Görüş Bildir
Haberler
Bu Kitaplardan Bilgi Fışkırıyor! Okurken Hem Yormayan Hem de Genel Kültür Seviyenizi Arttıran Kitaplar

Bu Kitaplardan Bilgi Fışkırıyor! Okurken Hem Yormayan Hem de Genel Kültür Seviyenizi Arttıran Kitaplar

Entelektüel seviyenizi arttırmak istiyor, fakat nereden başlayacağını bilmiyorsanız işte size genel kütür seviyenizi arttırmaya yardımcı olacak en hafif kitaplar...

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kültür - Terry Eagleton

1. Kültür - Terry Eagleton

Terry Eagleton, sömürgecilikten ve onun neredeyse ideolojik kılıfı olarak ortaya çıkan antropolojiden sanayi Avrupa’sına, Alman Romantiklerinden Britanya işçi sınıfına, İrlandalı devrimcilerden kültür endüstrisine, Jakobenlerden 11 Eylül'e ve neoliberal üniversitenin postmodern kültür kuramcılarına uzanan geniş bir yelpazede, modernliğin başlangıcından günümüze uzanan dönemde, kültürün serüvenini kapsamlı bir yaklaşımla ele alıyor.

Eagleton’a göre postmodern kültürel farklılık, çeşitlilik ve kapsayıcılık fetişizmi geç kapitalizmin piyasa ve tüketim mantığıyla uyum içindedir. Her türlü dışlamaya ve hiyerarşiye karşı durduğunu öne süren bu mutlak kültürelci tutum, tüm radikalliğine rağmen siyasi olarak güçlendirici ve devrimci olmaktan uzaktır.

Eagleton, kültüre ilişkin bütünlüklü bir tanım yapmanın imkânsızlığını teslim etse de, kültürün insanlığın küresel ölçekte karşı karşıya bulunduğu acil sorunlardan ziyade, doğrudan siyasetin alanına dair olduğunu, alıştığımız ironik ve keskin eleştirel üslubuyla ortaya koyuyor.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

2. 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

2. 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

21. yüzyılın en çok ses getiren düşünürlerinden Yuval Noah Harari, ilk kitabı Sapiens’te insanın nasıl önemsiz bir hayvandan dünyanın efendisine dönüştüğünü, ikinci kitabı Homo Deus’ta çarpıcı öngörüleriyle insanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu ele almıştı. 21. Yüzyıl İçin 21 Ders ise yüzyılımızın eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik kırılmalarıyla ve yaşanan aralıksız değişimlerle başa çıkabilmek için elzem soruları tartışmaya açıyor.

Tanrı geri mi dönüyor?

Bilgisayarlar ve robotlar insan olmanın anlamını nasıl değiştirecek?

Yalan haber salgını karşısında ne yapabiliriz?

Büyük Veri bizi sürekli izlerken, seçme özgürlüğümüzü nasıl geri kazanabiliriz?

Dünyayı anlayamıyorsak doğruyla yanlışı, haklıyla haksızı nasıl ayırt edeceğiz?

Ufkumuzu aşan, bütünüyle insan kontrolünün dışında dönen ve tüm tanrılarla ideolojilere gölge düşüren bir dünyada sağlam bir etik zemin bulmak mümkün mü?

Homo sapiens yarattığı dünyayı anlamlandırma yetisine sahip mi? Gerçekliği kurmacadan ayıran belirgin bir sınır kaldı mı?

Eşitsizlik ve iklim değişikliğinin açtığı dertlere milliyetçilik deva olabilir mi?

Eski anlatıların çöküp yerine yenilerinin gelmediği bir çağda ne tür becerilere ihtiyacımız var?

Harari bu ve benzeri çok temel soru(n)ları, her biri birbirinden kışkırtıcı ve derinlikli 21 bölümde ele alırken, daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu fikirlere dayanarak siyasi, teknolojik, toplumsal ve varoluşsal zorluklara açıklık getiriyor.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

3. Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar - Stephen Hawking

3. Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar - Stephen Hawking

İnsanlar her daim büyük sorulara yanıt bulmak istemiştir:

Tanrı Var mı? Nereden geldik? Her Şey Nasıl Başladı? Evrende Bizden Başka Akıllı Yaşam Var mı? Zamanda Yolculuk Mümkün mü? Yapay Zekâ Bize Üstün Gelecek mi? Her şeyin gerisinde duran anlam ve tasarı nedir? Geçmişin yaratılış üzerinden açıklamaları bugün artık çok daha az uygun ve güvenilir görünüyor. Bu açıklamaların yerini New Age’ten Star Trek’e uzanan kendilerine yalnızca hurafe diyebileceğimiz çeşitli şeyler aldı. Gelgelelim gerçek bilim, bilimkurgudan çok daha tuhaf ve tatmin edici olabilir. Günümüzde bilim bütün bu sorulara yanıt

bulmaya başladı.Hawking’in ölümünden önce yazdığı son yazıların derlemesi olan bu kitap,tarihin en önemli zihinlerinden birinin büyük sorulara verdiği yanıtlardan oluşuyor.

Her Şeyin Teorisi filmindeki performansıyla Oscar kazanan Eddie Redmayne’in önsöz, Nobel Ödüllü bilim insanı Kip Thorne’un giriş ve Hawking’in kızı Lucy’nin sonsöz kaleme aldığı Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar bir dehanın dünyaya bıraktığı son mesaj niteliğinde.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

4. Hemen Her Şeyin Çok Kısa Tarihi - Bill Bryson

4. Hemen Her Şeyin Çok Kısa Tarihi - Bill Bryson

Bill Bryson, tüm dünyada uzun süredir çok satanlar listesinden inmeyen Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi'nde, bilimin yanıtlamaya çalıştığı ilginç ve önemli soruların peşinde eşi görülmemiş bir yolculuğa çıkıyor. Öğrenmeye doymayan bu meraklı yazar, Büyük Patlama (Big Bang) anından uygarlığın doğuşuna kadar evrende meydana gelmiş olan her şeyi, yani hiç olduğumuz bir noktadan insan olduğumuz bir noktaya nasıl geldiğimizi ve o zamandan bu yana neler olup bittiğini ele aldığı kitabında son derece zorlu ve cesaret isteyen bir işe kalkışıyor.

Bu amaca ulaşmayı kafasına koyan Bill Bryson, kendini dünyanın yaşayan ve yaşamayan en değerli bilim adamlarının rehberliğine teslim ediyor. Jeoloji, kimya, paleonloloji, astronomi ve parçacık fiziği gibi konuları, öğrenciliğinde fen derslerinden fena halde sıkılan (ya da ödü patlayan), kendisi gibi insanlar için anlaşılabilir kılmanın bir yolunu bulabileceğine inanıyor. Yalnızca ne bildiğimizi değil, bunları nasıl bildiğimizi de öğrenmek isityor:

-Bilimadamları yerkürenin ağırlığını nasıl ölçerler?

-Arzın merkezini, okyanusların dibini, uzayın derinliklerini nasıl gözlemlerler?

-Evrenin nasıl ve ne zaman oluştuğunu nasıl bilirler?

-Bir alomun içinde neler olup bittiğini nasıl anlarlar?

Bill Bryson, uzay ve zamanda yaptığı yolculuklarda, aklındaki zor soruları yönetebileceği bir sürü olağanüstü insanın yanı sıra, son derece eksantrik ve hırslı şahsiyetlerle de karşılaşıyor. Onlarla beraber, insanlığın bilgi aleminde bazen son derece derin, bazen komik, ama her zaman son derece anlaşılır ve eğlendirici bir maceraya atılıyor ve bu macerayı büyük bir akılcılıkla aktarıyor.

Bu kitabı okuduğunuzda bilimin hiç bu kadar sürükleyici, üstünde yaşadığımız dünyanın hiç bu kadar ilginç ve keyifli olmadığını fark edeceksiniz.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

5. Herkes İçin Evrim - David Sloan Wilson

5. Herkes İçin Evrim - David Sloan Wilson

Darwin'in doğal seçilim teorisini ortaya atmasının üzerinden bir buçuk asır geçti. Bu süre içinde toplanan kanıtlar o kadar güçlü ki, evrimi artık teoriden öte bir olgu görüyoruz. Fakat, diyor Amerikalı evrimci David Sloan Wilson, diğer disiplinlerle harmanlanmadığı ve günlük hayata uyarlanmadığı sürece evrim teorisinin hakkını vermiş sayılmayız. Zira evrim olup bitmiş bir şey değil, daima gözümüzün önünde, tüm hayatımıza sinmiş durumda. Canlıların tarihi upuzun bir evrim sürecinden ibaret olduğuna göre, hayatı ve kendimizi anlayabilmek için olaylara evrim temelli bir düşünce çerçevesinden bakmamız şart.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Virüs Gezegeni - Carl Zimmer

6. Virüs Gezegeni - Carl Zimmer

En derin mağaralardan okyanusların dibindeki müthiş sıcaklardaki volkan ağızlarına kadar dünyanın istisnasız her yerinde bulunan virüsler milyarlarca insanın hayatını etkileyerek insan sağlığına zarar vermektedirler. Aynı zamanda, geçtiğimiz yüzyılın önemli biyolojik gelişmelerinde de başrol oynamışlardır. Bunlardan Smallpox virüsü, şimdi dünya üzerinden kökten yok edilmiş olmasına rağmen, bir zamanlar insanlığın bir numaralı düşmanıydı. HIV gibi yeni virüsler, farklı tehlike ve sorunlar çıkarmaya devam ediyorlar.

Virüsler gezegen ekolojisi üzerinde görünmeyen, ama etkin olan oyunculardır. Onlar türler arasında DNA'ları taşır, evrim için yeni kalıtsal malzeme sağlar ve çok çeşitli organizma popülasyonlarım düzenlerler. En küçük mikroptan en büyük memeliye kadar bütün türler virüslerin eylemlerinden etkilenirler. Virüsler güçlerini türler ötesine de uzatarak, havayı, okyanusları ve tatlı su kaynaklarını da etkilerler. Evrim şurasında her bir hayvanın, bitkinin ve mikrobun nasıl şekillendiğini düşündüğümüzde, bunda diğer türlerle bu gezegeni paylaşan ufacık ve güçlü virüslerin de etkin bir rol oynadığını gözden kaçırmamalıyız.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

7. Resimler Nasıl Okunur? - Liz Rideal

7. Resimler Nasıl Okunur? - Liz Rideal

Batı Avrupa resim sanatını anlayabilmek için değerli ve pratik bir görsel rehber… Resimlerdeki ayrıntıları bu minik ama kapsamlı kitapla keşfedeceksiniz!

YEM Yayın'ın büyük ilgi gören 'Nasıl Okunur?' dizisinin üçüncü kitabı Resimler Nasıl Okunur? / Anlam ve Yöntem Okuma Rehberi okuyucularla buluştu.

Mimarlık, mühendislik, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın'ın yeni kitabı Resimler Nasıl Okunur? Anlam ve Yöntem Okuma Rehberi yayımlandı.

YEM Yayın'ın, büyük beğeni toplayan ve dünya çapında yüz binlerce adet satılan Binalar Nasıl Okunur? ve Semboller Nasıl Okunur? adlı kitapların ardından dizisinin üçüncü kitabı Resimler Nasıl Okunur? 'da raflardaki yerini aldı.

Batı Avrupa'da özellikle Rönesans sonrasında hızla gelişen resim sanatının tarihini, teknik gelişimini ve resimlerin ifade ettiklerini, farklı türden 50'den fazla tanınmış örnek üzerinden, ayrıntılı anlatımlarla öğrenmeye ne dersiniz?

Bu son derece kullanışlı cep kitabı, dünya çapında tanınmış çok sayıda sanat yapıtı ve onların ilgi uyandıran öyküleri aracılığıyla Batı Avrupa resim geleneğine kapsamlı bir bakış olanağı sunan pratik bir rehber niteliğinde. Resimler Nasıl Okunur?'da sunulan yapıtların her biri, çözümlendiğinde güzelliklerini ve içsel niteliklerini daha etraflıca değerlendirebilmemizi ve resimleri genel olarak nasıl okuyacağımızı anlamamızı sağlayan sanatsal dilbilgisinin çeşitli noktalarını öne çıkarıyor. Resimlerin ayrıntılı olarak incelemesinin ötesinde kitabın sonunda yer verilen 'açıklamalı sözlük' ile de belli başlı kavramların anlamları okuyucuya sunuluyor.

Resimler Nasıl Okunur? Bilgilendirici yorumlar eşliğinde sunduğu bir dizi resimle okurlara resim sanatına dair bilgilerini hızlıca geliştirme olanağı sağlıyor. Ayrıca çeşitli resimleri daha yakından inceleme, bunların öykülerini ve yapım yöntemlerini keşfetme fırsatı sunuyor. Kitap, okurların her türlü resimden keyif alabilmeleri için bilgi ve becerilerini artırarak resim sanatını anlamalarına ve deneyimlemelerine katkı sağlıyor.

Kitabı kaleme alan sanatçı ve yazar Liz Rideal, ilk bölümde bizi resmin beş temel bileşeni (şekil ve resim yüzeyi, boya ve malzeme, kompozisyon, üslup ve teknik, işaretler ve semboller) ile tanıştırıyor. İkinci bölümde ise tanınmış 50 yapıtı detaylı bir şekilde çözümleyerek resmin beş önemli teması olan portre, manzara, öyküleme, natürmort ve soyut resme genel bir giriş yapmamızı sağlıyor.

8. Madde ve Bilinç - Paul M. Churchland

8. Madde ve Bilinç - Paul M. Churchland
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

Günümüzün en ünlü materyalist felsefecilerinden olan Paul M. Churchland'ın bu kitabı Princeton Üniversitesi'nde verdiği derslerin notlarından derlenmiştir. Zihin felsefesine yeni başlayanlar için yazılan Madde ve Bilinç, kapsamlı bir özet ve kaynak kitaptır.

Descartes'ın zihin-beden ayrımına dayalı düalizmi uzun zamandır geçersiz, ancak tartışmalar bitmedi. Henüz bilincin ne olduğuna dair yeterli bir kuramımız yok. Churchland, kitabında tözcü düalizmleri birer birer analiz ettikten sonra, zihin-beden sorununu materyalist açıdan ele alır ve farklı materyalizmlerin konuya yaklaşımını özetler. Mantıksal pozitivistlerden, çağdaş zihin felsefecilerine ulaşan uzun yolda, materyalizmin zihin problemine getirdiği çözümleri analiz eder.

Ontolojik, semantik, epistemolojik ve metodolojik bilinç sorunlarının detaylı bir incelemesinin yapıldığı kitapta, yapay zekâ üzerine kapsamlı bir bölüm bulunmakta.

Dennett, Chalmers, Blackmore gibi zihin felsefecilerinin sıklıkla alıntıladıkları Madde ve Bilinç'te, Churchland diğer materyalistlerle girdiği tartışmalarda kendi 'eliminatif (eleyici) materyalist' yaklaşımını 'getirir.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

9. Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Fizik Fikri - Joanne Baker

9. Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Fizik Fikri - Joanne Baker

Sabah daha yüzümüzü yıkamadan fizik prensipleriyle yüzleşiyoruz; geçen zamanın çetelesini tutan çalar saat, ışık dalgalarını yansıtan ayna, musluktan incelen bir sütun şeklinde akan su. Ya da şöyle bakalım: Günlük sohbetlerimizde pek de adını anmadığımız Bernoulli denklemi olmasa uçağın uçabilmesini; Maxwell denklemleri olmasa elektromanyetik dalgalar üstünden dünyayı saran iletişim ağları kurmamızı ya da X-ışınlarının keşfini nasıl açıklayacaktık?

Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Fizik Fikri, bizi çevreleyen fizik prensiplerini mümkün olan en anlaşılır dil ve sunumla ortaya koyuyor. Kütleçekim, ışık, enerji gibi temel kavramlardan başlayıp kuantum, kaos, karanlık enerji, Tanrı Parçacığı gibi bilimsel arayışın parlak fikirleriyle dolu bir evrene yol alıyor. Ünlü fizikçilerin yaşamına dair kısa bilgiler, buluşları o günün şartlarıyla görmemizi sağlayacak zaman çizelgeleri ve açıklayıcı illüstrasyonlarıyla bu kitap fiziğin temelini anlamak için eşsiz bir rehber.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

10. Mitoloji 101 - Kathleen Sears

10. Mitoloji 101 - Kathleen Sears

Sizi tıpkı Odysseus gibi maceralarla dolu bir yolculuğa çıkaracak olan bu kitapta Truva Savaşı, Perseus’un Medusa’yı öldürüşü, Oedipus’un bir kehanetten kaçışı gibi en ilginç klasik mitoloji öykülerini bulacaksınız. Kendisinden bir şeyler istemek için gelen konuklarını “unutma sandalyelerine” oturtan Hades; yatağına uydurmak için yolcuların bacaklarını kesip boyunu kısaltan hancı Procrustes; bir açgözlüyü kendi etini yemeye mahkûm eden Demeter; söyledikleri şarkılarla denizcilerin aklını başından alıp gemilerin kayalıklara bindirmesine sebep olan Sirenler; sorduğu bilmecenin cevabını bulamayan yolcuları parçalayıp yiyen canavar Sfenks ise bu öykülerde karşılaşacağınız en tuhaf mitolojik karakterlerden yalnızca birkaçı olacak. Ayrıca Eski Yunan ve Roma mitolojisini anlatan belli başlı klasik çağ yazarları ve eserleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çizgibilim Serisi - Kolektif

11. Çizgibilim Serisi - Kolektif

Dünyaca ünlü Çizgibilim Dizisini keyifle okuyun.

Büyük fikirleri anlamak için sıkıcı kitaplar okumanıza gerek yok.

Dizi İçindeki Kitaplar; Aydınlanma-Bilinç-Evrim-Felsefe-İzafiyet

Kapitalizm-Marksizm-Matematik-Nıetzche-Varoluşçuluk

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

12. Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

12. Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

Cesur Yeni Dünya romanındaki olaylar, 26’ncı yüzyıl İngiltere’sinde geçiyor. Ancak eserdeki zaman “Ford’dan sonra 632 yılı” olarak adlandırılıyor. Bu bağlamda Henry Ford’un üretim bandını icat etmesi, dönemin insanları tarafından yeni bir milat olarak kabul görüyor. Eserde anlatılan dünya düzeninde “maddiyat ve tüketim” yüceltilirken, “insan” bu düzende sadece bir ürün olarak yer buluyor.

Romanda, tıpkı Avrupa tarihindeki Dokuz Yıl Savaşı gibi bir savaş dönemi oluyor. Sonrasında yaşanan ekonomik darboğazdan sonra ise Cesur Yeni Dünya olarak adlandırılan bir düzen kuruluyor. Bu düzende insan ırkının devamı da üretim bantları ile sağlanıyor. Hastalıklar, savaşlar ve fakirlik gibi zorluklar böylece ortadan kaldırılıyor. 

Mutlak huzurun hakim olması için yapılan tüm çalışmaların beraberinde, sanatsal etkinlikler de tamamen yasaklanıyor. Ve bundan dolayı insanlık, kendini tamamen tüketecek zevklerin esiri olarak yaşamını sürdürüyor. Peki, bu gaflet sizce ne zamana kadar sürebilir?

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

13. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

13. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

İlk gençlik yıllarından beri bilgiyi ve çalışmayı hayat felsefesi haline getiren Prof. Dr. İlber OrtaylıBir Ömür Nasıl Yaşanır? adlı kitabında kendi yaşam tecrübesinden yola çıkarak okurlarına eşsiz bir yaşam rehberi sunuyor. 

Eserinde insan hayatının dönüm noktalarından doğru çalışma metotlarına, meslek seçiminden dil öğrenimine, seyahatten sanata kadar birçok konuda değerli görüşlerini aktaran Ortaylı, kişisel gelişim alanında da okurlarının yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

14. Gençler İçin En Güzel Fransız Devrimi - Michel Vovelle

14. Gençler İçin En Güzel Fransız Devrimi - Michel Vovelle
img.pttavm.com

Fransız Devrimi’nin yarattığı muazzam sarsıntı bir gence nasıl anlatılmalı? Dönemin önde gelen uzmanlarından Michelle Vovelle tarafından yazılan bu küçük kitap, Fransa’nın geleceği açısından yaşamsal önem taşıyan bu on yıllık dönemle ilgili (1789-1799) bir sentez ve derin bir değerlendirme niteliğinde. Yazar kitapta, torununun sorularını yanıtlıyor: Devrime ne yol açtı? Sankülot nedir? Terör döneminin nedeni neydi? Fransız Devrimi’nin başlıca aşamalarına ve önemli anlarına ışık tutan kitap, gençler kadar yetişkinlerin de bu zengin ama bazen karmaşık olabilen labirentin içinde yollarını bulmalarını sağlayacak.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

15. Kısa İngiltere Tarihi - Jeremy Black

15. Kısa İngiltere Tarihi - Jeremy Black

Britanya tarihinin nasıl yazılması gerektiğine dair yöntemsel bir girişle başlayan Kısa İngiltere Tarihi, iklim ve coğrafyanın adaları bugüne getiren tarihsel, sosyolojik ve siyasal süreçler üzerindeki etkilerini ele alarak yola devam ediyor. İngiltere, Galler, İskoçya ve İrlanda arasındaki bağlantıların nasıl kurulduğunu ve bunların nasıl olup da tek bir milletler topluluğu ve tek bir devlet oluşturduğunu okurun aklında hiçbir soru işaretine yer bırakmayacak biçimde açıklığa kavuşturuyor. Stonehenge’in yapılışı; Kelt, Roma, Anglo-Sakson, Viking ve Norman istilaları; Magna Carta, Gül Savaşları, Katolik Kilisesinden Kopuş, İç savaş, Bilim ve Sanayi Devrimleri gibi önemli başlıklara olabildiğince geniş yer vererek 3000 yıllık tarihi yaklaşık iki yüz elli sayfaya sığdırmayı başarıyor.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari

16. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabıyla insan türünün dünyaya nasıl egemen olduğunu anlatan Harari, Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve felsefe ışığında incelediği bu çalışmasında, insanın bambaşka bir türe, Homo deus'a evrildiği bir gelecek kurguluyor.

Yola 'önemsiz bir hayvan' olarak çıkan Homo sapiens, tanrılar katına ulaşmak uğruna kendi sonunu mu hazırlıyor?

Homo sapiens nasıl oldu da evrenin insan türünün etrafında döndüğünü iddia eden hümanist öğretiye inandı?

Bu öğreti gündelik yaşantımızı, sanatımızı ve en gizli tutkularımızı nasıl şekillendiriyor?

İnsanı inekler, tavuklar, şempanzeler ve bilgisayar programlarının tümünden ayıran yüksek zekası ve kudreti dışında herhangi bir alametifarikası var mı?

Tarih boyunca benzeri görülmemiş kazanımlar elde etmemize rağmen mutluluk seviyemizde neden kayda değer bir artış olmadı?

'Tüm bunları anlamak için tek yapmamız gereken geriye dönüp bakmak ve Homo sapiens'in aslında ne olduğunu, hümanizmin nasıl dünyaya hakim bir din hâline geldiğini ve hümanizm rüyasını gerçekleştirmeye çalışmanın aslında neden insanlığın kendi sonunu getireceğini incelemektir. İşte bu kitabın temel meselesi budur.'

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

17. Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk

17. Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk

Ey Türk gençliği!

Birinci görevin, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar korumak ve savunmaktır.



Zorla ve aldatmacayla sevgili vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her köşesi fiili olarak ele geçirilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar aymazlık ve sapkınlık ve hatta hainlik içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, kişisel çıkarlarını istilacıların siyasi emelleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde yorgun ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin evladı!

İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda mevcuttur!

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

18. Zaman Neden Akar? - Alan Burdick

18. Zaman Neden Akar? - Alan Burdick

Neden çocukluğumuzda zamanı daha uzunmuş gibi hissediyoruz? Araba kazası yaptığınızda gerçekten zaman yavaşlıyor mu?

Yapacağımız şeylerin miktarı çok fazla olduğunda nasıl oluyor da daha verimli çalışıyoruz? Ve elimizde bol bol zaman varken neden hiçbir işi bitiremiyoruz?

İçimizde bir saat var mı gerçekten? Nasıl bir bilgisayar gibi saatleri, dakikaları, saniyeleri ve hatta günleri sayıyoruz? Bu saate sahipsek ona ne kadar güvenebiliriz?

Zaman diye bir şey var mı, yoksa zihnimizin bize oynadığı bir oyundan mı ibaret? Nörolojik açıdan zaman nasıl işliyor? Beynimiz bunu nasıl algılıyor?

Zamanı hızlandırmamız mümkün mü? Ya da yavaşlatmamız, durdurmamız ve hatta tersine çevirmemiz? Mesela bunları okumadan hemen öncesine geri dönebilir misiniz?

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

19. Kaza Dedektifleri - Christine Negroni

19. Kaza Dedektifleri - Christine Negroni

Kaza Dedektifleri, insanların ve makinelerin uğradığı başarısızlıkların neden olduğu hava felaketlerini ve bu kazalardan alınan derslerin uçuş güvenliğini günümüze dek

nasıl artırdığını etkileyici bir biçimde anlatıyor.

Havacılık alanında önemli çalışmalara imza atmış kıdemli bir gazeteci olan Christine Negroni, uçak yolculuklarının ilk döneminden günümüze kadar yürütülen kimi kaza soruşturmalarına yakından bakabilmemizi sağlıyor.

Yazar bu kazalardan bazılarının ortak yanlarını ele alırken, çıkarılan derslerle uçakları daha güvenli hale getirmek için yapılan yenilikleri de inceliyor. Bu sayede pilot eğitimlerinin, havayolu işletmeciliğinin ve uçak tasarımlarının aslında kazalardan yola çıkılarak daha da geliştirildiğini görüyoruz.

Negroni bazı mucizevi kurtuluşlara da değiniyor ve pilotların hızlı düşünme yetileri sayesinde felakete dönüşmeden önlenen ve yüzlerce insanın hayatını kurtaran olaylara şahit oluyoruz.

Dünyanın dört bir yanından havacılık uzmanlarının görüşleriyle, pilotlarla yapılan röportajlarla ve uçak kazalarından kurtulan insanların yaşadıklarıyla harmanlanan Kaza Dedektifleri, uçma korkunuzu yenmenizi sağlayacak ve sizi daha bilinçli bir yolcu haline getirecek, ilham verici bir kitap.

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

20. Hiçbir Fikrimiz Yok - Jorge Cham & Daniel Whiteson

20. Hiçbir Fikrimiz Yok - Jorge Cham & Daniel Whiteson

Kemerlerinizi takın, rahat bir pozisyon alın ve cehaletimizin derinliklerini keşfetmeye hazırlanın, çünkü PHD Comics'in yaratıcısı Jorge Cham ve fizikçi Daniel Whiteson kozmolojik bilgi birikimimizdeki devasa boşluğu doldurmaya geliyorlar! İkisi de görsel verilerle ve karikatürlerle, harikulade bir mizah anlayışıyla, bilimin muazzam eğlenceli ve anlaşılır açıklamalarıyla donandılar.

Bu kitapta evrenin en büyük gizemlerini keşfedecek, neden bazı şeylerin gizemini hâlâ koruduğunu anlayacak ve zeki insanların bazı cevaplara ulaşmak (ya da en azından doğru soruları sormak) için neler yaptığını öğreneceksiniz. Kuarklardan nötrinolara, kütle çekimsel dalgalardan patlayan kara deliklere kadar her şey aydınlatılmak üzere sizi bekliyor. 

Son derece tuhaf ve büyük oranda esrarengiz evrenimiz hakkında bugün, halen daha bilmediğimiz her şeyi öğrenmeye hazır olun!

Işıktan Hızlı Hareket Edebilir miyiz?

Büyük Patlama Esnasında Ne Oldu?

Evrende Yalnız mıyız?

Evrenin Hammaddesi Nedir?

… ve dahası

Ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın