Görüş Bildir
Haberler
Dünya'nın Dört Bir Yanında Hazırlanan Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Yemekleri Neler?

Dünya'nın Dört Bir Yanında Hazırlanan Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Yemekleri Neler?

Başak Nur Süner
26.12.2017 - 10:29 Son Güncelleme: 24.12.2021 - 11:10

Dünyanın dört bir yanından gelen mutfak gelenekleri harika ve bazı ülkelerde bazı zamanlara özel geleneksel lezzetler üretiliyor. Özellikle yılbaşı gecesine özel hazırlanan ve keşke her gün yapılıp yense denilebilecek yemekler olabiliyor. Bakalım dünyanın dört bir yanında yılbaşı sofralarını süsleyen geleneksel yemekler nelermiş? 

Kaynak: 1, 2

1. Kanada

1. Kanada

Kanada'daki birçok ailede, bütün ailenin birlikte kurabiye ve parti çerezi yapıp pişirdiği bir gelenek var. Her ailenin bu günde kendi özel tarifleri var ve günün sonunda herkes karışık bir çerezle eve gider.

2. Avustralya

2. Avustralya

Avustralya Noel Günü'nde olması gereken tek bir şey var: Barbekü. Ayrıca birçok Avustralyalı için Noel, deniz ürünleri olmadan tamamlanmaz.

3. Danimarka

3. Danimarka

Danimarkalıların vazgeçilmezi ise pirinçli puding. Çoğu aile, Noel Gününde tatlı olarak servis edilen özel bir pirinçli pudingi (geleneksel olarak süt, pirinç, badem, vanilya ve krema ile hazırlanmış) 'Ris la la mande'yi zevkle kaşıklıyor.

4. ABD

4. ABD

Kızılcık sosu Amerikan Noel ve Şükran Günü yemeklerinin önemli bir parçası. Özellikle hindi servisi yapıyorsanız, hazır olarak alınmış veya ev yapımı kızılcık sosu, bir yılbaşı akşam yemeği masasında zorunluluktur.

5. Çin

5. Çin

Çin'de oldukça popüler hale gelen bir gelenek; herkes yılbaşı arifesinde birbirine elma veriyor. Çin'deki çoğu mağaza, renkli kağıda sarılmış elmalar satıyor; insanlar da bu elmaları satın alıp birbirlerine hediye olarak veriyor.

6. Almanya

6. Almanya

Stollen, kuru meyve ve marzippan ile doldurulmuş bir Alman meyve pastasıdır. Glasaj şekeri ile tozlanmış bu nefis kek genellikle 'Weihnachtsstollen' veya 'Christstollen' olarak adlandırılan Almanya'da Noel mevsiminde yenilir.

7. İrlanda

7. İrlanda

Birinin size kek yapıp yılbaşında size hediye ettiğini bir düşünün! Bazı insanlar İrlanda'da böyle şeyler yapar. Kimyon tohumlarıyla dolu yuvarlak bir pasta geleneksel olarak evdeki her bir kişi için yapılır.

8. Yeni Zelanda

8. Yeni Zelanda

Akşam yemeği için barbekü haricinde tatlı, yılbaşında Yeni Zelanda'da ana odak noktasıdır. Sıcak meyve pudingi, meyve salatası ve dondurma, ailelerin midesine bayram ettiren tatlıların sadece birkaçı. Bir diğer favori, kremalı ve taze meyveli yığınlarla kaplı klasik pavlova.

9. İspanya

9. İspanya

Nougat ya da 'Turrón' genellikle İspanya'da geleneksel bir Noel tatlısı olarak bilinir. Tatlı bal, şeker, yumurta akı ve badem karışımıyla yılbaşı masalarını tatlandırır. Yılbaşında servis edilen bir diğer geleneksel yiyecek, akşam yemeği masasının başında oturan Jamón olarak da bilinen kuru jambondur.

10. Rusya

10. Rusya

Rusya'da, bazı insanlar Noel arifesinde ilk yıldız gökyüzünde ortaya çıkıncaya kadar hiçbir şey yememeyi ve hızlı yemek yemeyi tercih ediyor. Genellikle buğday veya pirinçten yapılmış, bal, meyve, fındık ve tohumlarla servis edilen bir püre olan 'Sochivo' yiyorlar.

11. Polonya

11. Polonya

Borscht olarak bilinen pancar çorbası, Polonya'da Noel zamanında geleneksel başlatıcı olarak görev yapıyor.

12. İtalya

12. İtalya

Panettone, Noel zamanında İtalya'nın kalbidir. Şekerli kabuk, kuru üzüm ve daha pek çok ürün katılarak paketlenmiş bu tatlı ekmek genellikle yaklaşık 12-15 cm yüksekliğindedir ve yaklaşık 1 kg ağırlığındadır.

13. Norveç

13. Norveç

Menüdeki en popüler ürünlerden biri, 'Julekake' adı verilen özel bir ekmektir. Bu tatlı ekmek kuru üzüm, şekerli kabuk ve kakule ile doludur. Diğer klasik yemekler arasında pirinç pudingi ve kuzu kaburga yer almaktadır.

14. Porto Riko

14. Porto Riko

Porto Riko'da, aşırı büyük bir hindiye kıyasla pişirmeyi daha da stresli hale getirecek geleneksel bir yemek var. Bütün domuz bir ekip tarafından birkaç saat boyunca açık ateşte kavrulur ve ardından hindistan cevizi krema, yoğun süt ve rom ile birlikte sunulur.

15. Japonya

15. Japonya

1970'lerde KFC, Noel geleneğini sonsuza dek değiştirecek bir reklam kampanyası başlattı. Bu kampanya, batılıların hindi bulamadıklarında tavuğa yöneldiklerinin keşfedilmesiyle başladı. Bugün, Albay'ın ürünleri bir Japon Noel'inin ayrılmaz bir parçası. Çin'de bir yılbaşı gecesi geçirecekseniz; siparişler, en az iki hafta önce sipariş ediliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
35
22
10
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Miss Bibliophile

Başlıkta yılbaşı yazıyor ama içerik noel yemekleri hakkında?

bah0nlayn

çünkü yurtdışında genellike bu iki kavram birbiriyle aynı manaya geliyor. Bu yüzden olabilir

Taner Imamoglu

Avustralya’dan bildiriyorum. Deniz urunleri olayi hikaye ok oyle bir sey ama barbeku yapiliyor.

Charlie Brown

Bize de nasip olur mu be Avustralya'dan bildirmek...

Countess Rain

Çin mi Japon mu, karar ver.