Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Batuhan
10.04.2015 - 17:53

1. MİT TIR'ları Soruşturmasında 17 Asker Tutuklandı

1. MİT TIR'ları Soruşturmasında 17 Asker Tutuklandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulmasına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 32 askerden 17'si tutuklandı. 10'una 'adli kontrol' uygulanarak 15 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/mit-tir-lari-...

2. Gizemli Para Girişinde 17 Yılın Rekoru

2. Gizemli Para Girişinde 17 Yılın Rekoru

Gizemli para girişi 17 yılın zirvesine ulaştı. Uzmanlar 'finansman girişinin normal kanallardan zayıfladığı dönemlerde para girişinin yükseldiğine dikkati çekti.

Cari açık Şubat ayında 3,2 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde gelirken, kaynağı belirsiz para giriş-çıkışını gösteren net hata noksan kalemi ise Şubat'ta 4.3 milyar dolar fazla vererek son 17 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak: http://onedio.com/haber/gizemli-para-...

3. HDP Adaylarını Tanıttı

3. HDP Adaylarını Tanıttı

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları Ankara'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da, adayların tanıtımından önce bir konuşma yaptı. Toplantıda HDP'nin 'Biz'ler HDP, Biz'ler Meclis'e' sloganlı seçim şarkısı da görücüye çıktı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/hdp-nin-secim...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Vatandaşın Filesine Yüzde 19 Zam

4. Vatandaşın Filesine Yüzde 19 Zam

Tarımsal ürünlerde aracılar nedeniyle şişen fiyatlara don, kuraklık ve dolardaki artış eklendi. Vatandaşın temel ihtiyaç harcaması yüzde 19 arttı. En çok zamlananlar marul, karnabahar ve kuru soğan.

Kaynak: http://onedio.com/haber/vatandasin-fi...

5. Cumhuriyet Yazarları Hakkında Aile Boyu Şikâyet

5. Cumhuriyet Yazarları Hakkında Aile Boyu Şikâyet

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun çizerlerinin katledildiği silahlı baskının ardından çıkan derginin özel sayısının kapağına dayanışma için köşelerinde yer veren Cumhuriyet yazarları hakkında hazırlanan iddianamenin “1280 kişilik” şikâyetçi listesinde ilginç isimler yer aldı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, listedeki isimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, genel seçimlerde AKP’den milletvekili adayı gösterilen damadı Berat Albayrak ve eşi Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak dikkat çekiyor. Şikâyetçi listesinde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında şüpheli olan isimlerin avukatlarının da yer aldığı görülüyor.

Kaynak: http://onedio.com/haber/aile-boyu-dav...

6. Erdoğan'dan Polislere: 'Arkanızda Cumhurbaşkanı Var'

6. Erdoğan'dan Polislere: 'Arkanızda Cumhurbaşkanı Var'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce onadığı İç Güvenlik Yasası için 'Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım' dedi. Polis teşkilâtının kuruluş yıldönümünde Gülen Cemaati'ne yönelik mesajlar da veren Erdoğan 'Buradan tüm polis kardeşlerime sesleniyorum sizin arkanızda devlet var, millet var, hükümet var, cumhurbaşkanı var. Hak, hukuk ve ahlaka göre görev yapan her polis benim canımdan bir parçadır' açıklamasında bulundu.

Kaynak: http://onedio.com/haber/-yasayi-bugun...

7. Öğrencilere Nisan Sonunda 5 Günlük Tatil Müjdesi

7. Öğrencilere Nisan Sonunda 5 Günlük Tatil Müjdesi

TEOG sınavının 2.sinin yapılacağı 29-30 Nisan günlerinde, sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler tatil yapacak. Ardından gelen 1 Mayıs resmi tatili ve hafta sonunun bağlanmasıyla öğrencilerin tatil süresi 5 günü bulacak.

Kaynak: http://onedio.com/haber/ogrencilere-n...

8. PKK Almanya’dan Özür Diledi

8. PKK Almanya’dan Özür Diledi

PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Almanyayın kuruluşları WDR ve NDR ile mülakatında, “PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Bu tür eylemler bir daha asla olmayacak” sözleriyle 90'lı yıllarda Almanya'da düzenlenen kendini yakma, otoban işgalleri gibi eylemlerden ötürü özür diledi. Bayık, örgütün artık bağımsız bir Kürt devleti kurulması amacını gütmediğini, siyasi bir çözüme ulaşılması için gayret ettiğini ifade etti.

Kaynak: http://onedio.com/haber/pkk-almanya-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Berkin Dosyasındaki Tüm Polislere Tayin

9. Berkin Dosyasındaki Tüm Polislere Tayin

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alıp öldüren teröristlerin soruşturma dosyasında ismi geçen polislere yönelik paylaşımları üzerine, dosyadaki tüm polislerin farklı illere tayin edildiği öğrenildi.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; odadaki dosyadan bazı belgeleri sosyal medyada paylaşan 2 teröristin, dosya içindeki bütün belgelerin fotoğraflarını çekerek örgütün üst yönetimine gönderdikleri tespit edildi. Teröristlerin ilettiği en kritik bilgiler ise Berkin Elvan’ın vurulduğu bölgede görev yapan tüm polislerin fotoğrafları, kimlik bilgileri ve adreslerinin bulunduğu belgeler oldu.  

Kaynak: http://onedio.com/haber/berkin-dosyas...

10. Dirk Kuyt, Feyenoord ile Anlaştığını Açıkladı

10. Dirk Kuyt, Feyenoord ile Anlaştığını Açıkladı

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden De Telegraaf, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın Feyenoord ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını yazdı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kuyt da transferi doğrulayarak; 'Bir gün Feyenoord'a geri dönmek her zaman aklımın bir köşesindeydi. Önümüzdeki sezon geri dönüyorum ve bu beni gerçekten gururlandırıyor' dedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/dirk-kuyt-fey...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0