Görüş Bildir
Haberler
DİSK: ‘Asgari Ücret Net 1300 TL'den Az’

DİSK: ‘Asgari Ücret Net 1300 TL'den Az’

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücretin net 1300 lira değil, net 1177 lira olduğunu belirterek, asgari geçim indiriminin (AGİ) ücretin içine konmasına tepki gösterdi. Sarı, yeni yıl zamlarıyla asgari ücretteki artışın eridiğini belirterek, 'Asgari ücretli günde bir paket sigara alsa ayda 30 lira yapar, yüzde 6.8 elektriğe zam geldi ayda 20 lira oraya gider. Kaşıkla verirken kepçeyle geri alıyorlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İzmir il başkanlığına yaptığı ziyaret sırasında asgari ücret artışı ve kıdem tazminatı düzenleme çalışmalarını değerlendiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükümetin asgari ücreti bin 300 liraya çıkarırken içine asgari geçim indirimini (AGİ) de koyduğunu, yeni yıl zamlarıyla birlikte kaşıkla verilen zammın kepçeyle geri alındığını söyledi.

Sarı, işsizlik sigortasında biriken paranın emekçiye harcanmadığını belirterek, kıdem tazminatının fona devredilmemesi içini sokaklara çıkacaklarını söyledi. Sarı şöyle konuştu:

'DİSK ücret sendikacılığı değil toplumsal muhalefet de yapıyor. Savaş için harcanan 300 milyon dolar bir silah payı var. Biz, 'insanlar ölmesin' diyoruz. Biz giydiği üniformanın rengine bakmadan 'insanlar ölmesin' diyoruz. Dün 'bebek katili' diyenler bugün kendi coğrafyasında bu katliama sessiz kalıyorsa, DİSK olarak biz bunu kabul etmeyeceğiz. Yalan siyaseti istemiyoruz. Seçim meydanlarında asgari ücret net 1300 dediler. Asgari ücret net 1177 liradır. Bizim hakkımız olan yıllık vergi iadesini AGİ olarak ödüyorlardı. 123 lirayı oraya sabitlediler. Oysa AGİ insanların özel hakkıdır. Bunu net ücretin içine koyamazlar. Şimdi kıdem tazminatına göz diktiler. 'Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir' diyen sendikaları alanlara davet ediyoruz. Gelin, 1 milyon işçiyi Ankara'ya götürelim buyurun. O zaman kıdem tazminatına sahip çıktığınızı göreceğiz.'

"Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar"

"Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar"

Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Asgari ücretli günde bir paket sigara alsa ayda 30 lira yapar, yüzde 6.8 elektriğe zam geldi ayda 20 lira oraya gider. Kaşıkla verirken kepçeyle geri alıyorlar. 

İşsizlik Sigortası Fonu var. Bugüne kadar ödenen para, 9 milyar lira. Toplanan para ise 42 milyar lira. 17 milyar lirasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ayırdılar. Bir kısımını işverene teşvik olarak sundular. Benim cebimden biriktirdiklerimi sen dağıtamazsın. Onlar bizim çocuklarımızın parası parası. Kıdem tazminatını fona devrettirmeyeceğiz size de yedirtmeyeceğiz.'

"Biz 1.500 demeseydik AKP 1.300'ü yapmazdı"

"Biz 1.500 demeseydik AKP 1.300'ü yapmazdı"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, asgari ücret artışında CHP'nin önemli katkısı olduğunu öne sürerek, '7 Haziran seçim bildirgemizde 1500 lirayı koymasaydık seçime 'ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa oy alıyorum' diyerek giren ve AKP 1 Kasım'da bunu açıklamazdı.' dedi.

Enflasyon rakamlarının yüzde 10'a yaklaştığına dikkat çeken Yüksel, asgari ücretteki artışın da çok fazla etkisinin olmayacağını söyledi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
17
10
4
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

:'D siz ne zannediyordunuz amına koyim!?ulan var ya kurunun yanında yaş yanmasa "oh!iyi yapıyor hakediyorsunuz lan!" diyecem ama bunlar beni de etkileyebilec... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Olm sen iyimi dedin kötümü dedin?

pieces

Şu 1300 oldu yüzünüz kızarmıyor mu diyen arkadaşlar nerede acep? Yoksa elektriğe gelen zamdan sonra teknolojiyi kenara mı salladılar?

Burak Aydemir

Milletin a. koyacağız diyen paket lastiklerine şak şak ısmarlama oy verirseniz böyle a.koyarlar müstahak size beter olun 900 tl ye düşsün inşallah

Darkwins

Benim dayım oy vermedi ve asgari ücretle çalışıyor. Onun günahı neyde "inşallah 900" liraya düşüyor kardeş ?