Görüş Bildir
Haberler
Karanlık Geceler Dolunayla Aydınlanıyor! Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Karanlık Geceler Dolunayla Aydınlanıyor! Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.10.2019 - 13:21 Son Güncelleme: 03.10.2019 - 13:50

Koç burcunda öyle bir dolunay var ki... Adeta Ekim ayını 'dolunaydan önce-dolunaydan sonra' diye ayırıyor. Bakalım bu çılgın enerjiyle nasıl baş edeceğiz?!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ateşin en karanlık geceleri bile aydınlatacak, Koç!

Sevgili Koç,

Senin için son derece kritik ve uzun vadede güzel olacak gelişmeler getireceğini düşündüğüm bu ayı detaylıca inceleyebilmek ve değerlendirebilmek için ikiye, hatta üçe bölerek yorumlayacağım.

Ayın ortasında kocaman bir dolunay var, hem de senin burcunda. Bu biriken enerjini nihayet gerekli yerlere yönlendirebileceğin, belirsiz meseleleri netleştirip; adeta kafayı temizleyeceğin mis gibi bir etki. Sakın orada burada söylenip duran, saçma sapan 'dolunay mahvediyorrrr, hepimizi helak ediyor' gibi laflara bakma. Dolunay, kapkara geceleri aydınlatıyor, daha ne olsun? Neyse, devam edelim: Ayın ortasındaki dolunay, senin hayatının gündemini ve odağını adeta iyiye ayırıyor. İlk bölüm 'Onlar', ikinci bölüm ise 'Ben'... Nasıl mı?

Öncelikle Terazi yeni ayının süren etkisini fazlası ile taşıyacak olan ilk haftaya bakalım. Bu ilk hafta içerisinde, geçtiğimiz ayın sonundaki Terazi yeni ayının etkisi ile ilişkilere dair aldığımız kararları kendimizden çok emin olsak da hemen hayata geçiremeyebiliriz. Örneğin diyelim ki; düşündük taşındık ve artık gereksiz kıskançlık yapmayacağımıza ya da o aramadığı sürece aramayacağımıza, daha rahat davranacağımıza dair kararlar aldık; işte ilk hafta içerisinde bu aldığımız kararları adeta sınayan, bizi zorlayan etkiler olabilir. 'Gaza gelip posta koydum ama yapamayacağım, söz verdim ama tutamayacağım' diyebilirsin. Ama yine de tut kendini! Sabırlı olmak ve kesinlikle sağlam durmak, kararlı kalmak önemli. Bunlar sadece aşka dair olmak zorunda değil elbette; benzer kararları diğer yakın sosyal ilişkilerinde de almış olabilirsin. Örneğin beraber çalıştığın iş yerindeki ortağının sana bir daha pasif agresif, soğuk, mesafeli, saygısız vesaire davranışlarda bulunmasına izin vermeyeceğine dair karar aldın diyelim; işte bu ilk hafta içerisinde bu işi tam olarak kıvıramayabilirsin ama vazgeçmek yok. Çünkü ilk haftadan sonra etkiler rahatlayacak. Özellikle ayın 2'sinden itibaren sadece senin için değil, herkes için sosyal ilişkiler konusu çok zorlu olacak. O yüzden bu ilk etki için sana tavsiyem, bir kenara not al, 1 Ekim'den 6 Ekim'e kadar sabırlı oluyoruz aldığımız kararlara sadık kalıyoruz. Elbette ilk haftanın getirisi sadece bu zorlu etki değil. Ayın özellikle 2'si ve 3'ü, kariyer ve finans konularında güzel fırsatlar getirebilir. Özellikle 2-3 Ekim sabahı iş arkadaşlarınla bir toplantı yapmak, bir süredir konuşulmayan konuları arkadaşça dedikodularla masaya yatırmak, ekip ruhuna bürünmek için birebir. Ayın 3'ü ise yine para kaynakları açısından çok güzel haberler getirebilecek potansiyelde. Özellikle sağlık, bankacılık gibi sektörlerde çalışıyorsan, 3 Ekim günü iş yerine jilet gibi kıyafetlerle ve ateş gibi bir motivasyonla gitmeni tavsiye ederim. Elbette iş arayanlar için de harika bir etki. Dolayısıyla bence 3 ekimi değerlendirin çünkü 4 Ekim'den itibaren rahatlamalar ve çözülmeler başlıyor. Yani başlanan işlerin devamı gelir.

4 Ekim tarihine bakalım, bu tarihte yönetici gezegenin Mars, karşıt burcun Terazi'ye yani hiç rahat edemediği bir alana geçiyor. Açık konuşacağım; biraz bocalayabilirsin önce fakat ardından ilişkilere dair çözülmeler başlıyor. Yukarıda da bahsettiğim, hani şu geçtiğimiz ayın sonundan kalma olan kararlar artık yavaş yavaş hayata geçiyor. En kötü iletişim, iletişimsizlikten iyidir diyorum ve sana bu konuda şans diliyorum. 7 Ekim tarihinde ise -özellikle sevgilisi olanlar- zorlu problemlerle karşılaşabilirler; örneğin sevgilinin iş hayatında bir sıkıntısı olabilir ya da ailevi durumları biraz bozulabilir. Dolayısıyla vakit, sevgiliye destek vaktidir. Bu 7 Ekim yorumunu bekarlar için de yapacağım, ama onlar için bu tarih 8 Ekim ve sonrasına kayıyor... 

Sevgili bekar Koç; 8 Ekim tarihinden itibaren, dolunaya adım adım giderken artan Akrep enerjisiyle de; hoşlandığın insanları, flörtlerini biraz inceden takıntıya çevirmeye başlayabilirsin. Kendini şartları zorlarken ve adeta 'kovalarken' bulabilirsin. Sana bu konuda tavsiyeyi Leonard Cohen versin: 'Aşk, kazanılmış bir zafer yürüyüşü değildir. Soğuk ve buruk bir şükür'dür.' Aşk meseleleri elbette tatlı kaçma-kovalama oyunlarıyla başlangıçta heyecan verici ve eğlenceli olabiliyor; hele gençsen! Ama uzun vadede faydalı olduğuna hiç şahit olmadım. Ayrıca kovalarken, aslında o insanı sevip sevmediğimizi bile fark etmiyoruz. En çok kendimizi, kendi zaferimizi seviyoruz -o insan egomuzu besleyecek basit bir av oluyor sadece... Ayh, işte böyle Koç. Bu tarihlerde; karmaşık ilişkiler, flörtler, eski sevgililer vs. söz konusu olunca bir dur ve düşün derim. Muhtemelen o insanı değil; aşkta mutluluğu ve zaferi istiyor olabilirsin. Hele hele 12 Ekim tarihinde... Bak bu tarihte lütfen deli deli şeyler yapma. Tutamayacağın sözler verme, cinsel anlamda da uzun vadede pişman olacağın aksiyonlardan kaçın derim. Çünkü 12 Ekim tarihinde adeta alevler yükselecek. 'Beni yak, kendini yak, her şeyi yak' mentalitesi sadece şarkılarda ve filmlerde güzel, ona göre!

Bu 12 Ekim'in alevlerini neyle taçlandırıyoruz? Elbette ki 13 Ekim dolunayıyla! Harika bir dolunay, kim ne derse desin!

Koç burcu için popüler astrolojide her ne kadar 'kavgacı, geçimsiz, sabırsız' gibi yorumlar yapılsa da; daha derin ve klasik eğitim almış her yorumcu, Koç burcunun ilahi ateşin, insanın özündeki gücün, hayatın kaynağının sembolü olduğunu söyleyecektir. İşte bu dolunay da bu yüzden güzel; öyle bir ateş yükseltiyor ki, Yay burcundaki Jüpiter'in de yardımı ile önündeki yolu muazzam bir şekilde aydınlatıyor. Ufkunu açarcasına, geleceğini önüne seriyor. Sana o yolları yürüyecek de, koşacak da, düştüğünde kalkacak da enerjiyi veriyor. İşte bu yüzden bu dolunay, 'kavga edeceksin, çok sinirli olacaksın' yorumundan fazlasını hakediyor. 

Bu dolunay haftasında; geleceğe dair planların için yeni gelişmeler yakalayabilirsin. İş, eğitim konularında özellikle en ufak bir fikir, kulaktan dolma bir teklif ile başlayan akış seni çok farklı yerlere taşıyabilir. E cesaretin de var, daha ne olsun?! Eğer maddi sıkıntılar varsa, 28'inden sonra onlara da bir el atacağız bakalım. Ama şimdi dolunay sonrası günleri incelemeye devam edelim...

Ayın 15'inden sonra neredeyse kötü bir gün yok. Odağını işine gücüne odakladığın sürece maksimum verim alabilirsin bu süreçten. Ayın 25'i özellikle patron-baba gibi hayatında otorite ve iktidar sahibi insanlar varsa destek göreceğin, bilgeliklerinden faydalanabileceğin bir gün. Senin yerinde olsam bu süreçleri gerçekten de geçen aydan kalan 'aşk, meşk, kankalarla ilişkiler' vs gibi sosyal durumlarla asla ziyan etmezdim. Koç dolunayında bu meseleleri de kafanda bitirip önüne bakacağını düşünüyorum zaten. 

Ayın 28'ine geldiğimizde bir Akrep yeni ayı açılıyor ve karanlık gökyüzünde inceden hilal görünmeye başlıyor. Sevgili Koç bu etki sana en çok maddi konularda değişim getirebilir. Ebeveynlerden aldığın maddi destek, burs, banka kredileri, borç vs. dahilindeki tüm paralara dair yeni bir kaynak bulmak söz konusu olabilir. Bu yüzden kendini hazırlamanı ve önceliklerini iyi belirlemeni öneririm. En iyi yatırım, geleceğe, kendine yatırımdır, bunu unutma lütfen. Eğer bu değişimler, yeni çıkan ihtiyaçlar üzerine burs-kredi vs. başvuruları yapman ya da aile büyükleriyle konuşman gerekirse; 30 Ekim tarihini değerlendirmeni öneririm. 

Bu ay artık aylaklık bitti. Enerjimizi kendi hayatımıza odaklıyoruz. İnan, sen kendi yolunda emin adımlarla yürümeye başladığın sürece bolca ve 'doğru' yol arkadaşları bulacaksın; kovalamaca oyunları nereye kadar :)

Akıntıya kim karşı koyabilir ki, Boğa?

Sevgili Boğa,

Diyelim ki denizdesin ve akıntıya kapıldın. Ne yaparsın? Uzmanların söylediğine göre yapılacak en mantıklı şey kendimizi yormadan bir süre akıntıya bırakmak; ardından da akıntının gittiği yönde yavaş yavaş sağa ya da sola doğru kaymak... Çözüm asla akıntının aksi yönüne yüzmek ya da ona direnmek değil. Sonuçta insanız; kocaman denizlerden, dalgalardan daha güçlü değiliz. 

Bunu, evet, son derece tahmin edilebilir bir şekilde bağlayacağım: Bu ay akışa bırakmayı öğrenmen, Akrep sezonunda hayatta kalmak için önemli :) Ekim ayı, Eylül'ün sonunda gerçekleşen Terazi yeni ayının kalıntıları ile başlıyor ve bu bizi birazcık enerjisi düşük, bedenen yorgun hissettirebilir. Ayrıca soğuk algınlığı gibi hafif hastalıklara da açık olacağız. Ama neyse ki sevgili Boğa, bu etkiler en geç 4-5 Ekim'e kadar bitecek. Ardından enerjimiz komple aşklı ilişkilere kayacak ki bundan daha güzel ne olabilir zaten?

Bekar Boğalar için durum biraz daha alengirli; öncelikli olarak 12 Ekim tarihinde hiç beklenmedik yakınlaşmalar yaşayabilirsin. Ama bu ani yakınlaşma derhal ilişkiye dönüşmeyebilir. İlişki durumunun netleşmesi ancak 28 Ekim tarihinden sonra! Eğer zaten bir sevgilin varsa, ya da bir süredir konuştuğun bir flörtün; işte şenlik o zaman başlıyor diyebiliriz. Ayın 8'inden itibaren bu ilişkiye dair gelişmeler, ufak geziler, hediyeler söz konusu olabilir. Ay boyunca kendini hissettirecek olan bu etki kesinlikle basit ve yüzeysel değil. Yani 'manitayla gezip boş yapmak' diyemeyiz buna; öyle güçlü ki bu etkiler; sana çok şey katacak, kendini daha da iyi tanımana sebep olacak, ufkunu açacak bir dostluk ile beraber gelecek bu aşk. Kısacası; güzel! Ama elbette ki kendini kontrollü bir şekilde akışa bırakmayı becerebilirsen... 

12 Ekim'in sürprizlerinden sonra 13 Ekim'de öyle bir Koç dolunayı var ki... Büyük bir enerji boşalması olacak fakat neyse ki senin bundan az etkileneceklerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu tarihte kötü kabuslar görebilir, belki kendini içsel anlamda da kötü hissedebilirsin ama inan bu sadece öylesine bir his ve fazlasıyla geçici! O yüzden altında fazla anlam arama derim. 

Fakat şu ihtimale değinmeden geçmem de olmaz: Bu tarihte bir takım insanların maskeleri düşebilir, dedikodular ortaya saçılabilir... Ben bunların gerçekten zararsız ve önemsiz olacağını düşünüyorum; zira dolunayın ardından herhangi bir şekilde kavga gürültüyü destekleyecek pek fazla etki yok. Çılgın dolunaydan sonra hayat çok hızlı sakinleşecek yani. O yüzden pek takılma derim...

Dolunaydan sonrası sakin, evet. Neredeyse 25'ine kadar kötü etkiler olmadığı gibi bir taraftan da aşk konusunda ufak ama sevindirici günler var. 28'ine kadar büyük kararı almadan önce, yavaş yavaş karşındakini tanımak, ilişkilerden ne beklediğini ölçüp tartmak, kendi hayatını hazırlamak için uygun zaman... Ekim'in en güzel getirisi 30'unda olacak. O tarihte mutlaka jilet gibi giyin derim!

Çalıştıkça özgürleşeceksin, İkizler!

Sevgili İkizler,

Kesinlikle yazmayı en sevdiğim burçsun; zira senin yorumunu yazarken asla 'şöyle desem alınır mı? Böyle desem üzülür mü? Bunu anlar mı yoksa daha açsam mı?' gibi düşünceler aklımdan geçmiyor. Zehir gibi zihninle, leb demeden leblebiyi anladığını biliyorum; bu da beni fazlasıyla rahatlatıyor :) 

Sevgili İkizler, o yüzden sana açık ve dürüst olacağım yine. Bu Ekim ayına girerken, hala Eylül kapanışında gerçekleşen Terazi yeni ayının kalıntılarını hissediyoruz. Bu da özellikle ayın 5'ine kadar seni çok huysuz, geçimsiz ve hatta egoist davranmaya itebilir. Biliyorum sen pek kin gütmüyorsun fakat insanlar bu gergin durumları senin kadar kolay unutmayabilirler ve bu uzun vadede sıkıntı çıkarabilir. O yüzden lütfen ilk hafta, en azından ayın 5'ine kadar biraz sakin olmaya bak.

İlk hafta -daha doğrusu ilk beş gün biraz gergin. Fakat ardından yavaş yavaş Akrep sezonuna giriş ile beraber 8 Ekim'den itibaren adeta kendine geliyorsun, İkizler. İş konusunda motivasyonun artıyor, kendini iyi ifade etmeye başlıyorsun ve odağın 'ben-onlar' kısmından çıkıp; 'ben-işlerim' kısmına geliyor. Tek kelimeyle harika. Bu işe güce yönelme kısmı sana sıkıcı gelmesin; açıkçası ikinci haftadan itibaren iş arkadaşlarınla da ilişkini ilerletiyorsun ve sıcak, karşılıklı sevgi ve destek ortamına girdiğini söyleyebiliriz. Yeni projeler, kazançlar açısından çok bereketli, çok! Ne demişler; nerde birlik, orada dirlik. Bu süreçte adeta ofiste insanları kaynaştıran doğal bir lider görevi görebilirsin. İşsiz misin? 12 Ekim başta olmak üzere ayın sonuna kadar asla aramaktan, başvurmaktan çekinme. İş konusunda kısmetlerin çok açık! Akrabalarına, dostlarına, sosyal medyaya haber sal! Çalıştıkça mutlu olacaksın.

Fakat şu uyarıyı yapmadan geçemeyeceğim: İş arkadaşlarınla ne kadar yakın olsan da, profesyonellikten asla uzaklaşma derim. Özellikle ikinci haftanın sonunda iş arkadaşlarınla özel hayatına dair bir bilgi ya da güven gerektiren bir sır vermediğine emin ol lütfen.

12 Ekim, tuhaf bir tarih... Bu tarihte lütfen lütfen sağlığına dikkat etmeyi ihmal etme. Sıvılardan gıda zehirlenmesi, yanlış ilaç kullanımı da söz konusu olabilir. 

13 Ekim'e geldiğimizde ise çok büyük bir Koç dolunayı yükseliyor ve bu bize güzel etkiler veriyor, İkizler. Hemen müjdeli olanı önceden söyleyeyim: Sevgilin olsun ya da olmasın; bu dolunay sana büyük bir aşk getirebilir. Bekarsan arkadaş grubundan ya da sosyal medyadan biriyle flörtünüzü tamamına erdirebilirsiniz. Zaten sevgilin varsa da onu arkadaşlarla tanıştırıp, belki de bir organizasyon eşliğinde evlilik kararı gibi büyük adımları kutlayabilirsiniz. Son derece güzel, son derece iyi! 

Ama ayın bir de öbür yüzü var tabi... 13 Ekim tarihinde olur da dostlarınla dışarı çıkarsan, hele hele arada borç meseleleri varsa... Kavgadan gürültüden uzak durun derim. Tansiyon çok hızlı yükselebilir. Gerçi ilerleyen günlerde kavga ya da küslüğe dair etkiler pek yok ama yine de dostları kaybetmemeye özen göstermek lazım.

Dolunaydan sonra ortalık yine sakinleşiyor ve seni daha çok iş hayatına yönlendiriyor. Sağlık açısından da verimli bir süreç. Bu süreç 25'ine kadar sıkıntısız sürecek. 28 Ekim'de ise Akrep burcunda bir yeni ay göreceğiz; bu bana öncelikli olarak sağlık konusunu hatırlatıyor, sevgili İkizler. Havalar soğuyor, kendine lütfen dikkat et. Ayrıca ay sonuna doğru, verdiğin emekler ve çalışmaların göze batabilir ve bu şekilde iş yerinde yeni bir projeye başlamanız söz konusu olabilir. Son derece güzel yani. Sana mesleğe dair pek çok güzel haber verdim ama farkındaysan paraya dair çok da büyük konuşmuyorum; fazla harcamamakta fayda var...

Huysuz ve tatlısın yine, Yengeç!

Sevgili Yengeç, 

Geçtiğimiz ayın Terazi etkisi sana zorlu açılar vermişti. Dolayısıyla bu ayın başında da aynı etkinin kalıntılarını hissedeceğimizi söylediğimde pek mutlu olmayacaksın. Ama üzülme, en geç 5 Ekim tarihinde bu da bitmiş olacak. Sadece 5 Ekim'e kadar özellikle aile içerisinde dişimizi sıkmaya, bazı meseleleri üstelememeye, deriiiin bir 'ya sabır' çekip işimize bakmaya devam :) Sonrasına, özellikle de 8'inde başlayan Akrep sezonu hareketlenmesi ile beraber bu yılın en eğlenceli kısmına geliyoruz nitekim: Aşka, flörte!

Ama önce 7 Ekim'e dair uyarımı da yapayım: Sevgili Yengeç, bu tarihte sevgili/eş-aile arası gerginlikler olabilir. Yahut hayatındaki insan duygularına pek de hassas davranmayabilir -öküzlük yapabilir kısacası. Bu yüzden bu tarihi daha çok kendimizle ve iş güçle değerlendirmek daha iyi olur. Ne gerek var başkalarının negatif enerjisine maruz kalmaya, di mi?

Zaten 12 Ekim'de öyle güzel etkiler var ki... Öncelikli olarak aşk var! Bekarlar için muazzam bir tarih. Mutlaka dışarı çık, flörtünü davet et, eğlen... Sadece karşındakine dair değil; hayata karşı büyük bir aşk hissedeceksin. Ama bu aşkın hemen mutlu bir ilişki olacağını ya da hemen biteceğini söyleyemem çünkü Uranüs'ün eli değince yorum kaldırmaz ve gizemli bir hale dönüşüyor bu etki... Yine de, unutma ki aşklar ne olursa olsun yaşanmak; insanlar da görülmek ve sevilmek için var. Git ve bul onu. Eli boş dönmeyeceksin. Eğer zaten bir sevgilin varsa; aşkı bir üst seviyeye taşımak, onda kendini daha iyi tanımak, büyük kararlar almak, deli cesaretiyle hayatını değiştirecek adımlar atmak için harika bir tarih... Kendini bu aşka bırak, ama en az 28'ini bekle bu tarz işleri resmiyete dökmek için. Ha bu arada çocuk sahibi olmak açısından da en şanslı dönemlerden biri. Dolayısıyla çocuk sahibi olmak istemiyorsan önlemini alman hiç de fena olmaz.

Zaten bu deli 12 Ekim tarihini, çılgın bir Koç dolunayı takip ediyor. Yüksek enerjisiyle bu dolunay sana kendini biraz yorgun hissettirebilir; fakat maddi ve kariyer konularında güzel ortalar açacak. Dolayısıyla her ne kadar bu dolunay haftasında kendini yorgun ve huysuz hissetsen de; patronlarınla bir toplantı, bütçe görüşmesi, vs. gibi konular için tetikte ve hazır ol derim. Bu tarihte özel hayat - iş hayatı dengesi kurmak çok önemli. Ben bu dolunayın sana güzel maddi kazançlar, yahut uzun vadede maddi kazançlar getirecek yeni projeler, kapılar açacağını düşünüyorum. Sonrasında zaten enerjiler erimiş dondurma gibi sakinleşiyor.

Ayın 15'inden 25'ine kadar hiçbir negatif olmadığı gibi, aşk konusunda da şansın hala çok yüksek. Sevgilin varsa yolculuklara çıkabilir ve geleceğe dair planlar yapabilirsiniz bu 10 günlük süreçte. Sevgilin yoksa ise uzak mesafeli ilişkiler uzaktan göz kırpıyor sana. Yine de bu ilişkileri ayın 28'inden önce nihayete erdirme derim -çünkü ayın 28'i Akrep yeni ayı ile sana adeta geleceğini gösterecek. 

Sevgili Yengeç, bu ay içerisinde ettiğin flörtler, tanıdığın insanlar belki de sadece birer anı olarak kalacak; fakat bu Akrep sezonunun sana göstermeye çalıştığı asıl şey 'öz sevgi', hayatın boyunca gerçek mutluluk kaynağın olacak. Kendini biraz da başkalarının gözlerinden, sana hayranlıkla bakan o flörtlerin tarafından gör; gördüğün insana aşık olacaksın!

Hedefini iyi belirle, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ayı fazlasıyla seveceğini düşünüyorum, en azından ilk yarısını! Hala geçtiğimiz Eylül ayının kapanışında açılan Terazi yeni ayının etkileri sürerken; ayın ilk haftası boyunca beklenmedik bazı haberler alabilirsin. Ayın özellikle 2-3 Ekim tarihlerinde iş yerin ile alakalı, belki de beraber çalıştığın insanlardan gelen, dedikodu içerikli olmasa da biraz pasif agresif alt metinli mesajlar, mailler yani yazılı haberleşmeler söz konusu olabilir. Bunlara karşı nasıl bir tavır takınacağın konusunda da kararsız kalabilirsin ama merak etme; ayın 4'ünden itibaren Mars'ın Terazi burcuna geçişi sana zarafetle savaşacak ve tabir-i caizse 'köpeğin ağzını ekmek ile kapatacak' gücü ve zihin açıklığını verecek :) Yine de 4 Ekim'in bitmesini bekle ve 5 Ekim'den önce harekete geçme derim. Aynı şekilde bu tarihlerde ufak yolculuklar da söz konusu olabilir -iş seyahati ya da akraba ziyareti- dolayısıyla her gün görmek zorunda kaldığın bu insanlardan biraz uzaklaşmak ilişkilere de iyi gelecektir. Yani yoğunluktan dolayı sürekli hata veren bilgisayara üst üste komut göndermek yerine; kendi haline bırakmak gerekir ya... Onun gibi.

Aşk konusu da ilk hafta içerisinde pek güllük gülistanlık sayılmaz -yani elle tutulur bir problem olmasa da havada havai fişekler, pembe simler yok diyeyim. Aşk konusunda -bekar ya da ilişki sahibi fark etmez- genel olarak Aslan burçları için kısmetli dönem ayın ortasındaki dolunay ve sonrasında başlayacak.

İlk haftayı kapatmadan önce değinmek istediğim bir gün daha var: 7 Ekim. Bu tarihte hem sağlığına, hem çıktığın yolculuklara, hem de her türlü yazışma/evrak işlerine dikkat etmen şart. Örneğin çok basit bir doğalgaz sözleşmesi feshetme bile hatalı işlemlerle başını ağrıtabilir. Bu güne lütfen dikkat et.

İlk haftayı bitirip ikinci haftaya geçişimizle beraber ise artık biraz kabuğa çekilme vakti geliyor çünkü biricik Venüs, Akrep'e geçiyor. Kabuğa çekilmek ise dünyaya küsmek değil! Kabuğa çekilmek; tıpkı bir Yengeç gibi ait olduğumuz yere dönmek, dinlenmek, iç dünyamızı güzelleştirmek... Öncellikli olarak maddi getirilerine bakalım. Zira maddi bir dünyada yaşıyoruz :) Aile içerisinde mal mülk alım-satım sıkıntıları, borçlar, miras gibi meseleler varsa çözümlenmek için ideal bir süreç bu. Özellikle anne tarafından bir akrabanın ziyareti ve aracılığı ile kolaylaşabilir. Çoktan umudu kestiğiniz, yıllar önce annenin altınlarını dükkan açma bahanesiyle alan hayırsız enişte, borçlarını ödemeye karar vermiş bir şekilde dönebilir :) Kardeşler arasında fikir birliği sağlanamadığı için satışa çıkarılmayan, çoktan unuttuğunuz bir arsa satılma kararı alabilir ve elinize bir miktar para geçebilir... Bunlar hep örnekler. Maddi olmasa bile manevi anlamda bereketin artacağı bir dönem. Aileye, yuvaya sımsıkı sarılmaktan çekinme derim bu süreçte. Dışarıda kaçan pek bir şey yok, merak etme :)

Amaaaa... Gelelim 12 Ekim tarihine. Bu tarihte su tesisatına, musluklara, ev içi ufak kazalara dikkat edin lütfen. Ne olacağı hiç belli olmaz. Önlemi almakta fayda var.

Yine bu tarihte, ani bir su baskınından daha şaşırtıcı bir gelişme olabilir; aşk konusunda birisi (yeni tanıştığın biri de olabilir bu ama benim yorumum bu insanın bir şekilde daha önce hayatına girmiş, zihninde yer etmiş olduğuna dair) ani bir girişimde bulunması söz konusu olabilir. Belki uzun süredir beklediğin biri, o duymayı çok ama çok istediğin sözleri söyleyebilir. Biliyorsun normalde iyimserimdir ama bu defa, bu 12 Ekim tarihinde, bu kişinin söylediği sözler tamamen tesadüf olabilir... Çok büyük anlamlar yükleme, kendini koru derim. Saman alevi gibi gelişmelere çok açık bir gün, bu gün. 

Ardından ise Koç burcundaki dolunay 13 Ekim tarihinde gökyüzünde görünüyor; hem de ne görünmek! Kapkaranlık geceleri aydınlatıyor ve sevgili Aslan, eğer doğru günde doğduysan bu senin çağrın olabilir! Temmuz sonu - Ağustos başı Aslanlarından isen; ihtimal daha da yüksek;

Bu dolunay hayatında devam etmekte olan bir ilişki varsa, bir üst seviyeye taşınmayı tetikleyebilir. Evlilik ya da beraber yaşama kararı, birlikte iş kurma, aile çocuk sahibi olma gibi büyük meseleler konuşulabilir.

Eğitim konusunda hevesli, yurt dışı hayalleri olan ve macera peşinde bir Aslansan; ne yap ne et gözlerini aç, özellikle akrabalardan çok güzel fırsatlar gelebilir, sanatla ilgileniyorsan maddi kazançlar da kapıda. Almanya'daki amcanın çalıştığı şirkette açılan pozisyondan tut; dil kurslarına kadar ufak görünen patikalar çok büyük yollara bağlanabilir.

Rüyalarına çok dikkat et! Her şeyden öte vizyonunun genişleyecek, adeta aydınlanacaksın Aslan. Geniş bir etki, ihtimaller saymakla bitmez fakat bu etki ne olursa olsun pozitif olacak! 

En çok da: Kadere güven. 'Uzaklarda' bir iş fırsatı, illa sevdiklerinden ayrılıp derdo gibi gurbetlere düşmek değildir mesela. Seni seven varsa; zaten bekler! Bir meydan okumadır, her yol seni büyütecek bir hikayedir. İyi tarafından bak ve Aslan olmanın hakkını cesaretinle ver lütfen.

Bu etki senin hayatını hemen 13 Ekim gecesinde değiştirmeyecek olsa dahi; olayları tetikleyecek. En az altı aya yayılacak, değil hayat - seni bambaşka birine çevirecek bir süreç başlıyor.

Şimdi diyeceksin ki, 'İyi güzel diyorsun Gökçe ama bu yollara çıkmak, evlilik/çocuk vs. kararlarını almak için para lazım para!' Doğru evet, ama onun için ne yapıyoruz? Ayın 28'ini bekliyoruz. Ayın 28'indeki Akrep yeni ayı ile özellikle yaşadığımız yere-ailemize dair maddi kaynaklar konusunda bir değişim yaşanacak. Yani 'hayatta para çıkmaz' dediğin yerlerden para çıkabilir ve ailen sana destek olabilir. 

Sorunlu ilişkili Akrepler... Bu ayın 28'i size bir sonlanma getirebilir. Ama eğer ortada bir sorun varsa, bu ancak iyi bir haber olabilir, değil mi?

Şimdi ayın 15'inden, 28'ine kadar geçen bu haftaya da bir göz atalım: Sevgili Aslan, açıkçası ayın 25'ine kadar pek zorlu günler yok. Sadece kendini biraz içe dönük hissedebilirsin hepsi bu; ki ailenin desteğini de fazlaca hissedeceksin - bu içe dönüş hem ailene, hem de senin duygu dünyana iyi gelecek bence. Biraz huzur bulma vakti. Zira büyük bir yolculuğun başındasın!

Kökten şifalanıyoruz, Başak!

Sevgili Başak,

Ekim ayını geçtiğimiz ayın sonundan kalan Terazi etkileri ile açıyoruz. Geçen ay hatırlarsan fazlasıyla paraya ve kariyere dair fırsatlar var demiştim. O yüzden hala enerjini yüksek tutmanı, jilet gibi giyinmeni ve kendini açık açık, iyi ifade ederek birlikte iş yaptığın insanlarla iletişim halinde olmanı öneririm. Bunlar sana 'fırsat'tan çok, yoğunluk ve yorucu sorumluluklar gibi görünebilir ama geçecek, az sık dişini! Ayrıca para konusunda da gelişmeler ilk hafta içinde devam ediyor -fakat özellikle 3 Ekim ve 7 Ekim tarihlerinde her türlü harcamadan kaçınmanı öneririm.  Onun yerine, değişen dengeler ile günlük harcamalarına yeni bir bütçe çıkarabilirsin. Tasarruf ederek kenara attığın paraları (şu düzende biriktirmenin ne kadar zor olduğunun farkındayım ama ümitli olmaktan ve asla vazgeçmemekten başka seçeneğimiz yok) değerlendirebileceğin yeni yollar arayabilirsin. Ayın 8'inden sonra zaten odağın maddi meselelerden uzaklaşıyor ve daha çok sosyal ilişkilere kayıyor. Pek çok kapı da bu tarihten itibaren açılmaya başlıyor. İşsiz misin? Bir feminen bir figür ya da uzak akrabalardan bir aracı sayesinde güzel bağlantılar kurabilir, fırsatlar yakalayabilirsin, özellikle 12 Ekim tarihinde! Yeter ki evinde kös kös oturma, CV'n hazır dursun, arkadaşlarına, akrabalarına iş aradığını duyur. Sosyal medyaya da! Adeta sıçrama taşı gibi bir tarih bu... Seni uzun vadede mutlu edecek yollara taşıyabilir. Bak, 12 Ekim tarihinin altını çiziyorum; bu tarihte sosyal medyada gördüğün ilanlara, haberlere dikkat et. Belki bir iş ilanı, belki bir fikir, belki bir burs, belki ilham! Kısmetin oralarda bir yerde; ama kesinlikle önüne altın tepside sunulmayacak -sen öyle çok isteyeceksin ki, onlarca sayfanın içinden seçebileceksin onu!

12 Ekim'in bu güzel yükselişini alev alev bir Koç dolunayı takip ediyor ve yine maddi konuları ufak bir farkla gündeme getiriyor. Bu defa söz konusu para bireysel değil! Daha çok ailenin ya da partnerinin, çalıştığın şirketin parası ile alakalı gelişmelerden haberdar olacaksın gibi duruyor. Örneğin partnerinin büyük bir banka borcuna girdiğini öğrenebilirsin. Ailen senden habersiz evi satılığa çıkmaya niyetlenmiş olabilirler. Aile içerisinde mal mülk alım-satım sıkıntıları, borçlar, miras gibi meseleler varsa çözümlenmek için ideal bir süreç bu. Özellikle bir akrabanın ziyareti ve aracılığı ile kolaylaşabilir. Çoktan umudu kestiğiniz, yıllar önce annenin altınlarını dükkan açma bahanesiyle alan hayırsız enişte, borçlarını ödemeye karar vermiş bir şekilde dönebilir :) Kardeşler arasında fikir birliği sağlanamadığı için satışa çıkarılmayan, çoktan unuttuğunuz bir arsa satılma kararı alabilir ve elinize bir miktar para geçebilir... Bunlar hep örnekler. 

Diğer dolunay etkisi ise duygusal hayatına dair... Sevgili Başak, 'güven' kelimesi anahtar gibi duruyor burada. Açık konuşacağım; haddinden fazla kıskanç, paranoyak davranıyor olabilirsin. Daha da kötüsü; tüm bu negatif duyguların kaynağını ve sebebini karşı taraf olarak görüp, onu suçlayabilir ve bu kötü hislerinin bitmesi için onun kendisinden her geçen gün daha da fazla taviz vermesini talep edebilirsin. Açıkçası ben bu talep meselesinin hiç iyi bir şekilde sonlandığını görmedim, duymadım. Güvenmek, kıskanmak, sahiplenmek; tüm bunlar tamamen bizi ilgilendiren duygular. Bir insana, sırf telefonunun şifresini bildiğin için ya da seni saat başı arayıp rapor veriyor diye güvendiğini düşünüyorsan - zaten kendini kandırıyor olmalısın. İnsanlar yoldan çıkmasın diye tasmalarından çekiştireceğimiz varlıklar değiller; onların kendi iradeleri ve arzularıyla - bir sürü seçenekleri varken hem de- bizimle kalacaklarına insanmıyorsak eğer kendimizle baya büyük problemlerimiz var demektir. Sorunun özüne inip, güvensizlikleri özsevgi ile şifalandırmak şart. Yine bir 'ne diyor bu deli kadın' bölümü oldu ama biraz daha açıklayacağım: Sevgili Başak, bu Koç dolunayında kıskançlık gibi güven temalı bir meselenin tetikleyeceği şey; seni içsel bir sorgulamaya götürebilir. Eğer bunu işin özüne inip, kendini şifalandırarak yaparsan faydalı olur. Fakat 'ver şu telefonunu karıştıracağım' tadında aslında problemin asla çözümü olmayan toksik davranışları tekrarlarsan; bu problem de sonsuza dek tekrarlanacaktır... Tabi bu sorunlu ilişkisi olan Başaklar için geçerli. Bekarlar ise bu tarihte yükselen libidoları ile biraz fazla ihtiraslı, tutkulu flörtlere girişebilirler. Ne diyebilirim ki, eğlenin gençler!

Koç dolunayından sonra hava aniden sakinleşiyor. 23 Ekim'e kadar neredeyse hiç büyük gerginlik yok. Senin için sosyallik ve en çok da ufak geziler görünüyor bu arada, sevgili Başak. Ayın 28'inde ise emniyet kemerini bağla derim; hani şu kahve fallarında çıkan 'üç vakte kadar gelen haber' dedikleri var ya... İşte öyle önemli bir haber geliyor. Ayın 30'unda bu habere dair harika bir gelişme de yaşayacaksın üstelik... Hayırlısı olsun!

Her şeyi halledeceksin, Terazi!

Sevgili Terazi;

Eylül ayını senin burcunda gerçekleşen önemli bir yeni ay ile kapadık. Bu ayın ilk haftasına kadar da senin burcunda etkiler sürecek. Sakin kal; çoğu bitti, azı kaldı! 

Büyük kararlar almış, hatta yeminler etmiş olabilirsin. Hiçbirini hayata geçiremedin mi? Olsun. Her şey sırasıyla, her şey doğru zamanda olacak ve doğru zamanı evrenden başka hiçbir şey daha iyi bilemez. Kadere güvenme, kendine sımsıkı sarılma vakti, Terazi. Seni üzmemek için gerçeği söylememezlik etmeyeceğim (zira ben bir Terazi değilim! :p ) ; bu ayın en azından 5'ine kadar birazcık daha gerginlik var. Ailenle, aile gibi yakın gördüğün insanlarla gerilebilirsin. Her söyleneni üstüne alınman, sanki herkes sana cephe almış gibi hissetmen olası. Ama inan bunlar sadece kuruntu. Kısa süre içerisinde geçecekler ve özellikle ayın 8'inden itibaren artık elalemi bırakıp işe güce, daha da önemlisi paraya odaklanmaya başlayacaksın. Ama önce 7 Ekim'i kimseyi kırmadan dökmeden, kendin de üzülmeden atlatmaya bak. 

Ayın 8'inden itibaren işe güce, kazanca odaklanan, 'N'apıyorum ben hayatımla?! Herkes kendini kurtarır, olan bana olur!' diye söyleten mantığının sesiyle gayet iyisin. Fakat 12 Ekim tarihinde özellikle banka kredisi gibi büyük paralara dair bir teklifle karşılaşabilirsin. Bunu örneklendirmek gerekirse; mesela freelance iş yapabilmek için evde kendi stüdyonu kurmaya bir arkadaşının da desteği ile karar verdin - dolayısıyla ekipman almak için toplu paraya, yani krediye ihtiyacın var... gibi. Bu konuda çok çok dikkatli düşün derim. Ben açıkçası senin yerinde olsam ayın 15'ine ertelerdim böyle bir girişimi. Zira ayın 13'ünde bir Koç burcu dolunayı var. Hem de ne dolunay...

Bu dolunayın sana olası etkilerini sıralayacağım:

-Bekar Teraziler için, yakın çevreden biriyle ani bir yakınlaşma söz konusu olabilir.

-Sevgilisi olan Teraziler için ise sevgiliyle beraber çıkılacak bir yolculuk, güzel bir gelişme, ilişkiyi ileri taşıma söz konusu olabilir.

-Kötü giden ilişkilere sahip Teraziler için ise son damla olabilecek potansiyelde bu dolunay...

Ben olsam kadere güvenir ve akışına bırakırdım çünkü bu dolunaydan sonra adeta huzurlu bir sakinlik, sessizlik var. Dolayısıyla düşünmeye, taşınmaya ve şifalanmaya bolca vaktin olacak. Ayrıca ayın 15'inden itibaren paranın bereketi artıyor; iş yerinde adeta parlamaya başlayabilirsin. Ayın 25'ine kadar böyle... İçine dönüp, kendine biraz da karşındaki insanın gözlerinden bakıp 'Gerçekten ne istiyorum' diye sormak için uygun zaman. Bunu kendine sor, Terazi. Çünkü bazen istediğinin sadece 'karşındaki insanın istediği' olduğunu sanabiliyorsun. İnce bir ruhla doğmanın sınavı da bu işte; kendi kendinin hakkını verebilmek için biraz çabalamak lazım. Annenin, babanın, sevgilinin ne istediği değil -senin bencilce ne istediğin, nasıl yaşamak istediğin mesele! Elbette istediğin şey 'onların mutluluğu'... Ama bunları geçelim lütfen; zarif ve adil bir insansan, kendine de haksızlık etmemelisin. Kısacası Terazi... Seni bu ay yine ilişkiler üzerinden içsel bir sorgulama bekliyor annem. Ama sakın korkma; çünkü gerçekten sakiiiin ve şifalı bir süreç. Ayrıca işten güçten de geri kalmayacaksın. Bak, buraya yazıyorum: Bu defa hayatını GERÇEKTEN yoluna koyuyorsun. Her şey güzel olacak. 

Ayın 28'inde giderayak bir Akrep yeni ayı var; bunu en çok işsiz Terazilerin değerlendirmesini isterim. Kazanca, berekete ve paraya açılan bir kapı daha; baştakini yakalayamayan Teraziler, sondakini yakalar... Her şey sırayla...

Su akar yatağını bulur, Akrep...

Sevgili Akrep,

Popüler astrolojide artık ağızlara sakız olmuş olan şu 'Akrep paranoyaktır' tarzı geyiklerden dolayı bu tarz konulara girmeyi hiç sevmiyorum fakat bu ayın yorumuna farklı bir şekilde giriş yapmam gerçekten mümkün değil. Ekim'e, Eylül ayının sonunda deneyimlediğimiz Terazi yeni ayının kalıntılarıyla giriyoruz. Bu da senin için biraz belirsiz figürleri, net olmayan meseleleri yanında sürüklüyor adeta. Ama üzülme, en geç 4-5 Ekim'e kadar bu etki de bitip gidecek. Fakat o tarihe kadar; hayatında manipülatif ve karanlık insanların olduğunu bilmeli ve buna karşı dikkatli olmalısın. Bu insan, muhtemelen aklına ilk gelen insan DEĞİL. Belki de aklına ilk gelen insanı işaret eden insandır... Yani bu kişi kendisini ayan beyan belli etmeyecek kadar 'gerçek' bir manipülatör. Bilirsin kıskanan insanları farketmek ve gözardı etmek kolaydır. Genelde basit olur taktikleri, 'Oraya gidip ne yapacaksın? Orası bok gibi okul/şirket zaten' gibi sıradan burun kıvırmalar şeklinde ilerler. Ama senin bu dönemde çevrende 'Senin iyiliğin için konuşuyorum' kisvesi altında kalbine korkuyu, fitneyi salan gerçek sinsiler olabilir; bak bunlara dikkat! Gerçek dosttan kalbine sonsuz bir cesaret akmalı; sana en kötü senaryo ihtimalinde 'Ne zaman ihtiyacın olursa burdayım, hallederiz' demeli, değil mi? Her ne kadar 'kötü gün dostu' diye bir geyik olsa da; aslında 'iyi gün dostu' daha da önemli bir ilişki biçimi. Kötü günde -yani sen düşmüşken, başarısız olmuş, kaybetmişken yanına üşüşen ve akıl vermek, akıl vererek kendisini iyi hissetmek, enerjini daha da emmek için yarışan tipler çok. İyi gününde, gerçekten mutluluğunu dürüstçe paylaşabilecek, parlayan gözlerle seninle birlikte sevinebilecek insanı bulmak zor işte. Neyse. Kısacası; kendilerini güçlü hissetmek için seni güçsüz kılmak isteyen enerji vampirlerine, kulağına korkular fısıldayarak seni kendi karanlıklarına ortak etmek, hapsetmek isteyen sinsilere geçit verme. Bu bir dost da olabilir, akraba da, hatta sevgili de... 'İçine atmak' hiç hiç hiç verilecek bir tavsiye değil ama birazcık ketum ve sıkı durmak, sırlarını en azından bir süreliğine kimseyle paylaşmamak iyi olacaktır. 

Ayın 3'ünden ve ardından da 8'inden itibaren senin burcuna geçen gezegenler ile beraber enerjin öyle yükseliyor ki... Özellikle 8'den itibaren Venüs sayesinde hem paranın bereketi artıyor, hem de aurana ayrı bir çekicilik geliyor. Eğer bedeninde, görüntünde değişim yapmak istersen bu tarihten sonra harekete geç derim. Venüs dediğimizde elbette aklımıza aşk meşk meseleleri geliyor ama bu güzel etkiyi iş görüşmelerinde de kullanabilir ve konuşmaların, özgüvenin ile başarılı olabilirsin. Kısacası şa-ha-ne. Hala Terazi güzeli ile aklın biraz içe dönük olsa da; yavaş yavaş açıldığın bir ay bu. 

12 Ekim tarihini pek çok burç için övdüm ama senin için bambaşka... İster sevgilin olsun, ister flörtün, ister hoşlandığın biri; bu tarihte büyük sürprizlere hazırlan! Beklenmedik yakınlaşmalar, beklenmedik kararlar, beklenmedik gelişmeler yaşanabilir!

Zaten ardından 13 Ekim Koç burcu dolunayı geliyor ki bunun sana iki ihtimali var:

-Sağlık konusunda sıkıntılar yaşayabilirsin. Vurdulu kırdılı işlerden, ekstrem sporlardan, ne bileyim mesela go karting'den falan uzak dur. Havada gergin bir elektrik var. Kemiklerine dikkat et.

-İş arkadaşların ile ters düşebilirsin. Ama bence önemsiz. Zira bu kavga yaşansa dahi hemen unutulur çünkü dolunayın ardından kavgayı gürültüyü destekleyecek etkiler pek fazla yok.

-İş arkadaşların arasından hoşlandığın, flört ettiğin biri varsa; ani yakınlaşmalar yaşayabilirsiniz. Yine de bu yakınlaşmalara dikkat edin derim çünkü ifşalar söz konusu olabilir.

İşte böyle sevgili Akrep... Bundan sonrası adeta çarşaf gibi deniz! Sakin, hoş enerjiler yavaş yavaş hayatını domine ederken; ayın 25'ine kadar hemen hemen her gün bir diğer tatlı gezegenden bizzat etki alacaksın. Hem iş, hem aşk, hem sosyal hayat, hem aile açısından gerçekten güzel etkiler var. Gönlünden ne geçiyorsa onu yapmanı öneririm. Zira 28 Ekim tarihine geldiğimizde; gönlüne tertemiz bir sayfa açacaksın. Bu adeta kendine sezon finali yazmak gibi... Hani dizilerde sezon finaline yakın her şey çözülür, yoluna girer ve yepyeni meseleler başlar ya... İşte aynen öyle! Hele doğum günün bu tarihlerde ise unutulmaz bir seneye adım atıyorsun demektir. Ekim ayı sana hediyesini 30 Ekim'de verecek. Gerisini de Kasım'da konuşacağız!

Hayallerini küçümseyenlerden uzak dur, Yay!

Sevgili Yay, 

Bu ayı geçtiğimiz Eylül'den kalan Terazi etkileri ile açıyoruz. Dolayısıyla ilk hafta içerisinde hala arkadaşlar ve çevremiz ile ilgili olan meselelerle uğraşıyor olabiliriz. Ama inan ki özellikle 4 Ekim'den sonra gündemimiz hızlıca değişecek. Yine de 4 Ekim'e kadar arkadaşlar konusunda sakin, sabırlı ve sağlam kalmaya özen göstermek lazım. Arkadaşlıklar konusunda anahtar kelime manipülasyon. Senin iyiliğini düşünüyorum kisvesi altında negatif duygular empoze eden, hayallerine karşı cesaretini kıran, adeta ruhuna ve kalbine korku saçan insanlardan en azından bir süreliğine uzak durman senin için iyi olur. Zira bu ay başında görünen bu karanlık figürler, iyi gün arkadaşı değil; aksine kötü gün arkadaşı -fakat bunun anlamı inan hiç de hoş değil. İyi gününde mutluluğunu parlayan gözlerle ve samimiyetle paylaşamayacak kadar kıskanç insanlar; kötü gününde akıl vermek, kendilerini iyi hissetmek, üstünlük kurmak ve enerjinden beslenmek için adeta yarışabilirler. Ve bunun adı inan kötü gün dostluğu değil; akbabalık. Dolayısıyla bu söylediklerim sana ipucu olsun: kendini ilk hafta içerisinde insanlardan koru, sezgilerine güven derim. Zaten dediğim gibi gündemin çok hızlı değişecek.

8 Ekim'den itibaren aşk konusunda kadersel tesadüfler ve karşılaşmalar yaşayabilir, maddi manevi borçlarını kapatabilirsin. Fakat benim asıl ilgimi çeken tarih 12 Ekim tarihi. pek çok burç için olduğu gibi senin için de önemli olan bu tarihte biraz tatsız olsa da öncelikli tavsiyem sağlığına dikkat etmen yönünde. Eğer paraya yönelik bir sektörde çalışıyorsan bir iş arkadaşınla maddi konular sebebiyle anlaşmazlık yaşayabilirsin. Aslında sıradan ve kontrol edilebilir etkiler gibi dursa da, giderek büyüyen ve dolunaya hazırlanan ay tansiyonu fazlaca yükseltiyor.

Bu ayın dolunayı Koç burcunda gerçekleşiyor. Koç burcu için popüler astrolojide her ne kadar 'kavgacı, geçimsiz, sabırsız' gibi yorumlar yapılsa da; daha derin ve klasik eğitim almış her yorumcu, Koç burcunun ilahi ateşin, insanın özündeki gücün, hayatın kaynağının sembolü olduğunu söyleyecektir. İşte bu dolunay da bu yüzden güzel; öyle bir ateş yükseltiyor ki, senin burcundaki Jüpiter'i adeta o ilahi ateş ile tetikliyor. Çok benzersiz şeylere hazır ol, Yay. İhtimallerden seç seçebildiğini:

-İlk ve en vurgulu olan etki, aşk! Bekarlar için birebir. Arkadaş ortamlarından ya da sosyal medyadan tanışılan insanlarla fena aşka düşülebilir. Ona göre.

-Zaten bir ilişkisi olanlar ise evlilik kararı, nişan vs. gibi kutlamalar yapabilir.

-Çocuk sahibi olmak için en uygun zaman. İsteyen ya da istemeyen Yaylar buna göre kendini hazırlasın derim.

-Eğer sanata dayalı bir sektörde çalışılıyorsa, büyük ödemeler, iş fırsatları ve ilham kapıda...

Kısacası çok çok güzel bir etki. Hem de sadece öylesine geçici bir mutluluk değil; geleceğimizi, yönümüzü değiştirecek derecede kadersel olayları tetikleyecek etkiler bunlar. Gerçekten çok kısmetli bir dolunay. Eğer bu dolunay, sana büyük bir şey getirmezse dahi sevgili Yay (örneğin yaşın küçük olabilir, yükselenin farklı olabilir, Kasım başı yayı olabilirsin vs) bu tarihte bir mum yak, dilek tut ve hayal kur derim. Elbette hepimizin sırası gelecek o ateşten payımıza düşeni almak için!

Dolunay sonrası ortalık güzelce sakinleşiyor. Hatta ayın 15'inden 25'ine kadar senin için adeta dinlenme, rehabilitasyon süreci gibi. Uyku sorunların varsa çözebilir, küs olduğun insanlarla barışabilir ve sağlığına odaklanabilirsin. Ayın 28'inde yine önemli bir Akrep yeni ayı var ama bu açıkçası senin için çok da sert ya da büyük etkili geçmeyecek gibi duruyor. Bazı dedikodular ve sırların ifşa olması söz konusu olabilir en fazla... Dikkat edilmesi gereken tek şey, maddi borçlar! Eğer kaçtığın bir alacaklı yoksa, endişelenmen gereken bir durum da yok.

Kasım'daki şenlikten önce dinlen bakalım.

Gözünü hedeften ayırma, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

'Ne zaman düze çıkacağız? Ne zaman bitecek bu mücadele? Ne zaman rahata ereceğiz?' gibi sorular soruyorsunuz. Herkes soruyor. Cevabı ise ancak siz kaldırabilirsiniz: Hiçbir zaman. Hiçbir zaman %100 güvende olmayacağız, hiçbir zaman kavgamız bitmeyecek. Ancak öldüğümüzde 'rahata ereceğiz'; eğer rahata ermekten kastımız değişim, yenilik, çaba olmadan varolmak ise... Hayatın kendisi bir varolma savaşı; küçücük şirin kediler bile ekmeklerine koşuyorlar. Eh, sen bunları zaten biliyorsun. Ama yine de sana bunları hatırlatıyorum çünkü şikayet ede ede, 'sıkıntıların biteceği' günü beklemek hiç akıl karı değil. Yorucu, çok yorucu... Kabullenelim: Bir işimiz bittiğinde, diğeri çıkacak. Okul derdi bitince iş derdi başlayacak; bu böyle sonsuza dek sürecek. Bunun bitişini beklemek, denizdeki dalgaların sonlanmasını beklemek gibi bir şey. Asla bitmeyecek. Peki biz ne yapacağız? Dalgaların ne sıklıkla geldiğini, nasıl geldiğini öğrenip anlayacağız ve enerjimizi dengeli kullanarak sörf yapacağız. Başka bir seçeneğimiz yok. 

İşte bu şekilde, bu ay sana yeni bir dalga geliyor, sevgili Oğlak. Ya kendini hazırlar, o dalgayla beraber yükselir ve açılırsın; ya da bocalar, su yutar, yorulur ve lanet edersin :) Sana kalmış.

Ayın ortasında kocaman bir Koç dolunayı deneyimleyeceğiz; ayı adeta ikiye ayıran bu dolunayın öncesinde ise hala Terazi izleri var. Bu da sana fazlaca kariyer fırsatları sunuyor fakat Satürn'ün etkisiyle bu fırsatlar seni heyecanlandırmaktan çok 'yoruyor ve boğuyor' gibi hissettirebilir. Sağlam kalmaya bak sevgili Oğlak, çünkü bu süreçte verdiğin emekler; en azından önümüzdeki ay içerisinde meyvelerini verecekler. Boşuna yorulmamış olacaksın. Ayrıca ayın 4'ünden sonra enerjiler daha da rahatlayacak ve birlikte çalıştığın insanlardan da destek görmeye başlayacaksın. Kısacası; az kaldı! İlk hafta işte böyle iş-güç odağında geçerken, ayın 7'si bu haftayı kazasız belasız kapatmamız için sakin olmamız gereken son gün. 7 Ekim tarihinde iş yerinde bir haksızlık, patronlarla alakalı meseleler ya da adli bir konu sebebiyle gerginlik yaşayabilirsin. Tepkin ne olursa olsun; önce kendini korumayı unutma lütfen. Ayrıca bu tarihte baba-abi gibi bir figürle de hırlaşabilirsin, aman diyeyim.

Gelelim ilk haftanın gerginliğinin silinip gitmeye başladığı ikinci haftaya; 12 Ekim'de (özellikle Oğlak burcunun ilk günlerinde doğduysan), mutlaka dışarı çık. Seni yükseltecek ve açılmana yarayacak bir dalga var: Aşk! Bu gün sana damdan düşer gibi aşk getirebilir, sevgili Oğlak. Ama bu aşkın hemen mutlu bir ilişki olacağını ya da hemen biteceğini söyleyemem çünkü Uranüs'ün eli değince yorum kaldırmaz ve gizemli bir hale dönüşüyor bu etki... Yine de, unutma ki aşklar ne olursa olsun yaşanmak; insanlar da görülmek ve sevilmek için var. Git ve bul onu. Eli boş dönmeyeceksin.

13 Ekim zaten deli Koç dolunayını getiriyor. Bunun en büyük etkisi senin duygusal dünyana ve özel hayatına yönelik:

-Aile içerisinde kavga çıkabilir. Ufak meselelerden de olsa ufak kıvılcımlar bazı köprüleri yakabilir. Buna dikkat edilmesi şart. Bir takım sırların ortaya dökülmesi de olası.

-Devam eden bir ilişkiye dair sırlar ortaya çıkabilir. Bu sırlar bence zararsız ve ufak şeyler olacak; onun yerine bu sırların ifşasına sebep olan kişilerin kötü niyetli olabileceklerini göz önünde bulundurmak daha akıllıca olur. Etrafta manipülatif ve sinsi tipler var, unutma.

-Ev içi kazalar söz konusu olabilir. Özellikle vurdulu kırdılı işlerden, çekiç tadilat vs. uzak durmak lazım.

-Rüyalarına dikkat et. Rüyalarından ipucu ile kendine, kendi ruhuna dair büyük farkındalıklar edinebilirsin.

Bu dolunaydan sonrası adeta iyilik güzellik, Oğlak. Ayın 15'inden itibaren sosyal ortamların şenleniyor ve daha dışa dönük bir ruh hali ile bol bol eğlenmeye başlayabilirsin. Yalnız kalmayacağın bir dönem başlıyor. Ayın neredeyse 25'ine kadar pek kötü etki olmadığı gibi; sonrasında da 28 Ekim Akrep yeni ayı ile hayatına daha da yeni ve daha da heyecan verici insanlar giriyor! Bu insanların öncelikle kısmetleriyle geldiğini belirtmem lazım. İş bağlantıları da olabilir, bekarlar için aşk mevzuları da... Bu insanlarla sosyal medya üzerinden de tanışman mümkün fakat en az 30 Ekim'e kadar harekete geçme derim, sevgili Oğlak.

Bu ayın tadını çıkar. Kasım'da daha da çok eğleneceksin!

Sular bulanık da olsa yolunu buluyorsun, Kova!

Sevgili Kova,

Ne kadar burun kıvırsak da, hangimiz annemizi babamızı memnun etmek istemiyoruz ki? Hele bizim kültürümüzde olunca, bu iyice sıkıntılı bir hal alıyor ve 'elalem ne der?' endişesiyle yaşayan ailelerimizden yola çıkarak kendimizi aslında isimlerini bile iyi bilmediğimiz insanlara beğendirmek için saçma sapan bir uğraş içinde buluyoruz. İşte normalde yaşamaya alıştığımız bu durum, bu ay kendini fazlaca hissettirebilir ve biraz çekilmez olabilir senin için. 

Ay, geçtiğimiz Eylül'ü kapatırken deneyimlediğimiz Terazi yeni ayının kırıntıları ile başlıyor. İlk hafta boyunca hala geleceğe dair planlarını netleştirmeye çalışabilir ve kafanda kırk tilki ile her ihtimali düşünüp, riskleri ölçüp tartabilirsin. Elbette ki bu biraz stresli bir süreç olacaktır. Her seçim bir vazgeçiştir, sonuçta... Bir okulu seçmek; diğer bütün okullardan vazgeçmek gibi... Dolayısıyla sana bu dönemin stresini azaltacak tavsiyem: En azından 4 Ekim tarihine kadar dişini sıkman yönünde. Zira 4 Ekim'den sonra motivasyonun da, enerjin de fazlaca yükselecek; hayatın sana sana sunabileceği fırsatlara daha gözü kara yaklaşacak gücü kendinde bulacaksın bence. Fakat ayın 4'üne kadar senin yolunu tıkayacak iki ihtimal var; 

Biri, kendi zihninde kendi kendine koyduğun engeller. 'Ben onu beceremem, zaten orası beni kabul etmez, boyumdan büyük işe kalkışırım rezil olurum, herkes bana güler' gibi - aslında SEZGİ olmaktan uzak; tamamen içimizdeki özgüvensizliklerin, kırgınlıkların ve korkunun sesi bu. Buna tamah etme derim.

Diğer ise, manipülatif, karanlık birileri... Bilirsin kıskanan insanları farketmek ve gözardı etmek kolaydır. Genelde basit olur taktikleri, 'Oraya gidip ne yapacaksın? Orası bok gibi okul/şirket zaten' gibi sıradan burun kıvırmalar şeklinde ilerler. Ama senin bu dönemde çevrende 'Senin iyiliğin için konuşuyorum' kisvesi altında kalbine korkuyu, fitneyi salan gerçek sinsiler olabilir; bak bunlara dikkat! Gerçek dosttan kalbine sonsuz bir cesaret akmalı; sana en kötü senaryo ihtimalinde 'Ne zaman ihtiyacın olursa burdayım, hallederiz' demeli, değil mi? Her ne kadar 'kötü gün dostu' diye bir geyik olsa da; aslında 'iyi gün dostu' daha da önemli bir ilişki biçimi. Kötü günde -yani sen düşmüşken, başarısız olmuş, kaybetmişken yanına üşüşen ve akıl vermek, akıl vererek kendisini iyi hissetmek, enerjini daha da emmek için yarışan tipler çok. İyi gününde, gerçekten mutluluğunu dürüstçe paylaşabilecek, parlayan gözlerle seninle birlikte sevinebilecek insanı bulmak zor işte. Neyse. Kısacası; kendilerini güçlü hissetmek için seni güçsüz kılmak isteyen enerji vampirlerine, kulağına korkular fısıldayarak seni kendi karanlıklarına ortak etmek, hapsetmek isteyen sinsilere geçit verme. Bu bir dost da olabilir, akraba da, hatta sevgili de... Enerjin azıcık düşük, hele hele 7 Ekim'de kimsenin ruhunu kırmasına izin verme, Kova. Her ne kadar 'Kova'yım aşırı özgürüm' diye takılsan da, vicdan oyunlarına nasıl da geldiğini hepimiz biliyoruz.

Neyse, yine fazla uzattık. 3 Ekim tarihine dönüp bir bakacak olursak; yine kariyer - iş güç anlamında parlak bir gün var. İş arayanlar için de, toplantılar yapmak, ilerlemek isteyenler için de iyi. Ayın 8'inden sonra ise bu etki daha da artacak. Öne çıkabilir ve takdir toplayabilirsin. Daha önceden hakkının yendiğini düşündüğün konularda adaletli dönüşler alabilirsin. Özellikle bir aracı sayesinde, yaptığın işler ve verdiğin emekler öne çıkarılabilir. Mesela; senin bizzat tek başına uğraşarak bitirdiğin bir projeyi, müdürün alıp patronuna kendi işiymiş gibi göstererek teslim etti ve adaben buna ses çıkaramadın mı? Bu işin kredisinin sana ait olduğu, üçüncü bir kişi tarafından bu süreçte ortaya çıkarılabilir. Bu sadece bir örnek elbette; eğer ev içi emek veren biriysen, yaptığın tüm fedakarlıklar artık 'standart' sayılmaya başlamış ve farkedilmez olmuşsa; inceden bir sarsma ve ağırlığını koyma vaktin gelmiş demektir. Yaptıkların için en azından duygusal tatmin, destek övgü biraz da şükran senin hakkın. 

12 Ekim tarihi ise... Çok ilginç bir tarih senin açından. Öncelikli olarak; ruhundaki isyankarlık, bir aşk ilişkisine, bir patrona ya da aile içinden birine fena patlayabilir. Normalde gülüp geçeceğin ufak şakalara bile alınabileceğin, üstüne de ani tepkiler verebileceğin bir gün olacak dolayısıyla kendini hazırla - barut gibi olmamaya bak. Yine bu tarihten sonrası zaten Koç dolunayı olacağı için, sağlam bir enerji boşalması gelecek. Kontrollü kalmak şart.

Evet, 13 Ekim tarihli Koç burcunda dolunay... Öncelikli ve ilk tahminim bir süredir kafandaki plan ve hayalleri gerçeğe bağlayacak bir haber alacağına dair. Yaptığın bir iş başvurusuna dönüş alabilirsin; vize başvurun onaylanabilir vesaire... Bu süreçte özellikle benzer konularda deneyimli bir arkadaşından destek alman söz konusu olabilir. 

Bir diğer ihtimal ise bu dolunayın aşka dair duyguları tetikleyeceği yönünde; eğer bekarsan ya da uzun süreli olmayan bir flörtün varsa kısa bir yolculuğa çıkabilir ve hoş sohbetlerde bulunabilirsiniz. Bence gayet olumlu ama bir gelişme olsa ama; ancak önümüzdeki aylarda 'büyük' adımlar söz konusu olabilir. Çünkü bu ayın sonunu yine iş-güç odaklı kapatacağız. Kısacası 13 Ekim'den itibaren telefonun açık olsun; sen de kısa yolculuklara ve haberleşmelere hazır ol derim. Bu sürecin tek bir kötü tarafı var; o da eğer bir kardeşin varsa onunla aranda arıza çıkması ihtimali...

Sevgilisi olanlar için en güzel süreç ayın 15'inden sonra başlıyor. Sevgili ile kalıcı adımlar atmak üzere gelecek planları yapılabilir ve güvene dair duygular fazlasıyla temellenebilir. Ayın 25'ine kadar neredeyse hiç kötü etki yok. Fakat 28 Ekim'de Akrep yeni ayı ile bu yazının başındaki meseleye dönüyoruz: 'Kimi neden memnun etmek isteyeyim?'

Kariyer seçimlerini, hayattaki duruşunu, alma-verme dengeni ve haksızlığa uğrayıp uğramadığını sık sık düşünebilirsin. Ben açıkçası en iyisi 30 Ekim'de, karara vardığın sorunlara karşı harekete geçeceğini düşünüyorum. Bu kendi seçimin olarak bir işi bırakmak da olabilir; kendi istediğin bir projeye başlamak da...

Enerji vampirlerini hayatından atma vakti, Balık!

Sevgili Balık,

Bu ay adeta ikiye ayrılıyor: Koç dolunayından öncesi ve sonrası olarak... Fakat ayın iki tarafında da baskın bir gündem var: Para. 

Ayın ilk yarısını, Eylül'ü kapatırken deneyimlediğimiz Terazi yeni ayının kalıntıları ile açıyoruz. Maddi konularda suları hareketlendiren bu yeni ay üzerine; yine bu ayın 4'üne kadar bir takım maddi endişeler yaşayabilirsin. Ama panikleme; güvendiğin, kendi kazandığın para ve başkalarını da alakadar eden, banka kredisi, harçlık, eşinle paylaştığın para, borç gibi paralar arasında bir seçim - bir denge sağlanmak üzere. Eşinle yahut ailenle ortak bir birikiminiz konusunda kararlar almanız söz konusu olabilir. Daha önce verdiğin borçlar geri gelebilir, bankaların kredi başvuruları olumlu sonuçlanabilir, burs çıkabilir ya da tazminat gibi kazançlar sana ulaşabilir. Dolayısıyla sabırlı kalmak ve büyük harcalamalardan kaçınmak -en azından ayın 5'ine kadar- yeterli olacaktır.

Bu ilk haftanın bir diğer getirisi ise duygusal boyutta... Akrep sezonunun da inceden başlamasıyla yeniden 'güven' duygusuyla sınandığını hissedebilir; sezgilerin ile paranoyayı karıştırır hale gelebilirsin. Bu elbette ki senin sınavın -yani sınav dediğim, 'sinsi insanı bulmak' değil -güvensizlik duygusunu kendi içinde aşmak! Ama yine de sana bir tavsiye ve ipucu verecek olursam; Kova'ya söylediklerimin benzerini söylerdim: Yakınlarında karanlık, manipülatif biri var ve muhtemelen aklına ilk gelen insan DEĞİL. Belki de aklına ilk gelen insanı işaret eden insandır... Yani bu kişi kendisini ayan beyan belli etmeyecek kadar 'gerçek' bir manipülatör. Bilirsin kıskanan insanları farketmek ve gözardı etmek kolaydır. Genelde basit olur taktikleri, 'Oraya gidip ne yapacaksın? Orası bok gibi okul/şirket zaten' gibi sıradan burun kıvırmalar şeklinde ilerler. Ama senin bu dönemde çevrende 'Senin iyiliğin için konuşuyorum' kisvesi altında kalbine korkuyu, fitneyi salan gerçek sinsiler olabilir; bak bunlara dikkat! Gerçek dosttan kalbine sonsuz bir cesaret akmalı; sana en kötü senaryo ihtimalinde 'Ne zaman ihtiyacın olursa burdayım, hallederiz' demeli, değil mi? Her ne kadar 'kötü gün dostu' diye bir geyik olsa da; aslında 'iyi gün dostu' daha da önemli bir ilişki biçimi. Kötü günde -yani sen düşmüşken, başarısız olmuş, kaybetmişken yanına üşüşen ve akıl vermek, akıl vererek kendisini iyi hissetmek, enerjini daha da emmek için yarışan tipler çok. İyi gününde, gerçekten mutluluğunu dürüstçe paylaşabilecek, parlayan gözlerle seninle birlikte sevinebilecek insanı bulmak zor işte. Neyse. Kısacası; kendilerini güçlü hissetmek için seni güçsüz kılmak isteyen enerji vampirlerine, kulağına korkular fısıldayarak seni kendi karanlıklarına ortak etmek, hapsetmek isteyen sinsilere geçit verme. Bu bir dost da olabilir, akraba da, hatta sevgili de... 

Bunlara göre kendini koru, çünkü ayın özellikle 12'sinden sonra evren sana adeta bir sıçrama tahtası sunuyor: İnsanların dramalarından, ne düşündüklerinden ya da neye ihtiyaçları olduğu endişesinden sıyrılıp biraz bencil olmayı becerebilirsen; kariyer (ve uzun vadede kariyere dönük) konularda çok büyük gelişmeler yaşayabilirsin. 12 Ekim tarihinin altını çiziyorum; bu tarihte sosyal medyada gördüğün ilanlara, haberlere dikkat et. Belki bir iş ilanı, belki bir fikir, belki bir burs, belki ilham! Kısmetin oralarda bir yerde; ama kesinlikle önüne altın tepside sunulmayacak -sen öyle çok isteyeceksin ki, onlarca sayfanın içinden seçebileceksin onu!

Ayın 13'ü ise zaten Koç dolunayı... Nasıl bir enerji boşalması bu, anlatamam!

Sevgili Balık; bunu sana söylemek garip geliyor ama 13 Ekim dolunayı seni biraz fazla vahşi ve saldırgan bir ruh haline bürüyebilir. Hiç kırmak istemediğin insanları kırabilir -ve daha da kötüsü, Balık burcu olduğun için bunu uzun süre kafaya takabilirsin :) Lütfen sakin kalmaya bak. Merhamet elbette güzel bir duygu olsa da, insan kendisine acımaya başladığı andan itibaren çok karanlık yerlere gidebiliyor. Anahtar kelimemiz ise denge. Ne ezelim, ne ezilelim...

Dolunayın bir diğer ve nazaran daha güçlü etkisi ise yine paraya yönelik. İşsizler için kesinlikle en kısmetli dönem. Uzun vadeli ve hızlı para getirecek işler bulabilirler. Açıkçası Akrep sezonunun da yavaş yavaş başlamasıyla beraber artık enerjin de yükselmeye başlıyor ve kazandığın paranın bereketi de artıyor, sevgili Balık. Dolayısıyla bu üçüncü haftaya doğru da işe güce odaklanmak mantıklı. 

Ayın 15'inden 25'ine kadar hiçbir negatif olmadığı gibi, aşk konusunda da şansın çok çok yüksek. Sevgilin varsa yolculuklara çıkabilir ve geleceğe dair planlar yapabilirsiniz bu 10 günlük süreçte. Sevgilin yoksa ise uzak mesafeli ilişkiler uzaktan göz kırpıyor sana. Yine de bu ilişkileri ayın 28'inden önce nihayete erdirme derim -çünkü ayın 28'i Akrep yeni ayı ile sana adeta geleceğini gösterecek. Rüyalarına fazlaca dikkat etmen gereken 28 Ekim gecesinden itibaren - gittiğin yolun güvenliğini, bu yoldan duyduğun memnuniyeti, beş yıl sonra kendini nerede gördüğünü, neleri ziyan edip neleri kazandığını full hd görebilirsin. 

Kesinlikle çok olumlu olacağını düşündüğüm bu süreç; sana verimli bir sonbahar başlatıyor. Sen yeter ki yazının başında bahsettiğim sinsi insanların enerjini emmelerine izin verme. Ha, bir de, cinsel hastalıklara-boşaltım yolu problemlerine dikkat! Taşa oturma, havalar soğudu!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
644
264
86
76
37
36
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aymira Ay

Her ay yakınlaşma aşk diyor ama ortada hiç bir şey yok :D :D :D

axaxna

yay içğn 2019 senin senen olacak denildi yıl bitiyor hala bir şey yok bekliyoruz

verita

Bu içeriği çok seviyorum fakat gereksiz şekilde uzun olduğundan okumaya üşeniyorum.

Elio

en çokta uzun olmasını seviyorum