Görüş Bildir
Haberler
Çok Az Kişi Bilse de İzledikten Sonra Etkisinden Uzun Süre Çıkamayacağınız Kaliteli Filmler

Çok Az Kişi Bilse de İzledikten Sonra Etkisinden Uzun Süre Çıkamayacağınız Kaliteli Filmler

Merhabalar. Sinemada hit olan filmleri çoğu kişi izlemiştir ama bazı filmler vardır ki gösterime girdiği ilk zamanlar ne eleştirmenlerin ne de izleyicilerin dikkatini çeker. O filmlerin değerini aradan zaman geçtikten sonra anlar ve bizi aslında ne kadar çok etkilediklerini fark ederiz. Bu içerikte çok az kişinin bildiği, fazla önemsenmemiş (underrated) etkileyici filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Monsieur Hulot's Holiday (1953)

1. Monsieur Hulot's Holiday (1953)

Mösyö Hulot bir sahil beldesine tatile gider ama nereye giderse gitsin kazalar ve yanlış anlaşılmalar peşini bırakmaz. Otel misafirlerinin huzuru ve sessizliği, Hulot etraftayken uzun sürmez. Çünkü niyeti iyi olsa da her zaman felakete dönüşür.

Yönetmen: Jacques Tati

Oyuncular: Jacques Tati, Nathalie Pascaud, Micheline Rolla

2. Mississippi Masala (1991)

2. Mississippi Masala (1991)

İdi Amin iktidara geldiğinde Hintli bir aile Uganda'dan kovulur. Mississippi'ye taşınırlar ve zaman geçer. Artık yetişkin olan Hintli kız, siyah bir adamla tanışır ve ona aşık olur. Aileler, ırksal nefret ortamında onlarla uzlaşmak zorunda kalır.

Yönetmen: Mira Nair

Oyuncular: Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth

3. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

3. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Nisan 1805'te Napolyon Savaşları sırasında bir İngiliz firkateyni olan Surprise, Kaptan Jack Aubrey'nin komutası altındadır. Aubrey ve Sürpriz'in mevcut emirleri, Acheron adlı bir Fransız korsanı takip edip yakalamak ve yok etmektir.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd

4. Jennifer's Body (2009)

4. Jennifer's Body (2009)

Needy Lesnicki ve kibirli amigo kızı Jennifer Check çok az ortak noktaları olsa da en iyi arkadaşlardır. Jennifer, yerel bir barda çıkan feci bir yangının ardından gizemli bir şekilde insan kanına iştah kazanınca daha da az ortak noktaları paylaşırlar.

Yönetmen: Karyn Kusama

Oyuncular: Megan Fox, Amanda Seyfried, Adam Brody

5. Speak (2004)

5. Speak (2004)

Laurie Halse Anderson'ın Speak adlı kitabından uyarlanan filmde Melinda Sordino, hayatının en kötü yılını geçirmek zorunda kalır. En iyi arkadaşı Rachel Bruin ve Melinda'nın diğer tüm öğrenci arkadaşları gözlerini kaçırarak ona sırt çevirir.

Yönetmen: Jessica Sharzer

Oyuncular: Kristen Stewart, Elizabeth Perkins, Richard Hagerman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

6. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Filmde, hayatın acımasız ve ucuz olduğu 19. yüzyıl İç Savaş sonrası Amerika'sında ölümle burun buruna gelen altı farklı insanın hikayeleri gözler önüne seriliyor. Şimşek hızında sağ eli ve hoş bir şarkı söyleme yeteneği olan ölümcül ve silahşor neşeli Buster Scruggs, yeteneğin tek başına yeterli olmadığını keşfetmek üzeredir.

Yönetmenler: Ethan Coen, Joel Coen

Oyuncular: Tim Blake Nelson, Willie Watson, Clancy Brown

7. Raincoat (2004)

7. Raincoat (2004)

Annesi, işsiz Manoj'a kız kardeşinin yaklaşan evliliği için biraz paraya ihtiyaçları olduğunu söyler ve Manoj biraz para bulmaya koyulur. Bu amaçla, Kalküta'da evleneceği ancak daha varlıklı biriyle evlenmeyi tercih eden eski kız arkadaşı Neerj, diğer adıyla Neeru'yu ziyaret eder.

Yönetmen: Rituparno Ghosh

Oyuncular: Ajay Devgn, Aishwarya Rai Bachchan, Annu Kapoor

8. Kabhi Haan Kabhi Naa (1994)

8. Kabhi Haan Kabhi Naa (1994)

Sunil ve arkadaşları bir grup kurar ve düğünlerde ve özel günlerde sahne alır. Sunil, Aana'ya aşıktır ama Aana, Chris'i sever; Sunil bunu öğrendiğinde, çiftin kendisini müzik grubundan attırdığını öğrenir.

Yönetmen: Kundan Shah

Oyuncular: Shah Rukh Khan, Suchitra Krishnamoorthi, Deepak Tijori

9. The Count of Monte Cristo (2002)

9. The Count of Monte Cristo (2002)

Monte Cristo Kontu, Alexander Dumas'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Bir denizci olan Dantes, Dantes'in kız arkadaşı Mercedes'i isteyen en yakın arkadaşı Fernand tarafından haksız yere vatana ihanetle suçlanır.

Yönetmen: Kevin Reynolds

Oyuncular: Jim Caviezel, Guy Pearce, Christopher Adamson

10. Suspiria (2018)

10. Suspiria (2018)

Susie Bannion, dünyanın en ünlü okullarından biri olan Madame Blanc'ın Markos Tanz Company'de dans eğitimi almak için Berlin'e giden genç bir Amerikalı balerindir. Daha ilk gününde okuldan atılan öğrencilerden biri öldürülür. 

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. What If (2013)

11. What If (2013)

Tıp fakültesini terk eden Wallace, kötü ilişkiler yüzünden defalarca yıkılır. Oda arkadaşı Allan da dahil olmak üzere etrafındaki herkes mükemmel partneri bulmaya çalışırken, Wallace aşk hayatını askıya almaya karar verir. İşte o zaman uzun süredir erkek arkadaşı Ben ile yaşayan animatör Chantry ile tanışır. Wallace ve Chantry, yakın bir dostluk kurarak anında bir bağ kurar.

Yönetmen: Michael Dowse

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

12. City of God (2002)

12. City of God (2002)

Brezilya, 1960'lar, Tanrı şehri. Tender Trio, motelleri ve benzin kamyonlarını soyar. Küçük çocuklar iyi izler ve ondan bir şeyler öğrenirler. 1970'lerde Li'l Zé çok başarılı olur ve şehrin sahibi olur. Ayrıca rakip çeteleri acımasızca yok ederken şiddet ve korkuya neden olur. En iyi arkadaşı Bené, onu akıl sağlığının iyi olduğunu düşünen tek kişidir.

Yönetmenler: Fernando Meirelles, Kátia Lund

Oyuncular: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele

13. Cinema Paradiso (1988)

13. Cinema Paradiso (1988)

Sicilya'nın köylerinden birinde büyüyen bir çocuk, eski bir arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra ünlü bir yönetmen olarak evine döner. Bu geri dönüşte Salvatore, çocukluğunu ve Cinema Paradiso'da bir makinist olan Alfredo ile olan ilişkisini hatırlıyor.

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili

14. Come and See (1985)

14. Come and See (1985)

Eski bir tüfek bulan genç bir çocuk, acımasız Alman kuvvetlerine karşı Sovyet direniş hareketine katılır ve 2. Dünya Savaşı'nın dehşetini yaşar.

Yönetmen: Elem Klimov

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

15. The Lives of Others (2006)

15. The Lives of Others (2006)

1984 yılında Doğu Berlin'de, bir yazar ve sevgilisini gözetleyen gizli polis ajanı, kendini giderek onların hayatlarına kaptırırken bulur.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Hunt (2012)

16. The Hunt (2012)

Bir öğretmen, oğlunun velayeti için mücadele ederken yalnız bir hayat yaşıyordur. Aşkı bulup oğlundan iyi haberler aldıkça hayatı yavaş yavaş düzelir, ancak yeni şansı masum küçük bir yalanla acımasızca paramparça olmak üzeredir.

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

17. Vertigo (1958)

17. Vertigo (1958)

San Francisco Polis Departmanından bir dedektif olarak erken emekli olmasının ardından, John Ferguson arka arkaya iki kadına takıntılı hale gelir. Bu takıntılar, uzun süredir arkadaşı ve eski nişanlısı, kadın iç çamaşırı tasarımcısı Midge Wood'u rahatsız eder.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes

18. Ikiru (1952)

18. Ikiru (1952)

Kanji Watanabe bir memurdur ve aynı bölümde 30 yıldır çalışıyordur. Bir zamanlar tutkusu ve hırsı olmasına rağmen hayatı artık sıkıcı ve monotondur. Sonra bir gün mide kanseri olduğunu ve bir yıldan az ömrünün kaldığını öğrenir.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Takashi Shimura, Nobuo Kaneko, Shin'ichi Himori

19. A Separation (2011)

19. A Separation (2011)

Evli bir çift, zor bir kararla karşı karşıyadır: Başka bir ülkeye taşınarak çocuklarının hayatını iyileştirmek veya İran'da kalıp Alzheimer hastalığı kötüleşen bir babaya bakmak.

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Payman Maadi, Leila Hatami, Sareh Bayat

20. Bicycle Thieves (1948)

20. Bicycle Thieves (1948)

2. Dünya Savaşı sonrası İtalya'nın bunalımlı ekonomisinde işsiz bir adam olan Antonio Ricci, sonunda poster asmak için bir iş bulur, ancak bir bisiklete ihtiyacı vardır. Bisikleti çalınınca, o ve oğlu aramak için Roma sokaklarında yürürler. Antonio sonunda hırsızı bulmayı başarır, ancak hiçbir kanıt bulamayınca amacından vazgeçmek zorundadır.

Yönetmen: Vittorio De Sica

Oyuncular: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. There Will Be Blood (2007)

21. There Will Be Blood (2007)

Madenci ve petrolcü Daniel Plainview, hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacak azimli bir adadır. Çok çalışıyor ve gerekirse etrafındakilerden de yararlanıyordur. İş ortağı, Daniel'in babası bir işyeri kazasında öldüğünde 'satın aldığı' oğlu H.W.'dir.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciarán Hinds

22. The Secret in Their Eyes (2009)

22. The Secret in Their Eyes (2009)

1999'da emekli Arjantinli federal adalet ajanı Benjamín Espósito, kaynak materyal olarak eski bir kapalı davayı kullanarak bir roman yazıyordur. Bu dava, Liliana Coloto'nun acımasızca tecavüze uğraması ve öldürülmesiyle ilgilidir.

Yönetmen: Juan José Campanella

Oyuncular: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago

23. Rashomon (1950)

23. Rashomon (1950)

Bir rahip, bir oduncu ve başka bir adam yağmur fırtınasından Rashômon adlı eski bir bekçi evine sığınıyor. Film, rahip, oduncu ve cesedi oduncunun üç gün önce bir orman korusunda bulduğu öldürülmüş bir samurayın hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Toshirô Mifune, Machiko Kyô, Masayuki Mori

24. The Color of Paradise (1999)

24. The Color of Paradise (1999)

Film, İranlı kör bir çocuk olan Muhammed ile karısını kaybettikten sonra oğlunu olduğu gibi kabul etmekle onu terk etmek arasında gidip gelen babası Hashem'in hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Majid Majidi

Oyuncular: Hossein Mahjoub, Mohsen Ramezani, Salameh Feyzi

25. Memories of Murder (2003)

25. Memories of Murder (2003)

1986'da küçük bir Kore eyaletinde, iki dedektif, birden fazla genç kadının bilinmeyen bir suçlu tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmüş halde bulunması vakasıyla boğuşur.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Roe-ha Kim

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Gran Torino (2008)

26. Gran Torino (2008)

Hoşnutsuz Kore Savaşı gazisi Walt Kowalski, Kowalski'nin değerli mülkü olan 1972 Gran Torino'yu çalmaya çalışan bir Hmong genci olan komşusu Thao Lor'u ıslah etmeye koyulur.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Clint Eastwood, Bee Vang, Christopher Carley

27. Masaan (2015)

27. Masaan (2015)

Hindistan'ın Ganj Nehri boyunca, dört kişi kişisel trajedilerle yüzleşirken önyargılarla, katı bir ahlaki kurallarla ve cezalandırıcı bir kast sistemiyle karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Neeraj Ghaywan

Oyuncular: Richa Chadha, Sanjay Mishra, Vicky Kaushal

Siz bu filmlerden en çok hangisini beğendiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın