Görüş Bildir
Haberler
Dünya’daki En Büyük 10 Parti

Dünya’daki En Büyük 10 Parti

clandestin
25.08.2014 - 03:51 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 15:32

10.La Tomatina

10.La Tomatina

Nedir? Kimse bunun nasıl başladığını bilmiyor.Fakat kimse bilmese de bu kirli savaş 1945 yılından beri her yıl tekrar canlandırılıyor. Ağustos ayının son Çarşamba gününde bu küçük kente dünyanın en büyük yemek savaşına katılmak için 30.000 kişi akın ediyor. 

Ne zaman? Ağustos’un son Çarşambası

Nerede? İspanya’nın Valencia bölgesinde yer alan Bunol adlı küçük kasabada

Ne getirmeli? Çıkarıp atabileceğiniz kıyafetler ve gözlük. Gözlük getirmeniz önemli çünkü domates suyu gözleri çok yakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.Dolunay Partisi

9.Dolunay Partisi

Nedir? Efsaneye göre dolunay partisi 80’li yıllarda bir doğum günü partisi olarak başlamış. Bu partiye katılan turistler ise bu partiye her sene katılmaya karar vermiş. Daha sonra ünü yayılmış ve her ay dolunayda binlerce turist bu partilere akın etmeye başlamış. Yıllar sonra ufak bir hippi partisi olarak başlayan parti daha sonra 20.000 kişinin katıldığı bir festivale dönüşmüş. En az turistin olduğu mevsimlerde bile bu partiye 10.000 kişi katılıyor. Bazıları bu partinin artık eski havasından uzaklaştığını söylese de  bütün gün ve gece parti yapmak istiyorsanız; gitmeniz gereken yer kesinlikle burası.

Ne zaman? Her ay dolunayda

Nerede? Ko Pha Ngan, Tayland

Ne getirmeli? Rahat ayakkabılarınız, enerji içeceğiniz, yüz boyası ve atabileceğiniz kıyafetler.

8.Burning Man

8.Burning Man

Nedir? Limitlerin ötesinde bir sanat festivali mi arıyorsunuz? O zaman Burning man tam size göre. Festival 8 gün sürüyor. Her yıl farklı bir tema işleniyor. Geçen yıl festivale  tam 47.000 kişi katılmış.

Ne zaman? Amerikan İşçi Bayramı’ndan 8 gün önce başlıyor.

Nerede? Blackrock Çölü, Nevada, ABD

Ne getirmeli? Para haricinde her şey. Burning Man’de parayla satın alabileceğiniz tek şey su ve buz. Bunun dışında her şey takasla alınıyor. Kamp eşyalarının yanında güneş kremi ve gözlük getirmeyi de unutmayın.

7.Songkran

7.Songkran

Nedir? Songkran Tayland’lıların Yeni yılıdır. Bu festivalde amaç sizi rahatlatmak ve geçen yılın günahlarından yıkanarak kurtarmaktır. Songkran tüm ülke genelinde kutlanır. Dünyanın en büyük su savaşına ev sahipliği yaptığını da söyleyebiliriz.

Ne zaman? Nisan’ın ortası

Nerede? Bütün ülkede ama en büyük partiler Bangkok ve Chang Mai’de gerçekleşiyor.

Ne getirmeli? Bir kere giyip atabileceğiniz her şey, su tabancası, bol su

6.Glastonbury Müzik Festivali

6.Glastonbury Müzik Festivali

Nedir? 3 gün süren bu festival,  dünyanın her yerinden gelen  binlerce insanı dünyayı, müziği ve sanatı kutlamak için bir araya getiriyor. Geçen yılki festivale 177.000 kişi katıldı ve 700 müzik performansı gerçekleştirildi.

Ne zaman? Haziran’ın son haftasonu

Nerede? Pilton, İngiltere

Ne getirmeli? Biletler, çadır, uyku tulumu, ve eğlenmeniz için gereken her şey

5.Holi

5.Holi

Nedir? Tayland’da gerçekleşen Songkran’a benzeyen bu Hint bahar festivali, Hindistan’ın kuzeyinde kutlanıyor. İlk gece büyük ateşler yakılıyor, ikinci gün ise içinizdeki çocuğu mutlu etmek için herkesin üzerine renkli un ve su dökülerek kutlamalar yapılıyor. Bu, Hindistan’da  yenilenmenin bir kutlaması olarak görülüyor.

Ne zaman? Mart’da ki dolunay zamanı

Nerede? Hindistan

Ne getirmeli? Kırmızı, turuncu ve yeşil un, bol bol su ve giymediğiniz kıyafetler

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.Bay to Breakers

4.Bay to Breakers

Nedir? İlk başta 11 kmlik bir yarış olarak düzenlenmesine rağmen daha sonrasında 11 kmlik bir kostüm festivaline dönüşmüş. 1906 yılında insanları depremin sıkıntılarından uzaklaştırması için düzenlenmeye başlanmış ve o günden sonra artan eğlence oranlarıyla her sene  kutlanmaya devam ediliyor. 70.000 kişinin üzerinde ziyaretçi,  kostümleriyle yada çıplak olarak San Francisco’nun caddelerini dolduruyor.

Ne zaman? Mayıs’ın üçüncü pazarı

Nerede? San Francisco, California

Ne getirmeli? Çılgın bir kostüm ve bol bol bira

3.Avustralya Günü

3.Avustralya Günü

Nedir? Avustralyalılar iki şeyi çok sever: bira ve barbekü. Ve bu ikisini bir araya getirmek için Avustralya Günü’nden daha iyi bir gün olamaz. Avustralya Günü’nde, Avrupalıların kıtaya yerleşmeleri kutlanır. Partilere bayılan Avustralya’lılar, bu günü bahane edip tüm ülkede barbekü, müzik ve biranın dibine vuruyor. Sizi kolları altına alacak Avustralyalı bir arkadaşınız yoksa; hemen biranızı kapıp sahile gidin ve yeni arkadaşlar edinin. Avustralyalılar aralarına yeni katılanları çok severler.

Ne zaman? 26 Ocak

Nerede? Tüm Avustralya’da

Ne getirmeli? Bir kasa Carlton Draught veya Coopers(Avustralya biraları), ve ızgaralık bir şeyler.

2.Queen’s Day

2.Queen’s Day

Nedir? İlk olarak Kraliçe Juliana’nın doğumunu kutlamak için başlanmış. Günümüzde ise Kraliçe Beatrix’in doğum günü olarak kutlanıyor. Doğum günü Ocak gibi soğuk bir döneme denk geldiği için de Beatrix, doğumgününü resmi olarak 30 Nisan’da kutluyor ve tüm Hollandalılar kendilerini dışarı atıp kanallarda bot gezileri yapıp tüm caddeleri turuncuya çeviriyor. 2 gün 2 gece aralıksız devam eden partilerde Amsterdam’da dilediğiniz gibi eğlenebilir ve isterseniz siz de kendinizi kaybedebilirsiniz. Çünkü partinin en güzel kısmı Amsterdam’da dilediğiniz kadar rahat olabilmeniz.

Ne zaman? 30 Nisan

Nerede? Hollanda. En büyük parti Amsterdam’da

Ne götürmeli? Turuncu olan her şey. Peruklar, gözlükler, şapkalar…

1.Calgary Stampede

1.Calgary Stampede

Nedir? 10 gün süren bu rodeo festivali 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekiyor. Bir geçitle açılışı yapılan festival Kanada’da gerçekleşen en büyük etkinlik. Fakat buraya rodeoyu izlemek için değil partilere katılmak için gelin. İnsanların Calgary’e akın etmesinin sebebi şenlik, bira ve ortam.

Ne zaman? Temmuz’un ikinci haftası

Nerede? Calgary, Alberta, Kanada

Ne getirmeli? Kovboy kostümünüz ve country müziğe dayanabilmek için sabır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın