Görüş Bildir
Haberler
Cenk Eren kimdir? Cenk Eren Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Cenk Eren kimdir? Cenk Eren Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Taha Çiftçi
05.05.2022 - 20:51

Şarkıları dillerde nam salmış ve televizyon dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri de Cenk Eren. Cenk Eren biyografisi sanatçının hayatını merak edenler tarafından sıkça sorulur oldu. İsmi 90'ların ortasından beri müzik camiasında üst sıralarda yer alan, şarkıları bir çok kişi tarafından ezberlenmiş Cenk Eren hakkında bilmek istedikleriniz sizlerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenk Eren Kimdir?

Cenk Eren Kimdir?

Cenk Eren 1966 doğumlu, 55 yaşında Türk sanatçıdır. Ankara'da doğmuş olan Cenk Eren, müzik hayatına da doğduğu Ankara'da başlamıştır. İlk müzik performansı 1985 yılında Ankara Radyosu'nda olan Eren, bu radyoda Çok Sesli Gençlik Korosu'na girmiş ve burada Korist olarak çalışmıştır.

Asıl adı Yüksek Venedik olan Cenk Eren, bu ismini sahnelerde veya sosyal hayatında pek kullanmamıştır. Kendisine Cenk Eren ismini veren ise Murathan Mungan olmuştur.

1985 yılında sahneye çıkma isteği nedeniyle bu korodan istifa eden Eren, ardından askerlik görevini yapmak için 1986-88 yılları arasında müziğe ara vermiştir.

Esas kariyerine ise askerlik görevini bitirmesinin ardından İstanbul'a taşınıp, burada albüm çalışmaları ile başlamıştır.

Cenk Eren'in Kariyeri

Cenk Eren'in Kariyeri

1993'te gelip, albüm çalışmalarını yaptığı İstanbul piyasasına hızlı bir giriş yapan Cenk Eren, ilk albümünü 1995 yılında 'Ve Cenk Eren' ismi ile çıkarmıştır. Bu albüm başta İstanbul gece hayatı olmak üzere bir çok yerde beğenilmiş ve takdir görmüştür. Cenk Eren'in kariyeri bu albüm ile sahne tarafında daha çok belirmiştir ve Eren'i sahnelerin aranan yüzü haline getirmesi de burasıyla başlamıştır. 

1995'ten 2021 yılına kadar 10 albüm yapan Eren, bu albümlerde Nükhet Duru, Levent Yüksel, Sezen Aksu gibi büyük isimlerle çalışmıştır.

Bir dönem ismi magazinsel ve siyasi bazı olaylar ile anılan Cenk Eren, bir dönem de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası ile 5 yıl süren bir mahkeme süreci yaşamıştır. Bu davada kendisine 7 sene 6 ay ceza verilmesine karşın bir süre sonra serbest bırakılmıştır.

Cenk Eren Albümleri

Cenk Eren Albümleri
  • 1995 - Ve Cenk Eren

  • 2000 - Gözlerin

  • 2003 - Kader Çıkmazı

  • 2004 - Muhteşem İkili

  • 2006 - Kiraz Mevsimi

  • 2009 - Dönüm Noktam

  • 2015 - Repertuvar: Tanju Okan Şarkıları

  • 2016 - Repertuvar: Ferdi Özbeğen Şarkıları

  • 2019 - Repertuvar: Selda Bağcan Şarkıları

  • 2021 - Repertuvar: Barış Manço Şarkıları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın