Görüş Bildir
Haberler
Büyük Bir Sürükleyicilikle Devam Edip Finaliyle İzleyiciyi Hayal Kırıklığına Uğratan Yabancı Diziler

Büyük Bir Sürükleyicilikle Devam Edip Finaliyle İzleyiciyi Hayal Kırıklığına Uğratan Yabancı Diziler

Eda Özkan
03.03.2022 - 08:45

Hepimizin yıllardır severek izlediği hatta tekrar tekrar başlayarak bitirdiği pek çok yabancı dizi vardır. Bu dizilerden bazıları pilot bölümünden final bölümüne kadar izleyiciyi tatmin ederken bazıları ise çok iyi gitmesine rağmen final bölümleriyle çuvallamışlardır. Onedio olarak bu içeriğimizde, finalleri izleyici için hayal kırıklığı yaratan yabancı dizileri derledik.  Hazırsanız listemize göz atmaya başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game Of Thrones (2011)

1. Game Of Thrones (2011)

IMDb: 9,2

Özet: Westeros hükümdarlığında, yazlar yıllarca sürmekte, kışlar ise bir ömür geçmek bilmemekteydi ve krallığın dört bir köşesi, ihanet, doğaüstü güçler, ayak oyunları ile doluydu. Soylular, asiller ve düzenbazların tek bir amacı vardı: 'Demir Taht'a sahip olabilmek. Bu tahta duyulan tutku, kanlı mücadelelerin başlangıcıydı.

Oyuncular: Kit Harington, Peter Dinklage, Emilia Clarke

Yönetmen:  Thomas McCarthy

2. Sherlock (2010)

2. Sherlock (2010)

IMDb: 9,1

Özet: Dedektif olan Sherlock, günün birinde tesadüfen tanıştığı Dr.Watson ile sadık bir arkadaşlık kurar. Watson, zamanla bu adamın en büyük destekçisi olur ve bu iki adam birlikte iş yapmaya başladığı sırada ev arkadaşı olmaya karar verirler. Yeni taşındıkları bu mahallede yaşanan cinayet olaylarından sonra polise yardım etmeye karar vermeleriyle işler karışmaya başlar.

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington

Yönetmen: Steven Moffat, Mark Gatiss

3. House Of Cards (2013)

3. House Of Cards (2013)

IMDb: 8,7

Özet: House of Cards, Güney Karolina'dan seçilmiş Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood'un Dışişleri Bakanı olarak atanacağı vaadine rağmen başkasının atanmasından sonra yaptığı planı konu almaktadır. Günümüzde, Washington DC'de geçen dizi, başkanlığa oynayan ve oldukça hırslı bir politikacı olan Francis Underwood'un inişli-çıkışlı hayatına odaklanacak.

Oyuncular: Robin Wright, Michael Kelly, Diane Lane

Yönetmen: Melissa James Gibson, Beau Willimon, Frank Pugliese

4. Dexter (2006)

4. Dexter (2006)

IMDb: 8,6

Özet: İnce ruhlu bir katil olan Dexter'ın tek amacı adaleti sağlayabilmektir ve bunun için kullandığı yöntemler, onu zamanla bir seri katile dönüştürmüştür. Bu genç adamın sakin ve sosyal kişiliğinin altında korkunç bir soğukkanlılık yatmaktadır.

Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Yönetmen:  Tony Goldwyn

5. Shameless (2011)

5. Shameless (2011)

IMDb: 8,5

Özet: Gallagher ailesi, altı çocuk ve bir babadan oluşmaktadır. Chicago'nun kötü bir semtinde oturan bu ailenin durumu pek de iyi değildir. Çocukların babası olan Frank Gallagher, düzenbaz ve utanmaz bir adamdır. Aynı zamanda alkol sorunları da olan bu adamın çocukları da pek tabii kolay kişilikler değildir. Bu altı çocuk ve baba, yaşantılarını bir şekilde oturtabilecek midir?

Oyuncular: William H. Macy, Ethan Cutkosky, Jeremy Allen White

Yönetmen: John Wells

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. My Mad Fat Diary (2013)

6. My Mad Fat Diary (2013)

IMDb: 8,4

Özet: Rae Earl, 16 yaşına basmış genç bir kızdır. Bu genç kızın hayatta en sevdiği şeylerden biri müzik dinlemektir. Hayatında yaşadığı birçok sorunla başa çıkmaya çalışırken, müziğe olan tutkusu ona iyi gelmektedir. Aşırı kilo problemleri yaşayan ve annesinin akıl sağlığından yakınan Rae, aynı zamanda ergenlikle de baş etmeye çalışmaktadır. Genç kız, tüm bu sıkıntılarını psikoloğunun verdiği tavsiye ile günlüğüne yazmaya başlar. 

