Görüş Bildir
Haberler
Dram Severleri Buraya Alalım! Birbirinden Farklı Konularıyla Ağlamaktan Gözlerinizi Kurutacak 18 Anime Filmi

Dram Severleri Buraya Alalım! Birbirinden Farklı Konularıyla Ağlamaktan Gözlerinizi Kurutacak 18 Anime Filmi

luna
17.12.2020 - 07:45

Herkes ekranının başına geçsin çünkü biraz ağlayacağız... Peçeteleri unutmayın!

Not: Film açıklamaları Sinemalar.com ve Animeler.NET' den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kumo no mukô, yakusoku no basho (Kulenin Gizemi) - 2004

1. Kumo no mukô, yakusoku no basho (Kulenin Gizemi)  - 2004

IMDb: 7.0

Alternatif bir gerçeklikte Japonya, İkinci Dünya Savaşı sonunda Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye bölünmüştür. Honshū, Kyūshū ve Shikoku adaları Amerika Birleşik Devletlerinin, Hokkaidō ise Birliğin kontrolü altındadır. Birlik 1974 yılından itibaren Hokkaidō'da inanılmaz yüksekliğe sahip bir kule inşa etmeye başlar. Kulenin yüksekliği o kadar fazladır ki Tokyo'dan bile görülebilmektedir. 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney'den çekilmesinin ardından iki ülke müttefik olarak kalır. Ancak Kuzey'deki Birlik varlığı devam etmektedir ve Kuzey, Güney arasındaki sınır gerginlikleri güncelliklerini korumaktadır. Bu esnada Uilta isimli bir yeraltı örgütü Japonya'yı tekrar bir araya getirmek üzere Birlik sınırında çeşitli eylemler gerçekleştirmektedir. 1996 yılında, Güney Japonya'nın Aomori vilayetinde yaşayan üç arkadaş, Hiroki Fujisawa, Takuya Shirakawa ve Sayuri Sawatari birbirlerine bir gün Hokkaidō kulesinin sırrını keşfedeceklerine dair söz verirler. Hiroki ve Takuya bugünden sonra küçük bir uçağın inşasına başlarlar.

2. Mirai - 2018

2. Mirai - 2018

IMDb: 7.0

Hep ailenin ilgi odağı olmuş olan 4 yaşındaki Kun, kız kardeşi Mirai'nin doğumu ile dünyasının tepetaklak olduğunu ve Mirai'nin doğumundan sonra yeterli ilgiyi göremediğini düşünmeye başlar. Bu durumu bir türlü kabullenemeyen Kun, arka bahçelerindeki bir ağaç sayesinde bambaşka bir dünyaya adım atar ve yeni maceralara atılarak dünyaya bakışı değişir.

3. Jin-Rô (Kurt Tugayı) - 1999

3. Jin-Rô (Kurt Tugayı) - 1999

IMDb: 7.4

Alternatif bir gerçeklikte, Japonya baskıcı bir düzenle yönetilmektedir. Kerberos isimli özel polis birimi, çeşitli terörist örgütleri engellemek için gizli bir şekilde faaliyet göstermektedir. Kerberos kuvvetlerinin birinci hedefi Sect isimli aşırı solcu terörist örgüttür. Kerberos , operasyonlarında ağır silah gücü ve güçlü donanım ile acımasız taktikler kullanmaktadır. Birim, savaş sonrasında ülkenin siyasi dengesinin sağlanmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Ancak, 1960lı yıllara gelindiğinde bu gizli birimin polis örgütü içindeki varlık nedeni zayıflamıştır. Polis örgütü, bünyesinde artık böyle bir gizli birim istememektedir. Jin-Roh bu arka plan kurgusu içerisinde Sect bomba kuryesi Kei Amemiya ve Kerberos üyesi Kazuki Fuse'nin hikayesini anlatır.

4. Koto no ha no niwa (Kelimlerin Bahçesi) - 2013

4. Koto no ha no niwa (Kelimlerin Bahçesi) - 2013

IMDb: 7.5

Takao, ayakkabı üretimi yapmak için eğitim alan bir gençtir. Okuldan ayrılır ve Japon bahçe stili ayakkabılar dikmektedir. Günün birinde kendinden yaşça büyük Yukino adlı bir kadınla tanışır. Zamanla birlikteliğe dönen bu ilişkinin en ilginç yanı; bahçede sadece yağmurlu günlerde denk geliyor olmalarıdır. Makoto Shinkai’nin romantik bir animesi olan Garden of Words, ayakkabı tamircisi bir çocukla Yukino adlı kadının yağmur altındaki buluşmalarını konu ediniyor.

5. 5 Centimeters Per Second (Saniyede Beş Santimetre) - 2007

5. 5 Centimeters Per Second (Saniyede Beş Santimetre) - 2007

IMDb: 7.6

Bölüm 1 - The Chosen Cherry Blossoms (26 dk): Akari Shinohara, ilkokuldan mezun olduğu yıl Tokyo'dan başka bir şehre taşınır. Takaki ve Akari, birbirleriyle mektuplaşarak bağlantılarını sürdürürler. Bir gün Takaki, ailesinin Tokyo'dan epey uzak bir adaya taşınacağını öğrenir ve taşınmadan önce Akari'yi trenle son bir kez ziyaret etmeye karar verir. Bölüm 2 - Cosmonaut (21 dk.): Yıllar geçer ve Takaki hala Akari'ye emailler yazmaktadır, ama hiç birini göndermez. Sumita Kanae, Takaki'nin sınıf arkadaşı, ondan hoşlanmaktadır ama bunu ona söyleyecek cesareti yoktur. Bölüm 3 - 5 Centimeters per Second (16 dk): Takaki artık bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlamıştır ve arada sırada eski hayatını ve aşkını hatırlamaktadır. Bir gün, bir demiryolu kavşağında, kendisine tanıdık gelen bir kadının yanından geçer. Slice of life hikayesi ile hafif melankolik, sakin bir anime. Hikaye 3 bölümde anlatılmış. Her birinde hikaye farklı bir bakış açısı ile devam ediyor. İlk bölüm Takaki'nin, ikinci bölüm Kanae'nin, son bölümde Akari'nin gözünden anlatılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doukyuusei (Sınıf Arkadaşı) - 2016

6. Doukyuusei (Sınıf Arkadaşı) - 2016

IMDb: 7.7

Rihito Sajou, liseye giriş sınavında tam puanlar almış olan bir onur öğrencisidir. Hikaru Kusakabe ise grubuyla birlikte gitar çalan ve kızlar arasında popüler olan biridir. Daha önce yolları hiç kesişmemiştir. Ancak bir gün Hikaru Sajou'ya, yakında yapılacak olan koro festivaline hazırlanması için yardım edebileceğini söyler ve böylece konuşmaya başlarlar.

7. Kaze Tachinu (Rüzgar Yükseliyor) - 2013

7. Kaze Tachinu (Rüzgar Yükseliyor) - 2013

IMDb: 7.8

Kaze Tachinu, Japon anime üstadı Hayao Miyazaki'nin muhteşem kariyerinin son filmidir. Konusunu Tatsuo Hori'nin kısa öyküsü üzerine olan Kaze Tachinu adlı mangadan alan film, Jiro Horikoshi'nin kurmaca hayat hikayesi niteliğindedir. Jiro Horikoshi, İkinci Dünya Savaşı'nda Japon İmparatorluk Ordusu tarafından kullanılan ve Pearl Harbor baskını da aralarında bulunmak üzere birçok muharebede yer almış Mitsubishi A6M Zero savaş uçağını tasarlamıştır. Film Horikoshi'nin çocukluğundaki gökyüzü sevdasından başlayarak üniversiteye gidip mühendislik eğitimi aldığı yılları ve kariyerini, Miyazaki'nin o kendine özgü masalsı anlatımıyla sinemalara taşıyor.

8. Hotarubi No Mori E (Ateşböceği Işıkları Ormanına) - 2011

8. Hotarubi No Mori E (Ateşböceği Işıkları Ormanına) - 2011

IMDb: 7.9

Ormanda kaybolan küçük bir kızın, suratında sürekli maske ile dolaşan genç bir çocuk tarafından bulunup / kurtarılıp sonra da bu ikilinin uzun yıllar sürecek bir arkadaşlığa başlamasıdır.

Yalnız bu çocuk aslında insan değildir ve bir insan evladının kendisine dokunması halinde sonsuza dek kaybolacaktır.

9. Mimi wo Sumaseba (Yüreğinin Sesi) - 1995

9. Mimi wo Sumaseba (Yüreğinin Sesi) - 1995

IMDb: 7.9

Shizuku, okuma tutkusu olan genç bir kızdır. Planı yaz tatili boyunca kütüphanede kitap okumak ve popüler yabancı şarkıları Japoncaya çevirmektir. Fakat, ödünç aldığı kitapların hepsinde gördüğü ortak bir isim tüm planlarını alt üst eder: Seiji Amasawa.

Bir gün trende seyahat ederken, kendisini Seiji'nin bir kemancı dükkanında keman yapan bir çırak olarak çalıştığı yere götüren gizemli bir kediyle karşılaşır. Seiji, bir gün bu ustalığını İtalya'ya taşımak istemektedir. Seiji, Shizuku'ya yapmak istedikleri için cesaret verir. İkisinin de hayalleri onları farklı yerlere çekse de, ikili arasında son derece sağlam bir bağ kurulur.

10. Kimi no suizô o tabetai (Pankreasını Yemek İstiyorum) - 2018

10. Kimi no suizô o tabetai (Pankreasını Yemek İstiyorum) - 2018

IMDb: 7.9

Yoru Sumino tarafından yazılan ve 2015 yılında yayınlanan bu roman, sınıf arkadaşı Sakura'nın gizlice yazdığı bir günlüğü keşfeden bir liseliyi anlatmaktadır. Sakura'nın pankreas kanseri vardır ve yaşamak için sadece bir yılı kalmıştır. Hikaye, Sakura ve daha sonra arkadaşı Kyoko ile geçirdiği zamanları ele almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pâfekuto Burû (Muhteşem Mavi) - 1997

11. Pâfekuto Burû (Muhteşem Mavi) - 1997

IMDb: 8.0

'CHAM!' isimli popüler müzik grubunun üyesi olan Mima Kirigoe, yeni bir kariyere adım atmak için şarkıcılığı bırakır ve oyunculuğa başlar. Mima’nın bu kararı hayranlarının bir kısmını rahatsız eder. Oynadığı filmdeki rolden ve dergilere çıplak pozlar vermesinden sonra Me-Mania lakaplı hayranının tacizleriyle Mima'nın kariyeri ve özel yaşamı parçalanmaya başlar. Hayatı iyice çekilmez hale gelen, sürekli rahatsız edilen Mima, bir süre sonra aklını yitirmeye başlayacak ve gerçekle hayal arasındaki ayrımı yapamaz hale gelecektir.

12. Koe Ko Katachi (Sessiz Ses) - 2016

12. Koe Ko Katachi (Sessiz Ses) - 2016

IMDb: 8.1

Hikaye Nishimiya Shoko isimli işitme engelli olan bir ilkokul öğrencisi etrafında döner. O sınıf arkadaşları, özellikle Ishida Shouya tarafından zorbalığa uğrar. Bu onun başka bir okula geçmesine neden olur. Sonra zorbalık yapana arkadaşları zorbalık yapar. Bunun üzerine Shouyanın konuşmak için hiçbir arkadaşı ve gelecek için hiçbir planı yoktur ve kendini dışlanmış hisseder. Daha sonra artık liseye gitmektedir. Hayatına son vermeyi düşünmektedir annesinin bunu anlamasıyla tartışırlar annesi onu yaşamaya ikna etmeye çalışmasıyla ilkokulda yaptığı zorbalığın kefaretini ödemek Nishimiyaya kendini affettirmeye çalışır.

13. Ôkami Kodomo no Ame to Yuki (Kurt Çocuklar) - 2012

13. Ôkami Kodomo no Ame to Yuki (Kurt Çocuklar) - 2012

IMDb: 8.1

On dokuz yaşındaki Hana üniversitede sessiz sakin kendi halinde bir gence aşık olur. Ve bir fırsat eşiğinde tanışırlar. Muhabbetleri ve aşkları ilerlerken bir gün evlenme kararı alırlar ve ardından Hana büyük bir gerçeği öğrenir. Eşi 'Ookami' bir kurt adamdır ve türünün sonudur. Ardından bir zaman geçer ve iki tane çocukları olur. Birine 'Yuki' birine 'Ame' derler. Yuki oldukça inatçı ve yaramaz bir kızdır. Ame ise tam tersi, oldukça sessiz ve ürkek. Ve bir gün babaları ortadan kaybolur. Aradan geçen bir zaman sonra babalarını ölü bulurlar. Bunun üzerine hayatları git gide daha da zorlaşır. Ardından bir karar alan Hana şehirden uzak, ıssız bir dağ evine taşınır. Taşındıkları yeri benimserler ve güzel bir hayat sürerler. Fakat ortada büyük bir sorun vardır. Çocukları kim olduklarıyla ilgili sorular sorarlar, ve ne olacaklarına dair endişeleri vardır. Kurt mu, yoksa insan mı?

14. Hauru no Ugoku Shiro (Howl'un Yürüyen Şatosu) - 2004

14. Hauru no Ugoku Shiro (Howl'un Yürüyen Şatosu) - 2004

IMDb: 8.2

2006 en iyi çizgi film Oscar adayı olan bu filmde kendi halinde olan 18 yaşındaki Sofie, kötülükler cadısı tarafından 90 yaşında yaşlı bir kadına dönüşür ve bütün hayatı değişir. Kimse tarafından tanınmayan Sofie evini terk eder, ve yolculuğu onu sürekli yer değiştiren, içinde Howl isimli bir büyücünün yaşadığı bir şatoya getirir. Sofie'nin üzerindeki lanet ancak bu şatoda çözülebilecektir.

15. Kimi No Na Wa (Senin Adın) - 2016

15. Kimi No Na Wa (Senin Adın) - 2016

IMDb: 8.4

Mitsuha, kırsal kesimde, dağların etrafını sardığı bir kentte yaşamaktadır. Vali olan babası genellikte evde bulunmadığından evinde daha çok ilkokul öğrencisi kız kardeşi ve büyük annesiyle kalan Mitsuha her ne kadar dürüst bir kişiliğe sahip olsa da ailesinin Shinto tapınağına ait geleneklerden ve babasının seçim kampanyasında yer almasından hiç hoşlanmamaktadır. Kırsal kesimde yaşadığı için içten içe üzülmekte ve Tokyo’daki harikulade şehir hayatını arzulamaktadır. Taki ise Tokyo’nun merkezinde yaşayan liseli bir gençtir. Arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanan ve bir İtalyan restoranında yarı zamanlı çalışan Taki, mimariye ve güzel sanatlara ilgi duymaktadır. Bir sabah uyandıklarında, kendilerini birbirlerinin bedenlerinde bulacaklardır. Ve bu sonraki günlerde tekrar ettikçe, aralarında bir bağ olduğu anlaşılacaktır, ama bu sırrı ikisi de o sırada bilmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mononoke-hime (Prenses Mononoke) - 1997

16. Mononoke-hime (Prenses Mononoke) - 1997

IMDb: 8.4

Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir. Bu lanetten kurtulmak için bir yol aramak üzere köyden ayrılan Ashitaka, kendisine yardım edebileceğini umduğu Ormanın Ruhunu aramaya başlar. Ancak Ormanın Ruhunu arayan başkaları da vardır: Lady Eboshi ve Irontown sakinleri. Lady Eboshi ve Prenses Mononoke arasındaki savaşta kazanan olmadığını ve hem insanların hem de doğanın zarar gördüğünü fark eden Ashitaka, onları durdurmaya çalışacaktır.

17. Gekijouban Violet Evergarden - 2020

17. Gekijouban Violet Evergarden - 2020

IMDb: 8.4

Violet Evergarden, CH Posta Hizmetleri'nde başkası adına yazan bir yazar olarak çalışan bir yetim olan Violet'i anlatmaktadır. Auto Memory Doll olmadan önce Violet, büyük dövüş yeteneklerini sergileyen bir askerdi. Ancak, kollarını ve hatıralarını kaybettikten sonra Violet, “Seni seviyorum” kelimelerinin anlamını keşfetmek için bir mektup yazarı olmaya karar verir.

18. Hotaru No Haka (Ateşböceklerinin Mezarı) - 1988

18. Hotaru No Haka (Ateşböceklerinin Mezarı) - 1988

IMDb: 8.5

2. Dünya Savaşı devam etmektedir. 14 yaşındaki Seita ve 4 yaşındaki kız kardeşi Setsuko, babaları donanmayla birlikte savaşa gittiği için anneleri ile birlikte yaşamaktadırlar. Bir Amerikan hava saldırısı sırasında anneleri ölür ve teyzeleri tarafından evlat edinilirler. Teyzelerinin evinde gördükleri muameleden rahatsız olan kardeşler, kendi başlarına yaşam savaşı vermeye başlarlar. Bu süreçte açlık, ön yargı ve kendi gururları ile mücadele eden kardeşler kendi savaşlarını verecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
38
11
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın