Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Çizimleri ve Sürükleyici Hikâyeleriyle 2018 Yılında Bizi Ekran Başına Kilitleyen En İyi 20 Anime

Başarılı Çizimleri ve Sürükleyici Hikâyeleriyle 2018 Yılında Bizi Ekran Başına Kilitleyen En İyi 20 Anime

2018 yılı anime severler için oldukça bereketli bir yıl oldu. Aşk, arkadaşlık, rekabet, aile bağları, dram ve entrika açısından beyaz perdeyi aratmayan, hatta eğlenceli çizimleriyle seviyeyi bir tık daha yukarı taşıyan 2018'in en keyifli animelerine bir göz atalım mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Grand Blue

20. Grand Blue

İori Kitahara İzu Üniversitesi'nde ilk yılına başlayacaktır. Amcasının dalış dükkanı olan Grand Blue'ya taşınırken güzel kızlar ve iyi arkadaşlarla dolu üniversite hayatına adım atmayı bekliyordur ama işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Dükkana adımını atar atmaz gürültücü bir grupla karşılaşır ve zorla onların saçma aktivitelerine dahil olur.

19. Darling in the FranXX

19. Darling in the FranXX

Uzak bir gelecekte dünya mahvolmuş, insanlık hareketli kale şehir Plantation’u kurmuştur. Plantation’da Pilot olmak üzere yaratılmış çocuklar aynı zamanda kuş kafesi olarak bilinen Mistillteinn’da yaşamaktadırlar. Burada gökyüzündeki özgürlük ya da dış dünya hakkında hiçbir şey bilmeden hayatlarını sürdüren ve Franxx adı verilen robotların pilotluğunu yapan çocukların tek görevi Kyouryuu adı verilen devasa yaşam formlarıyla savaşmaktır. Bu çocuklar için Franxx’ler hayatlarının anlamıdır. Bir zamanlar dahi olarak bilinen Code:016 kod isimli Hiro, görevini yerine getiremeyip başarısız olduğunda varlığı anlamını yitirmiştir. Günün birinde Zero Two ismiyle kendini tanıtan ve başının iki yanında boynuzları bulunan gizemli bir kızla tanışır.

18. Shokugeki no Souma: San no Sara - Toutsuki Ressha-hen

18. Shokugeki no Souma: San no Sara - Toutsuki Ressha-hen

Yukihira Souma'nın hayali babasının restoranında tam zamanlı bir şef olmak ve babasının becerilerini aşmaktır. Ama Yukihira ortaokuldan mezun olduktan sonra babası Avrupa'da aşçılık yapmak için restoranı kapatmıştır. Hayal kırıklığına uğramış olmasına rağmen öğrencilerin sadece %10'unun mezun olabildiği elit bir aşçılık okulundan mezun olan Jouichiro'dan gelen bir meydan okumayla Souma'nın savaşma ruhu canlanmıştır. Bakalım Souma bunlara göğüs gerebilecek mi?

17. Tokyo Ghoul:re

17. Tokyo Ghoul:re

Quinx Squad olarak bilinen özel bir ekip CCG’ya Tokyo'nun istenmeyen sakinlerini yok etmek konusunda destek çıkar. Ghoul’ların özel yeteneklerinden faydalanmak için ameliyat geçirmiş bu insanlar tehlikeli yaratıkları yok etmek için operasyonlara katılırlar. Bu grubun lideri Haise Sasaki, ünlü özel sınıf araştırmacısı Kishou Arima tarafından eğitilmiş yarı-ghoul, yarı insandır. Ancak, bu genç adamın ilk ilgi çeken detayı gözleri olsa da, eskiden olduğu kişiyi yavaş yavaş anımsaması da karmaşık olayları beraberinde getirir.

16. Kimi no Suizou wo Tabetai

16. Kimi no Suizou wo Tabetai

Nisan'da bahar zamanı kiraz ağaçlarının son çiçekleri açmaya devam eder. Başkalarına ilgisi olmayan kitap kurdu soğuk oğlan, hastanenin bekleme odasında üstünde el yazısıyla ''Ölümle Yaşamak'' yazan bir kitapla karşılaşır. Oğlan fark eder ki bunu yazan kişi popüler ve neşe dolu sınıf arkadaşı Sakura Yamauchi'dir. Sakura pankreas hastalığı yüzünden kısıtlı ömrü kaldığı sırrını oğlana söyler. Ve böylece bu sırrını paylaştığı bir kişi daha vardır artık. Normal hayatını devam ettirmeye çalışan Sakura, son gününe kadar dolu dolu yaşamak konusunda kararlıdır. Özgür ruhu ve beklenmedik hareketleri oğlanı şok eder ve yüreğini yavaş yavaş değiştirmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mo Dao Zu Shi

15. Mo Dao Zu Shi

Şeytan Tarikatı'nın kurucusu Üstad-ı Azam Wei Wuxian hayatını serkeşlik içinde geçirmiş, neden olduğu kaotik olaylar yüzünden milyonların ahını almıştır. En yakın dostu da kendisine ihanet edince, Dörtler'in Höyükler Baskını esnasında canından olmuştur. Mistik klanların aylar süren reenkarnasyon ritüelleri sonuçsuz kalmasına rağmen, 13 yıl sonra deli bir oğlanın ruh çağırma ayiniyle vücuduna reenkarne olur. Ancak, Gusu Lan Klanı'nın Wangji Efendisiyle yollarının tekrar kesişeceğinden bihaberdir.

14. Saiki Kusuo no Ψ-nan 2

14. Saiki Kusuo no Ψ-nan 2

Saiki Kusuo, telepati ve telekinezi dahil, envai çeşit süper güce sahiptir. Kulağa müthiş gibi gelse de, Kusuo'nun deneyimlerine göre süper güçler öyle sanıldığı kadar ahım şahım şeyler değildir. Kendisi, can sıkıcı yeteneklerine rağmen, normal bir hayat sürmeye çalışır.

13. Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou

13. Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou

İorphlu öksüz bir kız olan Maquia, yalnızlığın beraberinde getirdiği o melankoli duygusu eşliğinde; arkadaşlarıyla birlikte mutlu bir hayat sürdürmektedir. Ancak İorph'taki bu sukûnet ortamı Mezarte'nin istilası yüzünden allak bullak olur. İorphlu kanının bahşettiği uzun ömre gıpta ile bakan ejder süvarileri Maquia'yı arkadaşlarından koparacak, yerinden yurdundan edecektir.

12. Steins;Gate 0

12. Steins;Gate 0

Çılgın bilim adamı Okabe, Kurisu’yu kurtarmaya yönelik girişiminde başarısız olduktan sonra pes eder ve hayat dolu çılgın bilim adamı benliğini geçmişin tozlu sayfalarına gömer. O, artık bizim tanıdığımız “Hououin Kyouma” değildir. Her şey artık normalleştiğinde, kendisine bir insanın belliğini depolayan bir cihazı test etmeye başladığını ve karakterleri, kişilikleri ile bir simülasyon oluşturduğunu söyleyen Kirusu ile tanışarak geçmişe çekilir. Okabe de teste başlar ve Kurisu simülasyonunun beklenmedik bazı trajedileri de beraberinde getirdiğini deneyimler.

11. Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai

11. Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai

Puberte Sendromu; söylentilere göre yalnızca ergenlik çağındakilerde görülebilen gizemli bir sendrom. Örneğin; Sakuta Azusagawa'nın önünde aniden ''tavşan kostümlü kız'' belirir. Bu kızın gerçek kimliği Mai Sakurajima adında, bugünlerde pek bir durgun, gençler arasında şöhret sahibi bir lise son sınıf öğrencisidir. Nedeni bilinmez, baştan çıkarıcı cazibesini onun dışında kimse göremez. Zihinde canlanan bu ilginç olayın arkasındaki gerçeği ortaya çıkartırken; Sakuta, Mai'ye karşı olan hislerini fark etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tensei shitara Slime Datta Ken

10. Tensei shitara Slime Datta Ken

Rimuru Tempest, 37 yaşındaki eski bir insan olan Satou Mikami’nin geçen bir soyguncu tarafından öldürüldükten sonra aldığı fantezi dünyasındaki balçığın yeni adıdır. Sıradan, boş geçmiş yaşamını geride bırakıp, eşsiz yeteneklere sahip balçık canavarı olarak yeni bir hayata başlar.

9. Hinamatsuri

9. Hinamatsuri

Bir gece, yakuza üyesi olan Nitta’nın başına garip bir cisim düşer. Kutunun içinde Hina isimli genç bir kız vardır. Bu kızın muhteşem doğaüstü güçleri vardır ve Nitta gönülsüzce onu yanına alır. Güçleri yakuza işlerinde faydalı olabilir ama bununla birlikte güçlerini onun üzerinde kullanması riskini de göze alır. Ayrıca, eğer güçlerini kullanmazsa, çılgına dönüp çevresindeki her şeyi yok eder. Nitta ve Hina’nın tuhaf yaşamları için bu daha başlangıçtır.

8. Boku no Hero Academia 3. Sezon

8. Boku no Hero Academia  3. Sezon

İlk sezon konusu: Izuku Midoria hiçbir süper gücü olmayan sıradan bir insandır. Fakat hayalleri o kadar büyüktür ki, bir gün kahraman olup insanlara yardım etmek ister. Önündeki tek engel dünyada nadir de olsa olabilen süper güçleri olmayan insanlardan birisidir. Süper kahramanların kahramanı olan ALL Might ismindeki en güçlü süper kahramanın yolu Midoria ile kesişecektir ve Midoria'nın hayatı tamamen değişecektir.

7. Megalo Box

7. Megalo Box

Kasvetli bir yeraltı ringinde JD (Junk Dog) isimli boksör kendini şikeli maçlara karışmış durumda bulur. Her şeyini riske atıp kadere meydan okuyacaktır.

6. Shingeki no Kyojin 3. Sezon

6. Shingeki no Kyojin 3. Sezon

İlk sezon konusu: Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile süt kardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Wotaku ni Koi wa Muzukashii

5. Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Aynı iş yerinde çalıştıklarını öğrendikten sonra bir oyun delisi otaku ile fujoshi, ortaokuldan beri ilk kez bir araya gelir. Birkaç iş sonrası içki seansından sonra çıkmaya başlarlar, fakat bu mükemmel bir ilişki olacak mıdır?

4. Overlord III

4. Overlord III

Overlord animesinin üçüncü sezonudur. İlk sezon konusu: Yggdrasil isimli oyunun belli bir gün ve saatte kapatılmasına karar verilir. Zamanında çok popüler olan bu oyunda uzunca süre vakit geçiren ana karakterimiz, oyunun son anına kadar oyunda online olarak kalmak ister.Oyunun kapatılmasına saniyeler hala hala oyundadır ve beklemektedir. Oyun kapatılır fakat hala oyun içersinde olan ana karakter ne olduğunu başta anlayamaz bir süre sonra hala oyunda olduğunu fark eden karakterimiz , NPC'lerin dahi duygu hissettiğini ve özgür kendi iradeleri ile hareket ettiğini fark eder. Ve oyun dünyasını ele geçirmek için harekete geçer.

3. Sword Art Online III, SAO Alicization

3. Sword Art Online III, SAO Alicization

Kirito engin, yüksek ağaçlarla dolu fantastik bir ormanda uyanır. Çevresindeki gerçeklere dair ipucu arayışında, onu tanıyor gibi olan genç bir çocukla karşılaşır. Basit bir NPC olmalıdır, ama duygularının derinliği bir insandan farklı değildir. Çocuğun ebeveynlerini ararken, Kirito tuhaf bir anısını bulur. Kendi çocukluğundan, bu çocuktan ve altın saçlı, adını asla unutmaması gereken bir kızdan bir anı...

2. Violet Evergarden

2. Violet Evergarden

Oto anı oyuncakları, kişilerin konuşmalarını ve duygularını kaydetmesi gereken mekanik oyuncaklardır. İlk olarak Dr. Orlando'nun eşini mutlu etmek için yaptığı bu oyuncaklar, çalışma mekanizması öğrenildikten sonra şirketler tarafından halka satılır. Zamanla çeşitli gruplar otomatik anı oyuncaklarına askeri operasyonlarda kullanılabilecek fonksiyonlar da yükler. İşte Violet Evergarden da bu oyuncaklardan birisidir. Büyüleyici güzelliğiyle Violet, hızla en popüler oto anı oyuncağı haline gelir.

1. Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu

1. Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu

İkinci sezon itibariyle Şeytan ırkı nihayet dirilir ve dünyadan güç toplamaya başlar.Karşılarına çıkan herkesi katlederler ve gücünü kendilerine katarlar. Bu esnada macera ve eğlence dolu yolculuğuna devam eden Meliodas ve ekibi tehlikeli düşmanlarla yüzleşeceklerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
39
25
15
11
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ertuğrul Demirkaya

violet evergarden... şimdiye kadar izlediğim ve her bölümünde ağlatan tek anime

Violet Evergarden bir başyapıttır! Bu kadar da net söylüyorum. Benim için o listedeki her diziden daha yukarıda. Hatta gelmiş geçmiş en iyi anime olarak ekle... Devamını Gör

waltor

Tokyo Ghoul ilk başta güzel başlayan anime ama ondan sonra çıkan sezonları çöp diyebilirim . Attack on Titan birinci sezonu çok çok iyi ondan sonra gelen iki... Devamını Gör