Görüş Bildir
Haberler
Bu Kadarı da Pes: Öldükten Sonra Mezarlarında Bile Rahat Verilmeyen 13 Ünlü İsim

Bu Kadarı da Pes: Öldükten Sonra Mezarlarında Bile Rahat Verilmeyen 13 Ünlü İsim

Roxy Carmichael
30.07.2020 - 22:46 Son Güncelleme: 02.08.2020 - 00:59

İnsanları mezarlarında bile rahat uyutmamışlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Charlie Chaplin

1. Charlie Chaplin

Dünyaca ünlü aktör ve yönetmen Charlie Chaplin'in mezarı, ölümünden kısa süre sonra fidye için çalınıyor. Chaplin'in karısı Oona, fidyecilere talep ettikleri 600.000 $ fidyeyi ödemeyi reddetti. Bu esnada polis tüm arama çalışmalarına devam etti ve Oona'nın telefonları dinlenerek, bölgede yer alan 200 telefon kulübesi yakından izlendi. Chaplin'in cesedini çalıp bir mısır tarlasına gömen iki tamirci tutuklanırken, ünlü aktör mezarına geri koyuldu.

2. Formosus

2. Formosus

891 yılında Papa seçilen ve ölümüne kadar bu görevi yerine getiren Formosus, yerine gelen Papa VI. Stephen tarafından vaazlarında ve aforozlarında suç olduğu gerekçesiyle yargılanması istendi. Bunun üzerine papalık tarihindeki en garip olay yaşanır ve Formosus'un cesedi mezarından çıkarılır. Ceset, sahte bir yargılamaya maruz bırakılır. Yargılanan kişi kendisini savunamayacağı için onun adına genç bir avukat tutan din adamlarının yargılaması sonucunda Formosus'un suçlu olduğu sonucuna varıldı. Bu sürecin ardından ceza olarak Formosus'un parmak uçları ve vücudunun birkaç yeri kesildi. Cesedi ise Tibet Nehrine atıldı. Bu olayın ardından halkın ayaklanması üzerine Papa Stephen hapse atılır ve sonu ölümle olur. Formosus'un kesilen parçaları yerine geri koyularak Aziz Petrus Bazilikasına gömüldü.

3. Friedrich Wilhelm Murnau

3. Friedrich Wilhelm Murnau

Ünlü Nosferatu filminin yönetmeni olan Friedrich Wilhelm Murnau, 1931 yılında bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybediyor. Berlin yakınlarına gömülen Murnau'nun mezarı pek çok kez tahrip edildi. 2015 yılında yapılan araştırmalar sonucunda mezarından kafatasının alındığı tespit edildi. Mezarına bakıldığı zaman görülen mum kalıntılarından yola çıkılarak, satanist ayinleri için mezarının tahrip edildiği düşünülüyor. Murnau'nun kafatası hala bulunamadı.

4. Valoisli Catherine

4. Valoisli Catherine

İngiliz Kralı V. Henry'nin dul eşi olan Valoisli Catherine'nin başına epey garip olaylar gelmişe benziyor. Ölümünün ardından Westminster Abbey'e gömülen Catherine, daha sonraki kral olan VII.Henry'nin şapelin yerini değiştirmeye karar vermesi üzerine eşi V.Henry'nin yanına açık bir tabutun içerisine konuldu. Yaklaşık olarak 200 yıl boyunca açık bir şekilde sergilenen Catherine'nin cesedi, İngiliz günlük yazarı Samuel Pepys'in ilgisini çekmişti. Pepys'e 36. doğum günü hediyesi olarak Catherine'i öpme izni verildi. Hatta Pepys günlüğüne bu ana dair, 'belini sıkıca kavradım ve dudaklarını öptüm' yazmıştı. Bu olayın ardından Catherine, tekrardan gömüldü.

5. Gram Parsons

5. Gram Parsons

Müzisyen Gram Parsons, ölümünden önce menajeri Phil Kaufman'a öldükten sonra Joshua Tree Ulusal Parkında yakılmak istediğini söylemişti. Bu konuşmadan bir süre sonra aşırı dozdan hayatını kaybeden Parsons'ın isteğini yerine getirmek isteyen Kaufman, Michael Martin ile beraber Parsons'ın cesedini ele geçirmeye karar verirler. Bir cenaze aracı ile Los Angeles Havaalanına giden ikili, yetkililere cesedi özel bir uçak ile taşımaları gerektiği konusunda yalan atarak ikna ederler. Parsons'un cesedini aldıktan sonra parka götürüp tabutla beraber ateşe verseler de ceset tam olarak yanmadan yetkililer gelir. Parsons New Orleans'a gömülürken, Kaufman ve Martin para cezası aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eva Peron

6. Eva Peron

Eva Peron'un hikayesi epey garip... Yoksulluk içinde büyüyen ve daha sonra Albay Juan Peron ile evlenen Peron, eşinin 1946 yılında Arjantin Cumhurbaşkanı seçilmesinde ciddi rol oynamıştı. Henüz 32 yaşındayken hayatını kaybeden Eva Peron, ölümüne kadar Arjantin'de geniş kitlelerce sevilmişti. Ölümünün ardından eşi Eva'nın güzelliğini koruyabilmesi için mumyalanmasını istedi. Ardından eşinin cesedini sık sık sergiletti. 1955 yılında kocası Cumhurbaşkanıyken devrildikten sonra Eva Peron'un cesedi çalındı ve polisler Buenos Aires'te sokaklarda sergilenen cesedi buldu. 1957 yılında İtalya'ya gönderilen ceset, Milano'da bir mezara gömüldü. 1971 yılında sürgün hayatı yaşayan kocasına iade edilen Eva, eşi tarafından gömülmedi ve yemek odasında açık bir şekilde tabuta konuldu. Eşinin ona şans getirdiğini düşünen Juan Peron, 1973 yılında tekrardan Cumhurbaşkanı seçildi. Juan'ın yeni eşi Isabel, eşi öldükten sonra Eva'yı evde sergilemeye devam etti ve o da ölünce Eva Peron'un cesedi kardeşine teslim edildi. Ceset, aile mezarlığına gömüldü.

7. Vehbi Koç

7. Vehbi Koç

Koç ailesinin bugün elinde bulundurduğu devasa mirasın mimarı olan Vehbi Koç, Türkiye'nin en ünlü iş adamları arasında yer alıyor. Hayatını kaybettikten sonra 24 Ekim 1996 yılında gece Zincirlikuyu Mezarlığına giren hırsızlar, Vehbi Koç'un cesedini çalıyor. Hırsızlar, Koç ailesi ile temas kurarak, fidye ister. Koç ailesi ise fidye teklifini reddeder. Hırsızlar bu sefer de Kanal D'den 20 Milyar Türk Lirası ister, fakat Kanal D görüşmeyi bile kabul etmez.

Hırsızlar son olarak Cem Uzan'ın şirketi olan İnterstar'dan 25 Milyar Türk Lirası ister ve anlaşma sağlanır, fakat bu anlaşma bir tuzaktır. Gözaltına alınan hırsızlar, Vehbi Koç'un cesedini aynı mezarlıktaki boş bir mezara aktarmıştır. Vehbi Koç yerine tekrardan gömülür.

8. Francisco Goya

8. Francisco Goya

Ünlü Ressam Francisco Goya, 1828 yılında Fransa'da inme sonucunda hayatını kaybediyor.1899 yılında İspanyol Hükümeti, Goya'yı Madrid'e defnetmek için izin alır, ancak Fransa'ya atanan İspanyol Konsolos, mezarı açtığında iki cesetle karşılaşır. İşin ilginç yanı ise yalnızca bir tane kafatasının bulunmasıydı. Bu durum üzerine Madrid'e telgraf çekilir ve Madrid Hükümeti cesedi her türlü istediğini söyler. 

Goya'nın geriye kalan kalıntıları, Madrid, San Antonio la Kilisesine gömülür.

9. Ludwig van Beethoven ve Franz Schubert

9. Ludwig van Beethoven ve Franz Schubert

İki büyük besteci olan Ludwig van Beethoven ve Franz Schubert'ın mezarları, Kuzeybatı Viyana'da yer alan bir mezarlıktaydı. Fakat bir mezar hırsızı her iki mezarı da boşaltmıştı. Mezarları kimin çaldığı hala tespit edilemedi.

10. Geronimo

10. Geronimo

Ünlü Apaçi şef Geronimo'nun torunları, 2009 yılında Yale'deki ünlü ezoterik topluluk olan Skulls and Bones'a dava açmıştı. Davanın nedeni ise bu grubun 1918 yılında Geronimo'nun mezarını soymaları ve kafatasını cam bir kutuda saklamalarıydı.

Takip eden davaların her birinde grup tüm iddiaları reddetti. Üstelik hiçbir kanıt bulunamıyordu. Geronimo'nun kafatası hala bulunamadı ve Yale'de bir yerlerde olduğu düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Abraham Lincoln

11. Abraham Lincoln

1865 yılında suikast sonucunda öldükten sonra Oak Ringe Mezarlığında mermer bir lahide gömülen Lincoln'un mezarı, asma bir kilit ile sabitlenmişti. Üstelik lahitin kapağı sıva ile kaplanmıştı. Tüm güvenlik önlemleri alınsa da 1876 yılında bir grup, Lincoln'un cesedini çalarak, hükümetten fidye istemeye planladı. Grup, mezar çalma konusunda pek deneyimli değildi ve yardım için hükümet muhbiri olan Lewis C. Swegles'i seçerek büyük bir hata yaptı.

Hırsızlar, mezarı çalmak üzere harekete geçerken, Gizli Servis ajanları mezarlıkta onları bekliyordu. Mezarın asma kilidini açtıktan sonra kurşun kaplı kapağı açmaya uğraşırlarken yakalanan grup, yargılandı. Lincoln'un cesedi ise 4000 kiloluk bir çimentonun altındaki çelik kafese koyularak gömüldü.

12. Benny Hill

12. Benny Hill

Ünlü komedyen Benny Hill, 1992 yılında öldü. İngiltere, Hollybrook Mezarlığına gömülen Hill'in ardından bir takım söylentiler dolaşmaya başladı. Söylentilere göre Hill'in mezarına yüklü miktarda altın ve ziynet eşyası gömülmüştü. Ortada böyle bir laf dolaşmasına rağmen, hiç kimse bu söylentinin kimin çıkardığını bilmiyordu. Kısa süre sonra defineciler, Benny Hill'in mezarını kazmak üzere harekete geçiyor. Yetkililer olay yerine geldiklerinde mezar açılmıştı ve yalnızca tabutundan bir tahta eksikti. Cesedi aynen duran Hill, üzeri dev bir taş levha ile kapatılarak tekrardan gömüldü.

13. Emir Timur

13. Emir Timur

Emir Timur'un mezarı, Sovyetler Birliği içerisindeydi. Stalin, Timur'un mezarının açılmasına karar verdi, fakat herkes bu karara kesinlikle karşı çıkıyordu. Halk, mezarın açılmaması yönünde protestolar gerçekleştirdi. Bunun nedeni mezarın açıldıktan sonra uğursuzluk getireceğine inanmalarıydı. İnanışa göre Timur'un mezarı açıldığı zaman tüm Sovyet halkını kırıp geçirecekti.

Buna rağmen Stalin'in emri doğrultusunda Timur'un mezarı açıldı. Timur'un mezar taşı üzerinde, 'Ben ölümden uyandığımda tüm dünya titreyecek' yazıyordu.

Timur'un naaşının incelenmesinden iki gün sonra Nazi Almanya'sı saldırı yaptı ve Sovyetlerde 20 milyon, tüm dünyada 100 milyondan fazla insan hayatını kaybetti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
14
9
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kelebek_

harbiden ya bu nasıl bi dil amk okurken sıkıldım

Dilan Bayram

Ya bu Onedio editörleri içerikleri biz hazırladıktan ne kadar sonra onaylıyor ?