Görüş Bildir
Haberler
Çıkarın Kalın Montları ve Çadırları: Kış Kampı Yapmayı Sevenler İçin 16 İdeal Rota

Çıkarın Kalın Montları ve Çadırları: Kış Kampı Yapmayı Sevenler İçin 16 İdeal Rota

Yeter Şirin
19.11.2023 - 12:16

Yaz değil kış insanlarının beklediği aylar geldi çattı! Havalar iyice soğumaya başladığı zamanlarda kamp yapmanın keyfi daha ayrı diyenler bu yazı sizin için. Küresel ısınma var ne kışı diyebilirsiniz ama dağlarda hava oldukça soğuk bunu sakın unutmayın. Gitmeden meteoroloji tahminlerini göz önüne almadan ve koruyucu bir çadır ve kışlık sıcak tutacak malzemelerle gitmeyi sakın unutmayın. Ufak uyarılardan sonra gelin kışın kamp yapabileceğiniz yerleri inceleyelim.

Kaynak: https://www.flypgs.com/blog/turkiye-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Erciyes Dağı - Kayseri

1. Erciyes Dağı - Kayseri

Kar ve kış denilince akla gelen yerlerden olan Erciyes İç Anadolu’nun meşhur ayazını hissedeceğiz yerlerden. Buzul tırmanışı ve kamp yapmayı sevenlerin Tekir Yaylası, Çobanini ve Sarımsaklı Barajı kamp alanı en çok tercih edilen yerlerden. Tekir Yaylasında bulunan kamp alanı Kayseri Belediyesi tarafında işletiliyor. Erciyes Dağı’ndaki yayla, hem kayak merkezine çok yakın hem de tuvalet, elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir yer. Çobanini kamp alanında  ise tuvalet, elektrik ve duş gibi imkanlar bulunmuyor bilginize… Sarımsaklı Barajında ise tuvalet ve otopark bulunmakta.

2. Uludağ - Bursa

2. Uludağ - Bursa

Kar denilince akla gelen ilk üç arasında yer alan Uludağ özellikle kış sporları için tercih edilse de aslında kampçıların da gözde mekanı. Sarıalan, Kirazlı, Kadı, Sobra yaylaları kamp için oldukça ideal yerler.

3. Saklıkent - Antalya

3. Saklıkent - Antalya

Torosların içinde bulunan Saklıkent’in içinde bir kayak merkezi bulunuyor. Hatta gündüzleri kayak yapar akşam denize girmek isterseniz tam aradığınız yer Saklıkent. Diğer bölgelere göre daha ılıman olduğu için ne kadar hava ılık olsa da rakım aslında baya yüksek bunu unutmamak lazım. Bölgede özel kamp alanları da bulunmakta. Geceleri yıldızları seyretmeyi sakın unutmayın.

4. Kaz Dağları

4. Kaz Dağları

Efsanevi ve bir diğer adı ‘İda’ olan Kaz Dağları kampçıların her zaman bir numarası… 1774 metre yüksekliği gözünüze az gelebilir ama çetin soğuğu gayet kendini hissettiriyor. Birçok özel kamp alanı bulunuyor ve fiyatları oldukça makul, size sadece kışın güzelliğini çıkarmak kalıyor.

5. Kapadokya - Nevşehir

5. Kapadokya - Nevşehir

Kışı ayrı güzel yazı ayrı güzel olan Kapadokya sert İç Anadolu soğuğunu yaşayacağınız bir başka ilimiz. Genellikle turistik ziyaretlerin tercihi olsa da kışın kamp yapmak oldukça zevkli olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aladağlar

6. Aladağlar

Kayseri - Adana ve Niğde arasında bulunan Aladağlar’ın bir kısmı milli park içinde bulunuyor. Doğa yürüyüşü ve trekking sevenlerin tercihi Aladağlar ayrıca dağ tırmanışı için tercih edilen önemli bir lokasyon. Göllerin ve şelalelerin manzarasında karların arasında kamp yapmak isterseniz Aladağlar tercihiniz olabilir.

7. Ilgaz Dağı - Kastamonu

7. Ilgaz Dağı - Kastamonu

Kastamonu’da bulunan Ilgaz Dağı Batı Karadenizin en yüksek dağı olması kamp, kayak pisti, teleferik, piknik alanları, seyir terasları, yürüyüş alanları gibi birçok aktiviteyi yapmaya olanak sağlayan alan bulunuyor. Ayrıca Kadınçayırı Tabiat Parkı Kamp Alanında kamp yapmak isterseniz yürüyüş parkuru, çeşme, restoran, seyir alanı ve tuvalet gibi imkanları bulunan parkı ziyaret etmek ücretli olduğunu söyleyeyim. Kırkpınar Yaylası Gölü çevresinde ve Osman Gölü Kamp Alanında da kamp yapabilirsiniz ama buralarda tesis yok.

8. Işık Dağı - Ankara

8. Işık Dağı - Ankara

Kızılcamam sınırlarında bulunan Işık Dağı Ankara’ya yakın olması sebebiyle kış kampı konusunda popüler. Işık Dağı bölgesinin en yüksek noktası olduğu için dağda televizyon vericisi bulunur. Işık Dağı'na yakın mesafede ayrıca Karagöl de kamp için ideal.

9. Murat Dağı

9. Murat Dağı

Kütahya ve Uşak sınırları içinde bulunan Murat Dağı kış kampı yanı sıra şifa da dağıtıyor. Murat Dağı Termal Kayak merkezi kamp ya da kayak yaparken aynı anda şifalı sulardan yararlanabilirsiniz. Ben sadece kamp yapmak istiyorum derseniz Murat Dağı Mesire Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Gediz mevkiinde bulunan kamp alanında tuvalet, otopark ve çeşme gibi imkanlar bulunuyor ve giriş ücretli. Ayrıca Kıcıroğlu ve Sarıçiçek Yaylalarına giderek de kamp yapabilirsiniz.

10. Davraz Dağı - Isparta

10. Davraz Dağı - Isparta

2637 metre yüksekliği ile Davraz Dağı bir diğer kış kampı için tercih edilen dağımız. Halk arasında ‘Davras’ olarak da bilinen dağın hem kayak merkezi bulunuyor hem de Kır Yayla denilen yerde kamp yapabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bozdağ - İzmir

11. Bozdağ - İzmir

İzmir Ödemiş’e bağlı Bozdağ köyünde bulunan Bozdağ’ın antik dönemlerdeki adı Tmolos. Ege Bölgesinin üçüncü en yüksek noktası olan Bozdağ kış kampı için bir başka ideal lokasyon.

12. Çamsu Yaylası - Uşak

12. Çamsu Yaylası - Uşak

Uşak’ta bulunan Çamsu Yaylası bölgenin en nadide yerlerinden birisi. Afyon-İzmir karayolu üzerinde kalan bu bölge sessiz ve sakin bir kamp geçirmek isteyenlerin favori mekanı adeta. Yaklaşık 2000 metre yüksekliğiyle mayıs ayına kadar karlı olan bu bölgede bolca su kaynağı bulunmakta.

13. Zigana - Gümüşhane

13. Zigana - Gümüşhane

Zigana Dağlarının eşsiz güzelliği ve havasıyla kendinizi bulacağınız, gün doğumu ve batımı ile fotoğraf çekmeye doyamayacağınız bir yer. Kampçıların vazgeçilmez mekanlarından olan Zigana’ya siz de gelmelisiniz.

14. Yenice Ormanı - Karabük

14. Yenice Ormanı - Karabük

Avrupa ve Türkiye’de sayılır ormanlar arasında olan Yenice Ormanı biyolojik çeşitliliği ve huzuruyla kamp severlerin huzur bulduğu yer. Yürüyüş, bisiklet sürme ve kamp gibi aktivitelerle hafta sonu sizin için çok keyifli geçecek.

15. Kılıçkaya - Sakarya

15. Kılıçkaya - Sakarya

Hem tarihi güzelliklerin hem de eşsiz manzaranın bir arada olduğu Kılıçkaya daha çok trekking severlerin mekanı dersek yalan olmaz. Kamp yapmak için ideal bir bölge olan Kılıçkaya sizi manzarasıyla adeta büyüleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cehennem Şelaleleri - Kırklareli

16. Cehennem Şelaleleri - Kırklareli

Hem yaz hem kış birçok doğa severi ve özellikle İstanbul’dan gelen kampçıları ağırlayan Cehennem Şelaleleri manzarasıyla sizi büyüleyecek. Yolu biraz bozuk gelebilir ama doğası ve havası buna değecek.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın