Görüş Bildir
Haberler
Bu Sefer Başroldeler! Oyuncu Kadrosunun Çoğunlukla Kadınlardan Oluştuğu Korku Filmleri

Bu Sefer Başroldeler! Oyuncu Kadrosunun Çoğunlukla Kadınlardan Oluştuğu Korku Filmleri

Merhabalar. Kadınlar korku türünde her zaman büyük bir rol oynamıştır. Genellikle kurban rolüne sığdırılan filmlerde görsek de kadınlar sayısız korku filminde başroldedir. Bu içerikte kadınların çoğunlukta rol aldığı ve önemli karakterleri canlandırdığı filmleri sizler için listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Descent (2005)

1. The Descent (2005)

Tamamen kadınlardan oluşan korku filmleri deyince insanların aklına gelen ilk film budur. Kişisel bir trajediyi konu alan filmde, Sarah depresif bir sarmalın içindeyken arkadaşları onu bir macera tatiline sürükler. Altı kadın bir mağara ağını keşfederken et yiyen yaratıklarla yüz yüze gelirler.

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid

2. Black Christmas (1974)

2. Black Christmas (1974)

Tüm zamanların en etkili slasher filmlerinden biri olan film, Cadılar Bayramı'ndan ilham almıştır. Öğrencilerin çoğu tatil için ayrıldığı sırada hâlâ kampüs evlerinde kalan bir grup kız öğrenci, yurtta tehdit telefonları almaya başlar. Aramalar sıklaştıkça bilinmeyen bir kişi kızları takip edip öldürmeye başlar.

Yönetmen: Bob Clark

Oyuncular: Olivia Hussey, Keir Dullea, Margot Kidder

3. Suspiria (2018)

3. Suspiria (2018)

Orijinalin bir yorum olan Suspiria, geleceğin bir kült klasiği olmaya aday. Amerikalı balerin Susie, prestijli bir dans akademisine katılmak için 1970'lerde Almanya'ya gider ancak çok geçmeden bir cadılar meclisi genç kadınları avlarken oyunda uğursuz bir şeyler olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

4. Relic (2020)

4. Relic (2020)

Yaşlanmanın dehşetiyle ilgili bir film olan Relic, bir ailedeki üç kuşak kadını konu alıyor. Edna bunamadan muzdariptir ve evinden kaybolmuştur. Bu da kızı Kay ve torunu Sam'in onu aramaya gelmesine neden olur. Ancak evde ve Edna'nın kendisinde rahatsız edici bir atmosfer keşfederler.

Yönetmen: Natalie Erika James

Oyuncular: Robyn Nevin, Emily Mortimer, Bella Heathcote

5. Run (2020)

5. Run (2020)

Her anne bazen biraz baskıcı olabilir ama genellikle bunu çocukları için en iyisini istedikleri için yaparlar. Genç Chloe da buna inanır, ancak kontrolcü annesi Diane şüpheli davranışlar sergilemeye başladığında tekerlekli sandalyeye bağlı Chloe bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenmeye başlar.

Yönetmen: Aneesh Chaganty

Oyuncular: Sarah Paulson, Kiera Allen, Sara Sohn

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Furies (2019)

6. The Furies (2019)

Down Under'dan bir slasher filmi olan The Furies, kaçırılan ve bir kutunun içinde uyanan Kayla'yı takip ediyor. Buradan çıktığında Kayla, diğer birkaç kadınla birlikte ücra bir taşraya yerleştirildiğini keşfeder. Bir grup maskeli adamın gelip onları acımasızca öldürmeye başlaması uzun sürmez.

Yönetmen: Tony D'Aquino

Oyuncular: Airlie Dodds, Linda Ngo, Taylor Ferguson

7. The House on Sorority Row (1982)

7. The House on Sorority Row (1982)

80'lerden bir kült klasiği olan The House on Sorority Row, ev annelerinin ölümüne neden olan bir şakanın sonuçlarıyla uğraşan bir grup kız öğrenci yurdu kızını konu alıyor. Yedi genç kadın, bir şeylerin yanlış olduğunu örtbas etmenin bir yolu olarak cesedi saklamaya ve bir mezuniyet partisi düzenlemeye karar verir. Ancak birileri ne yaptıklarını bilir ve parti sırasında kızlar bilinmeyen bir katilin kurbanı olmaya başlar.

Yönetmen: Mark Rosman

Oyuncular: Kate McNeil, Eileen Davidson, Janis War

8. Host (2020)

8. Host (2020)

Pandemi kısıtlamaları sırasında ortaya çıkan en yaratıcı filmlerden biri olan Host, son birkaç yılın en iyi korku filmlerinden biri. Tamamen bir Zoom araması üzerinden ilerleyen Host, bir grup arkadaşı çevrimiçi bir seans gerçekleştirirken takip ediyor ve bu seans elbette hepsinin peşini bırakmayan bir iblisi serbest bırakıyor.

Yönetmen: Rob Savage

Oyuncular: Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb

9. Annihilation (2018)

9. Annihilation (2018)

Garip bir anormalliğin Amerikan kırsalını yavaş yavaş sardığı keşfedildiğinde, küçük bir bilim insanı ekibi bölgeye neler olduğunu keşfetmek için gönderilir. Yeni keşif, her şey üzerinde tehlikeli bir etki yaratır ve beş kaşif oradayken tuhaf ortamlar ve yaratıklarla karşılaşır.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

10. Carrie (1976)

10. Carrie (1976)

Stephen King'in klasik romanından uyarlanan Carrie, sınıf arkadaşları ve son derece dindar annesi tarafından zorbalığa uğrayan utangaç genç Carrie White'ı konu alıyor. Carrie yetişkinliğe geçerken tuhaf güçlere sahip olduğunu keşfeder ve bu tehlikeli yetenekler, zorbalar işleri fazla ileri götürünce gün ışığına çıkar.

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Scream 4 (2011)

11. Scream 4 (2011)

Yaşanan olayların üzerinden on yıl geçtikten sonra ve kısmen yazdıkları sayesinde kendini toparlayan Sidney Prescott, hayalet surat katili tarafından tekrar ziyaret edilir.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

12. Master (2022)

12. Master (2022)

Master, Ancaster College'daki yaşanan ırkçılığı odağına alır ve iki farklı hikayeyi ele alır: Bunlar kampüste bir hayaletin musallat olduğu birinci sınıf öğrencisi Jasmine Moore ve ilk siyah hoca olan Gail Bishop'un hikayesidir.

Yönetmen: Mariama Diallo

Oyuncular: Regina Hall, Zoe Renee, Julia Nightingale

13. The Night House (2020)

13. The Night House (2020)

Filmin dördü kadın olmak üzere beş ana karakteri vardır. Beth, kocası Owen'ın ölümünün yasını tutmaktadır ve Claire ve komşusu Mel ile oldukça iyi arkadaştır. Beth, kocasının neden öldüğünü ve hangi sırları sakladığını öğrenince Owen'ı tanıyan Madelyne ile tanışır.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

14. The Craft (1996)

14. The Craft (1996)

The Craft, dört ana karakterden ve tüyler ürpertici hikayede önemli bir rol oynayan küçük bir karakterden oluşan güçlü bir kadın oyuncu kadrosuna sahip. Rochelle Zimmeran, Bonnie Harper, Nancy Downs ve Sarah Bailey lisede okurken hayattan istediklerini elde etmek için büyüler yaparak bir cadılar meclisi oluştururlar. 

Yönetmen: Andrew Fleming

Oyuncular: Robin Tunney, Fairuza Balk, Neve Campbell

15. Fear Street: Part One - 1994 (2021)

15. Fear Street: Part One - 1994 (2021)

Fear Street Part One: 1994'te kadın oyuncu kadrosuyla göz dolduruyor. Maya Hawke, filmde öldürülen ilk kişi olan Heather olarak açılış sahnesinde yer alıyor. Ayrıca sevgili çift Sam Fraser ve Deena Johnson ile birlikte zeki ve sevecen bir genç olan Kate de var. Filmde bir grup genç arkadaş, kasabalarını 300 yıldan fazla bir süredir rahatsız eden bir dizi vahşi cinayetten sorumlu olan kadim kötülükle tesadüfen karşılaşıyor.

Yönetmen: Leigh Janiak

Oyuncular: Kiana Madeira, Olivia Scott Welch, Benjamin Flores Jr.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Halloween Kills (2021)

16. Halloween Kills (2021)

Halloween Kills, 2018 filminin üçüncüsü olarak devam ettiriyor: Laurie Strode  ve aynı derecede sert kızı Karen Nelson ve torunu Allyson var. Film, Laurie ve Michael Myers ile korku hayranlarını yeniden bir araya getirirken, aynı zamanda Laurie'nin ilk filmde baktığı Dr. Samuel Loomis'in asistanı Marion Chambers ve Lindsey Wallace da dahil olmak üzere birçok kadın oyuncu kadrosuna sahiptir.

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak

17. It Follows (2014)

17. It Follows (2014)

Cinsel bir tesasüfle karşılaşan genç bir kadını doğaüstü bir güç takip etmeye başlar. Filmde ayrıca modern bir kadın olmanın metaforu konu alınır.

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi

18. Hereditary (2018)

18. Hereditary (2018)

Filmde büyükanneleri için yas tutan bir ailenin peşini bırakmayan trajik ve rahatsız edici olaylar konu alınıyor.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

19. Us (2019)

19. Us (2019)

Bir ailenin sakin sahil tatili, tıpatıp aynıları ortaya çıkıp onları korkutmaya başlayınca kaosa dönüşür.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

20. The Perfection (2018)

20. The Perfection (2018)

Sorunlu müzik dahisi Charlotte, eski okulunun yeni yıldız öğrencisi Elizabeth'i aradığında, karşılaşma her iki müzisyeni de şok edici sonuçları olan uğursuz bir yola sokar.

Yönetmen: Richard Shepard

Oyuncular: Marie Maskell, Allison Williams, Christina Jastrzembska

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Pearl (2022)

21. Pearl (2022)

1918 yılında deliliğin eşiğindeki genç bir kadın, ailesinin çiftliğindeki angaryadan kaçmak, yalnızlık ve sevgisizlikten uzaklaşmak için umutsuz bir çabayla yıldız olma hayallerinin peşine düşer.

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

22. X (2022)

22. X (2022)

1979'da bir grup genç film yapımcısı, Teksas kırsalında bir yetişkin filmi çekmek için yola çıkarlar ancak münzevi, yaşlı sunucuları onları iş başında yakalayınca oyuncular kendilerini hayatları için savaşırken bulurlar.

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow

Erkekler kadar kadınların da başrolde olduğu korku filmlerini izlemesi keyifli. Siz bu korku filmlerinden en çok hangilerini beğeniyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın