Görüş Bildir
Haberler
Tam Şu An Yapmaya Başlayabileceğiniz Hayatınızı Değiştirecek 15 Etkili Fikir

Tam Şu An Yapmaya Başlayabileceğiniz Hayatınızı Değiştirecek 15 Etkili Fikir

Beray Polat
09.02.2021 - 07:00

Hadi bugün birinden başlayın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Blog yazmaya başlayın.

Bunu yapmak için illa ki yazar olmanıza gerek yok. Kendinize bir blog oluşturun ve yazma becerilerinizi geliştirin. İyi yazabilmek süper bir güçtür. Düşünceleriniz, başarılarınız ve fikirleriniz hakkında sürekli yeni düşüncelerinizi yazdığınız bir bloğa sahip olmak, sizinle bağlantı kurmak isteyen insanlara kim olduğunuzu görme şansı verir. Yazmak size nasıl düşüneceğinizi öğretir. Ne kadar çok yazarsanız, kendinizi ve içinde yaşadığınız dünyayı o kadar iyi anlarsınız.

2. Günlük tutun.

2. Günlük tutun.

Günlük tutma; duygularınızı düzenlemenize, zihninizi dinginleştirmenize, temel değerlerinizi keşfetmenize ve hayatınızda gerçekten ne istediğinizi anlamanıza yardımcı olur. İşiniz ve hayatınız büyüdükçe ve daha karmaşık hale geldikçe, yoğun bir şekilde günlük yazmaya başlayın. Zihninizin çalışma şekline sürekli göz kulak olmak hayatınızı oldukça iyi bir yönde etkiler. Altı ay boyunca bir günlük tutun ve hayatınızın nasıl değiştiğini izleyin.

3. Yerel şeyler almaya ve üretmeye gayret edin.

3. Yerel şeyler almaya ve üretmeye gayret edin.

Yerel et satın alın ve üretin. Kafelerde el ilanlarında yayınlanan etkinliklere gidin. Yerel vitrinlerden küçük ıvır zıvır ve sanat eserleri alın. Bulunduğunuz şehirde veya kasabada gönüllü olun. Dünya daha küresel hale geldikçe, yaşadığınız bölgeye daha fazla odaklanmaya çalışın. Giderek birbirinden kopuk hale gelen bir dünyada böyle yaparak çok daha iyi hissedeceksiniz. Kendi gözlerinizle görebileceğiniz ve kendinizi iyi hissedeceğiniz şeyler yapabileceksiniz böylece.

4. Hayatınızdan şekeri atın.

Şeker konusunda dikkatli olmazsanız çok ciddi problemlere sebep olabilir. Herkes eğer şeker tüketimini azaltırsa sağlık sorunlarının %95’i yok olabilir. Şeker tüketimini azaltarak kilo verirsiniz, daha enerjik hissedersiniz ve sürekli yükselen glikoz çıkış ve inişleri olmaz, bu da genel olarak daha iyi yaşamanıza yardımcı olur.

5. Kendinize ek uğraşlar veya ek iş edinin.

5. Kendinize ek uğraşlar veya ek iş edinin.

Ek uğraş veya ek işinizi olması sizi neye nasıl odaklanacağınız konusunda yönlendirir. Algınız genişler. Ekstra para kazanırsınız, bu da hayatınızı kolaylaştırır. Edindiğiniz ek bir uğraş ise kendinizle ilgili farklı şeyler keşfetmenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir hobi edinin.

6. Bir hobi edinin.

Gün boyu para kazanmak için yaptığınız şey hobi sayılmaz hobi sadece eğlenmek ve güzel vakit geçirmek için yaptığınız bir şeydir. Her zaman sıkılan biriyseniz bunun nedeni sıkıcı olmanızdır. Bir hobi bulmak kendi can sıkıntınızı giderir ve aynı zamanda sizi daha eğlenceli kılar. Artı, hayatın kaosundan kaçıp nefes alacağınız bir alanınız da olur.

7. Farkındalığınızı arttırın.

7. Farkındalığınızı arttırın.

Her gün meditasyon yapan veya her gün günlük yazan biriyseniz bu sizi zinde tutar. Günlük yazmaya yetecek kadar enerji ve zihinsel odaklanmaya sahip olmanız kendinize olan farkındalığınızı artırmanıza yardımcı olur. Zamanla hangi düşüncelere güvenip hangilerine güvenmemeyi nasıl belirleyeceğinizi öğretir. Kendi zihninizin daha iyi bir gözlemcisi haline geldikçe, duygularınızı daha hızlı ve daha verimli bir şekilde görebilirsiniz.

8. Kabuğunuzdan çıkın ve sizi korkutan bir şeyi deneyin.

Neyi düşününce boğulacakmış gibi hissediyorsunuz? Ya da nerede tamamen kaybolmuş hissediyorsunuz? Hemen hemen tüm sorunlar, onlarla baş başa mücadele edilerek çözülür. Bu yüzden korkularınızla başa çıkabilmek için mutlaka onların üzerine gidin.

9. Haberleri izlemeyi bırakın.

9. Haberleri izlemeyi bırakın.

Haberler zihninizi zehirler ve izin verdiğiniz takdirde ruhunuzu çürütür. Medyaya bakış açınızı değiştirin. Medyayı dev bir propaganda olarak gözlemleyin. Haberler bir bütün olarak sahtedir aslında. İzleyerek bilgilendirilemezsin. Gerçekliğin doğru bir tasviri değildir. Haberlerde herkes siyaset hakkında tartışırken ve öfkelerini kusarken kendi hayatına odaklanmayı dene.

10. Hayatınızı olduğu gibi kabullenin.

10. Hayatınızı olduğu gibi kabullenin.

Hayatınızı her şeyin olduğundan daha farklı olmasını dileyerek harcıyorsunuz. Farklı şekilde yapabileceğiniz şeyleri kafanızda sürekli olarak düşünüyorsunuz öyle değil mi? Gelecek için de endişeleniyorsunuz. Ama hayatta size düşen mevcut payınızı kabul etmeli ve ona teslim olmalısınız. Eğer bunu yapmazsanız değişime da asla açık olamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sabah rutini edinin.

Erken kalkmaktan nefret ediyorsanız bile yine de her sabah kendinize bir rutin oluşturmak için çaba gösterin. Genellikle gün içerisinde çok yoğun oluyorsunuz bu yüzden sabahın erken saatlerine bir rutin koymak ve her gün onu yapmak size iyi gelecektir.

12. Kendinizi denetleyin.

Kendinizi değiştirememenizin nedenlerinden biri ne mi? Kendinize karşı dürüst olmayışınız. Günlük tutmayı kendinizi denetlemek ve güçlü ve zayıf yönlerinizi, sorumluluğunuzun ne olduğunu ve ne olmadığını, nerede saklandığınızı ve kendinize karşı dürüst olmadığınızı ve gerçekte neyin değişmesi gerektiğini gerçekten anlamak için kullanabilirsiniz. Kendinize karşı dürüst olmak bazen gerçekten kötüdür. Duygularınızla yüzleşirsiniz kendinize bile itiraf edemediklerinizi eder ve son sonunda kendinizi rahatsız hissedersiniz.. Ama sonra ne olur biliyor musunuz? Tamamen özgür olursunuz...

13. ‘’Bir şeyin nasıl yapıldığı’’ hakkında Youtube videolarını izleyin.

13. ‘’Bir şeyin nasıl yapıldığı’’ hakkında Youtube videolarını izleyin.

Yemek yapmak, yağınızı değiştirmek, bilgisayarınızdaki sorunu gidermek, harika fotoğraflar çekmek, bilgisayar programcılığı, bir iş kurmak gibi.. ‘’Nasıl yapılır’’ videolarını izleyerek öğrendiğiniz şeyler elbette hayatınızı değiştirecek şeyler değildir. Aksine, 'geleneksel eğitim' olmadan neredeyse her şeyi öğrenebileceğinizi anlayışınızdır. Zihninizdeki bu zihinsel değişikliği yapmak hayatınızı tonlarca alanda değiştirebilir.

14. İnsanları bildiğiniz konularda yönlendirin.

Ne kadar bildiğinizi düşündüğünüzden bağımsız olarak, başka birine yardımcı olabilecek bir şey mutlaka biliyorsunuzdur. Öğretim, kendi bilginizi artırmanıza yardımcı olur. Hayatta başka birine rehberlik etmek size anlam katar. Kim olursa olsun hangi konuda olursa olsun yardımınıza ihtiyacı olan birine yardım etmek size mutlaka kazanç sağlar.

15. Kendinize bir hayat koçu edinin

15. Kendinize bir hayat koçu edinin

Doğru hayat koçunu bulmak hayatınızı değiştirebilir. Koçlar düşüncenizdeki tüm boşlukları bulur, daha büyük düşünmenize yardımcı olur, sadece öğrenmeye çalıştığınız şeyin sürecini ve daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olur. Teknik olarak, hayatınızı değiştirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri edinebilirsiniz. Ama bunu kim yapıyor? Aslında hiç kimse. Bir yazı koçu, spor koçu, yaşam koçu, her neyse fark etmez. İstediğiniz veya ihtiyacınız olan konularda rehberlik almayı deneyin. Hayatınız olmasını istediğiniz yerde değilse, size yardımcı olabilecek kişilerden yardım almayı deneyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
14
7
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Hem farkındalığı arttıracağım, hem haber izlemeyeceğim. Hem hobi edineceğim, hem hayatımı olduğu gibi kabul edeceğim. Gerçekten mantık abidesi bir içerik.

gny

15. madde...hayat koçu diye bir meslek varsa eğitimi yoktur..sertifika alan öğrenci koçu..hayat koçu diye çıkıyor ortalığa..talep var malesef..özellikle eğit... Devamını Gör