Görüş Bildir
Haberler
Anime Çaylakları Buraya! Yeni Başlayanlara Bağımlılık Yaratacak 28 Anime Film Serisi

etiket Anime Çaylakları Buraya! Yeni Başlayanlara Bağımlılık Yaratacak 28 Anime Film Serisi

Kadijah Whomanity
19.11.2016 - 00:32 Son Güncelleme: 16.04.2018 - 14:59

Manga takipçileri 2017 yılının Mart ayında vizyona girecek olan Scarlett Johanson'lu Ghost in the Shell uyarlamasını duyunca çıldırdılar. Filmin fragmanı bile dünyada büyük yankı uyandırmaya yetti. 

Peki o vakte kadar siz de biraz anime dünyasına adım atmak istemez misiniz? Daha önce pek sarmamış olabilirsiniz ama Buzzfeed'den derlediğimiz bu anime filmlerden birine bir kaptırdınız mı sonrası fenalar.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/emmacooke24/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Death Note

1. Death Note

Psikolojik gerilim ve doğa üstü olayları seviyorsanız siz göre. Bir erkek çocuğu insanları öldürebilen bir not defteri bulur. Çok basit görünen bu hikayede, olaylar çok farklı bir gidişat kazanır. Bu seriyi izledikten sonra kendinize bazı derin ve vicdan muhasebesi yaptıracak sorular soracaksınız.

2. Sailor Moon

2. Sailor Moon

Romantik komedi, prensesler ve güçlü kızlar sizi olayınızsa kesinlikle kaçırmayın. Ticari ürünlerinden aşina olduğunuz bu 'girl power' temalı seriyi sevmek için çok sebep var. Bu güzeller dünyayı, gizli bir prensesi ve Tuxedo Mask (serideki bir karakter)'ı kuratrıyorlar. Daha ne istiyorsunuz?

3. Attack on Titan

3. Attack on Titan

Kıyamet sonrası bir dünya, aksiyon, distopya ilginizi çekiyorsa hemen şimdi Attack on Titan izlemelisiniz. Biri bir gün dönüp size çizgi filmler çocuklar içindir derse, onlara bunu gösterebilirsiniz. Aslında çok fazla vahşet dönüyor senaryoda ama aynı zamanda kesinlikle bağımlılık yaratan bir yapıt. İnsanlıktan geriye kalan bir grup bir duvarın ardında yaşıyor ve orada insan eti yiyen devlerden korunuyorlar. Bir hayatta kalma çabası hikayesi...

4. Cowboy Bebop

4. Cowboy Bebop

Film noir ve Star Wars sizin damak zevikinizse tercih etmeniz gereken anime bu. Adından da anlaşılacağı gibi bir kovboy hikayesi olan bu seride müzik akıl almaz derecede kaliteli. Jazz müzik, uzayda yolculuk ve western karışımı bir potpori.

5. Mawaru Penguindrum

5. Mawaru Penguindrum

Biraz romantik drama, biraz gizem, biraz da komedi... İkiz erkek kardeşler Kanba ve Shoma Takakura ölümcül bir hastalığın pençesindeki kızkardeşleri Himari'yi çok seviyorlar. Bir gün kız bir akvaryum gezisinde yere düşüp bayılınca, penguen şekilli bir şapkanın içinde yaşayan bir ruh vücudunu ele geçirir ve hayatını uzatmaya söz verir. Bunun için ise tek bir şart vardır, iki erkek kardeşin çok zor bulunan ve Penguin Drum denilen bir nesneyi ona getirmesi gerekmektedir. Bir anime gerçek dünya hislerini deli bir ortamın içinde ele alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dragon Ball Z

6. Dragon Ball Z

Aksiyon macera, süper kahramanlar ve fantastik bilm kurguculara birebir. 

Oldukça eski bir seri olan Dragon Ball en uzun soluklu animasyonların arasında yer alıyor. Kahramanımız Goku'nın maceralarını izlediğimiz seride, genç başrol oyuncumuz Dragon Topları bulurken bir yandan da çeşitli düşmanlarla çarpışıyor.

7. Claymore

7. Claymore

Karanlık kurmaca filmler, kan, vahşet...

Şeytani ve şekilden şekile girebilen varlıklar insanlığı avlayıp yiyor. Ama harika kadın kahramanımız, kılıcını alıp onlarla savaşıyor ve genellikle derslerini de veriyor. Ortaçağ estetiği ile büyüleyen bu seriyi Game of Thrones seviyorsanız mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz.

8. Toradora

8. Toradora

Okul günlerinizi özlediyseniz ve romantik komedilerden hoşlanıyorsanız Toradora'ya bir şans verin.

Oldukça kibar, şık görünümlü bir erkek ile yaman bir kız birbirlerine hoşlandıkları kişileri elde etmek için yardım etme sözü verirler. Ama elbette işler plana göre gitmez.

9. Full Metal Alchemist: Brotherhood

9. Full Metal Alchemist: Brotherhood

Bilim kurgu ve maceracılar burada mı? 

Simya ilmi ile annelerini yeniden canlandırmaya çalışan iki erkek kardeş, dikkatsizlikleri sonucu kendi vücutlarını bozarlar. Hikayede ise kendilerini tekrar düzeltme çabalarına ve Filozof'un Taşı arayışlarına tanık oluruz. Aslında bu seriyi harika yapan unsur iki kardeşin dinamik ve içten ilişkisi. Ayrıca hayal edebileceğiniz en büyülü bilim kurgu dünyası da bu hikayede var.

10. Fruits Basket

10. Fruits Basket

Duygusal, romantik, ağlak, fantastik... 

Yetim kalmış kızımız Çin burçlarındaki hayvan tarafından ele geçirilmiş bir aile ile birlikte yaşamaya başlar. Bu aile bireylerine karşı cinsten biri sarıldığı zaman o hayvanlara dönüşürler. Bu seri bir çok kişiyi manga kültürüne başlatan veya alıştırandır. Çok dokunaklı bir hikaye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Neon Genesis Evangelion

11. Neon Genesis Evangelion

Fantastik macera, distopya severlere karmaşık bir senaryo. Filmde endişe duygusu, dini sembolizm, insalığın hayatta kalma çabası ve dev robot davaşları var. Transformers ve Pacific Savaşı gibi filmlere taş çıkartan cinsten bir yapım.

12. Trigun

12. Trigun

Spagetti Western kafasında eski moda dıkşın dıkşın aksiyonu... Biraz da komedi. 

Serimizin başrolü kasabalarda terör estiren ve aranan bir suçlu. Ama işin aslı çok başka... Aslında saftriğin teki, donut sever ve sizi bir güldürür bir ağlatır cinsten değişik bir karakter.

13. Clannad

13. Clannad

Aynı Yıldızın Altnda filmi tarzı bol romantik bol gözyaşlı bir iş.

Okulun deli dolu çocuğu bir kızla tanışır ve ona okulun drama kulübünü açmakta yardım eder. Çok dümdüz görünüyor değil mi? Kesinlikle değil. Bu anime sizi daha önce tatmayı hayal bile edemeyeceğiniz duyguların içine sürüklüyor. Bir anda kahkahalarla gülerken, bir anda kendinizi yerde cenin pozisyonunda ağlarken bulabilirsiniz.

14. Howl’s Moving Castle

14. Howl’s Moving Castle

Romantiz, macera ve fantastik dünya bu klasikte bir arada. 

Büyülü bir 19. yüzyıl kralığında geçen senaryoda, baş karakter Sophie, genç bir kızken bir cadının büyüsüyle yaşlı bir kadına dönüşüyor. Daha sonra ise yetenekli bir sihirbaz olan Howl ile tanışıyor. 

Anime dünyasının köklü yapımcısı Studio Ghibli ve özellikle Hayao Miyazaki zaten bu yapıtı izlemek için yetecek sebepler. My Neighbour Totoro ve Princess Mononoke de bundan sonra izlemeniz gereken filmler.

15. Tokyo Ghoul

15. Tokyo Ghoul

Stephen King romanları sever misiniz? Ya da korkunç hikayeler? 

Tokyo'da ghoul adı verilen yeni bir tür et yiyen canavarlar türemiştir. Berbat giden bir romantik buluşma sonrasında kendini yarı-ghoul oalrak bulan başrolümüzün maceraları böylelikle başlamış olur. Sıradan birinin süper güçler kazandığı bir senaryoya benzese de, beklediğinizden çok daha karanlık, çok daha kanlı ve çok daha fazla kafa karıştırıcı bir hikaye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Vampire Knight

16. Vampire Knight

Vampircileri de unutmadık.

Cross Academy hem insanlar hem de vampirler için lise seviyesinde bir okuldur ama insanların vampirlerin vampir olduklarından haberi yoktur. Özel sınıf denilen bu gençler akşam okuluna gider ve akşam herhangi bir sıkıntı çıkmaması için onlarla birlikte iki tane insan denetleyici kalır. Ama burası bir lise, sıkıntı çıkamaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

17. Berserk

17. Berserk

İnsanlığın aslında iyi mi kötü mü olduğunu sorgulamak isteyen ve ekranda vahşet görmeyi sevenlere...  

Eğer kan, vahşet, şiddet görmeyi sevmiyorsanız Berserk'ten uzak durun. Hayatınızın sonuna kadar unutmayacağını sahneler sizde iz bırakır, kurtulamazsınız. Ama Game of Thrones'u romantik komedi gibi gösteren bir şeylerin peşindeyseniz hemen Berserk'e başlayın.

18. Fushigi Yuugi

18. Fushigi Yuugi

Tarihi bir drama ve sıradışı macera kafası. 

İki okul çağındaki kız çocuğu eski bir kitap bulurlar. Kitabı sesli okuduklarında ise bir anda antik Çin'e yolculuk yaparlar. Hemen geri dönen kızlardan biri ise annesiyle tartıştıktan sonra kitabın evrenine geri döner. Bu defa rahibe Suzaku olmuştur ve bulması gereken 7 kutsal savaşçı vardır.

19. Sword Art Online

19. Sword Art Online

Bir oyun sever iseniz ve World of Warcraft elinizi ayağınızı titretiyorsa kaçırmayın. 

Romantizm, macera, fantastik aksiyon ve harika bir müzik altyapısı.

20. Lovely Complex

20. Lovely Complex

Beklenmedik bir anime hikayesinde tuhaf çiftler ve romantik komedi.

Çok kısa boylu bir erkek çok uzun boylu bir kızla tanışır. Tabi ki birlikte olmak istemezler. Aksine birbirlerine hoşlandıkları kişilerle takılmak için yardım etmeye çalışacaklardır. Sonrasını tahmin edersiniz herhalde?

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

21. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Siber-punk, aksiyon ve polisiye klasiği.

Belki duymuşsunuzdur yakında Hollywood film versiyonu çıkacak bu anime tam bir klasik. Bizim tavsiyemiz önce animeyi izleyin. Black Mirror ya da Westworld'den çok daha önceden kafa yakan konulara değinen bu hikayede, kadın kahraman bir siber-insan. Gelecek ve teknoloji hakkında sorular sorduracak bir öykü.

22. Hunter x Hunter

22. Hunter x Hunter

Baba oğul ilişkisi ağlatırken aksiyon da kendine bağlıyor.

Babasının aslında ölmemiş olduğunu ve meşhur bir hazine ve suçlu avcısı olduğunu öğrenen küçük bir erkek çocuğu babasının ayak izlerini takip ederek peşinden gider.

23. Elfen Lied

23. Elfen Lied

Psikolojik korku, uzaylılar... izledikten sonra uykunuzu kaçırması garanti bir iş. 

Mutant bir türe ait genç kızın intikam hikayesinde; sosyal yabancılaşma, kimlik sorunları, insanlığın değeri gibi konuları sorgularken beklemediğiniz kadar şiddet içeriği bulacaksınız. Kabuslar görmeyi seviyorsanız tam size göre bir anime.

24. Nana

24. Nana

Bir kız hikayesi ve yetişkin romantizmi desek yalan olmaz.

Nana Osaki Tokyo'da yaşayan bağımsız bir punk şarkıcısı ve kariyerini başlatmanın peşinde. Nana Komatsı ise aşkı arayan biri. Bir trende tesadüf eseri tanışmalarından sonra, çok farklı karakterler olmalarına rağmen birlikte yaşamaya başlarlar. Bu bir sevgi, büyük şehirde yaşam ve iki kadının arkadaşlık hikayesi.

25. Black Butler

25. Black Butler

Kara komedi ortamında seksi şeytanlar!?

Şeytan ruhlu bir uşak ailesinin intikamını almak isteyen 13 yaşındaki aristokrat gençler tanışır. Yardımı karşılığında ise zengin çocuğun ruhunu almak istemektedir. Bu yapıttaki şeytanın çekiciliği ve cazibesi ise başka bir karakterde bulunamayacak türden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Bleach

26. Bleach

Aksiyon, macera, ölüm. 

Ana karakterimiz şans eseri denilebilecek bir durum sonucunda bir ölüm meleği tadında bir şeye dönüşür. Ama bu melek insanları kötü ruhlardan korumakla ve ruhlarının huzuru bulmasını sağlamakla görevlidir. Bu animedeki ilginç karakterler, başarılı animasyon ve hikayenin gidişatı hiç durmadan çıtayı yükseltiyor.

27. Ouran High School Host Club

27. Ouran High School Host Club

Yakışıklı erkeklerle dolu bir erkek haremi hikayesi olabilir mi!?

Feci zengin çocuklar için olan bir okulda bulunan 'host kulübünde' 6 tane süper çekici host vardır. Okulun en fakir ama en zeki öğrencisi pahalı bir vazoyu kırınca parasını ödemek için mecburen o kulüpte çalışmaya başlar. Hikayenin kırılma noktası mı? Erkek sandığımız bu çocuk aslında bir kız...

28. Psycho-Pass

28. Psycho-Pass

Siber-punk, aksiyon macera ve suçlar

İnsanın kişiliğinde onu suçluya dönüştüren belirli özellikler var mı? Psycho-Pass'e göre bu sorunun cevabı evet. Bu animede bir grup polis kişiliklerine göre insanları yakalama yeteneğine sahip.

Bu arada Ghost in the Shell'in beklentileri yıkıp geçen yeni fragmanı için bu haberimize göz atabilirsiniz.

Hadi o zaman, bi yerden başlamak lazım! Şimdiden iyi seyirler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1793
871
595
296
218
188
184
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın