Görüş Bildir
Haberler
Diksiyonunu Geliştirmek İsteyenler Buraya! İletişim Becerileri ve Etkili Konuşmayı Geliştiren Kitap Önerileri

Diksiyonunu Geliştirmek İsteyenler Buraya! İletişim Becerileri ve Etkili Konuşmayı Geliştiren Kitap Önerileri

Etkili ve düzgün bir diksiyonla konuşmak kesinlikle sizi herkesin bir adım ötesine taşır. Eğer diksiyonunuzu geliştirmek istiyor, fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, işte konuşma geliştiren kitap önerileri...

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir'

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vermek ve Almak - Adam Grant

1. Vermek ve Almak - Adam Grant

İŞTE VE HAYATTA BAŞARIYA NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZLE İLGİLİ TEMEL FİKİRLERİMİZİ DEĞİŞTİRECEK  BİR KİTAP

Rakipleri lehine seçimlerden çekilecek kadar mütevazı bir adam nasıl tarihteki en büyük devlet başkanlarından biri oldu?

Kekeleyen bir avukat, rekorlar kıran bir tazminat davasını nasıl kazandı?

Ticari sırlarını herkese ifşa eden bir yatırımcı nasıl eskisinden daha başarılı oldu?

Bugüne dek başarının arkasındaki bireysel faktörlere, yani hırsa, sıkı çalışmaya, yeteneğe ve şansa odaklandık. Ancak günümüzün hızla değişen dünyasında, başkalarıyla olan etkileşimlerimizin başarıya olan etkisi her geçen gün artıyor. Wharton İşletme Okulu’nun en başarılı öğretim üyelerinden, ödüllü araştırmacı Adam Grant, Vermek ve Almak adlı kitabı ile, iletişim, işbirliği, müzakere ve liderlik konularına çığır açan bir yaklaşım getiriyor ve başarının ardında yatan yeni dinamiklere ışık tutuyor.

Grant'e göre iş dünyasında insanları üçe ayırmak mümkün. Alıcılar, vericiler ve dengeleyiciler... İstatistiklere baktığımızda başarı merdivenlerinin dibinde, insanlara yardım etmekten kendi enerjilerini tüketen vericileri görüyoruz. Peki zirvede kimler var; alıcılar mı dengeleyiciler mi? İlginç bir şekilde, zirvede de yine vericiler var. Peki nasıl?

Vermek ve Almak'ta, doktorların, satıcıların, mimarların, politikacıların ve daha pek çok farklı meslek dalından insanın şaşırtıcı hikâyelerini ve dünyanın önde gelen psikologlarının on yıllar süren detaylı araştırmalarının sonuçlarını gördüğünüzde bu soruların cevaplarını bulmakla kalmayacak, hem işinize hem de sosyal hayatınıza yepyeni bir gözle bakacaksınız.

New York Times ve Wall Street Journal'ın çok satanlar listesine giren Vermek ve Almak, pek çok sosyal bilimci, işletme uzmanı ve şirket lideri tarafından da bu alandaki en önemli kitaplardan biri olarak gösteriliyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

2. Ted Gibi Konuş - Carmine Gallo

2. Ted Gibi Konuş - Carmine Gallo

Teknoloji, Eğlence ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden adını alan TED konferanslarının gördüğü ilgi bütün dünyada artarak sürüyor. 'Paylaşmaya değer fikirler' sloganıyla anılan, insanları bu denli etkileyen 18 dakikalık TED konuşmaları internette 4 milyardan fazla izlendi. Peki niçin? Bu kadar çok insanı bu kadar etkileyen konuşmaların sırrı ne? Etkili, ikna edici, ilham veren bir sunum yapmak için en çok neye gereksinim duyarız? Yetenek?

Hayır, bildiğiniz gibi değil. Topluluk önünde konuşmak o kadar da korkutucu değil. Carmine Gallo'nun, Wall Street Journal çoksatar listesine girmiş bu kitabı, 100'den fazla TED konuşmasının çözümlemesi, TED'in en sevilen konuşmacılarıyla söyleşiler, psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşlerini bir araya getiriyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

3. Güzel Konuşma Bir Markadır - Prof. Dr. Şermin Tekinalp

3. Güzel Konuşma Bir Markadır - Prof. Dr. Şermin Tekinalp

Birinci Bölüm: Kendini Geliştirme

İkinci Bölüm: Konuşmaya Hazırlanmak

Üçüncü Bölüm: Konuşmak

Kitabı satın almak için tıklayınız.

4. Beden Dili - Joe Navarro ve Marvin Karlins

4. Beden Dili - Joe Navarro ve Marvin Karlins

Bakışlarınız, postürünüz, ellerinizin duruşu, ayaklarınızın yönü, hareketlerinizin sıklığı… Verdiğiniz tüm bu bedensel izlenimler, karşınızdaki insanın sizinle ilgili kayda değer çıkarımlar yapmasını sağlıyor. Peki, ilişkilerinize dilediğiniz doğrultuda yön vermeye önce beden dilinizi yönetmekten başlamaya ne dersiniz? Joe Navarro’nun Beden Dili adlı kitabı ile bunu başarmak, artık kitap okumak kadar kolay!

Okurlarıyla ilk kez buluştuğu 2008 yılından günümüze tüm dünyada büyük ilgi gören Beden Dili, sizi ilişkilerinizin yönünü yeni baştan belirlemeye çağırıyor. Tüm mimik ve vücut hareketlerinizin anlamlarını öğrenmenizi ve etkili bir şekilde kullanmanızı sağlayan bu kitap, aynı zamanda karşınızdaki insanları da çok daha iyi tanıyabilmeniz için size eşsiz bir fırsat sunuyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

5. Akıldışı Ama Öngörülebilir - Dan Ariely

5. Akıldışı Ama Öngörülebilir - Dan Ariely

İnsan davranışları hakkında yeni ve ilginç bir bakış açısı...

• Para hakkında nasıl düşünüyoruz?

• Bankerlerin ekonomiyi gözden kaçırmasının nedeni neydi?

• İnsanların bankalara aşırı borçlanmasının nedeni neydi?

• Kararlarımızı yönlendiren akıldışı kuvvetler nelerdir?

• Kendimizi ekonomik çıkmazlardan nasıl kurtarabiliriz?

New York Times ve Wall Street Journal listelerinde uzun süre birinci sırada yer alan Akıldışı Ama Öngörülebilir'in gözden geçirilmiş ve genişletilmiş bu baskısında, Duke Üniversitesi öğretim üyelerinden davranışsal iktisatçı Dan Ariely, hem mevcut ekonomik krizin temel nedenlerinden bazılarını hem de kararlarımızı şekillendiren gizli kuvvetleri araştırıyor.

Sıkça rastlanan olayları ve zekice deneyleri çığır açıcı analizlerle harmanlayan Ariely, beklentilerin, duyguların, sosyal normların ve gözle görülemeyen görünüşte mantıksız diğer kuvvetlerin akıl yürütme becerilerimizi nasıl çarpıttığını gösteriyor. Kişisel, ulusal ve küresel politikaları planlarken geleneksel iktisat teorilerine bel bağlamamızın tehlikeli olabileceğini açıklıyor. Bireysel ya da kurumsal olarak yaptığımız hatalar hiçbir zaman rasgele değildir ve bir araya geldiklerinde piyasada yıkıcı sonuçları olan bir etki oluşturabilirler. Bu sistematik ve öngörülebilir hataların sonuçları, ilk kez mevcut küresel ekonomik krizin ışığı altında açıklanıyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söz ve Diksiyon Sanatı - Nüzhet Şenbay

6. Söz ve Diksiyon Sanatı - Nüzhet Şenbay

'Öyle güzel konuşanlar vardır ki, bildikleri konu üzerinde düşüncelerini, duygularını düzgün tümceler kurup etkili sözcükler bularak söyler, dinleyenleri hayran bırakırlar.' Bu kitap hem günlük konuşmalar, hem de çeşitli konferanslarda dilin doğru ve etkili kullanımına yönelik örnek alıştırmalar içeren bir el kitabıdır.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

7. 3K Tekniği İle Diksiyon - Nedim Taktak

7. 3K Tekniği İle Diksiyon - Nedim Taktak

Kendi Kendinin Koçu olmalıyız. Kurslara gitme fırsatımız olmuyorsa alanında birkaç kitapla kendimizi yetiştirmeliyiz. Çalışma konuşma becerisini geliştirmek isteyen herkese hazırlanmıştır. İnsanlar arasında en önemli etkileşim ve iletişim aracı olan konuşma, düşüncelerin, duyguların ve bilgilerin seslerden oluşan dil aracılığıyla aktarılmasıdır. Bu kitap sayesinde 3 K modelli eğitim ve öğretime geçmiş olacaksınız. Kendi Kendinizin Koçu olarak; Doğru ses ve nefes sayesinde doğru sesler çıkarmak, Türkçe’nin ses özelliklerini, seslerin boğumlanma noktalarını, çıkaklarını bilerek bu sesleri doğru telaffuz etmek, Ünlü harflerin söyleniş özelliklerini bilerek doğru telaffuz etmek, tonlama ve vurguları doğru ve yerinde yapmak, Heyecan-telaş farkı, mantıklı ve kurallı konuşma, konuşmayı planlama, etkileyici anlatıma hâkim olmak, Beden dili ile etkili konuşmayı desteklemek, Topluluk önünde ve kamera karşısında güzel ve etkili konuşabilmek gibi konuşmanızı ve sunumunuzu etkili kılacak faydalar sağlayacaksınız. Konuşurken, cümlenin anlamına uygun olarak, sesimizi alçaltıp yükseltir, sertleştirir ya da yumuşatırız. Sesimiz, dinleyiciye nefesimizle havayı titreştirmemiz sayesinde ulaşır. Ses tonu çok önemlidir. En önemlisi gürültülü nefes alma büyük bir kusurdur. Dinleyiciyi rahatsız eder ve bu halin önüne geçilemezse konuşmacının konuşma kalitesini düşürür. İyi konuşmalar yapabilmek için, kesinlikle iyi nefes alıp verme tekniğine sahip olmamız gerekir. Anlaşılabilmek için doğru konuşmak gerekir. Doğru soluk alıp vermeli, heceleri yutmamalı, gerekli yerlerde duraklamak ve doğru vurgulama, doğru tonlama, mimik ve jestlerle mesajı pekiştirmelidir. 'Her şey, yerinde, zamanında ve dozunda olmalı'...

Kitabı satın almak için tıklayınız.

8. Hayatınızı 7 Günde Değiştirin - Paul McKenna

8. Hayatınızı 7 Günde Değiştirin - Paul McKenna
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

Paul McKenna, 3 yılda 3 milyon kitap satışıyla İngiltere'nin en çok satan edebiyat-dışı yazarıdır. Televizyon programları ve konuşmaları, dünyanın kırk iki ülkesinde yüzlerce milyon insan tarafından izlendi.

Paul kendine has kişisel dönüşüm teknikleriyle Hollywood yıldızları, altın madalyalı sporcular, rock yıldızları, iş adamları ve kraliyet ailesiyle çalışmıştır. Ufak değişikliklerin büyük sonuçlar doğurabileceğini ispatlayarak, izleyicilerini ve müşterilerini şaşırtmıştır.

Şaşırma sırası şimdi sizde!

Çoğu insan, yaşamlarının yalnızca kısa bir an içinde değişmiş olduğunu düşünebilir. Önünüzdeki yedi gün boyunca düzinelerce böylesi anı deneyimleyeceksiniz ve hayatınızdaki sonuç veren değişiklikler gelecek yıllar boyunca mutluluk, başarı ve sağlığınızı olumlu olarak etkileyecek.

Paul McKenna bunun farkına vardığı zaman başarılı bir radyo yapımcısıydı. Gerçekleştirmiş olduğu şeylere rağmen içinde bulunduğu durumdan hoşnut veya tatmin olmuş değildi. Dünya çapında yüksek derecede başarılı ve etkili insanlar üzerine bir çalışma yaparak, bu başarı ve mutluluğun bazı insanların başına gelen ve diğerlerinin başına gelmeyen tesadüfler olmadığını keşfetti. Öğrendiği şeyleri uygulayarak kendisini ve yaşantısını büyük ölçekli olarak dönüştürmüş, finansal özgürlük ve uluslararası başarı elde etmiş ve gitgide artan derecede sağlıklı bir duruma gelmiştir.

Paul, çok başarılı insanların bu çekirdek strateji ve tekniklerini, daha pozitif ve öz güvenli bir şekilde düşünmenize ve hareket etmenize ve bir hafta gibi kısa bir süre içinde yaşantınızı geliştirmenize yardımcı olacak, büyüleyici yaşam dönüştürme metotları haline getirmiştir.

  • Daha fazla para kazanmak ve daha başarılı olmak ister misiniz?

  • Her gün daha fazla enerjiye sahip olmak ve kendinizi daha mutlu hissetmek ister misiniz?

  • Rüyalarınızdaki hayatı yaşamaya başlamak ister misiniz?

  • Yalnızca yedi günde ileri derecede öz güvenli ve gerçekten olmak istediğiniz kişi olmak için duygularınızın efendisi olmayı ve beyninizi işletmeyi öğreneceksiniz!

Kitabı satın almak için tıklayınız.

9. İletişimin ABC'si - Ünsal Oskay

9. İletişimin ABC'si - Ünsal Oskay

Günümüzde görebildiğimiz, izleyebildiğimiz, öğrenebildiğimiz hayatın gerçek yüzü değil de, onun sistem açısından yapılmış kurgusal bir replikası ise, sokaklarımızdaki binaların duvarlarından tutun da, odalarımıza dek her yanımızı dolduran iletiler gerçek bir iletişimden çok bir gürültünün serpintileri ise, yaşadığımız, kabullendiğimiz bugünkü hayat tarzımızı yeniden değerlendirmemiz gerekir.'

İletişimin kodlarının çözümlendiği temel bir yapıt olan İletişimin ABC'si'nde aynı zamanda hayatın bütününü kucaklayan bir düşünürün iletişimin ne olduğuna ve ne olmadığına dair tespit ve öngörüleri yer alıyor. İletişim olgusunun uygarlık tarihindeki ve günlük yaşamdaki yeri anlatılırken, bir yandan da reklamdan politikaya, aşktan Türkan Şoray'a, Madonna'dan siyasal kültüre uzanan eğlenceli ve pek de 'düzçizgisel' olmayan macerası ekonomik, siyasal ve kültürel boyutlarıyla inceleniyor. Kısa ama dopdolu bir temel, kaynak yapıt.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

10. Berbat Olmak Üzerine Bir Teori - Nick Riggle

10. Berbat Olmak Üzerine Bir Teori - Nick Riggle

Berbat olmanın ne demek olduğuna dair ayrıksı, çarpıcı ve felsefi bir keşif...

Tümüyle modern bir durumun merak uyandıran, eğlenceli ve keskin zekâlı araştırmasında Felsefe Profesörü Dr. Nick Riggle, mükemmel olmaya (ve berbat etmemeye) dair ortak ilgimizin Amerikan kültüründe yeni bir çağı işaret etmesi üzerine çarpıcı bir tartışmayı başlatıyor. Bu çağ, son zamanlardaki toplumsal, politik ve teknolojik değişimlerin şekillendirildiği bir çağdır.

Bu çalışmanın merkezinde, mükemmel insanların sosyal yaşamda yaratıcılıklarıyla örnek olmaları  fikri var. Onların yaratıcı bir topluluk kurmaya dair girişimlerini reddettiğimizde bizler, durumu berbat etmiş oluyoruz. Uyumlu, kafa dengi, rahat, basit, boktan ya da tercih diktatörü olmak; ofiste, toplum içinde, arkadaşlarımızla ve sevdiklerimizle beraberken sosyal açılım yaratmak, ona karşılık vermek aslında onu kabul etmenin onlarca yolundan yalnızca birkaçıdır. 

Berbat Olmak Üzerine Bir Teori dikkat uyandıran ve benzeri görülmemiş bir kültür idealini dile döküyor ve günlük hayatımızdaki arkadaşlık, başarı ve mutluluk anlayışlarına yepyeni ve ilham verici bir yol sunuyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hikaye Anlatan Hayvan - Jonathan Gottschall

11. Hikaye Anlatan Hayvan - Jonathan Gottschall

İnsanlar sahte manzaralarda yaşarlar. Fanteziler yaratırlar. Romanlar, filmler ve tiyatro oyunlarını tüketiriz. Spor olayları ve ceza davaları bile hikayeler olarak ortaya çıkar. Oysa hikâye dünyası uzun zamandır keşfedilmemiş ve haritalandırılmamış bir alan olarak kaldı. Şimdi Jonathan Gottschall bizlere ilk birleşik hikâye anlatımı teorisini sunuyor.

Hikâyelerin, yaşamın karmaşık sosyal problemlerini, tıpkı uçuş simülatörlerinin zor durumlar için pilotları hazırlaması gibi, çözmemize nasıl yardım ettiğini tartışıyor. Hikâye anlatımı, aynı diğer davranışlarda olduğu gibi, hayatta kalmamızı sağlamak için gelişti. Nöroloji, psikoloji ve evrimsel biyoloji konusundaki son araştırmalardan yola çıkarak Gottschall, bize hikâye anlatan bir hayvan olmanın ne demek olduğunu anlatıyor ve hikâyelerin, dünyayı daha iyi bir hâle getirmek için nasıl değiştirebileceğini gösteriyor. Hikâye yaratmanın ustaları olduğumuzu biliyoruz. Hikâye Anlatan Hayvan ise nihayet hikâyelerin bizi nasıl şekillendirdiğini ortaya koyuyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

12. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

12. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

Başkalarıyla yakın ilişkiler içinde sürdürülen bir hayat insanı farklı bir bakış açısına götürür. İnsanların birbirlerine sıkı bağlarla bağlı oldukları hayatlarda bakış açılarının zenginliği yaşanır. Bir bakış açısı, diğerine götürür.

Hayatınızda şu anda bulunduğunuz konum ve bildiğiniz her şey, ömrünüz boyunca ister şahsen, ister kitaplar, müzik, e-posta ya da kültür yoluyla etkileşim içinde olduğunuz fikir, deneyim ve insanların bir sonucudur. Bolluğun daha fazla bolluğa götürdüğü durumlarda çetele tutmak gerekmez. O halde hemen bugünden başlayarak, hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olacak isimlerle tanışmak ve gereken bilgi, deneyim ve kişileri bir araya getirmek üzere kolları sıvayın.

Keith Ferrazzi size ilişkinin gücünü ve çok sayıdaki kişiyle tanışıp bu kişilerle hem arkadaş hem de iş arkadaşı olmanın aşamalarını adım adım anlatıyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

13. Etkili İletişim - John Adair

13. Etkili İletişim - John Adair

İletişim becerileri, yönetim silahlarının en önemlisi hâline gelmiş durumda. Dört temel iletişim becerisi konuşma, dinleme, yazma ve okumadır. Birçok yönetici bu becerilere zaten sahip olduğunu söylüyor. Acaba gerçekten sahipler mi? Ya siz?

İkna etmek ve gerçekten duyulmak için kelimeleri, tam anlamlarını ifade ederek en etkili şekilde kullanıyor musunuz? Dinlemek belki de en güç edinilen iletişim becerisidir. İnsanların söylediklerini gerçekten duyuyor musunuz? Yazabilirsiniz, fakat kelimeleriniz söylemek istediklerinizi gerçekten ifade edebiliyor mu? Her gün okumak zorunda olduğunuz binlerce kelimeyi anlama kapasitenizi geliştirebilir misiniz?

Dünyanın ilk liderlik etütleri profesörü olan John Adair, uluslararası alanda yazar ve eğitimci olarak tanınmaktadır. İş dünyasında, kamu kuruluşlarında, gönüllü kurumlarda, eğitim ve sağlık teşkilatlarında danışmanlık hizmeti veren Adair, yönetim dünyasının düşünce ve uygulama alanındaki gelişmelerine en çok katkıda bulunan kırk kişiden biri kabul edilmektedir.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

14. Söz Söyleme ve Diksiyon - Can Gürzap

14. Söz Söyleme ve Diksiyon - Can Gürzap

Yıllarını tiyatroya, Türkçenin doğru ve güzel konuşulmasına adayan Can Gürzap’ın bu kitabı, konuşma sorunlarından beden anlatımına, nefes ve ses çalışmalarından fonetiğe, diksiyondan topluluk önünde konuşma yöntemlerine kadar geniş bir yelpazenin içinde, konuşmanın inceliklerini sunuyor okurlara.

Söz Söyleme ve Diksiyon, oyunculuğu meslek olarak seçmiş kişiler, dilimizi doğru ve güzel konuşmak isteyenler, başarının kendini iyi ifade edebilmekten geçtiğine inananlar için gerçek bir rehber…

Kitabı satın almak için tıklayınız.

15. Türkçeyi Güzel Konuşma ve Okuma Kılavuzu - Ülkü Giray

15. Türkçeyi Güzel Konuşma ve Okuma Kılavuzu - Ülkü Giray

Duygularımızı, düşüncelerimizi ya da bir eylemi yazılı ya da sözlü anlatımla dile getiririz. Sözlü anlatımda yapılan dil yanlışlarının çoğu eksik ya da yanlış bilgiden kaynaklanır. Eksik bilginin temelinde, okulda ezberlediğimiz dil kurallarını aslında öğrenmemiş ya da unutmuş olduğumuz gerçeği yatar. Söyleniş yanlışları, suya atılan bir taşın oluşturduğu dalga gibi yayılır, dilimize yerleşir. Bu nedenle topluma hitap etmek, tüm konuşmacılara ek bir sorumluluk yükler. Sözcükleri doğru telaffuz etmek, tek başına yeterli değildir. Yazı dili gibi, konuşma dilinin de kuralları olup, bunları da bilmek ve uygulamak gerekir.

Kitabı satın almak için tıklayınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Okuyalım bakalım.