Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Düzen Adım Adım Değişiyor | Yalçın Doğan | T24

Anayasanın en az altı maddesine aykırı olan 'Elektrik Piyasası Yasası'nı Erdoğan onaylıyor, yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı fiilen askıya alan, anayasanın eğitim birliği maddesine açıkça aykırı olan Maarif Vakfı Yasası Meclis’te kabul ediliyor.

Danıştay ve Yargıtay’ı fiilen sıfırlayan yasa Meclis’e gönderiliyor. Anayasanın en az beş maddesine aykırı olan bu yasa yüksek yargıyı açıkça AKP’nin organına dönüştürüyor.

Şirketlere kayyım atanmasıyla ilgili öngörülen yeni düzenleme anayasanın en az dört maddesine aykırı. Bir şirket hakkında “casusluk” ya da “devlet sırrını ifşa etmekten” soruşturma açılırsa, o şirkete kayyım atanıyor, el konuyor.

Çeşitli yasalarda anayasaya aykırılıkları tek tek saymaya gerek yok. Ama, bunlara toplu olarak bakınca, ortaya çıkan tablo feci:

AKP kendi ideolojisine göre, yeni bir toplum yaratma yönünde büyük adımlar atıyor.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/yalcin-dog...
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP’nin Sorunu | Serpil Çevikcan | Milliyet

MHP’de genel merkez ile muhalifler arasındaki bilek güreşinde yeni bir aşamadayız.

Kongre savaşının ilk raundu yarın.

Tablo net aslında.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay’ın, “Tüzük kurultayı yapılmalı” kararını verdiği gün, ön alarak 10 Temmuz’u seçimli kurultay tarihi olarak açıkladı. Mahkemenin yasal olarak görevlendirdiği Çağrı Heyeti ise tüzük kurultayı için 19 Haziran tarihini uygun buldu.

Genel merkez, 19 Haziran’da salona gelmeyeceğini söyleyen Devlet Bahçeli olmaksızın kurultayın toplanamayacağını savunuyor.

Muhalifler ise tüzük kurultayı yapılmadan 10 Temmuz’da kurultayın toplanamayacağını, seçimli kurultay için de Bahçeli’nin istifasının gerektiğini öne sürüyor.

Bu tablo, her iki kurultaydan sonra iki tarafın da soluğu yine mahkemede alabileceğinin göstergesi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mhp-nin-so...

“Turist duası” İyi Oldu… | Bekir Coşkun | Sözcü

Mesele şu; turist gelmiyor…

Turizmciler plajda kurban kesip

“turist duasına” çıktı…

Faydalı oldu bence…

Suriyeliler geldi…

Müftü dua okudu…

Gördüğünüz gibi din her şeye kadir…

Yağmur duası gibi açıyorsun elini, Protestan olsun, Ortodoks olsun, Katolik olsun, Hristiyanları göndermesini istiyorsunAllah'tan…

Dua kabul edildi…

İlaveten 500 bin Suriyeli daha geliyor…

Zekâ budur…

Yılda 34 milyar lira turizm getirisini bir ahmak politika yüzünden kaybederek, 2 milyon Suriyeliyi getirerek 17 milyar dolar harcayana oy verip…

Sonra da turist gelmeyince “Turist duasına” çıkmak…

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar...

Sürdürülebilir Biat | Çiğdem Toker | Cumhuriyet

AKP iktidarına, iktidarını bir rejime dönüştürmüş olmak yetmiyor. 

Ülkenin doğusu ile batısını, apayrı gündemlerle bir karpuz gibi ikiye bölen; insanlarını hiç olmadığı kadar kutuplaştıran onca baskıcı uygulama ve kıyıma rağmen, henüz mutlak keyfiliği, denetimsizliği tek şahısta kayıtsız şartsız biçimde toplayabilmiş değil. 

Rejimin, hâlâ bir nihai hedef olarak bu ölçüsüz keyfiliğe ihtiyacı var. Muhtelif“sopa”larla herkesten, her kesimden mutlak biat talep etmesi, toplumsal-kamusal niteliğe sahip her organizasyonu, bu yüzden karşısında süt dökmüş kedi gibi, elleri önünde birbirine bağlı görmek istemesi bu ihtiyaçtan kaynaklanıyor. 

Biatın mutlak olması da yeterli gelmiyor. Kurumsal belleğe, genlere iyice nüfuz etmesi, sürekli olması gibi bir derdi de var rejimin. 

O dert biraz 2001 krizinin ardından başlatılan restorasyon sürecindeki bir tercüme kavramı hatırlatıyor: 

“Sürdürülebilir”. Misal bir defalık ekonomik büyüme yetmez, bir başarıdan söz edebilmek için üst üste yıllarca sürmesi gerekir.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Bakanı Kimse Ciddiye Almıyor Galiba | Mehmet Y. Yılmaz | Hürriyet

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık geçen gün bir konuşmasında şöyle dedi: 'Biz operasyon emri verildiği halde 'şehit veririm' endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz.'

Işık böyle bir konuşma yapma ihtiyacını nereden hissetti bilemiyorum.

Muhtemelen her gün giderek artan şehit cenazelerine kendince bir gerekçe bulmaya çalıştı.

Aslında “Şimdi çok şehit veriyoruz ama operasyon yapıldığı için oluyor bu. Eskiden şehit azdı, çünkü asker operasyona çıkmıyordu” demek istiyor.

Milli Savunma Bakanı’nın bu konuşmasından sonra Genelkurmay Başkanı bir iftarda konuştu ve “TSK dün de bugün de kendine verilen görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmektedir” dedi.

Orgeneral Hulusi Akar’ın son derece sıradan gibi görünen bu sözlerinin ne anlama geldiğini ertesi gün gazetelerde okuduk.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/m...

Hayvan Dedikleri... | Kadir Cangızbay | BirGün

Tamam, hayvan namaz kılmaz; o yüzden de namaz kılmayan, hayvandır. Ama hayvan rakı da içmez; bu durumda rakı içmeyene acaba ne diyecek o ‘şey’?

“Ulan, sensin hayvan” demek bile, bu ‘şey’e iltifat, hayvanlara da haksızlık ve hakaret olur.

Kimden cesaret aldığı belli. Programın sunucusuna gelince, garibim ne yapsın; ekmek parası. “TRT yönetimi mutlaka yargılanmalı” diyeceğim ama; garibim yargı da aynı durumda: Zorbalığa göz yummaz, hele şu ya da bu ölçüde karşı çıkarlarsa karşılaşacakları şey, sürgün ve tenzil-i rütbeden işten/içeri atılmaya kadar çok çeşitli yaptırımlar; tabiî bu arada nefret objesi, linç veya cinayet hedefi hâline getirilmek de var.

‘Zerdüşt’, ‘ateist’: Katli vacip nefret objeleri. Üstelik, bunları bile yanlış söylüyor: Zerdüşt değil, zerdüştî; ateist değil, ate. Ama bunlar, kıvırcık kara kıllı köpeğe ‘arap’ adı vermemizin de Araplar üzerinden Müslümanlığa hakaret etmek istememiz olduğunu sanacak kadar hem cahil hem de kindar marjinaller: Osmanlı, zenciye ‘Arap’ der; Suriye’den Sudan’a, Arabistanlı’nın zenci veya fellah olmayanını da ‘ak Arap’ diye tasrih ederdi.

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/hay...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Heysem Topalca Buharlaştı mı? | Nazlı Ilıcak | Özgür Düşünce

Türkiye'nin, IŞİD'le iş birliğine girişip girişmediği niçin tartışılıyor diye soranlara, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendirmelerini tavsiye ederim.

IŞİD'in Türkiye'de yaptığı ilk eylem, Niğde Ulukışla'da (20 Mart 2014) yol kontrolü sırasında, bir polisin, bir astsubayın ve bir kamyon şoförünün öldürülmesiydi. IŞİD militanları, kendilerini Türkiye'ye geçiren kişinin Heysem Topalca olduğunu söylemişlerdi. Oysa, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Heysem Topalca'dan hiç söz edilmiyor.

Reyhanlı saldırısı

Bu kişinin adını daha önce, çok sayıda terör eyleminde duymuştuk. Bunlardan biri, 11 Mayıs 2013'te gerçekleşen ve 52 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan Reyhanlı patlamasıydı. Reyhanlı sanıklarından 2 kişi, ifadelerinde, “Bizi bu olaya karıştıran kişi Heysem Topalca'dır. Biz ne yaptıysak onun telkiniyle yaptık” demişti.

Kaynak: http://www.ozgurdusunce.com/nazli-ili...

Broşür Dağıtmazsan Broşürünü Dağıtırlar | Ahmet Hakan | Hürriyet

Adamlar...

“PKK asfaltların altına bombalar döşüyordu, biz de görmezden geliyorduk” dediler. Tek bir broşür bile çıkmadı CHP’den.

Adamlar...

Öcalan’ın cezaevi koşullarını biz iyileştirdik, tecridini kaldırdık, televizyon verdik” falan dediler. Bir tane bile broşür dağıtmadı CHP.

Adamlar...

Kandil’e heyetler gönderdiler, Öcalan’ın mektuplarını Diyarbakır meydanlarında okuttular, “Megri Megri” diye ağladılar. Yok, tek bir broşür bile yok CHP’den.

Adamlar...

Askere “Çözüm süreci var, hoş gör, boş ver, görmezden gel” dediler. Bir arabanın ön camına tek bir broşür sıkıştırmak bile gelmedi aklına CHP’nin.

Adamlar...

Oslo’da görüştüler, Habur’a imza attılar, Dolmabahçe’de mutabakat toplantısı yaptılar. Anadolu’da tek bir eve bile tek bir broşür gitmedi CHP’den.

Böyle bir durumda ne olur? Ne olacak?

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/a...

Veli Küçük ve Çetin Doğan... | Ali Bayramoğlu | Yeni Şafak

Veli Küçük, bir kaç gün önce Jandarma'nın 177. Kuruluş Yıldönümünde Bilecik'te protokol sıralarında boy gösteriyordu. Yanında, Vali, Söğüt İlçe Kaymakamı, Bilecik, Söğüt ve Osmaneli Belediye Başkanları, Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı bir Tuğgeneral ve Bilecik Başsavcısı bulunuyordu.

1990'lardan bu yana devlete dair skandalların, derin devlet iddialarının merkezinde yer almış bir ismin, Balyoz davasının iflasından güç alarak, asker, mülki amir, belediye başkanları ve başsavcıyla protokol tribününde boy göstermesi ilginç değil mi?

Kokuşmuş bir sistem ve geçmişin, bazı adli kumpasların arkasına saklanması, bu kumpasların kimi karanlık adamlar için aklanma vesilesi olması hazindir.

Küçük tek başına değil...

Çetin Doğan da Balyoz davasının kumpasları, sahte CD'leri ve belgeleri üzerinden aklandı. Sahte delillere üzerinden aklanması adildir, şüphe yok.

Kaynak: http://www.yenisafak.com/yazarlar/ali...

Rusya ile Normalleşme Nasıl Olacak? | Sami Kohen | Milliyet

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz çözülme yoluna giriyor mu?

Bu konuda bazı olumlu işaretler var. Rusya’nın milli bayramı münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus mevkidaşı Putin’e yazdığı mektupta, ilişkilerin “hak ettiği yüksek düzeye” çıkarılması çağrısında bulunması bunun bir göstergesi. Buna karşılık Rus hükümet sözcüsünün Moskova’nın benzer arzusunu ifade etmesi de umut verici bir gelişme...

Ama söylemdeki bu karşılıklı jestlerin hemen fiiliyata yansıyacağı ve son yılların sıcak ilişkilerine kısa zamanda dönüleceğini tahmin etmek, aceleci ve fazla iyimser bir değerlendirme olur.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/rusya-ile-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın