Görüş Bildir
Haberler
Balıkesir Tatil Yerleri ve Plajları Listesi! Balıkesir'in Birbirinden Harika 10 Farklı Tatil Noktası

Balıkesir Tatil Yerleri ve Plajları Listesi! Balıkesir'in Birbirinden Harika 10 Farklı Tatil Noktası

Tatil denince aklınıza yalnızca Marmaris, Fethiye, Bodrum mu geliyor!? Fikrinizi değiştirecek Türkiye'nin mavi bayraklı plajlarıyla ünlü, denize girerken sırtınızı yeşile yaslayıp limonatanızı yudumlayabileceğiniz, Balıkesir’in onlarca tatil yeri içerisinden burada mutlaka denize girmem gerek diyebileceğiniz 10 farklı tatil noktasını sizler için bir araya getirdik. Balıkesir tatil yerleri içeriğimizde plajları ve sahilleri bir arada görebilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayvalık - Sarımsaklı Plajı

1. Ayvalık - Sarımsaklı Plajı

Mavi Bayraklı sahilleriyle ünlü Balıkesir’in belki de en güzide plajı. Yeşilin tüm renkleri, mavinin en güzel tonu ve kilometrelerce uzanan altın renkli kumsalı ile kucaklaşırken batıdan esen ve öğle saatlerinde başlayan imbat ile serinleyebilirsiniz. 7 km uzunluğunda ve 100 m. enindeki plaj, uzun bir kumsala ve temiz bir denize sahip. Beş yıldızlı otellerden, mütevazı pansiyonlara, balık restoranlarından, küçük büfelere kadar Ayvalığın en önemli turistik yöresi olan Sarımsaklı Rio sahillerinden daha geniş bir alanı kapsar. Turkuaz rengi denizi ise akvaryum güzelliğindedir. Kumsalın en büyük özelliği ise kumunun vücuda yapışmaması. Sarımsaklı’dan sağa dönüp devam ettiğinizde yol sizi küçük koylara götürecek. Çam ormanına sırtınızı verip denize sarılabilirsiniz.

2. Marmara Adalar - Avşa Adası

2. Marmara Adalar - Avşa Adası

Avşa Adası Marmara Denizi’nin turizmde en gelişmiş adası. Adanın her yanını

çevreleyen altın rengi kumsallarda dantel gibi işlenmiş koylarda,

yeşillendirilmiş sahil şeridi içinde, güneşin muhteşem bir şekilde batışını

seyredebilirsiniz. Adanın yüzey dokusuna gözalıcı granit taşlar adeta serpilmiş

bu da adayı sanatsal bir açıkhava müzesine dönüştürmüştür. Gündüzü bitiren

insanlar, sahilin bir ucundan diğer ucuna kadar sıralanan bar-cafe, restoran ve

müzikhollerden yükselen müzik sesleri içinde, Avşa’da gecenin aydınlığa

dönüştüğünü, bir başka güne başladıklarını bile anlayamazlar. Adayı gezmek için adayı gezen küçük ve kenarları açık trenle tur yapabilir, çeşitli noktalarında

deniz bisikleti, kano, jetski, muz ve ringo ile su sporları aktiviteleri

gerçekleştirebilirsiniz.

3. Erdek - Tatlısu Köyü

3. Erdek - Tatlısu Köyü

Tatlısu, şirin ve küçük kumsalı, 2 yaşlı çınarı, çay bahçeleri, köy kahveleri ve sevimli balıkçı barınağıyla sizi karşılar. Köy, birbirini takip eden küçük ve şirin koylardan oluşan bir sahil görüntüsüne sahip. Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan Köy, Antik Kyzikos'un hemen yanında; Arganot gemicilerinin altın postun peşinde oldukları zamanlarda  belki de kumsalında ateş yakmış olabilecekleri kadar eski bir coğrafyanın eşi benzeri olmayan yerleşim yerlerinden biri.  Köyde bulunan dalgakıranın çevirdiği iskeleyi, iskelede bağlı bulunan balıkçı kayıklarını, çocukların deniz eğlencesini ve Bandırma'yı uzaktan bakan gözlerle serin çınar ağaçlarının ferahlatıcı gölgesinde izleyebilir, taze çayınızı yudumlayarak huzur dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Denize girerken sakinlik istiyorsanız burası tam size göre. Çay bahçelerinin giriş kısmında köy sütü ve mevsimine göre değişik meyvelerden üretilen dondurmalar da mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Sabahın ilk saatlerinde iskeleye gelirseniz eğer balıkçılardan mevsim balıklarını satın alıp, taze taze balık yeme imkanını da bulabilirsiniz. Köyün çevresinde bulunan küçük koylarda da yazlık evler var ve buralarda konaklayan misafirlere hizmet için küçük bakkal dükkanları ve vakit geçirilecek kafe ve çay bahçeleri bulabilmeniz mümkün.

4. Burhaniye - Ören

4. Burhaniye - Ören

Ören, ince kumlu sahili, oksijen deposu Kazdağları'ndan gelen havası, mavi bayraklı plajları, sahile kadar uzanan çam ormanları ile tatilcilerin gözdesidir. Ören, Ayvalık ile Edremit arasında Ege'de bir cennettir. Antik çağda kumsallarında Lidya kızlarının güneşlendiği söylenen yerdir. Ören içindeki mimarisi bozulmamış mustakil evleri ise ömre bedeldir. Denizi ise berrak masmavidir ve yosun yahut benzeri hiçbir rahatsız edici şey yoktur. Ören'de kamp yapabilirsiniz, yazlık ev kiralayabilirsiniz, küçük pansiyonlarda kalabilirsiniz ve her tür ihtiyacınızı görebilecek imkanlara sahip otellerde konaklayabilirsiniz. Plajın hemen bitiminde gün batımını 6 metrelik bir tepeden izleyebilir, burada bulunan cafelerden birine oturup kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Örene gelip gözleme, közlenmiş mısır, sakızlı dondurma ve deniz börülcesi yemeden, denize akan dereden balık tutmadan, geniş sahilinde denize ulaşmak için ayaklarınızı yakmadan, tekne turlarına katılmadan ayrılmayın. Akşam olduğunda ise örenin ılık rüzgarında sahile oturup dalgalara şarkılar söylemeyi unutmayın.

5. Marmara Adası

5. Marmara Adası

Marmara Adası, bol oksijenli havası ve berrak mavi deniziyle yaz tatili için Türkiye'nin en ideal adalarından biridir. 6 bin yıllık tarihinde birçok devletin egemenlik sürdüğü topraklarında günümüzde pek çok yazlık site, otel ve pansiyonun bulunur. Özellikle İstanbul’a olan yakın konumuyla tercih edilir. Buraya deniz otobüsü, feribot veya günü birlik kalkan teknelerle ulaşmak son derece kolay. Denizi'nin en temiz koylarından bir kaçını bünyesinde barındıran Marmara Adası irili ufaklı birçok plaja sahip. Sahile oldukça yakın zeytinlikler, bağlar, yükseklerdeki kızılçamlar ve güneydeki makilerle muhteşem bir doğa şöleni sunar.  Akdeniz iklimi yaşanırken, zaman zaman Karadeniz ikliminin de serin havalarını teninizde hissedebilirsiniz. Dünyada rutubeti olmayan iki adadan biri olmasıyla ünlü olan adaya ilk gelenlerin güzelliğine doyamayıp tekrar gelmek için can attığı, güneşin yakıcı etkisine karşı serin suyu, müthiş doğası ve tarihi miraslarıyla sakin ve mütevazi bir tatil beldesidir. Akdeniz

tatilleri yerine ülkenin kuzeyini keşfetmek istiyorsanız Marmara Adası'nı bir tatil rotası olarak değerlendirmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Edremit (Akçay) - Zeytinli

6. Edremit (Akçay) - Zeytinli

Zeytinli, Akçay'a 15 dk. uzaklıkta olup, aynı isimdeki deresiyle merkezden ayrılır. Plajı ve denizi oldukça temiz olan Zeytinli sahilinde sadece yaz aylarında hizmet veren sayıda otel az fakat pansiyon ve kamp için bir çok alternatif bulabilirsiniz. Zeytinli, gözde tatil merkezi Akçay'a sadece 2 kilometre uzaklıkta ve birçok kafe, restoran, diskoya yürüyüş mesafesinde. Eski Turban Tatil Köyü, yeni Akçay Resort ile komşu olan beldenin sahil bölgesinde yapılan çalışmalar ve rekreasyon alanları ile (Buz pateni sahası gibi) belde hızla gelişti. Akçay'a göre plajı çok daha temiz ve sakin olduğundan tercih edilen beldenin denizi soğuk olmakla birlikte kumsal daha rahat. Zeytinli için başka önemli bir etkinlik 2005 yazında düzenlenmeye başlayan ve her yıl tekrarlanan Zeytinli Rock Festivali. Bu etkinlikte yerli rock grupları yer alıyor ve dinleyenlere ekonomik, kaçırılmaması gereken bir eğlence sunuyor. Ayrıca festival zamanı Zeytinlide adım atacak yer bulamayabilirsiniz. Beldeye yakın olan zeytinlikler, Değirmen piknik alanı, Pınarbaşı, Sutüven Şelalesi ve Hasanboğuldu göleti mutlaka uğranması gereken yerler. Daha önce buralara uğramadıysanız bu doğal güzellikler karşısında nutkunuz tutulabilir. Şimdi ise hiç düşünmeyin, Kazdağlarına sırtınızı yaslayın ve serin suyun tadını çıkarın.

7. Ayvalık - Cunda Adası

7. Ayvalık - Cunda Adası

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı toplamda 22 adet olan Ayvalık adaları arasında Cunda, yerleşime açık olan tek ada. Piri Reis'in Kitab-ı Bahriyesi'nde andığı Yund Adaları’nın bu bölgeye ait olduğu tahmin edilen ada tarihe tanıklık etmiş kilise, manastır ve Rum evleri ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Rum evleri, kapı tokmaklarından, iç mimarilerine kadar enteresan ayrıntılarla dolu. Cunda’yı dolaşırken Taş Kahve’de çay içmeyi ve sokakları gezerken yolunuza çıkacak tarihi çeşmeleri incelemeyi unutmayın. Cunda'da yer alan kiliselerin en büyüğü olan Taksiyarhis Kilisesi de ilgi çekici. Bu kilisenin büyük çanı Bergama Müzesi’nde sergileniyor. Adanın yüksek kısımlarında boğazların, adaların, iç içe girmiş koyların güzellikleri seyredilmeye değer. Ada merkezinde sıralanmış olan balık restoranlarında, deniz ürünleri, mezeler, meşhur Papalina balığı ve zeytinyağlı ot çeşitleri servis ediliyor. Dar ara sokaklarda bulunan evlerin mimarisi, kiliseler, restore edilmiş kafeler-barlar, iskele karşısındaki Taş Kahve’nin muazzam yükseklikteki tavanı, evlerin camlarındaki rengarenk çiçekleriyle Cunda ziyaretçilerine can alıcı bir atmosfer sunuyor. Cunda Adası'nın ziyaretçi çeken en önemli detaylarından biri; mezeleri ve yemekleri. Küçük balıkçı teknelerinin manzarası eşliğinde Girit lezzetlerinden oluşan bir akşam yemeği yemek Cunda'da yapılması gereken ilk ve en keyifli aktivitelerden.

8. Gömeç

8. Gömeç

Zeytinyağı üretimi ile Artur ve Turkuaz yazlıklarıyla ünlü Balıkesir’in Gömeç ilçesi Burhaniye ve Ayvalık arasında yer almaktadır. İzmir’e 2,5 saat mesafede bulunan ilçenin mavi bayraklı plajları Martı, Gemiyatağı ve Güvercin Koylarında yer almakta. Oldukça düzenli kum sahil şeridine sahip bölgede, deniz suyu bir o kadar temiz durumdadır. Mayıs-Eylül döneminde sezonun yoğun olduğu Gömeç’in pek çok plajı hemen derinleşmeyen bir denize sahiptir. İster kalabalık isteyin ister ailenizle ya da dostlarınızla denize girmek isteyin burası tam size göre. Güvercin Koyu güneyinde Inta Sevgi Köyü ve Onurkent siteleri önünde de denize girilecek yerler bulunmakta. Daha güneye indiğinizde Derkent sitesinin kumsalı ve Kız-koop tarafında geniş bir sahile sahip Travla plajı yüzmeyi sevenlerin akınına uğruyor. Eğer körfezde farklı yerler arıyorsanız Gömeç’e uğramadan geçmeyin.

9. Ayvalık - Altınova

9. Ayvalık - Altınova

Temiz denizi, ince kumu, ferah havası ve huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Altınova, turizm açısından hala bakir sayılabilecek noktalardan.Granit kayalardan oluşmuş incecik kumlarla örtülü kumsal, dünyada ender rastlanan kum adası özelliğine sahip. Ayrıca sörf, yelken, kano, su kayağı ve sualtı sporları da yapılan belde, yaz tatilleri için ideal. Sarımsaklı'nın devamında yer alan ve aynı özellikleri taşıyan ancak çok daha sessiz ve sakin olan Altınova'da az sayıdaki yerleşim yeri ve otel sahil kısmında bulunuyor. Altınovayı gezecekseniz 1400 yılında Edremit Körfezi’nin çeşitli taşlarından yapılmış ve hala sağlam şekilde duran tarihi Hacı Bayram Camii görülesi bir eser. Dünyadaki nadir coğrafı oluşumlardan biri olan kum adasına sahip Altınova plajının etrafı Ayvalık, Cunda Adası, Dikili ve Bergama gibi turistik değeri yüksek alanlarla çevrili. Altınova'dan bu noktalara dolmuşlarla kısa sürede ulaşmak mümkün. Ayrıca Şeytan Sofrası'nda gün batımını seyredebilir ve Kozak Yaylası'nın etkileyici doğasında gezebilirsiniz.

10. Ayvalık - Cennet Ada Koyu

10. Ayvalık - Cennet Ada Koyu

Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı olan Cennet Ada Koyu, Cunda’nın en güzel yerlerinden biri. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla göz dolduran Cennet Ada Koyu’nun fazla duymamış olabilirsiniz, fakat burası hem güzelliği hem de gizemiyle büyülüyor. Cenneti andıran Cunda’nın Cennet Ada Koyu’nu ziyaret ederken Cunda da fazlasıyla gezilecek yer olduğunu fark edeceksiniz. Aşıklar Tepesi Cunda’da kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Cennet Ada Koyu’nda huzurlu bir tatil geçirirken, Cunda’nın tarihini ve doğal güzelliğini merak edip durmadan gezeceksiniz. Adı gibi bir cennet olan ada, fantastik görüntüsüyle sizi etkisi altına alacak. En güzel yemekleri burada tadacak, en güzel içkileri burada yudumlayacak ve en güzel tatiliniz kuşkusuz burada geçeceksiniz. Bu arada Bandırma Kuş Cenneti’ni, Kozak Yaylası’nı, Türkeli Adası’nı ve Cunda Adası’nı ziyaret etmeyi de unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
152
34
27
27
24
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın