerine bombaları kesmek ise oyunun sona ermesine yol açar.

5. Clash of Clans

5. Clash of Clans

Clash of Clans oyununda, oyuncular saldırganlara karşı kendi köylerini korumak için çeşitli savunma mekanizmaları inşaa ederken, aynı zamanda saldırma amacıyla da asker üretirler. 2012 yılı Aralık ayında en çok indirilen 5 uygulama arasında yerini almıştır. Oyunun bu başarıyı kazanmasındaki asıl neden ise, tekli ve çoklu oyunların birleştirilmiş olmasının yanı sıra eşli olarak oynanması olarak gösterilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angry Birds

6. Angry Birds

Angry Birds, Rovio Mobile tarafından mobil cihazlar için geliştirilen oyun. Facebook'ta oynanabilir, İnternet sitelerinden demoları yüklenebilir ve Google Chrome kullanıcılarına özel, Web Mağazasından Chrome'a eklenebilir. Oyun, yeşil domuzların kuşların yumurtalarını çalmasıyla başlar. Buna sinirlenen kuşlar domuzları yok etmeye çalışırlar.

7. Subway Surfers

7. Subway Surfers

Subway Surfers, 2013 yılında çıkmış spor-aksiyon türü Android ve İos platformlarında oynanabilen geniş tabanlı video oyunudur. Oyun tekrar entegre edilerek değişik ülkelere gidilebilmekte tren yolunda koşarak altınları toplayıp en yüksek puanı yaparak arkadan koşan bekçi ve köpeğinden kaçma esasına dayalı olup ilerledikçe hızlanmaktadır.

8. Hill Climb Racing

8. Hill Climb Racing

Eğlenceli bağımlılık yaratıcı bu oyunda arabanız ile zorlu yokuşları tırmanmaya çalışacaksınız. Kazandığınız puanlardan aracınıza yenilikler yaparak daha fazla uzun yol gidebileceksiniz.

9. Flappy Bird

9. Flappy Bird

Akıllı telefonlar için yapılan bir oyundur. Aslında bu oyun Iphone 5 için 5 Mart 2013'te piyasaya sürüldü, fakat oyunda yapılan küçük bir güncelleme yüzünden oyun aniden bir trend haline gelmiştir. 2014 ise oyun Amerika ve Çin gibi ülkelerde en çok bedava indirilen oyunlar listesine girmiştir.

10. My Talking Tom

10. My Talking Tom

Kendi yavru kedini edin ve onun tamamen büyümüş bir kedi olarak yetişmesine yardımcı ol. Sanal evcil hayvanına iyi bak; ona isim ver ve o büyürken onu besleyerek, onunla oynayarak ve ona bakarak onu günlük yaşamının bir parçası haline getir. 135 ülkede 1 numara olan bir oyundur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Agar.İo

11. Agar.İo

Dünyanın yeni çılgınlığı agar.io hızla yayılıyor. Oyun son zamanlarda hızla yayılarak onbinlerce takipçiye ulaştı. Oyun ilk etapda oldukça kolay gibi görünsede kendi içinde karmaşık birçok kurala sahip. Agar.io nedir? Oyuna başlar başlamaz amacınız hızla büyümek ve büyürken de etraftaki tehditlere yem olmamak.

12. Pou

12. Pou

Büyük bir fenomen haline gelen bir oyun da Pou. Yuvarlak bir canlı olan Pou, tıpkı bizler gibi acıkıyor, uyuyor, hastalanıyor, tuvalete gidiyor. Sanal bebek cihazlarının grafik ve özellik bakımından gelişmi olan Pou’da eğlenceli oyunlar da mevcut ve bu oyunları internet üzerinden canlı bir kişiye karşı da oynayabiliyorsunuz. Bir canlının sorumluluğunu almak isteyenlere tavsiye edilir.

13. aa

13. aa

Son zamanların bağımlılık yapan oyunu kusursuz zamanlama ve strateji becerisi gerektiriyor. İğnelere doğru zamanda tıklayarak veya dokunarak dönen küreye saplayarak ve her seviyede küreye belirtilen sayıda iğnenin saplanması şeklinde oynanıyor. Son derece sinir bozucu bu oyun bağımlılık yaratıyor.

14. Hungry Shark

14. Hungry Shark

Bu aksiyon dolu akuatik macerada midesi kazınan bir Aç Köpek Balığı'nı kontrol ediyorsunuz. Yolunuza çıkan her şeyi silip süpürerek hayatta kalıyorsunuz. Çekiç Başlı Köpek Balığı, Büyük Beyaz ve Megalodon dahil toplayıp evrimden geçirebileceğiniz pek çok farklı köpek balığı mevcut.

15. New Star Soccer

15. New Star Soccer

Mobil ve tabletlerdeki en iyi futbol oyunu olan New Star Futbol'a Eurogamer yapımıdır. Hem oyuncular hem de oyun camiası tarafından sevilen ve takdir görmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Real Racing

16. Real Racing

Real RacingAndroid kullanıcıları için EA mühendisleri tarafından hazırlanmış olan araba yarış oyunudur. Porsche ve Lamborgini gibi lüks spor araba üreticilerinin lisanslı onlarca aracına ev sahipliği yapan Real Racing üzerinde toplam 45 adet otomobil yer alıyor. Ayrıca yirmiden fazla parkur üzerinde yüzlerde yarış türü sunuluyor. 13 yaşından küçük kullanıcılar için oyunun uygun görülmediğini de ekleyelim.

17. Kelimelik

17. Kelimelik

Türkiye'nin en çok oynanan kelime oyunu 5 milyon üyeye ulaştı! Trük Scrabble'ı da diyebiliriz. Kelimelik Oyunu oldukça çok sevilen bir oyun oldu. Siz hala oynamadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Kelimelik oyunu bulmaca çözmek gibi olsa da sadece kelimeyi bulmak değil, uygun yere uygun kelimeyi bulmaya çalışmak olduğu için zihninizi her an dinç tutan, düşündüren bir oyun.

18. Resimli Kelime Bulmaca

18. Resimli Kelime Bulmaca

4 resim 1 kelime. Resimler hangi kelimeyi anlatıyor? Bulmak size kaldı. Bu eğlenceli oyun uzun süre en çok indirilenlerdeydi. Sosyal medyada gündemi uzun süre meşgul etti.

19. Boom Beach

19. Boom Beach

Boom Beach android ve ios platformuna bu yaz çıkmış aksiyon ve savaş oyunudur. Boom Beach‘da bir verilen adada kendi merkez üssümüzü kuruyoruz. Adamızı geliştiriyoruz; Yeni askerler üretiyoruz, havan topları, gemiler, evler vb. çok amaçlı bir oyundur. Sıkılmadan sürekli oynayabileceksiniz. Boom Beach‘da savaş haritası da mevcut; diğer merkez üslerine saldırarak bu haritayı genişletiyoruz aynı zamanda karşımıza güçlü rakipler de çıkacaktır onları sadece strateji kullanarak alt edebileceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
127
77
61
47
42
40