Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Başarılı İnsanlarının Duyduğunuzda Şaşıracağınız 22 Hobisi

Dünyanın En Başarılı İnsanlarının Duyduğunuzda Şaşıracağınız 22 Hobisi

Beray Polat
04.03.2021 - 08:00

Angelina Jolie'den tutun Bill Gates'e kadar ne kadar başarılı insan varsa hepsinin bir hobisi var...

Kaynak: https://medium.com/business-insider/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Richard Branson satranç oynuyor.

1. Richard Branson satranç oynuyor.

Maceracı ruhuyla tanınan Branson’un uçurtma sörfü yaptığı ve açık denizlerde bir çok fotoğrafını mutlaka görmüşsünüzdür ama en sevdiği hobisi aslında daha fazla zihinsel aktivite içeriyor. Bir blogda 'Satranç dünyadaki en iyi oyun olabilir' demiş. 'Taktik, planlama, cesaret ve risk almak gibi pek çok şeyi bir araya getiren, aynı zamanda çayınızdan bir yudum alabileceğiniz ve oyun oynarken rakibinizle birbirinizi teşvik edecek sohbetler edebileceğiniz bir oyun!' diyor. Branson, hayatı boyunca neredeyse binlerce oyun oynadığını söylüyor ve Necker Adası'ndayken öğleden sonralarının çoğu zaman sahilde ve çocuklarıyla satranç oynayarak geçirdiğini söylüyor.

2. Sundar Pichai kriket izliyor ve oynuyor.

2. Sundar Pichai kriket izliyor ve oynuyor.

Alphabet’in CEO'su Sundar Pichai büyük bir kriket hayranı. Business Insider'da, Pichai’nin bu sporu lisede oynadığı ve hala ara sıra da oynamaya devam ettiği söylenmişti. Ayrıca boş zamanlarında Youtube'dan yeni şeyler öğrenmeyi oldukça seviyor. Mesela bir süre önce pizza yapmayı öğrenmiş ve vakti oldukça da yapıyormuş.

3. Bill Gates briç oynuyor.

3. Bill Gates briç oynuyor.

Gates'in demode olduğunu düşündüğü birkaç hobisi var bunlardan biri ise çok iyi bir briç oynaması. Ayrıca tenis oynamayı da çok seviyor özellikle de çocuklarıyla zaman geçirmesi hayatındaki en önemli şeylerden biri.

4. Jack Dorsey yürüyüş yapıyor.

4. Jack Dorsey yürüyüş yapıyor.

Twitter ve Square’in kurucularından olan Dorsey, 2011'de dikkat dağınıklığını en aza indirmek için yeniden odaklanmanın şart olduğunu dile getiriyor. Bunun için de cumartesi günlerini yalnızca yürüyüş için ayırıyor.

5. Meryl Streep örgü örüyor.

Meryl Streep örgü örmeyi seviyor ve hatta 'Doubt' filminde giydiği şalını da kendisi örmüş. Streep, zamanının çoğunu örmeye harcadığını ve bu hobisinin kendisine terapi gibi geldiğini düşünüyor. 'Örgü örmek düşüncelerimi toplamak ve düşünmek için bir alan' diyor. Aslında birçok ünlü, özellikle çekimler arasında boş vakitleri varsa bu zamanı örgü örerek geçirmeyi çok seviyorlar. Bu listede Julia Roberts, Ryan Gosling ve Christina Hendricks yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kate Middleton boyama yapıyor.

Son yıllarda, yetişkinlere yönelik boyama kitapları, Johanna Basford’un 'Gizli Bahçe' adlı kitaplarının Amazon’un en çok satan kitaplar listesinin başında yer aldığı hepiniz biliyorsunuzdur. Kocası Prens William'a göre, Cambridge Düşesi’nin bile boyamaya ilgisi var. Ortaya çıkan bu trendi savunan insanlar, boyamayı meditasyon ve farkındalık konularında farkındalık kazanma amaçlı alternatif olarak öneriyor ve boyamanın stresi azaltmaya ve kişinin düşüncelerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

7. George W. Bush resim yapıyor.

7. George W. Bush resim yapıyor.

Eski ABD Başkanı 50'den fazla yavru köpek, çok sayıda manzara ve en az 30 dünya liderini resmetmiştir. Bush, 2009'da görevinden ayrıldıktan sonra resim yapmaya başladı ve Florida'da tam tamına bir ayını Georgia’da bir ressamdan resim yapmayı öğrenerek geçirdi.

8. Ray Dalio, Transandantal Meditasyonu yapıyor.

8. Ray Dalio, Transandantal Meditasyonu yapıyor.

Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, Transandantal Meditasyonu’nun hayatı üzerindeki 'tek en büyük etki' olduğunu söyledi. Dalio, 1969'da bir üniversite öğrencisiyken Transandantal Meditasyon uygulamaya başladı. O zamandan beri Dalio, uygulamayı çalışanlarına da önerdi ve Wall Street bankacıları ve yatırımcılarının çoğu bu meditasyonun derslerine kaydoluyor.

9. Tom Hanks eski daktiloları topluyor.

9. Tom Hanks eski daktiloları topluyor.

Oyuncu ve film yapımcısı 1978'den beri vintage daktilo topluyor ve her gün de mutlaka bir tanesini kullanmaya çalışıyor çünkü yazı yazarken çıkan sesi, hissi ve yarattığı kalıcılığı seviyor. 'Daktiloda yazdığınız her şey kulağa harika geliyor. Hanks, The New York Times’ yazdığınız bir teşekkür notu ile edebi bir başyapıtı yazarken hissettiğiniz şey neredeyse aynı” diyor.

10. Sergey Brin tam bir adrenalin bağımlısı.

10. Sergey Brin tam bir adrenalin bağımlısı.

Google’ın kurucu, boş zamanlarında yapabileceği şeylerin sınırları zorlamasını seviyor. Hobileri arasında roller hokey, frizbi, jimnastik, paraşütle atlama var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marissa Mayer yemek yapmayı seviyor.

11. Marissa Mayer yemek yapmayı seviyor.

Eski Yahoo CEO'su, San Francisco dergisine bir keresinde pasta yapmayı ne kadar çok sevdiğinden bahsetmişti. En iyi aşçıların kimyagerlerdir olduğunu düşünüyor. Pişirmeye pratik bir yaklaşım getirerek kek ve şekerleme tariflerini analiz eden elektronik tablolar oluşturmuş. 'Hobilerim beni iş hayatımda daha iyi olmamı sağlıyor' diyor. 'Olaylara bakmanın yeni ve yenilikçi yollarını bulmama yardımcı oluyorlar.' diyor.

12. Steve Wozniak Segway polo oynuyor.

12. Steve Wozniak Segway polo oynuyor.

Apple'ın kurucu ortağı olan Steve Wozniak’ın hayatta en çok sevdiği şeylerden biri de Segway polo. “Segway polo, gerekirse işimi bile erteleyebileceğim tek şey” diyor.

13. Tim Gunn sanatla ilgileniyor.

13. Tim Gunn sanatla ilgileniyor.

Tim Gunn, The New York Times'a her pazarını Metropolitan Müzesi'nde geçirdiğini söyleyerek 'Müze kapanana kadar orada kalıyorum.' Demişti. Müzeye giderken de her zaman düzgün giyindiğini söylüyor. 'Ben büyük bir sanat aşığıyım,' diyor. “Önce Yunan ve Roma galerilerine gidiyorum. Bir kaç nesneyi aklıma yazıyorum. Bakılacak incelenecek o kadar çok resim var ki. Onları yaşıyorum resmen. ' diyor. Daha sonra bir iki kadeh şarap veya çay ile sandviç almak için Balkon Salonuna giderek gördüğü ve incelediklerini araştırmak için iPad'ini çıkarıyor. 'Antik Roma konusunda doyumsuz hale geldim.' Diyor.

14. Warren Buffet ukulele çalıyor.

14. Warren Buffet ukulele çalıyor.

Forbes'a göre, Berkshire Hathaway CEO'sunun ukulele sevgisi uzun zamana dayanıyor. Buffett müzik yeteneğini sık sık başka insanlara iyilik yapmak amaçlı da kullanıyor. Omaha'daki çocuk kulüplerine bir çok enstrüman ve ders bağışladı ve ücretsiz sahne aldı.

15. Angelina Jolie hançer ve bıçak biriktiriyor.

Jolie, benzersiz bir hobiye sahip başka bir Hollywood oyuncusu. İnanamayacaksınız ama Jolie ailesiyle birlikte bıçak biriktiriyor. Jolie, W Magazine'e annesinin onu çocukken hançerlerle tanıştırdığını ve bu hobiyi oğlu Maddox'a da aşıladığını söylemiş. Ona verdiği bıçakların köreldiğini ve bu yüzden kendine zarar veremeyeceğini ve hançer aldığı için her zaman 'şiddet içerikli tartışmalarına maruz kaldığını' söylüyor. Conan O’Brien ile bir başka röportajda Jolie, kelebek bıçağıyla becerilerini sergiliyor ve hançer ve bıçaklara olan hayranlığının eskiden geldiğini açıklıyor: 'Onlarda beni etkileyen bir şey var.' Diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Larry Ellison yelkenle açılıyor.

16. Larry Ellison yelkenle açılıyor.

Ellison, 'Sigara içmiyorum ama yelken yapıyorum' dedi. Ellison, 1966'da 22 yaşında Kaliforniya'ya taşındıktan kısa bir süre sonra bir yelken kursuna katıldı ve 25 yaşında ilk teknesine sahip oldu.

17. Oprah Winfrey okumayı seviyor.

17. Oprah Winfrey okumayı seviyor.

Winfrey çalışmadığı zamanlarda okuyor. Web sitesinde 'Hiçbir şey, hiçbir şey veya faaliyet, verimli bir şekilde okumanın yerini alamaz. Okurken farklı bir ülkeye, farklı bir dünyaya, kelimeler ve dil yoluyla taşınırsınız' diye yazmıştı. Ayrıca, 'Oprah Kitap Kulübü' nün küratörlüğünü yapmak için de zaman harcıyor.

18. Michelle Obama sık sık koşuyor.

18. Michelle Obama sık sık koşuyor.

Eski First Lady daha önce bir sohbette hobilerinden birinin 'sadece hareket

etmek için' egzersiz yaptığını söylemişti. The New York Times'ta ise, sabah 4: 30'da koşu bandında koştuğunu yazmışlardı. 'Haydi Hareket Edelim!' çocuklar arasında sağlıklı yaşamı teşvik eden halk sağlığı kampanyasına da katılıyor.

19. Anna Wintour tenis oynuyor.

19. Anna Wintour tenis oynuyor.

Anna Wintour'un, Vogue ofislerine gitmeden önce tenis kortuna gitmek için sabah 5'te uyandığı biliniyor. Manhattan'daki Midtown Tennis Club'da tenis dersleri alıyor. Hatta tenis maçlarına katılmak için moda haftasından erken ayrıldı ve ABD Açık, Wimbledon Şampiyonası ve Fransız Açık turnuvalarına düzenli olarak katıldı.

20. Nicole Kidman bahçe işleri ile uğraşıyor.

20. Nicole Kidman bahçe işleri ile uğraşıyor.

Vogue ile yaptığı röportajda Kidman, Tennessee'deki yaşamı hakkında şunları söyledi: “Orada bir çiftliğimiz var ve benim organik bir sebze bahçem var. Bu daha önce hiç yapmadığım bir şeydi. Annem her zaman bahçeyi çok sever. Kız kardeşim de öyle. Ve şimdi Kidman kadınlarına ben de ayak uydurdum.’’ Temmuz ayında, kendi evinde yetiştirdiği güllerinin Instagram'da 'Bu yaz evde yetiştirdiğim son güllerim' başlığıyla bir fotoğraf paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Condoleeza Rice golf oynuyor.

21. Condoleeza Rice golf oynuyor.

Eski Dışişleri Bakanı, kuzeninin kocası ona golf dersleri verirken kendisi de böylece 50 yaşında golf oynamaya başladı. Rice, golf oyunu için 'Aslında aynı zamanda düşündüren bir oyun' dedi. 'Golf oynarken yürümekten yada sorun olduğunda o sorunu nasıl çözeceğimi düşünürken mutlu oluyorum. Golf oynarken yaptığım stratejiden zevk alıyorum. ' dedi.

22. David Solomon DJ'lik ile ilgileniyor.

22. David Solomon DJ'lik ile ilgileniyor.

Goldman Sachs'ın CEO'su David Solomon, Manhattan, Brooklyn ve Hamptons çevresindeki kulüplerde DJ’liğini bir hobi olarak yapıyor. Uzun çalışma saatleri ve insanı yoran bir çalışma hayatında uzun ömürlü olabilmek için bir hobi bir tutku bulmanın ve keşfetmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
50
17
9
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?