Görüş Bildir
Haberler
Tatilin Zamanı Olmaz! Güzel Bir Tatil İçin Yaz- Kış Gidebileceğiniz Destinasyonlar

Tatilin Zamanı Olmaz! Güzel Bir Tatil İçin Yaz- Kış Gidebileceğiniz Destinasyonlar

Selluka
25.01.2023 - 17:50

Yoğun ve stresli iş yaşamından bir nebze olsun sıyrılmak adına kurduğunuz tatil hayalleri bütün bir sene boyunca en büyük motivasyon kaynağınız oluyor değil mi? 

Şimdi gelin, yaz ve kış aylarında gidebileceğiniz tatil destinasyonlarını birlikte inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bodrum, Muğla

1. Bodrum, Muğla

Tatil yerleri listemizin birinci sırasında elbette Bodrum var. Tatil yapılacak yerlerin en çok tanınanı, en çok bahsedileni de belki de Bodrum. Türkiye’de deniz, kum, güneş sözcüklerini bir araya getirdiğimiz zaman zihnimize düşen ilk yer çoğumuz için Bodrum oluyor.

Dört mevsim hareketli bir ilçe olan Bodrum’u esasen sadece yaz mevsimiyle ilişkilendirmek elbette biraz haksızlık olur. Buna rağmen yaz mevsiminde bölgedeki nüfusun ortalama 10 katına çıkması da yadsınamaz bir gerçek.

2. Ayvalık, Balıkesir

2. Ayvalık, Balıkesir

Tatil yapılacak yerlerin en güzellerinden birisi olan Ayvalık, Balıkesir’in Ege’ye doğru firar etmiş ilçesi. Buranın zaten bütün kalbiyle, ruhuyla, neşesiyle Ege’ye ait olduğunu gelir gelmez fark edeceksiniz.

3. Alaçatı, İzmir

3. Alaçatı, İzmir

Tatil beldeleri arasında “En İyi Çıkış Yapan Yerler” şeklinde bir liste yapsak, şüphesiz ki zirvede Çeşme‘den başka bir yeri göremeyiz. Çeşme’nin bu önlenemez yükselişinde Alaçatı’nın payı ise tartışılmaz. Eskiden sadece rüzgar sörfüyle ön planda olan Alaçatı, şimdilerde yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi durumunda. İzmir’e yaklaşık 90 km olan Alaçatı, sizi yol boyunca buranın simgesi olan rüzgar değirmenleriyle karşılar. Butik otelleri, son derece şık mekanları, sörf tutkunlarının vazgeçemediği hırçın denizi ve otantik çarşısıyla Alaçatı’da renkli bir tatil sizleri bekliyor.

4. Eski Foça, İzmir

4. Eski Foça, İzmir

Ege’nin incisi İzmir ise İzmir’in incisi de şüphesiz Foça. Foça da yıllar boyu çok büyük bir hasara uğramadan kendini koruyabilmiş nadir güzelliklerden biri.

5. Kaş – Kalkan, Antalya

5. Kaş – Kalkan, Antalya

Türkiye’de tatil yapılacak en popüler yerlerden bir tanesi de Kaş. Ülkemizin cennet köşesi olan Antalya’nın her bir ilçesi kendi içinde apayrı bir dünya. Kaş da elbette bunlardan bir tanesi. Bilhassa kamp yapma konusunda tatilcileri mutlu eden Kaş, dalmayı sevenler için de ideal bir bölge olarak biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuşadası, Aydın

6. Kuşadası, Aydın

Türkiye’de tatil yapılacak huzurlu, sessiz sakin, ekonomik rotalar arasında İzmir ve Aydın sınırları arasında kalan çok özel bir yer var, o da ülkenin en önemli tatil beldesi Kuşadası. Efes Antik Kent’e yakın olması buraya gelmeniz için onlarca sebepten sadece birisi.

7. Datça, Muğla

7. Datça, Muğla

Ege ve Akdeniz arasında sıcacık bir köprüden mi geçmek istiyorsunuz? Aradığınız lezzeti tam olarak Datça’da bulacaksınız. Esasen bir yarımada olan Datça’da tam tamına 52 farklı koy yer alıyor.

8. Marmaris, Muğla

8. Marmaris, Muğla

Yıllardır popülerliğini asla kaybetmeyen, Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden Marmaris sadece yerli değil yabancı turistlerin de gözdesi durumunda. Ormanlarla çevrili berrak koyları ve temiz sahilleriyle dikkat çeken Marmaris ve çevresi eski çağlardan beri birçok medeniyeti ağırladığı ve medeniyetler birbirinden çok farklı için turistik yönü tarihi yönünden daha çok gelişmiştir.

9. Bursa – Uludağ

9. Bursa – Uludağ

Türkiye’de kayak, orman, dağ ve kış deyince akla gelen ilk adres elbette Uludağ oluyor. Yeşilçam filmlerinde dahi gördüğümüz Uludağ otelleri, yıllardan beri kış aylarında tatilin en konforlu adreslerinden biri olmayı sürdürüyor. Uludağ yılın her döneminde ayrı güzelliklere sahip ama kış manzaralarının ve kayağın keyfini Uludağ’da çıkarmanın da verdiği huzurun yeri hepimizin kalbinde ayrı.

10. Kayseri – Erciyes

10. Kayseri – Erciyes

İç Anadolu bölgesinin en güzel ve lezzet dolu illerinden biri olan Kayseri, gerek ulaşım kolaylığı gerek çevresinde çokça gezilecek yer olmasından dolayı mutlaka görmeniz gereken şehirlerden. Erciyes Dağı’nda bulunan kayak merkezleri ve görkemli kış otelleri ise hem kış sporları yapabileceğiniz hem de huzurlu kış manzaralarının keyfini çıkarabileceğiniz imkanlar sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kapadokya

11. Kapadokya

Masalsı şehir Kapadokya, peri bacaları, yer altı şehirleri ve doğa manzaralarıyla herkesin mutlaka görmesi gereken güzelliklere sahip. Kışı ayrı güzel, İlkbaharı yazı ayrı… Mağara otellerin romantik konseptleri, tarihi konakların konforlu ve manzaralı odaları her mevsim huzur dolu tatil yapmanıza olanak tanıyor. Balon turları, Aşk Vadisi manzaraları, üzüm bağları, şarap evleri, çömlek atölyeleri, el işi sanatları derken Kapadokya’dan dönmek istemeyeceksiniz!

12. Sakarya – Sapanca

12. Sakarya – Sapanca

İstanbul’a yakın tatil beldesi deyince akla gelen bir diğer bölge de Sapanca… Her mevsim doğa güzellikleri sunan Sapanca’da kış aylarında konaklamak için Sapanca Gölü manzaralı tesisleri tercih edebilirsiniz. Konaklama merkezlerinin göl manzaralı restoranlarında keyifli kahvaltılarınızı yapabilir, usta aşçıların elinden çıkan akşam yemeklerini yine göl manzarası eşliğinde yiyebilirsiniz. Göl kenarında uzun yürüyüşler yapabilir, Maşukiye’nin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

13. Kastamonu – Ilgaz

13. Kastamonu – Ilgaz

Kastamonu ve Çankırı arasında bulunan Ilgaz, kış tatili için kalabalık olmayan yerleri tercih edenler için en iyi rotalardan biri. Kayak yapmaya oldukça elverişli olan Ilgaz Dağı, kayak merkezleriyle de ziyaretçilerinden tam not almayı başarıyor. Ankara’ya yakın tatil yerleri arasında yer alan Ilgaz’a hem yakın çevrelerden hem de İstanbul gibi büyük şehirlerden ziyaretçiler geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın