Görüş Bildir
Haberler
Bir Gün Devamı Çekilir Diye Umutlu Bekleyişimizi Asla Bırakmayacağımız 18 Harika Film

Bir Gün Devamı Çekilir Diye Umutlu Bekleyişimizi Asla Bırakmayacağımız 18 Harika Film

Beyza
15.10.2023 - 11:04

Bazı filmler vardır ki devamının gelmesini sabırsızlıkla bekleriz. Ancak ne yazık ki bekleyişimiz bazen sonuçsuz kalır ve bu durum bizi derin bir hüzne sürükler. İşte karşınızda, devamı büyük bir merakla beklenen ancak hâlâ devamı gelmeyerek bizleri gözü yaşlı bırakan filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Tourist (2010)

18. The Tourist (2010)

IMDb: 6

Özet: Yakışıklı aktör Johnny Deep'in canlandırdığı Frank, aşk acısından muzdarip bir serüvenci olarak soluğu İtalya'da alır. Bu seyahat neticesinde, kırık kalbinin acısının hafifleyeceğini düşünmektedir. Bu bunaltılı durumdan kurtulmak için İtalya'ya giden Amerikalı turist, Frank'in etrafında şekillenen bu filmde Angelina Jolie, tüm ihtişamıyla Elise karakterine can veriyor. Olağanüstü bir figür olan Elise ile Frank'in yolları bir şekilde kesişmiş ve işler değişmiştir. Ancak Elise'nin onunla karşılaşması aslında tesadüf değildir. Arka planda Venedik'in nefes kesen manzaraları eşliğinde Frank, bir ilişkinin ardından koşarken aslında etrafında tehlikeli entrikaların döndüğünü fark eder. 

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Angelina Jolie, Johnny Depp, Timothy Dalton

17. Colombiana (2011)

17. Colombiana (2011)

IMDb: 6,4

Özet: 9 yaşında Cataleya adındaki küçük bir kız 1992 yılında Kolombiya'da ailesinin öldürülmesine şahit olur ve kendisi de canını zor kurtarır. Tanınmış bir gangster olan amcası Emilio'nun koruyuculuğunda ABD'ye göç eder.

Yönetmen: Olivier Megaton

Oyuncular: Zoe Saldana, Amandla Stenberg, Michael Vartan

16. Trick 'r Treat (2007)

16. Trick 'r Treat (2007)

IMDb: 6,7

Özet: Bir okul müdürü olan Steven (Dylan Baker) ay ışıgıyla birlikte gözü dönmüş seri bir katile dönüşür ve beklenen dönüşüm için bir bakirenin (Anna Paquin) kanına ihtiyacı vardır.Bir grup genç son derece ölümcül sonuçlara yol açacak bir şaka yaparlar, bu sırada yaşlı bir cadı (Brian Cox) haylaz 'şaka yada şeker şeytanı'na karşı savaş vermekedir.

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Dylan Baker, Rochelle Aytes, Brian Cox

15. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

15. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

IMDb: 6,7

Özet: İki kameraman ve bir sunucudan oluşan bir belgesel çekim ekibi yaptıkları anlaşma neticesinde Myers, Krueger ya da Voorhees gibi örneklerinden beslenen Leslie Vernon isimli katilin bütün hazırlıklarını filme çekmek için Glen Echo isimli kasabaya gelir. Leslie Vernon ile tanışan ekip, Vernon'un onlara işin nasıl yapıldığı, malum gece öncesinde nasıl hazırlanıldığı ve kurbanların olay gecesi nasıl davranacakları ile ilgili ayrıntılı detayları kayıt altına alır...

Yönetmen: Scott Glosserman

Oyuncular: Nathan Baesel, Krissy Carlson, Robert Englund

14. Wanted (2008)

14. Wanted (2008)

IMDb: 6,7

Özet: Wanted, kiralık katil olan babasının izinden giden bir gencin hikayesini anlatıyor. Şimdilerde Birleşmiş Milletler fahri elçisi olarak Ortadoğu'nun çorak topraklarında gezinen Angelina Jolie ve dudakları, Rus yönetmen Bekmambetov’un son projesi Wanted ile görücüye çıkıyor. Babasının kiralık katil olduğunu öğrenen ve onun izinden gitmeye karar veren heyecanlı bir genç olan Wes, kendisine mesleğin inceliklerini öğretecek olan Fox ve Sloan adlı deneyimli katiller hamiliğinde çalışmaya başlar. Hayatında oldukça başarısız olan ve bu döngüyü kırmak isteyen Wes, Fox’u tanıdığı günden itibaren bakış açısını değiştirerek benliğinin içinde sinsi sinsi dolaşan kızgın ve öfkeli kurdu serbest bırakacaktır. 

Yönetmen: Timur Bekmambetov

Oyuncular: James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Long Kiss Goodnight (1996)

13. The Long Kiss Goodnight (1996)

IMDb: 6,8

Özet: Samantha Caine, banliyöde 8 yaşındaki oğluyla yaşayan sıradan bir ev hanımıdır. Birgün kafasına aldığı bir darbe sonucu, geçmişine dair bazı ayrıntıları hatırlamaya başlar. Hatırladığı kadarıyla Samantha eskiden çok gizli bir ajandır. Eski ekip üyeleriyse artık kendisinin peşindedirler.

Yönetmen: Renny Harlin

Oyuncular: Geena Davis, Samuel L. Jackson, Brian Cox

12. Crossing Delancey (1988)

12. Crossing Delancey (1988)

IMDb: 6,9

Özet: Isabelle Grossman, yazarları halka açık okumalar aracılığıyla destekleyen New York'taki bir kitapçıda çalışır. Hollandalı-Amerikalı yazar Anton Maes kitap okumak için kitapçıya geldiğinde, Ortodoks Yahudi yetiştirilme tarzından çok farklı bir entelektüel dünyaya aşık olan Isabelle'e ilgi gösterir.

Yönetmen: Joan Micklin Silver

Oyuncular: Amy Irving, Peter Riegert, Jeroen Krabbé

11. Step Brothers (2008)

11. Step Brothers (2008)

IMDb: 6,9

Özet: 39 yaşında bir adam olmasına rağmen halen daha bir işi ve hayatı olmayan Brennan Huff, annesi Nancy ile birlikte yaşayan, deyim yerindeyse tam bir ana kuzusudur. Dale Doback ise aynı şekilde babasıyla birlikte yaşayan 40 yaşında bir adamdır. İkisinin kaderi anne ve babalarının evlenmeye karar vermesiyle birleşir. Artık aynı odayı paylaşan bu iki koca adam üvey kardeş olmuşlardır ve yaşlarına rağmen hala birer küçük çocuk gibi davranmaktadır. Birbirlerinden nefret eden ve sürekli kavgaya tutuşan bu iki kardeş, anne ve babalarının evliliklerinin çatırdamaya başlamasıyla planda değişiklik yaparlar. Ebeveynlerinin ayrılmasını istemeyen ikili onları yeniden bir araya getirmek için elele verecektir.

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Will Ferrell, John C. Reilly, Richard Jenkins

10. Constantine (2005)

10. Constantine (2005)

IMDb: 7

Özet: Angela Dodson, ikiz kız kardeşi Isabel’in ölümünün bir intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine’den yardım ister. Ölen kadın dindar bir Katoliktir ve Angela, onun kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermemektedir. John, şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen, mistik güçler konusunda belirli bir ün sahibi bir kişidir. John, vaktiyle intihara teşebbüs ederek cehenneme gitmiştir. Sonra dünyaya yeniden gelerek iyi şeyler yapmak sureti ile yeniden Cennete gidebilmeyi umut etmektedir. 

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou

9. Oblivion (2013)

9. Oblivion (2013)

IMDb: 7

Özet: Oblivion'da askeri bir yönetim biri Jack adında deneyimli bir askeri , insanoğlunun bir zamanlar 'Dünya' diye adlandırdığı terk edilmiş bir gezegene keşif için yollar. İnsanlığın büyük yok oluştan önce nasıl koşullarda yaşadığını araştırmakla dahası yaşayan her hangi bir canlı olup olmadığını bulmakla görevlidir. İnsanlığın bir zamanlar yuvası olan Dünya gezegeni birtakım uzaylı canlılar tarafından işgal edilmiştir ve gezegende hala varlıklarını sürdürmektedirler. Jack tüm bunları araştırmakla görevliyken, karşısına hiç beklenmediği sürprizler de çıkacaktır...

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Olga Kurylenko, Morgan Freeman

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dredd (2012)

8. Dredd (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Dünyanın Atom Çağı'na girdiği karanlık bir gelecekte, bildiğimiz şehirler yok olmuş ve insanlar yüz binlerce nüfuslu megapollerde yaşamaya başlamıştır. Suça karşı zerre kadar acıması olmayan polis güçleri, suçlu potansiyali gördükleri her insanı acımasızca cezalandırmaktadır. Polis şimdi hem jüri, hem yargıç hem de cellattır. Bu Yargıçların en namlısı ise, Dredd'dir. BaşYargıç'tan bir gün Dredd’e, önemli bir görev verir: Cassandra Anderson isimle yeni bir Yargıç adayı eğitim için göreve çıkartılacaktır.

Yönetmen: Pete Travis

Oyuncular: Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey

7. Alita: Battle Angel (2019)

7. Alita: Battle Angel (2019)

IMDb: 7,3

Özet: Alita, kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde, tanımadığı bir gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita, yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo ise Alita’nın geçmişini hatırlaması için, anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer.

Yönetmen: Robert Rodriguez

Oyuncular: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly

6. Mr. Brooks (2007)

6. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7,3

Özet: Earl Brooks, son derece saygı duyulan bir iş adamıdır ve yakın zamanda Portland’da yılın adamı seçilmştir. Ancak o korkunç bir sır saklamaktadır. Aslında bir seri katildir. Bazı toplantılara katılmaktadır. Aslında öldürmeye karşı olan bağımlılığını iki yıl süreyle kontrol altında tutmayı başarmıştır. Ancak öteki kişiliği olan Marshall yeniden ortaya çıkar ve onu yeniden öldürmeye iter. Brooks bunun üzerine sevişmekte olan bir çifti öldürür. O sırada başka bir katil tarafından görünür ve fotoğraflanır. Bu sırada cinayeti soruşturmakta olan bir polis dedektifinin de kendi sorunları vardır. Berbat bir boşanma sürecindedir ve aynı zamanda da vahşi bir suçlu hapisten kaçmıştır ve yıllar öncesinin intikamını almanın peşindedir.

Yönetmen: Bruce A. Evans

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore, Marg Helgenberger

5. Identity (2003)

5. Identity (2003)

IMDb: 7,3

Özet: Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

4. The Nice Guys (2016)

4. The Nice Guys (2016)

IMDb: 7,4

Özet: 1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur. 

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Margaret Qualley

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Leaving Las Vegas (1995)

3. Leaving Las Vegas (1995)

IMDb: 7,5

Özet: Ben Anderson, adeta kaybedenler kulübünün bir müdavimi üyesine dönüşmüştür. Yazar olarak kıt kanaat geçimini sağlama derdindeki Anderson' karısı, çocuğunu da yanına alarak terketmiştir. Zaten içki ile sorunları olan Ben iyice alkol denizinin derinliklerine doğru yol alacaktır. İçki ile olan tehlikeli flörtü nereye gitse peşini bırakmamaktadır; işte şimdi de Las Vegas'tadır ve yine alkol problemleri ile cebelleşmektedir. Ancak, hayatına giren Sara adındaki fahişe, sanki bir şeyleri değiştirecek gibi olur...

Yönetmen: Mike Figgis

Oyuncular: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Steven Weber

2. L.A. Confidential (1997)

2. L.A. Confidential (1997)

IMDb: 8,2

Özet: Bir gece Cohen’in adamlarına bir baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir polis de vardır. Bu olayı soruşturmak üzere L.A. Polis Departmanı üç polisi görevlendirir. Görevlendirilen polisler karekter olarak birbirlerinden çok farklıdırlar. Ed Exley, L.A. Polis Departmanının altın çocuğudur. Kurallara bağlı ve her şeyi kanunlara göre yapar. Bud White, çabuk sinirlenen, agrasif, gerçeğe ve doğruya ulaşmak için her türlü yola başvuran biridir. Üçüncü ve son polis Jack Vincennes ise; L.A. Polis Departmanını anlatan bir televizyon dizisine danışmanlık yapmakta, tanınmış ve gündemde olmayı seven biridir. Bu üç kişi olayı soruşturmak için bir araya gelirler. Ancak soruşturma çok çabuk sonuca ulaşır. Bu durum üç polisi rahatsız eder. 

Yönetmen: Curtis Hanson

Oyuncular: Kevin Spacey, James Cromwell, Russell Crowe

1. Inception (2010)

1. Inception (2010)

IMDb: 8,8

Özet: Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın