Görüş Bildir
Haberler
Doğa ile İç İçe Huzurlu Bir Tatil Yapmak İçin Ağva'da Gezilecek Yerler ve En İyi Oteller

Doğa ile İç İçe Huzurlu Bir Tatil Yapmak İçin Ağva'da Gezilecek Yerler ve En İyi Oteller

Latince iki dere arasına kurulmuş köy anlamına gelen, Şile'ye bağlı bir semt olan Ağva, İstanbul ve civarında yaşayanları şanslı hissettirecek türden, huzurun had safhada olduğu bir lokasyon. Hazır bahar tatlı tatlı esintileriyle kendini hissettirmeye başlamışken birkaç günlüğüne Ağva'ya kaçamak yapmaya  hepimizin ihtiyacı var. Biz de sizler için Ağva'da gezilecek yerleri ve konaklama için en iyi otelleri derledik. Gelin birlikte bir Ağva turuna çıkalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle doğasıyla insanı etkisi altına alan Ağva'da gezilecek yerlerden bahsetmekle başlayalım.

Öncelikle doğasıyla insanı etkisi altına alan Ağva'da gezilecek yerlerden bahsetmekle başlayalım.

Göksu Nehri

Göksu Nehri

Bahsettiğimiz üzere iki dere arasındaydı Ağva. İşte bu iki nehirden biri Göksu Nehri. Kenarlarında butik oteller ve keyifli vakit geçirebileceğiniz işletmeler bulunan Göksu Nehri, Ağva'ya gidince mutlaka uğramanız gerekenlerden.

Yeşilçay Deresi

Yeşilçay Deresi

Ağva'nın diğer nehri ise Yeşilçay Deresi. Yeşilçay'ın da kendine has büyüleyici bir manzarası var. Yine kenarında bulunan işletmelerde çay kahve içebilir, alternatif olarak da göl üzerinde keyifli bir geziye çıkabilirsiniz.

Gelin Kayası

Gelin Kayası

Diğer adı Ağlayan Kaya olan Gelin Kayası, Ağva'nın uğrak doğal oluşumlarından. İsmi ise duvaklı bir geline benzetilmesinden geliyor. Geldiğinizde turistik bir geziye çıkarsanız Gelin Kayasını da görmelisiniz.

Ağva Feneri

Ağva Feneri

Yeşilçay nehrinin Karadeniz ile buluştuğu noktada bulunan Ağva Feneri, özellikle hafif esintili akşamlarda gün batımını izlemek için eşsiz bir tercih. Siz de sevdiklerinizle sakin ve huzurlu bir an yaşamak için Ağva Feneri'ne uğrayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilimli Koyu

Kilimli Koyu

Ağva'nın en sevilen koylarından olan Kilimli, kamp severlerin favorilerinden. Otelde konaklamak yerine doğayla iç içe bir kaçamak istiyorsanız Kilimli Koyu'nda kamp yapmayı düşünebilirsiniz. Özellikte fotoğrafta yer alan Delikli Kaya'da fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

Hacıllı Köyü

Hacıllı Köyü

Ağva'ya gidenlerin kamp yapmak için severek tercih ettiği noktalardan bir diğeri ise Hacıllı Köyü'nde yer alan şelalenin çevresi. Bir yandan cıvıl cıvıl kuş sesleri, bir yandan şelalelerin ve yemyeşil ağaçların yarattığı görsel şölen... Mutlaka aklınızda olmalı.

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu

Karadeniz'in hırçın dalgalarının aşındırması sonucu oluşan kayalara ve falezlere ev sahipliği yapan Kadırga Koyu da sakinlik ve huzur arayanların favorisi. Diğer koylara göre daha az tercih edilmesi de bizce en iyi yanı.

Gürlek Mağarası

Gürlek Mağarası

Eski zamanlarda Hristiyanlara sığınaklık eden Gürlek Mağarası, 1985 yılında keşfediliyor. Arkeoloji çalışmalarından sonra da 3.-4. yüzyıla ait kalıntılar bulunuyor. Özellikle tarihi yerlere ilgilisi olanlardansanız bir uğrayın deriz.

Saklıgöl

Saklıgöl

Adeta bir doğa harikası olan Saklıgöl, göl kenarında güzel bir kahvaltı ile güne başlamak için en iyi seçeneklerden. Kamandere Köyü'nde yer alan Saklıgöl, temiz havaya ve doğa manzarasına doyacağınız yerlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Polonezköy

Bonus: Polonezköy

Aslında Ağva'da yer almasa da özellikle şehir dışından gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer Polonezköy. Ağva'ya yaklaşık bir buçuk saat uzaklığında olan yer inanın bu yolu gideceğinize değecek. Özellikle ilkbaharda rengarenk ağaçlarıyla çok hoşunuza gidecek.

Şimdi de Ağva'da konaklayabileceğiniz birbirinden güzel otellere geçelim.

Şimdi de Ağva'da konaklayabileceğiniz birbirinden güzel otellere geçelim.

Greenline Guest House

Greenline Guest House

Sosyal medyada gezerken Ağva'da göl kenarında yer alan otelleri mutlaka görmüşsünüzdür. İşte Greenline Guest House da bu otellerden biri. Yalnızca yetişkinler için olan otel, her anlamda mükemmel bir işletmeciliğe ve tabii ki bayılacağınız bir lokasyona sahip. 

Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Sapağı No:284, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir ortam. Son derece ince düşünülerek oya gibi işlenmiş bir tesis. Yediğimiz her şey hem lezzet hem sunum olarak harikaydı. Personel son derece kibar ve ilgiliydi. Nehir kenarında dinlenebileceğiniz bir çok nokta var. Akşamları yakılan bahçe şömineleri, içeride ve dışarıda ayrı ayrı çalan ambiyans müzikleri, kısacası her şeyi ile iyi bir tesis.

Beyaz Ev Ağva

Beyaz Ev Ağva

Adı üzerinde kendinizi otelde değil de evinizde hissedeceğiniz kadar rahat, huzurlu ve samimi atmosfere sahip olan Beyaz Ev Ağva da bölgenin en çok tercih edilenlerinden. Yeşillikler içinde doğa ile baş başa... Fazla söze gerek yok gibi, Beyaz Ev Ağva da seçenekleriniz arasında olmalı.

Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:256, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Keyifli, sakin, huzurlu bir hafta sonu geçirmek için ideal bir mekan. Nehir’in kenarında konumlanması ağva merkeze yakın olması güzel. İşletme sahibi ve çalışanları güler yüzlü sempatik olup çözüm odaklı insanlardı.  Kahvaltısı, yemekleri ve mezeleri muhteşem. Hayvan dostu bir işletme olması ayrı bir güzeldi. Odaları temiz ve nehir manzaralı.

The Escape Hotel

The Escape Hotel

Ağva'nın eşsiz doğasıyla lüks bir otelin birleşimi olan The Escape Hotel, ilgili çalışanlarıyla da ön plana çıkıyor. Göl kenarında yer almasıyla havuzuyla restoranıyla yalnızca otel bile keyifli vakit geçirmeye yeterli desek abartmış olmayız.

Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. 234/1, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Hafta sonu muhteşem bir tatil yeri arıyorsanız tam yerine geldiniz. Öncelikle tertemiz mis gibi kokan bir otel girişi sizi selamlıyor. Hemen akabinde güler yüzlü çalışanlar. Müşterinin huzurunun öncelikleri olduğunu her an her ayrıntıyla size hissettiriyorlar. Yemekler çok güzel. Nehir kenarında oturup kahve içmenin, sohbet etmenin tadına doyamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mints Hotel

Mints Hotel

Göksu nehrinin kıyısında konumlanan Mints Hotel kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir atmosfere sahip. Bir Ağva tatilinde hayal ettiğinizden de fazlasını yaşamak istiyorsanız kesinlikle Mints Hotel'i tercih etmelisiniz.

Adres: Ağva Merkez, Mahallesi, Yakuplu Cd. No: 146, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mints Hotel'e ilk defa gitmiyoruz bu 3. gidişimiz ve büyük değişimler gördük bahçede yapılan düzenlemeler ve yeni oda konseptleri gerçekten çok iyiydi odalara sauna, hamam çeşitliliği getirmişler beklentimin üstündeydi. Odalar tertemiz.

Tranquilla Nehir Evi

Tranquilla Nehir Evi

Ağva'nın favori otellerinden bir diğeri ise Tranquilla Nehir Evi. Şömine başında şarap keyfi yapmak, nehir kenarında güzel bir akşam yemeği yemek ve dahası  için Tranquilla Nehir Evi'ni de listenize eklemelisiniz.

Adres: Kurfallı, Nehirboyu Cad. No:9, 34990 Ağva / Şile / İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Eşimle doğum günümüz için geldik ve çok memnun kaldık. Odalar tertemizdi, beş çayı ikramları müthiş ev yapımı ikramlardı. Akşam yemeği ve kahvaltı da çok güzeldi lezzet ve hizmet beklentilerimizin üzerindeydi. Otel çok güzel bir konuma ve konsepte sahip. Çalışanlar ilgili ve samimi. Odalar yeşillikler arasında, bahçe çok keyifli. 

Mata Butik Hotel

Mata Butik Hotel

Tam anlamıyla bir butik otel olan Mata Butik Hotel, müşteri memnuniyetine oldukça önem veren bir işletme. Huzurun had safhada olduğu yerlerden. Gerek dizaynı gerek hizmet kalitesi gerekse de lokasyonu 10/10 desek yeridir.

Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:0140, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Tüm personel o kadar ilgili yardımsever kibar ve güler yüzlü ki çok tatlılar!! Otel müşteri memnuniyetini ne kadar önemsediğini size sürekli hissettiriyor. Her köşeyi çok keyifli dekore edip değerlendirmişler, gündüz ayrı akşam ayrı hoş.

Mi Norte Boutique & Exclusive

Mi Norte Boutique & Exclusive

Şimdiki önerimiz ise şehrin merkezinden uzaklaşmak isteyenler için merkeze uzak bir yerde konumlanan Mi Norte Boutique & Exclusive. Gerçek anlamda doğa ve sevdiklerinizle baş başa kalabileceğiniz, sessiz ve sakin olan otel, harika vakit geçirmeniz için en iyilerden.

Adres: Kurfallı, Erseven Sk. No:87, 34000 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Hafta sonu kız kıza kafa dinlemek için tercih ettiğim bir oteldi. Konumu ve tesisi fotoğraflardakinden çok daha iyi. Havuz tertemizdi, harika vakit geçirdik. Personelin ilgisi sizi rahatsız etmeyecek şekilde başarılıydı. Odalar... Biz havuzun kenarındaki odalardan tercih ettik. Gerek tesisin gerek odanın iç açıcı ferah bir havası vardı. Tekrar gelmeyi düşünebileceğim mekanlar arasına kesinlikle ekledim bile

Sweet Home River Hotel

Sweet Home River Hotel

Ağva'daki butik oteller içerisinden en sevimlisi olan Sweet Home River Hotel, odalardaki jakuzi ve şömine detaylarıyla oldukça ilgi çekiyor. Otelin manzarası da tahmin ediyor olacağınız üzere gölden oluşuyor. Daha ev tipi ve samimi ortamlı bir otel istiyorsanız aradığınız işletme Sweet Home River Hotel.

Adres: Ağva Merkez, Yakuplu Cd. no.214, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ağva'da nehrin kenarında kaliteli bir butik otel. Otel bir aile işletmesi olduğundan Merve hanım ve eşi İlyas bey müşterilerle bizzat ilgileniyorlar. İkisine de çok teşekkür ederiz. 7 odası olan bu butik otelin nehir kenarında bir restaurantı mevcut. Sabah kahvaltınızı nehir kenarında huzurla yapabilirsiniz. Otelin ayrıca kendi yaptığı mezeleri, yemekleri çok güzel. Otel ayrıca hayvan dostu nadir otellerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağva Masal Evi

Ağva Masal Evi

Bir butik otelde konakladığınızı gerek minimal dizaynıyla gerek candan, samimi işletmecileriyle gerekse de cıvıl cıvıl olmasıyla hücrelerinize kadar hissedebileceğiniz Ağva Masal Evi, adının hakkı veriyor. Gerçekten müşterilerine masal gibi bir tatil yaşatan bu oteli de listenize eklemelisiniz.

Adres: Ağva Merkez, Mahallesi, Yakuplu Cd. No:260, 34990 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Tatil için geldiğim masal evinde geçirdiğim 3 gün boyunca her şey mükemmeldi. Odaların temizliği kahvaltının süper olması ve yemeklerinin çok lezzetli olması ve ayrıca servis konusunda hem çok güler yüzlü hem de çok içten davranmaları mükemmeldi gelip burada rahat rahat tatilinizi yapabilirsiniz. 

Wineport Lodge

Wineport Lodge

Ve son önerimize geldik. Wineport Lodge da tertemiz ve hoş dizaynlı odalarıyla, nehir manzarasıyla ve ilgili çalışanlarıyla en iyi ilkler arasında.  Evet kafanız biraz karıştı biliyoruz çünkü tüm seçenekler çok iyi olduğu için karar vermek zor ama detaylı bir araştırmayla kendinize en uygun oteli seçeceğinize eminiz. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Adres: Göçe, Dolmabahçe Caddesi No: 48, 34983 Şile/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ağva'da konaklanabilecek en güzel tesis diyebilirim. Odalar temiz ve bakımlıydı, tesis en ufak dekora kadar harika tasarlanmış. Oda ve restaurant çalışanları çok ilgili ve hızlılardı. Kahvaltı ve akşam yemekleri çok lezzetliydi. Konaklamamız boyunca hiçbir sorun yaşamadık ve çok keyif aldık.

İstanbul ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın