Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
05.08.2015 - 10:30 Son Güncelleme: 05.08.2015 - 14:28

Gidişat... | Cengiz Çandar | Radikal

Görünen o ki, Türkiye, kastedilen 'kişi'nin elinde, maalesef, daha da fazla 'kan ve gözyaşı' yaşayacak...'İktidar hırsı', 'kişisel çıkarlar' ve buna eklenen 'siyasi ve ekonomik çıkarlar', 'Kazan-Kazan' yerine 'kanlı gelişmeler'e yol açarak, tüm ülke için 'Kaybet-Kaybet'le sonuçlanır. 'İç savaş'lara doğru nasıl yol alındığını sanıyorsunuz?

1 Ağustos yani bu ay başı itibarıyla, son bir hafta içinde tutuklanan 1302 kişiden sadece 137’si IŞİD mensubu olduğu iddiasıyla tutuklandı. PKK ile ilişkili olduğu iddiasıyla tutuklanan sayısı ise 847. Bu sayının çok önemli bir oranının HDP üyesi olduğunu eklemeye, herhalde, gerek yok.

Temmuz ayının son haftasında yürürlüğe konulan “güvenlik öncelikli” yeni politikanın “somut ürünleri” nin “tutuklama faslı” ile ilgili rakamlar bunlar. Bu rakamlara, ay başından bu yana gerçekleştirilenler dahil değil.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ce...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük Uzlaşma | Taha Akyol | Hürriyet

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, Reuters ajansına yaptığı açıklamada 'Erken seçime gidilmesi koşuluyla AKP azınlık hükümetine destek verebiliriz' dediği haberi bomba gibi patladı.

Halbuki Semih Yalçın bir gün önce 'Seçim hükümetini de desteklemek istemiyoruz, desteklemeyiz' demişti!

Hemen hapishane arkadaşım Celal Adan'ı aradım. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan şunu söyledi:

'Biz AKP iradesini yansıtan hiçbir girişimin içinde olmayız. Erken seçim amaçlı bir AKP azınlık hükümetine de destek vermeyiz. Semih Hoca yanlış anlaşıldı, biraz sonra açıklama yapacak.'

Yarım saate kalmadı, TV'ler Semih Yalçın'ın 'Sözlerim çarpıtıldı, AKP seçim hükümetine destek vermeyiz' açıklamasını yayınladılar.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/t...

Bütün Yollar Erken Seçime | Abdülkadir Selvi | Yeni Şafak

Artık netleşti.

Türkiye erken seçime gidiyor.

MHP'li Semih Yalçın, erken seçim şartıyla kurulacak AK Parti azınlık hükümetine destek verebileceklerini açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı tarih olarak Kasım ayını gösterdi.

“Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar” dedi.

Semih Yalçın daha sonra sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, yeni bir açıklama yaptı.

“Partimizin herhangi bir 'azınlık hükümeti' seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir”

Kaynak: http://www.yenisafak.com/yazarlar/abd...

Kasım Yerine Bahar Seçimi | Serpil Çevikcan | Milliyet

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan parlamento tablosunun dayattığı koalisyon arayışlarında tablo iç açıcı değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kurma konusundaki çabaları, CHP kanadında da samimi bulunmasına karşılık, iki parti arasındaki temel uyuşmazlık noktaları erken seçimi artık kaçınılmaz kılıyor.

Toplumsal kutuplaşmayı büyük ölçüde giderecek en geniş tabanlı hükümet formülü konusunda umutlar tükenmiş görünüyor.

CHP ile yürütülen koalisyon görüşmelerinin sonucunu tarif eden Başbakan Davutoğlu’na yakın bir kaynağın şu değerlendirmesi her şeyi özetliyor:

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/kasim-yeri...

Kim Bu Şerefsizler? | Özgür Mumcu | Cumhuriyet

Malum, Devlet Bahçeli çok sinirli. Tam olarak ne yapmak istediği, neye kızdığı falan belli değil ama belli ki sinirli. Her daim öfkeli olan Erdoğan ’la beraber düzenli müsekkin kullanma ihtiyacı içinde gibi görünüyor.

Geçen gün belli ki yine sinirlenmiş. Şöyle buyurmuş: “Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun.”

Yalıda oturmadığım için üzerime alınmadım. Bahçeli aynı konuşmada İzmir’de, Marmaris’te yazlıkta yatıp, AKP olmasın diye MHP yerine HDP’ye oy verenlere de zavallı demiş.

Allah’tan İzmir’de ya da Marmaris’te yazlığım da yok.

Bu yazlık sahiplerinin işi kolay. Bir dahaki seçimde HDP yerine MHP’ye oy verince zavallılıktan kurtulacaklar.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Yurtdışından Getirilen Cep Telefonlarının Harçları 600 TL mi Olacak? | Füsun Sarp Nebil | T24

Son 6 aydır ithal cep telefonlarına ilave vergi getirilmesini konuşuyoruz[1]. Şimdi bunun yaratacağı kaçakcılık sorunlarına karşı yolcu yanında gelen telefonlara 600 TL civarı bir harç konuşulmaya başlandı. Malum; bir şeyleri değiştirirseniz, dengeyi bozarsınız ve başka bir şeyleri de değiştirmek gerekir.

Aralık 2014'de 5 firmanın Ekonomi Bakanlığı’na yaptığı şikayet üzerine 'yerli cep telefonu üretimini korumak' başlığı altında, ithal telefonlara yüzde 10-15 civarında bir vergi getirilmesi konuşulmaya başlanmıştı[2]. Hemen hemen herkesin 'ek vergi yerine teşvik' demesine karşın, ekonomi bakanlığı çalışmalarını sürdürdü. Bunun bir nedeni de, yılda 15 milyonlar civarında ithal edilen bu telefonların cari açık üzerinde bir kaç milyar dolarlık negatif etkisi.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sarp...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şerefsiz Meselesi | Yılmaz Özdil | Sözcü

Selahattin Demirtaş “bu halk Abdullah Öcalan’ın posterini Kürdistan’a asamayacak da, nereye asacak? Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini” dedi.

Figen Yüksekdağ “biz sırtımızı YPG’ye YPJ’ye PYD’ye yaslıyoruz, söylemekten de çekinmiyoruz” dedi.

HDP milletvekili, Diyarbakır belediye eski başkanı Osman Baydemir “devlet aklına mesajımız var, hassiktirin diyorum” dedi.

HDP milletvekili Abdullah Zeydan “Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara çağrı yapıyoruz, PKK sizi tükürüğüyle boğar” dedi.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar...

PKK-Türkiye Çatışması Esad ve İran'a Yarayacak | Gönül Tol | Radikal

PKK ve Türkiye'nin çatışma ortamına geri dönme kararı, iki tarafın da bölgesel çıkarları göz önüne alındığında, büyük bir hata. Hem PKK hem de Türkiye kendi bindiği dalı kesiyor...

PKK ve devlet arasındaki ateşkesin sona erdirilmesi hem PKK ’nın hem de hükümetin bölge politikasının altını oyacak bir gelişme.

Hükümet PKK’ya yüklenerek milliyetçi oyları devşirmeyi, HDP’yi zayıflatmayı amaçlıyor olabilir fakat bu politika Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta kendi ayağına kurşun sıkması demek.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/go...

Bayramoğlu Ve Mahçupyan'ın İncir Yaprakları | Ümit Alan | BirGün

Bazı Avro Bölgesi ülkelerinin kendisini istememesi nedeniyle istifa eden Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Küresel Minotauros* isimli kitabında, Wallstreet çevresinde üretilen ekonomi temelli pek çok bilimsel hipotezin (rasyonel beklentiler hipotezi gibi) bir tür zihinsel dolandırıcılık ve “bilimsel incir yaprağı” olduğunu kaydeder. Varufakis’e göre bunlar, zaafları gizlemek için etkili bir şekilde pazarlanmış gözalıcı kuramlardır. Varufakis benzer şeyleri açık açık söylediği için bugün Yunanistan Maliye Bakanı değil.

Tam bu kitabı okurken T24 sitesinden Doğan Akın, Ali Bayramoğlu ve Etyen Mahçupyan arasında bir polemik başladı. Doğan Akın’ın salvolarına karşı Bayramoğlu ve Mahçupyan’ın takındığı tavra bakınca, işte bu Varufakis’in “incir yaprakları” gözümde canlanıverdi. Çünkü Bayramoğlu ve Mahcupyan’ın yaptığı tam da buydu. Ne zaman birisi AKP hakkında “Kral Çıplak” diyecek olsa, ellerinde incir yapraklarıyla yetişip ayıpları örtüyorlardı.

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/bay...

Kararsız Seçmenler Ne İstiyor? | Joost Lagendijk | Zaman

Türkiye'deki ve ülke dışındaki çoğu bilinçli gözlemci, hem ülkenin halihazırdaki dahili gündeminin hem de dış politikasının, büyük ölçüde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi kaygılarıyla şekillendiği konusunda hemfikir. Erdoğan, ülke içinde bir koalisyon hükümetinin oluşumunu engelliyor ve AKP'nin son seferkinden daha iyi sonuç alması beklentisiyle erken seçimler için bastırıyor.

Erken seçimde alınacak iyi bir sonuç, partinin bir kez daha cumhurbaşkanının isteklerini yerine getirebilecek ve getirmeye gönüllü bir AKP hükümeti kurmasına imkân verecek. Polise ve askerlere yönelik bir dizi pervasız saldırının ardından, Türk ordusu, sınırın ötesinde PKK mevzilerini bombalıyor. Erdoğan, bu yeni savaş raundunun zor zamanlardaki güçlü ulusal lider olarak konumunu güçlendirmesini ve HDP'nin seçim beklentilerine ciddi zarar vermesini umut ediyor gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/yazarlar/joos...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0