Görüş Bildir
Haberler
Kıyıköy Gezi Rehberi: Eşsiz Doğal Güzellikleri Herkesi Büyüleyen Kırklareli'nin Şirin Sahil Kasabası Kıyıköy

Kıyıköy Gezi Rehberi: Eşsiz Doğal Güzellikleri Herkesi Büyüleyen Kırklareli'nin Şirin Sahil Kasabası Kıyıköy

Özge Tepe
28.03.2023 - 22:56

Kıyıköy, Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı bir sahil kasabası. Burası tabiat harikası iki sit alanı üzerinde kurulu. Kuzeyinde Pabuçdere, güneyinde Kazandere yer alan bu sahil kasabasında balıkçılık yaygın bir biçimde yapılıyor. Yemyeşil ormanlar, turkuaz renkli deniz ve tarihi yapılarla Kıyıköy, insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip. Doğal güzelliklerine ek olarak birçok sivil mimari örneği de sunan bu sahil kasabasını ziyaret edenler doğanın ve kültürün en güzel örneklerine şahit oluyor.

Bu içeriğimizde Kıyıköy hakkında bilgi edinebilir; Kıyıköy'de gezilecek yerleri öğrenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyıköy Hakkında Bilgi

Kıyıköy Hakkında Bilgi

Kıyıköy, tabiat harikası iki doğal sit alanı arasında yer alan bir sahil kasabası. Doğal güzelliklerine ek olarak birçok sivil mimari örneği de sunan bu sahil kasabasını ziyaret edenler doğanın ve kültürün en güzel örneklerine şahit oluyor.

17 Aralık 1986'da belediye statüsü alarak beldeye dönüşen Kıyıköy, Vize ilçe merkezine 36 km, il merkezine 95 km kilometre mesafede bulunuyor. Bu kasaba, Karadeniz kıyısında ve etrafı ormanlarla çevrili. Pabuçdere ve Kazandere dereleri, bu kasabadan Karadeniz'e dökülüyor. 

Yöre halkının geçim kaynağı ağırlıklı olarak ormancılık ve balıkçılık. Dünyanın en eski taş oyma manastırlarından Aya Nikola Manastırı da Kıyıköy'de. Bu da Kıyıköy'ün tarihi önemini arttırıyor. İstanbul'a yakın bir mesafede olması yönünden günübirlik geziler için son derece uygun olan Kıyıköy, ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

Kıyıköy, bulunduğu konum gereği birçok değişik bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Kıyıköy'deki koruma alanı içerisinde birçok hayvan da yaşamını sürdürüyor. Karyalılarca kurulduğu kabul edilen Kıyıköy'ün antik çağdaki adı Salmydessos olarak biliniyor.

Kıyıköy Nerede? Kıyıköy'e Nasıl Gidilir?

Kıyıköy Nerede? Kıyıköy'e Nasıl Gidilir?

Kıyıköy'e hem otobüslerle hem de özel araçlarla kolayca ulaşılabiliyor. Eğer İstanbul yönünden gelecekseniz aracınızla Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Saray ilçelerini takip edip oradan da Kıyıköy yoluna girerek ulaşabilirsiniz. Bu yönden otobüsle gelecekseniz de İstanbul'dan Esenler Otogarı üzerinden Kıyıköy'e giden otobüslere binmek mümkün.

Edirne ve Kırklareli yönünden gelenler ise Vize yönünü takip ederek önce ilçeye daha sonra da Kıyıköy'e sapan yoldan bu kasabaya ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra Vize ve Saray ilçelerinden de toplu taşıma ile Kıyıköy'e gelinebiliyor.

Kıyıköy'ün çevre il merkezlerine mesafesi şu şekilde:

  • İstanbul Kıyıköy arası yaklaşık 200 kilometre

  • Tekirdağ Kıyıköy arası yaklaşık 107 kilometre

  • Kırklareli Kıyıköy arası yaklaşık 93 kilometre

  • Bursa Kıyıköy arası yaklaşık 303 kilometre

Kıyıköy'e gelmek için aşağıdaki konum bilgilerinden de faydalanabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Kıyıköy'de Gezilecek Yerler

Kıyıköy'de Gezilecek Yerler

Kıyıköy'de gezilecek pek çok yer var. Bunlardan bazıları ise şu şekilde:

  • Aya Nikola Manastırı

  • Kıyıköy Kalesi

  • Aşıklar Tepesi

  • Plajlar

Aya Nikola Manastırı

Aya Nikola Manastırı

Burası, bölgenin en önemli tarihi zenginliği. Merkeze 800 metre uzaklıkta olan Aya Nikola, Pabuç Dere kıyısında yer alıyor. Buranın İmparator 6. Jüstinyen zamanlarında yapıldığı düşünülüyor. Manastırın zemin katı ayazma ve şapelden üst bölümleri ise keşiş odalarından oluşuyor.

Adres: 39400 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'6. yüzyıl Bizans dönemi ait yontma yöntemiyle oyularak yapılmış bir ibadet ve keşişlerin dinleme yeri. İçeri girmeden önce biraz çekiniyorsunuz.İçeride kuş sesleri sizi biraz rahatlatsada yinede o ürperticiliğini koruyor. En alt kat yağmur suyundan dolayı dolmuş. Ayrıca akşam saatlerinde ve yağmurlu havalarda gitmenizi tavsiye etmem. Yerler oldukça kaygan olacaktır.'

Kıyıköy Kalesi

Kıyıköy Kalesi

Dereler arasında yer alan bu kale de Aya Nikola Manastırı ile aynı dönemlerde yapılmış. Yapımında kesme taş, tuğla ve moloz malzemeler kullanılmış. Yüksekliği yer yer 5 metreyi bulan kalenin kalınlığı ise 2.5 metre olarak ölçülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Kıyıköy'ün en meşhur yerlerinden biri Aşıklar Tepesi. Burada tepeye çıkıp bir şeyler yiyip içerken güneşin batışını seyredebilirsiniz. Deniz manzarasının tadını en iyi şekilde çıkarabileceğiniz Aşıklar Tepesine mutlaka gitmelisiniz.

Kıyıköy Plajları

Kıyıköy Plajları

Kıyıköy, denize girmenin elverişli olduğu yerlerden biri. Burada plaj arıyorsanız şu alternatifleri değerlendirebilirsiniz:

  • Servez Plajı

  • Kıyıköy Belediye Plajı

  • Korsan Koyu

Bu koylar ve plajlar, Kıyıköy'de denize girmek için en elverişli alanlardan.

Kıyıköy'de Yeme İçme

Kıyıköy'de Yeme İçme

Kıyıköy, yeme içme bakımından da son derece gelişmiş. Buradaki yerel restoranlar ve diğer tüm işletmeler, yemek yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden. Kıyıköy'de mutlaka denemeniz gereken işletmelerden bazıları şunlar:

Kıyı Restaurant

Kıyı Restaurant

Kıyıköy'ün en meşhur restoranlarından biri Kıyı Restaurant. Burası gerek dekorasyonu gerekse de menüsünde sunduğu lezzetlerle ön planda. Özellikle deniz manzarası eşliğinde yemek yemek isteyenler için Kıyı Restaurant birebir.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Begonya Sk. No:13, 39400 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

Çalışma Saatleri: 09.00 - 01.00

Telefon: 05464278434

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Kıyıköy içinde, deniz manzaralı sakin bir yer. Balık ürünleri gayet güzel, mezeler iyi. Biz peynirli mantar yedik güveçte, çok beğendik. Ayrıca hamsi tava gayet lezizdi. Büyük bir çoban salata yedik. Çocuklar balık yemediler, onlar içinde patates kızartması yapıldı. Tüm bunlarla iki aile doyduk.'

Köşk Restaurant

Köşk Restaurant

Köşk Restaurant da Kıyıköy'de en sevilen restoranlardan bir diğeri. Açık havada ve deniz manzarasıyla yemek yemek isteyenler için Köşk Restaurant birebir. Üstelik menüdeki çok çeşitli yemeklerden dilediğinizi yiyebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mah. 39000 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

Çalışma Saatleri: 10.00 - 00.00 (Pazar günleri 24 saat açık olduğu belirtiliyor.)

Telefon: 05364758169

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Kasabanın manzarasi en güzel yerlerinden. Fiyatları piyasaya göre. Çalişanlar ilgili ve alakadar. Çarşı içinde olduğundan sonrasinda çarşıyı da gezebilirsiniz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyıköy'de Konaklama

Kıyıköy'de Konaklama

Kıyıköy'e gelmişken burada birkaç gün zaman geçirmek ve tatilinizi doya doya yaşamak için Kıyıköy konaklama tesislerinden faydalanabilirsiniz. Burada tercih edebileceğiniz otellerden bazıları şu şekilde:

Kıyıköy Resort Hotel

Kıyıköy Resort Hotel

Kıyıköy'e gelenlerin en çok tercih ettiği otellerden biri Kıyıköy Resort Hotel. 3 yıldızlı olan bu otel, havuzuyla, doğasıyla ve olanaklarıyla öne çıkıyor. 

Adres: Güven Mahallesi, Orkide Sokak No:12, 39480 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

Telefon: 05527751111

Web Sitesi: http://www.kiyikoyresort.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları: 

'Otel kafa dinlemek için bire bir. Kıyıköy merkeze gelirken, surların dışinda, yüksekçe bir yerde yer aliyor. Deniz manzaralı ve mezarlık manzaralı odaları mevcut. Tabii mezarlık manzaralı odaların fiyatı daha az. Odalara ısıtıcı konsa , kahve ve poşet çay olsa Daha iyi olurdu. Bizim kaldığımız oda da balkon yoktu. Balkon olsa eşsiz manzaranin tadı daha güzel çıkardı. Oda gayet genişti ve ferahti. Sabah huzur içinde uyandık. Otelin manzarası çok güzel. Havuzuda gayet temiz, ve karşınıza denizi alıp yuzuyorsunuz. Fakat otel tepede olduğu için rüzgar çok alıyor. Yaz kış farketmez giderken yanınıza kalın birşeyler almanızı tavsiye ederim. Kahvaltısı çok iyiydi. Ben çok beğendim. Bir gece kaldığımız için diğer günlerde kahvaltı içeriği değişiyor mu bilemiyorum. Restaurant kısmında öğlen hamburger yedik, akşamda cheesecake yedik, gayet lezzetliydi. Ve fiyatları uygundu. Otelin bahçe kısmı biraz küçük geldi bize. 3-4 tane salıncak var, orada sıra size gelirse oturabiliyorsunuz:) sabah bir kapan akşama kadar salıncağı bırakmıyor. Bahçede oturabileceğiniz minderlerde mevcut.'

Panorama Hotel

Panorama Hotel

Kıyıköy'deki Panorama Hotel de burada en çok tercih edilen yerlerden. Odalarının temizliği, genişliği, olanakları ve diğer tüm özellikleri ile öne çıkan Panorama Hotel'de tatilinizi geçirebilirsiniz.

Adres: Güven Mah. Şehit Ast. Oktay Yatkın Cd. No: 65/a Kıyıköy Vize /Kırklareli NO: 65/A, 39400 Kırklareli

Telefon: 05305153539

Web Sitesi: 05305153539

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Bir yerin çalışanlarınin hepsi mi bu kadar saygılı, efendi, güler yüzlü, nazik ve yardımsever olabilir. Odalar gayet temiz ve ferah. Klima ve sıcak su ile ilgili hiç sorun yaşamadık. Eşsiz manzarayla birlikte yemekler de bir o kadar leziz olunca yemek yemek için başka bir yer arama zahmetine bile girmedik. Izgara köfte,tavuk ve balık deneyimledigimiz yemekler ve her biri enfesti. Gün boyu taze çay her daim hazır. Huzur dolu, kafa dinlenemeli bir yer arıyorsanız burası tam yeri.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?