Görüş Bildir
Haberler
CHP Gençliğinde Şimdi de Görevden Alma Krizi

CHP Gençliğinde Şimdi de Görevden Alma Krizi

Ercan Küçük
20.09.2014 - 13:25 Son Güncelleme: 20.09.2014 - 14:30

CHP GENÇLİĞİNDE ŞİMDİ DE GÖREVDEN ALMA KRİZİ

CHP içinde Cumhurbaşkanı Adayı belirlenmesinden sonra başlayan iç tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından 6 milletvekili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiş ve partiyi kurultaya götürmesi gerektiğini söylemişlerdi.

Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptığı açıklamada, 'partimiz tüm unsurları ile alanda mücadele verirken ortada gözükmeyip pusu kurma ve tuzak siyasetini güdenlerin bugün konuşmaya hakları olmadığı görüşündeyiz.' diyerek Genel Başkanı eleştiren milletvekillerine tepki göstermiş, Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını açıklamıştı. CHP içinde Sol-Kemalist grup olan Kadro Hareketi de hamle yaparak açıklama yayınlamıştı. Kadro Hareketi yayınladığı açıklamada ''CHP tüzüğüne göre en yetkili değerlendirme organı, kurultaydır. 30 Mart ve 10 Ağustos seçim hezimetlerinin değerlendirmesi, sorumlu siyasilerin de hesap vermesi kurultay ile sağlanmalıdır. 'Ortada kurultay için bir durum yok, başarısız değiliz, demokrasi kaybetti' açıklamaları, tam anlamıyla bir aymazlık durumudur' diyerek Genel Merkez Gençlik Kolları'na da cevap vermişti.

Muharrem İnce'nin de kurultay talep etmesiyle Kemal Kılıçdaroğlu kurultay kararı almıştı. 5-6 Eylül tarihlerinde yapılan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin aday olduğu kurultayı Kemal Kılıçdaroğlu kazanmıştı. Partide, Genel Başkan'ın kurultay sürecinde yaptığı açıklamalardan yola çıkarak muhaliflere yönelik bir tasfiye operasyonuna girişeceğini konuşulmaya başlandı.

CHP'de Kurultay süreci tartışmaları devam ederken Diyarbakır'da pkknın ilk silahlı eylemini düzenleyen üyesinin heykelinin yıkılması olayı da CHP içinde tartışmalara neden oldu. Örgütün bir kesimi heykelin yıkılmasına, bir kesimi de heykelin dikilmesine tepki göstermişti. Hatta İstanbul Bahçelievler Gençlik Örgütü Başkanı Ufuk Emre Bektaş twitter hesabından ''Heykelleri yıkabilirsiniz, kitapları yakabilirsiniz ama fikirleri asla! #Lice' yazarak heykelin yıkılmasına karşı olduğunu belirtmişti. Bu paylaşım sosyal medyada çokça tepki çekmiş, bir kesim bunu düşünce özgürlüğü olarak değerlendirirken bir kesim pkknın savunulduğunu, bu açıklamaların CHP'ye yakışmadığını söylemişti. Sosyal medyada tepki çeken bu paylaşımla ilgili CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ufuk Emre Bektaş'ın parti programına uymayan sözleri nedeniyle kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevkedildiğini belirtmişti.

CHP Gençliği arasındaki tartışmalar özellikle İstanbul'da devam ediyor. Bu süreçte ilk olarak Avcılar Gençlik Örgütü Başkanı Murat Sıldır görevden alınmıştı. Sıldır'ın görevden alınmasının arkasında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin oğlu Can Kaban'ın olduğu iddia edilmişti. Şimdi de Sancaktepe Gençlik Örgütü Başkanı Aziz İpekçi ve yönetimi, 2 ay önce İl Yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarette karar defterinin “o an” için ilçede bulunmaması gerekçesiyle görevden alınarak yerine Burak Aslan ve yönetimi atandı. Avcılar Gençlik Örgütü'nden sonra Sancaktepe Gençlik Örgütü yönetiminin de görevden alınması CHP içinde Kemalistlere karşı başlatılan bir tasfiye operasyonu olarak ifade edildi..

Daha önce de çıkışlarıyla gündeme gelen Kadro Hareketi, Aziz İpekçi'nin görevden alınması üzerine bir açıklama yayınlayarak yaşanılanları bir tasfiye operasyonu olarak değerlendirdi.

Açıklamasında, 'Kemalist arkadaşlarımız türlü yalanlar ile tasfiye edilir, görevden düşürülürken, gençlik örgütleri kürtçülük yapanların, PKK savunucularının, ulus ve üniter devlet karşılarının ellerine, belirli bir misyon çerçevesinde terk edilmektedir. Diyen Kadro Hareketi, CHP İstanbul Gençlik Kolları Yönetimine de sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP İstanbul Gençlik Örgütü Yönetimi'ni, bilgi ve birikime sahip olmayan, hak bilmez, hukuk tanımaz, ideoloji yoksunu, memleket-mezhep-menfaat siyasetine bulaşmış olmakla suçlayan Kadro Hareketi, yönetimin kendine yakın görmediği her yere saldırdığını iddia etmiş ve verilen kararın hükümsüz olduğunu söyleyerek, Aziz İpekçi'nin yanında olduklarını, hesap soracaklarını belirttiler.

Kadro Hareketi'nin yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

Değerli Dostlarımız; 

Değerli Yol Arkadaşlarımız; 

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer;

Ülkemizde ve dolayısı ile partimizde de, uzun yıllardır sürdürülen Altı Ok ve Kemalizm karşıtlığı, partinin öz gücü olan gençlik örgütlerine de ciddi şekilde sirayet etmektedir. Kemalist arkadaşlarımızın türlü yalanlar ile tasfiye edilmesine, görevden düşürülmesine neredeyse her gün şahit olmaktayız. Buna karşın Atatürk’ün partisinde, gençlik örgütleri kürtçülük yapanların, PKK savunucularının, ulus ve üniter devlet karşılarının ellerine bilinçli bir şekilde terk edilmektedir.

Bilindiği üzere; İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetimi, dün (18/09/2014) gerçekleştirdiği toplantıda Sancaktepe Gençlik Örgütü Başkanı Aziz İpekçi ve yönetimini düşürmüştür. Gerekçe olarak da 2 ay önce İl Yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarette karar defterinin “o an” için ilçede bulunmaması gösterilmiştir. Bu ithama karşı; Sancaktepe Gençlik Örgütü Başkanı Aziz İpekçi, bu durumunun sebebini ilçenin erken saatte kapanması ve çalışan yönetici arkadaşlar dolayısı ile toplantıların dışarıda yapılması olarak belirtmiştir.

O dönemde görevden alma / yönetim düşürme için herhangi hiçbir işlem uygulamayan İl Yönetimi; aradan tam 2 ay geçtikten sonra, bu gerekçeyi öne sürerek Sancaktepe Gençlik Örgütü Yönetimini düşürmüştür. Aynı ve benzer yöntemler Avcılar ilçesi için de daha önce gerçekleştirilmiştir. Fakat ne ilginçtir ki; yönetimi kalmayan, karar defteri olmayan, başkanına dahi ulaşılamayan ilçelere herhangi bir işlem yapılması söz konusu değildir.Çünkü onlar yandaştır; çünkü onlar belli odakların, belirli kişilerin adamıdır.

Genç kardeşlerimiz iş sahalarında öldürülürken, meydanlarda şiddete uğrarken, atanamayan öğretmenlerimiz intihar ederken, üniversite mezunu arkadaşlarımız işsizlik ile boğuşurken; ülke gençliği adına bir şey yapmak şöyle dursun, parti gençliğini bile hukuk ve etik dışı davranarak yönetmeye çalışan İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetimi’ni kınadığımızı belirtiriz.

Kadro Hareketi olarak; İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetimi’nin almış olduğu bu gayri ahlaki kararın hükmünün olmadığını belirtir; Sancaktepe’deki yol arkadaşlarımızın, dostlarımızın sonuna kadar yanında olacağımızın ve gençlik kurultayı hesapları altında yapılan bu ilkesiz uygulamaların hesabının sorulacağının sözünü veririz.

Unutulmamalıdır ki bizlerin sadakati kişilere değil; Cumhuriyet Halk Partisi’nedir.

Saygılarımızla.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0