Görüş Bildir
Haberler
Defalarca Seyretmek İsteyeceğiniz Sinema Tarihinin En İyi 12 Kitap Uyarlaması Filmi

Defalarca Seyretmek İsteyeceğiniz Sinema Tarihinin En İyi 12 Kitap Uyarlaması Filmi

R.G.
27.05.2021 - 12:22 Son Güncelleme: 27.05.2021 - 12:23

Kitap okumayı pek çok kişi sever. Peki okuduğunuz kitabın filmini izlemeyi seviyor musunuz? Eğer bu kitaplar başyapıtsa ya da bestseller ise genelde filmleri çok sevilmiyor. Aralarında istisna olanlar ise elbette var. Mesela bu 12 filmi defalarca kez izleyeceğinizi iddia ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Hunger Games / Açlık Oyunları (2012)

12. Hunger Games / Açlık Oyunları (2012)

IMDb: 7,2

Yazar: Suzanne Collins

Kitap: Hunger Games (2008)

Uyarlama filmlerden bahsederken Açlık Oyunları'nı listemize almamak olmaz. Zira Açlık Oyunları'nın kitabı da, filmi de çok sevilenler arasında. Eserimizin konusuna gelecek olursak, Açlık Oyunları kıyamet sonrasını konu alıyor. Öykü, Panem adındaki kurgusal ülkenin insanlarından biri olan 16 yaşındaki Katnis Everdeen'in bakış açısı ile anlatılıyor. Biz daha fazla anlatmayalım, siz filmi açın doya doya izleyin.

11. Jackie Brown (1997)

11. Jackie Brown (1997)

IMDb: 7,5

Yazar: Elmore Leonard

Kitap: Rum Punch (1992)

Jackie Brown Meksika'lı bir havayolu şirketinde çalışan bir hostes. Yakında emekli olacak olan hostes, paraya ihtiyaç duyduğu zamanlarda Amerikalı bir silah kaçakçısı için çalışıyor. Kaçakçılığa yardım ettiği sırada polis tarafından fark edilen Brown, zamanla silah kaçakçısı patronu Ordell'in düşmanı haline geliyor. Böylece olaylar gelişiyor ve hareketleniyor.

10. Gone Baby Gone / Kızımızı Kurtarın (2007)

10. Gone Baby Gone / Kızımızı Kurtarın (2007)

IMDb: 7,7

Yazar: Dennis Lehane

Kitap: Gone Baby Gone (1998)

4 yaşındaki Amanda ortadan kaybolur ve polis bu kayıp davasını bir türlü çözemez. Amanda'nın teyzesi MC Cready davanın çözülmesi için iki tane dedektif tutar. Dedektiflerin ismi ise Patrick Kenzie ve Angie Gennaro. Ancak gelin görün ki dedektiflerin bu tarz olaylarda fazla deneyimi yoktur ve bunu aileye söylerler. Dedektifler davada ilerlerken uyuşturucu satıcılarına karışırlar. Olaylar ilerler ve tam dava çözülecekken iki dedektifi birbirinden ayıran bir olay yaşanır.

9. Pride & Prejudice / Aşk ve Gurur (2005)

9. Pride & Prejudice / Aşk ve Gurur (2005)

IMDb: 7,8

Yazar: Jane Austen

Kitap: Aşk ve Gurur (1813)

Kitabımızın da filmimizin de ana karakteri Elizabeth. Bu güzel eserde beş kız kardeşin evlilik kaygısını anlamaya çalışırken aynı zamanda Elizabeth'in aşk hayatına tanık oluyoruz. Kitaptan uyarlanan en iyi filmler arasında yerini alan Aşk ve Gurur, romantizm sevenlere gelsin.

8. Drive / Sürücü (2011)

8. Drive / Sürücü (2011)

IMDb: 7,8

Yazar: James Sallis

Kitap: Drive (2005)

Drive, Hollywood'da dublörlük yapan bir araba sürücüsünün yaşamını konu alıyor. Bu araba sürücüsü oldukça seri ve keskin araba kullandığı için geceleri de soygunculuk yapıyor. Sürücünün yasa dışı bir hayatı var. Bu hayatı, komşusunun hapisteki kocasına yardım etmeye başlamasıyla daha da tehlikeli bir hale sürükleniyor. Her dakikasında aksiyon olan şahane bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Breakfast at Tiffany's / Tiffany'de Kahvaltı (1961)

7. Breakfast at Tiffany's / Tiffany'de Kahvaltı (1961)

IMDb: 7,8

Yazar: Truman Capote

Kitap: Breakfast at Tiffany's (1958)

Filmimizin bilinen ismi Çılgınlar Kraliçesi. Biz onu özgün adı olan Tiffany'de Kahvaltı ile tanıyoruz. Filmde New York sosyetesinin renkli isimlerinden, neşeli çılgın Holly Golightly ile apartman komşusu Paul Varjak arasındaki romantik ilişkiye tanık oluyoruz. Tiffany'de Kahvaltı, hem çok renkli hem de çok eğlenceli bir film. Filmin müziklerine de bayılacaksınız.

6. The Princess Bride / Prenses Gelin (1987)

6. The Princess Bride / Prenses Gelin (1987)

IMDb: 8,1

Yazar: William Goldman

Kitap: Prenses Gelin (1973)

Filmimiz, Buttercup isimli bir masal kahramanının öyküsünü merkeze alıyor. Filmde Florin isimli hayali bir ülke var. Ve Buttercup bu ülkenin çiftliğinde yaşayanlardan biri. Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğuyor. Sıcak bir aşk öyküsü izlemeye hazır mısınız?

5. Apocalypse Now / Kıyamet (1979)

5. Apocalypse Now / Kıyamet (1979)

IMDb: 8,4

Yazar: Joseph Conrad

Kitap: Karanlığın Yüreği

Kurtz, Kuzey Vietnamlılarla savaşan bir asker. Bu savaşı Amerika ordusundan bağımsız olarak yürütür. Kurtz'un yerlilerden ve ona katılan bazı Amerikan askerlerinden oluşan bir topluluğu var. Başka bir yüzbaşı ise Kurtz'u yok etmek için görevlendirilir. İki tarafın da birbirine karşı sürpriz planlarının olduğu bir aksiyon filmi izleyeceksiniz.

4. The Prestige / Prestij (2006)

4. The Prestige / Prestij (2006)

IMDb: 8,5

Yazar: Christopher Priest

Kitap: The Prestige (1995)

Prestij, IMDb puanından da anlaşılacağı üzere çok sevilen filmlerden biri. Film, 19. yüzyılda hızla değişen Londra'yı anlatır. Bu dönemde sihirbazlar son derece saygı duyulan ve gizemli kişiler olarak bilinir. O nedenle iki sihirbaz şöhret olma peşine düşer. Sihirbazlardan birinin eşi yaptıkları bir gösteride kazayla ölünce iki sihirbazın arası açılır ve ilişkileri düşmanlığa doğru ilerler.

3. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

3. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

IMDb: 8,8

Yazar: Chuck Palahniuk

Kitap: Dövüş Kulübü (1996)

Zirveye doğru ilerlerken pek çok kişi tarafından bilinen ve çoktan izlenmiş filmimize de değinelim istedik. Filmimizin konusu ise şöyle: Jack sıradan bir hayat yaşayan sigorta memuru. Uzun bir süredir peşini bırakmayan uykusuzluk hastalığından şikayetçi. Sıkıntılarından kurtulmak için grup terapilerine katılıyor. Bu terapilerde Marla adındaki bir kızla tanışıyor ve böylece hayatı değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Forrest Gump (1994)

2. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Yazar: Winston Groom

Kitap: Forrest Gump (1986)

Türkiye'de severek izlenen başka bir film ise Forrest Gump. Filmde düşük I.Q. seviyesine sahip olan Forrest Gump'ın Jenny ile tanışmasını ve ona aşık olmasını izliyoruz. Gump, aralarında önemli tarihsel kişilerin olduğu isimlerle tanışıyor ve olaylar gelişiyor. Hem tarihsel olaylar hem romantizm...

1. The Godfather / Baba (1972)

1. The Godfather / Baba (1972)

IMDb: 9,2

Yazar: Mario Puzo

Kitap: Baba (1969)

Ve çoğu kişinin dilinden düşürmediği film The Godfather ile final yapıyoruz. Filmimizde 40'lar ve 50'lerin Amerika'sına tanık oluyoruz. Baba filminde bir İtalyan mafya ailesinin destansı hikayesi anlatılıyor. Aileler arası savaşlar, suikast girişimi, yönetim değişiklikleri ve daha fazlası The Godfather'da sizleri bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
8
7
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Yüzüklerin Efendisi? Harry Potter?

fb_zs

Açlık oyunları mı? Bok gibi bir kere🤮