Görüş Bildir
Haberler
Doğan Cüceloğlu Kimdir? Doğan Cüceloğlu Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

Doğan Cüceloğlu Kimdir? Doğan Cüceloğlu Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Başarılı bir psikolog olan ve tanınan Cüceloğlu'nun yaşamına dair detaylar ilgilenenlerin merak konusu oldu. Kişisel gelişim kitapları ve televizyon programı ile tanınan psikolog, 16 Şubat 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. Peki Doğan Cüceloğlu kimdir? Doğan Cüceloğlu kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anılmaya devam ediyor. Televizyon programları ve kitaplarıyla tanınan ismin hayatına dair detaylar yeniden gündeme geldi. Cüceloğlu'nun ölüm sebebi ise merak edilen konular arasında. İşte Doğan Cüceloğlu'nun hayatına dair detaylar...

Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Doğan Cüceloğlu 1938 yılında Mersin-Silifke'de doğmuştur. On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, henüz 10 yaşında annesini kaybetmiştir. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okumuş ve Kırklareli Lisesi'nden mezun olmuştur.

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazılmış ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yapmıştır. Cüceloğlu'nun uzmanlık alanı ise iletişim psikolojisidir.

Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanışıp evlenmiştir. On bir sene süren evliliğinden üç çocuğu olmuştur. Bunlar Ayşen, Elif ve Timur'dur. Bu evliliğini noktalamış olan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini ise Yıldız Cüceloğlu ile yapmıştır.

Kendini geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başlayan Cüceloğlu'nun ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam etmektedir.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrılmasının ardından Türkiye'de kitap yazmayı sürdürmüştür. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler vermiş, televizyon programlarına başlamıştır. İletişim psikolojisi uzmanı olarak bilinen Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınmaktadır.

1990 tarihinden bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamayı sürdüren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar da yazmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Cüceloğlu Neden Öldü?

Doğan Cüceloğlu Neden Öldü?

83 yaşındaki psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun ilk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü açıklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma başlatmış ve sonrasında Adli Tabip raporunda da ‘aort damarı yırtılması’ nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Doğan Cüceloğlu Kitapları

Doğan Cüceloğlu Kitapları
  • Başarıya Götüren Aile

  • İçimizdeki Çocuk

  • İnsan İnsana

  • Öğretmen Olmak

  • İçimizdeki Biz

  • Geliştiren Anne Baba

  • Mış Gibi Yaşamlar

  • Savaşçı

  • Onlar Benim Kahramanım

  • Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın