Görüş Bildir
Haberler
Duyunca İnanamayacağınız Daha Önce Cezaevine Giren 15 Ünlü İsim

Duyunca İnanamayacağınız Daha Önce Cezaevine Giren 15 Ünlü İsim

GNS
15.11.2023 - 15:35

Şu an gündemde olan ya da olmayan tanıdığımız ünlüler arasından bazılarının bir dönem hapse girmiş olduğunu biliyor muydunuz? Bir dönemler belki kariyerinin zirvesindeyken belki de gündemde bile yokken hapse giren 15 ünlü isime ve suçlarına gelin birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bülent Ersoy

1. Bülent Ersoy

19 Eylül 1980 tarihinde evine gelen hakime hakaret suçundan tutuklanan Bülent Ersoy, İzmir Buca Cezaevi'nde özel bir bölüme yerleştirilmişti. 3 Kasım 1980'de görülen davada 11 ay 20 gün hapis cezasına karar verildi. Ardından Bület Ersoy'un Kuşadası'nda bir gazeteciye saldırıp, fotoğraf makinesini kırdığı iddiası sonucu Söke Cezaevi'nde kadınlar koğuşuna koyuldu. 2 ay boyunca cezaevinde kaldı.

2. Serdar Ortaç

2. Serdar Ortaç

Serdar Ortaç 1999 yılında askerlikten kurtulmak adına hile yaptığı gerekçesiyle 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde kaldı.

3. Doğuş

3. Doğuş

Bir dönem sokaklarda kaldığını ve çeşitli suçlara dahil olduğunu itiraf eden Doğuş, cinsel saldırı suçundan 1993 yılında 1 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Bayrampaşa Cezaevi'nde 4 ay kalan Doğuş, olayın diğer bir tarafı olan Pınar Cankır ile evlenmesinin ardından tahliye edildi.

4. İbrahim Tatlıses

4. İbrahim Tatlıses

1987 yılında İzmir'de film yaptığı sırada bazı sahneleri İzmir Fuarı'nın içinde çekmek isteyen Tatlıses, öncesinde izin almadığı için polisler çekim ekibini fuara almadı. Buna sinirlenip polislerle tartışan İbrahim Tatlıses, emniyet görevlilerine hakaretten tutuklanarak 16 gün boyunca Buca Cezaevi'nde kaldı.

5. Gökhan Özen

5. Gökhan Özen

Kuaför Mehmet Gülsüm'ün kaçırılması ve şiddet görmesi olayına karışması dolayısıyla 2 ay cezaevinde kalan Gökhan Özen, şikayetin geri alınmasının ardından tahliye olmuştu. Görülen davada suçu teşvik ettiği ve eylemin faili olan kişilere aracını verdiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası aldı. Fakat tahrik ve iyi hal indirimiyle suçu 10 aya düşürülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Haluk Levent

6. Haluk Levent

Haluk Levent, 1997 yılında on yıl öncesine ait 3 milyon TL değerindeki karşılıksız çek dolayısıyla tutuklanmıştı. Adana E Tipi Cezaevi'ne gönderilen Levent, ardından Metris Cezaevi'ne nakledildi. 9 ay 15 gün hapis yattı.

7. Ebru Şallı

7. Ebru Şallı

Ebru Şallı, 1999 yılında kokain kullandığı iddiasıyla gözaltıla alınmasının ardından tutuklanarak Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürüldü. Şallı 15 gün boyunca orada kaldı.

8. Deniz Seki

8. Deniz Seki

Şarkıcı Deniz Seki, uyuşturucu kullanmak ve kullananlara temin etmek için bulundurmak suçlarından 24 Şubat tarihinde tutuklandı. Şarkıcı Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde kaldı.

9. Tuğba Özay

9. Tuğba Özay

Tuğba Özay, sevgilisi Akın Büyükoğlu'nden ayrılabilmek için Susurluk Davası hükümlüsü Yaşar Öz'den yardım istemiş ve bunun sonucunda cezaevine girmişti. Özay, Paşakapı Cezaevi'nde 6 ay yatmıştı.

10. Selda Bağcan

10. Selda Bağcan

Selda Bağcan, Koçero şarkısı yüzünden 40 gün hapis yatmıştı. 1972 yılında şarkı yasaklanmıştı. Ayrıca Bağcan, işkence ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yılmaz Güney

11. Yılmaz Güney

Oyuncu Yılmaz Güney, 1974 yılında savcıyı öldürme suçundan 18 yıl mahkum edilmişti.

12. Ahmet Kaya

12. Ahmet Kaya

Ahmet Kaya, terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçundan yargılanmıştı. 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

13. Seren Serengil

13. Seren Serengil

Seren Serengil, Gülben Ergen'in üzerine üç günlük zorlama hapsi talebi ile hapse girmişti.

14. Tarık Akan

14. Tarık Akan

Yeşilçam jönlerinden Tarık Akan, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası 1981 yılının başında, Almanya'da yapmış olduğu bir konuşma sebebiyle Türkiye'ye döndüğünde tutuklanmıştı. Mahkemede Akan hakkında 12 yıl hapis cezası kararı alındı. 2 yıl süren yargılamanın ardından 2,5 ay hücre hapsi kararı çıktı.

15. Afife Jale

15. Afife Jale

Afife Jale, kokain kullanması ve sahneye Türk kadınlarının çıkması yasaklandığı halde çıkması dolayısıyla sayısız kez gözaltına alınmıştı. Bu gözaltı kararlarının bazılarında tutuklanarak cezaevinde yattı.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
8
6
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın