Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
07.10.2014 - 12:18 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:27

Dört Perdelik Oyun | Emre Kongar | Cumhuriyet

Birinci Perde

ABD’nin açık sözlülüğü ve pot kırmasıyla ünlü Başkan Yardımcı Biden, Harvard Üniversitesi’nde bir konuşma yapıyor ve sorulan bir soru üzerine özet olarak şunları söylüyor

“Bizim en büyük sorunumuz bölgedeki müttefiklerimizdi. Türkler, ki ABD’nin iyi dostu ve benim de cumhurbaşkanı ile arkadaşlığım eskiye gider, Suudiler, Birleşik Arap Emirlikleri…. Onlar neler yapıyordu? Esad ’ı devirmeye o kadar kararlıydılar ki, temelde taşeronlar vasıtasıyla Sünni-Şii savaşına giriştiler...

...Ve Türkler de, eski dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan bana ‘ Siz haklıydınız. Biz çok kimsenin geçişine (Suriye’ye) izin verdik ’ dedi ve şimdi sınırlarını kapatmaya çalışıyorlar.”

Bu perde kapanırken, Biden son geçen tezkere konusunda da Türkiye’de bazı bilinmeyenleri açıklıyor

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ben de AA Kafası İstiyorum | Kanat Atkaya | Hürriyet

SEVGİLİ okur, hepimize Anadolu Ajansı kafası dilerim...

Devletin resmi haber ajansı AA'nın iyimserliği, Polyanna'yı sollayarak bu güzide masal kahramanını 'Karamsarlıklar Kıralıçası' konumuna ışınlayacak seviyede; ne mutlu, ah ne mutlu!

'Bir arkadaşa bakıp çıkacaktık' diye girmiş AA'cılar.

Büyük başarıdır, takdir etmek gerekir.

Peki dört saatlik Musul turunda nasıl bir izlenim edinmişler:

Mesela 'nargile ve sigara yasaklanmamış' , oley!

Mesela konuştukları Ahmet Said isimli bir Musullu '2003'ten bu yana en güzel günlerini yaşıyor şehir' demiş.

Mesela 'Medyada çıkan haberlere inanmayın. Herkes kendi evinde, IŞİD'ciler Hıristiyanlara bile karışmıyormuş...'

Dikkat buyurun, 'Hıristiyanlara bile' ifadesini aktarmakta bir beis görmüyor AA!..

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/1...

Türkiye, IŞİD, PKK, ABD: İşler Karışıyor | Murat Yetkin | Radikal

İşler doğrusu hayli karışık, ama anlaması aslında zor değil.

Sondan başlayalım.

Ankara davet etmişti. Bu davette HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin de etkisi olmuştu.

Demirtaş, biliyorsunuz, geçen hafta ABD dönüşü IŞİD ateşli altındaki Kobane’ye, daha önce bildiğimiz adıyla Ayn el-Arab’a gitmiş, Müslim ile görüşmüştü.

Demirtaş Kobane’nin IŞİD’e geçmesinin Kürt sorununa siyasi çözüm arayışını baltalayacağı uyarısıyla PYD’ye silah ve malzeme verilmesini istiyordu.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/mu...

AKP Döneminin Basit Gerçekleri | Etyen Mahçupyan | Akşam

Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana siyasi hayatın değişmez karakteri, kamusal alana hakim olan kesimin gelecekte ne olacağını ve bunun nasıl gerçekleşeceğini kabaca bilmesiydi. Söz konusu hakimiyetin devam edeceğinden ve bunun asker/yargı marifetiyle sağlanacağından emindiler. AKP ile birlikte önce ortaya her iki açıdan da beklenmeyen bir belirsizlik çıktı. Kamusal alan hakimiyetinin hangi yöne, kimin lehine evrileceği belli olmadığı gibi, kullanılan araçların yeterliliği de sorguya açıktı. On yılı devirdiğinde ise AKP döneminin yeni bir gerçekliği ima ettiği ortaya çıktı: Kamusal alan artık ‘başkalarının’ kontrolündeydi ve buna ilişkin inisiyatif de tamamen AKP yönetiminin elindeydi. On yıllık süre içinde yaşanan bu algı berraklaşması, eski egemen kesimin siyasetini ‘duygusallaştırdı’. Yenilgi ve çaresizlik psikolojik tepkileri siyaset haline getirdi ve sonuçta gerçekle bağlar biraz daha gevşedi. Oysa AKP döneminin basit gerçekleri var

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/etye...

Kobane Düştü Düşecek, Aceleniz Ne? | Oya Baydar | T24

Yazı günüm değil ama yarın her şey için çok geç olacak; bu yazı için bile. Çeşitli haber kaynakları IŞİD bayrağının Kobane’nin doğusuna dikildiğini bildiriyor. Ve iktidarın bütün yetkilileri, sorumluları, sözcüleri, kalemşörleri; cumhurbaşkanından başbakanına, bakanından milletvekiline, IŞİD çetelerinin saldırısı altındaki Kobane’ye her türlü yardımın yapılacağını tekrarlayıp duruyorlar. Pinokyo gibi yalan söyledikçe burunları uzayacak diye bekliyorum; ama hayır, masallar bile masumiyetini yitirdi artık.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar...

Biden'ın Özürü | Murat Belge | Taraf

Biden’ın IŞİD ve onu destekleyenler hakkında söyledikleri çok önemli açıklamalardı. Şimdi ise bunun için özür diliyor, söylediklerini de bir anlamda geri alıyor olmalı.

Ne demek bu? Sarhoş muydu, “etki altında” mıydı Kennedy Institute gibi bir yerde konuşurken? Sırtına silâh dayayıp inanmadığı sözler mi söyletmişlerdi? Yoksa böyle bir rahatsızlığı mı var, arada bir transa girip sayıklıyor, sonra kendine geliyor... böyle bir durum mu var?

Herhalde bunların hiçbiri sözkonusu değil.

Öyleyse?

Burada bazılarımız AKP’den hesap soruyoruz: “İşte, buyurun size IŞİD! Bunların ne biçim adamlar olduğunu anlamadınız, bunlara doğrudan ya da dolaylı, destek verdiniz...”

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazilar/murat...
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, IŞİD'le 3 Yıllık Mücadeleyi Öngörüyor | Abdülkadir Selvi | Yenişafak

En çok merak edilen nokta, IŞİD'le mücadele için dünyayı ayağa kaldıran ABD'nin nasıl bir mücadele öngördüğü.

Şu ana kadar IŞİD'e hava operasyonları ile darbe vurmaya çalışan ABD'nin karadan Kürtleri ve Özgür Suriye Ordusu'nu kullanmadan öte kısa, orta ve uzun vadeli bir planı var mı?

Bu sorulara ben de katkı yapmak istiyorum.

IŞİD'le mücadele amacıyla tezkere çıkaran Türkiye, ABD'nin planının ne olduğunu biliyor mu?

ABD'deki temaslar sırasında Türkiye'ye bir plan sunulduğu söyleniyor. Bu plana göre ABD, IŞİD'le 3 yıllık bir mücadeleyi öngörüyor.

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/...

Çözüm Süreci, Çözülme Sürecine mi Döndü? | Hüseyin Yayman | Vatan

Hayatında bir defa Diyarbakır’a gitmemiş. Batman’a görmemiş. Cizre’yi merak etmemiş. Hakkari’yi haritada gösteremez. Dargeçit’in adını duymamış. Meseleye dair birkaç temel eseri okumuyor. Tartışma programlarını izlemiyor. Yani okumuyor, dinlemiyor, düşünmüyor, bilmiyor ama sloganla konuşuyor.

Ona ne söylerseniz söyleyin fikri sabit. Asla ikna olmuyor. Ezberini değiştirmiyor. Otuz yıllık savaşta dile getirmediği eleştirilerini barış sürecinde hınçla söylemekten geri durmuyor. Çözüme dair savaş dışında bir çıkış yolu ortaya koymuyor. Sürekli bir aksiyoner hali var. Asla mutlu olmuyor.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/huseyin-ya...

AYM Başkanı'nın Direnin Çağrısı!.. | Mehmet Tezkan | Milliyet

Kurban Bayramı’na önemli bir karar, önemli bir demeçle girmiştik..

Önemli karar, Anayasa Mahkemesi’nden..

Önemli demeç, Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan gelmişti..

Önce önemli karara bakalım..

Mahkeme, 149 maddelik torba yasadaki dört önemli değişikliği iptal etti..

İkisi internetle ilgili.. TİB Başkanı isterse herhangi bir siteyi mahkeme kararı olmadan kapatacaktı..

Bu resmen sansür demekti..

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/aym-baskan...

Tayyip Bey'in Müzmin Velinimetleri | Akif Beki | Hürriyet

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden bile IŞİD iftirası yüzünden dörtdörtlük özür diledi ama içimizdeki Amerikalılar hâlâ tınlamıyor, bir kuru özür olsun dilemiyor.

Bahse girerim, içten içe hayıflanıyorlardı. 'Tüh ya, kırk yılın başı işe yarar bir malzeme yakalamıştık, üstünde ne güzel tepinecekken bak, elimize ayağımıza dolandı yine, ters tepti kör talihimiz' diyorlardır... İçimizdeki Amerikalılar, Türkiye'nin Suriye politikasını yanlış çıkarmak için çırpınıyor, ABD'ninkini değil. IŞİD bir hesap hatası, bu doğru... Fakat içimizdeki Amerikalılar diliyor ki IŞİD konusunda şaşan Türkiye'nin hesabı olmuş olsun, Amerika'nınki değil. Joe Biden'ın yaptığı enfes bir ortaydı. Bulunmaz nimet, evir çevir, iki çalımla çak topu kendi kalene...

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0