Oyuncular: Ciara Baxendale, Nico Mirallegro, Sharon Roney

Yönetmen: Ben Caron , Tim Kirkby

7. The Promised Neverland (2019)

7. The Promised Neverland (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Otuz yedi yetim ile birlikte Grace Field House adlı yetimhanede kalan Emma, Norman ve Ray, on bir yaşlarındaki üç yakın arkadaştır. Bu çocuklar, 'Anne' adı verdikleri bakıcıları ile mutlu bir hayat sürmektedir. Yetimhane arazisinin bulunduğu yer adeta cennetten bir parça gibidir. Burada kalan çocukların 12 yaşına girmesi ile evden ayrılmaları gerekmektedir ancak evden ayrılanlardan bir daha haber alınamamıştır. Bir gün, Conny adındaki altı yaşında bir kız çocuğunun evlat edinildiği haberi alınır ve Conny, yeni ailesi ile tanışmak üzere evden ayrılır. Bu sırada ayıcığını unutan küçük kıza onu ulaştırmak isteyen Emma ve Norman ise kapıdan çıktıklarında hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaşır. Conny'nin cesedi, boylu boyunca yerde yatmaktadır. 

Oyuncular: Mariya Ise, Ai Kayano, Maaya Uchida

Yönetmen: Mamoru Kanbe

8. How I Met Your Mother (2005)

8. How I Met Your Mother (2005)

IMDb: 8,3

Özet: 27 yaşında Manhattanlı bir mimar olan Ted'in güzel bir arkadaş grubu vardır. Marshall, Lilly ve Barney Stinson bu grubun renkli üyeleridir. Barney çapkın bir kadın avcısıyken, Marshall ve Lilly'nin ise birlikte dokuz yıllık düzenli bir ilişkileri vardır. Bir gün Marshall, Ted'e Lilly ile evlenmeyi düşündüğünü söyler. Bunu duyan Ted'in de artık tek istediği, aile kurabilmektir ancak bunun öylesine biri ile mümkün olmayacağının da farkındadır. Hiç ummadığı bir anda Robin adında genç ve güzel bir kadınla tanışıp aşık olan Ted, hayallerini süsleyen bu kadına ulaşabilecek midir?

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Alyson Hannigan

Yönetmen: Pamela Fryman , Rob Greenberg

9. Prison Break (2005)

9. Prison Break (2005)

IMDb: 8,3

Özet: Michael Scofield'ın abisi haksız yere hapis yatmaktadır. Bunu hazmedemeyen genç adam, onu hapishaneden kurtarmak isteyerek nerdeyse kusursuz bir plan yapar. Lincoln Burrows'a yüklenen suçun içine bir de devlet karışmıştır. Kendilerini temize çıkaramayacaklarını anlayan bu ikilinin kaçmaktan başka şansı kalmamıştır. Michael'ın planını devreye sokması ile işler karışmaya başlar. 

Oyuncular: Wentworth Miller, Sarah Wayne Callies, Dominic Purcell

Yönetmen:  Kevin Hooks

10. Chuck (2007)

10. Chuck (2007)

IMDb: 8,2

Özet: Chuck Bartowski'nin beynine indirilen bilgiler uluslararası teröristler, suikastçılar, silah kaçakçıları gibi hükümetin sırlarlarıyla alakalıdır. Kendini hiç bilmediği bir durumda bulan genç adam, istemeden ajan oyunu oynamaya mecbur kalmıştır. 

Oyuncular: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez

Yönetmen: Josh Schwartz, Chris Fedak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Castle (2009)

11. Castle (2009)

IMDb: 8,1

Özet: Yakışıklı ve alımlı bir yazar olan Rick Castle'ın ilgilendiği konulardan biri cinayettir. Cinayet konulu kitapları ilk başta başarıyı yakalasa da genç adam bir süre sonra hikaye üretmek konusunda sıkıntılar yaşamaya başlar. Bu sırada Chuck'ın kitaplarını okuyup ilham alan bir seri katil ise okuduğu kitaplardaki olay örgüleri üzerinden New York'ta terör estirir. Bu seri katille baş etmek isteyen polis departmanı, soluğu Rick'te bulur. Şimdi Rick, Dedektif Kate Beckett ile birlikte ipuçlarını yakından izleyerek katilin yakalanmasına yardım edecektir. 

Oyuncular: Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn

Yönetmen: Rob Bowman , Bryan Spicer , John Terlesky

12. Merlin (2008)

12. Merlin (2008)

IMDb: 7,9

Özet: Tarihin en büyük büyücülerinden biri olan Merlin, Birleşik Krallıkta büyünün yasak olduğu bir yerde yaşamaktadır. Kral Uther'ın hüküm sürdüğü bu krallıkta, büyü ve büyücülere karşı katı kurallar vardır. Genç büyücü Merlin'in ise yerine getirmesi gereken çok önemli bir görev vardır. Uther'ın oğlu olan Prens Arthur, ileride tahta geçecektir ve büyünün tekrar kabul görmesi fikirlerin değişmesine bağlıdır. Bu iki genç adamın tesadüfi karşılaşması, zamanla onları birbirine bağlayacak ve sadakatli bir dostluk oluşturacaktır. Peki kurulan bu dostluk, ülkenin kaderini değiştirebilecek kadar kuvvetli midir?

Oyuncular: Colin Morgan, Bradley James, Anthony Head

Yönetmen: Johnny Capps, Julian Murphy

13. My Name Is Earl (2005)

13. My Name Is Earl (2005)

IMDb: 7,7

Özet: Hayatı boyunca diğer insanlara bir iyiliği dokunmayan Earl, bir gün bir kazı-kazan çekilişinden 100.000 dolar kazanır fakat para ödülünü alamaz. Nedeni ise parayı almadan hemen önce geçirdiği trafik kazasıdır. Bu kazada kazı-kazan kartını kaybeden Earl, o andan itibaren hayatını Karma felsefesine göre düzenler. Geçmiş hayatında kötülük yaptığı kişileri ve onlara ne kötülük yaptığını yazdığı bir liste oluşturur. Earl, listede yazan kişileri kedisini affettikçe listeden silmektedir. Tüm bunları yaparken Earl'e erkek kardeşi Randy ve Meksikalı otel hizmetçisi Catalina yardım eder. Fakat ikramiyeyi ele geçirmeye çalışan eski karısı Joy, Earl'ü engellemeye çalışmaktadır.

Oyuncular: Jason Lee, Jaime Pressly, Ethan Suplee

Yönetmen: Greg Garcia

14. Once Upon A Time (2011)

14. Once Upon A Time (2011)

IMDb: 7,7

Özet: Bebekken terk edilen Emma Swan'ın 28. yaş gününde çalan kapısı, hayatının seyrini hiç beklemediği bir şekilde değiştirir. Yıllar önce terk ettiği oğlunun genç kadını bulmasıyla birlikte doğru bilinen her şeyin yanlış olduğu ortaya çıkmaya başlar. Henry adındaki bu küçük çocuğa göre genç kadın, alternatif bir dünyadan gelmiştir ve bu çocuk annesi olduğuna inandığı genç kadının Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens'in kızı olduğuna emindir. Sahip olduğu masallar kitabına göre Emma, korkunç cadının lanetinden korunmak için başka bir dünyaya gönderilmiştir. Bu hikayenin bir zırvalıktan ibaret olduğunu düşünerek çocuğa inanmayan Emma'nın onu Storybrooke'a götürmesi ile geçmiş yeniden şekillenmeye başlayacaktır.

Oyuncular: Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Lana Parrilla

Yönetmen: Ralph Hemecker , Adam Horowitz

15. The 100 (2014)

15. The 100 (2014)

IMDb: 7,6

Özet: Bir nükleer savaşın dünyayı yok etmesinden 97 yıl sonra, insanlığın tek örneklerini oluşturan ve içinde 100 tane genci barındıran bir uzay gemisi, bu 100 genci dünyayı tekrar insanların diyarı olması için geri gönderir. Bir kıyamet sonrası draması olan The 100, Kass Morgan'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanmıştır.

Oyuncular: Eliza Taylor, Paige Turco, Bob Morley

Yönetmen: Bellamy Blake

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın