Görüş Bildir
Haberler
Yaşamlarına Uğradıkları Suikast Sonucunda Veda Eden Ünlü İsimler

Yaşamlarına Uğradıkları Suikast Sonucunda Veda Eden Ünlü İsimler

Yok olan hayatlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Martin Luther King

1. Martin Luther King

Tüm dünya üzerinde etkisini hissettirmiş bir insan hakları savunucusu olan Martin Luther King, özellikle Amerika'da siyahiler hakkını savunması ile biliniyor. Davasında o kadar çok destek aldı ki inanılmaz bir kitleye sahip oldu. Elbette bu durum bazılarını pek memnun etmedi. 4 Nisan 1968 günü Martin Luther King'in kaldığı otelin karşısındaki pansiyonda bir oda tutan ve ismini de John Willard olarak yazdıran suikastçi; King, otel balkonuna çıktığı anda tetiği çekti. King, tek kurşun ile balkonda yere yığıldı fakat King'in ölü bedeni, ülkedeki tüm siyahileri ayaklandırdı.

2. Rasputin

2. Rasputin

Doğaüstü önsezileri ile Çarlık Rusya'sında önemli bir kişi olan Rasputin, 15 sene boyunca tüm Rusya'da ve hatta Yunanistan'a kadar giderek vaazlar vermeye başladı. 1907 yılında Çar'ın oğlunun yakalandığı bir hastalık sonucunda ağır kanama yaşaması üzerine Rasputin saraya çağrıldı. Küçük çocuğun kanamalarını elleri ile dokunarak ve dua ederek durduran Rasputin, bu andan itibaren Çar'in gözünde epey büyüdü ve sarayda kalmaya başladı. Tabii bu durum Felix Yussupov adlı prensin asla hoşuna gitmedi ve Rasputin'i öldürmeye karar verdi. Önce zehirlenen Rasputin ölmeyince silahla vuruldu, fakat yine işe yaramadı. Bir türlü ölmeyen Rasputin'i bir arabaya koyup nehir kıyısına gittiler ve alnına bir kurşun daha sıkarak nehre attılar. Rasputin'in cesedi ise ölümünün ardından birkaç gün sonra bulundu.

3. Sharon Tate

3. Sharon Tate

Tarih boyunca görülebilecek en kan dondurucu katliam olan Sharon Tate'in ölümü, Charles Manson ve müritlerinin organize ettiği bir suikastti. Roman Polanski'nin eşi olan Tate, hamileydi ve doğumuna çok az bir süre vardı. Bir akşam arkadaşları ile oturuyordu ve Manson tarikatına mensup 5 kişi eve girerek Sharon Tate ve 4 arkadaşını vahşice öldürdü. Bu olay, günümüzde bile en acımasız cinayet olarak anılıyor.

4. John F Kennedy

4. John F Kennedy

Amerika'nın belki de en çok sevilen başkanı olan John F. Kennedy, başarılı bir siyasetçiydi. 22 Kasım 1963 günü Dallas'ta eşi ile üstü açık bir arabada halkı selamlarken ensesinden, boğazından ve başından 3 kurşun ile vuruldu. Kennedy, Parkland Hastanesine götürülürken yolda hayatını kaybetti. Canlı yayın esnasında gerçekleşen bu olay, son derece korkutucu... Suikasti gerçekleştiren 24 yaşındaki Lee Harvey Oswald, iki gün sonra Dallas Polis Müdürlüğünün önünde bir gece kulübü işletmecisi olan Jack Ruby tarafından öldürüldü.

5. Tupac Shakur

5. Tupac Shakur

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen defalarca 'En Çok Satan Müzik Sanatçıları' listesine girmeyi başaran Tupac Shakur, şarkılarının büyük çoğunluğunda şiddet, ırkçılık ve Doğu-Batı Yakasındaki rapçiler ile yaşadığı sürtüşmeleri konu alıyordu. 7 Eylül 1996 yılında suikaste uğrayan Tupac, arkadaşları ile Las Vegas'ta bulunan MGM Grand Otelindeki Mike Tyson maçını izlemeye gitmişti. Maçtan sonra otel lobisinde Crips çetesinde bir üyeyi gören Tupac ve arkadaşları, çete üyesini çok feci halde dövdü. Ardından Club 662 adlı bir kulübe eğlenmeye giderlerken araç kırmızı ışıkta beklerken yaklaşan bir Cadillac, araca mermi yağdırdı. Tupac, 4 mermi ile vuruldu. 6 gün süren yoğun bakım süreci ve ameliyatlardan sonra hayatını kaybeden Tupac'ın ölümü hala bir komplo teorisi olarak görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. John Lennon

6. John Lennon

Beatles hayranı olduğunu dile getiren ve akli dengesi yerinde olmayan Mark David Chapman tarafından 8 Aralık 1980 tarihinde öldürülen Lennon, öldüğü esnada New York'ta kaldığı otelin önündeydi. Hayranı tarafından öldürülen Lennon'ın ölümünden birkaç saat önce katiline imza verirken bir fotoğrafı bile var.

7. Abdi İpekçi

7. Abdi İpekçi

20 yılı aşkın süre boyunca Milliyet Gazetesinin genel yayın yönetmenliği yapan Abdi İpekçi, tarafsız gazetecilik ve habercilik denildiği zaman akla ilk gelen isimler arasında yer almaktaydı. 1972 yılında Papa suikasti girişimi ile de anılan Mehmet Ali Ağca tarafından suikaste uğrayan İpekçi, 1979 yılında trafikte seyrederken arabasının içinde hayata veda etti.

8. Mamatha Gandhi

8. Mamatha Gandhi

Hindistan Bağımsızlık Hareketi Öncüsü olan Mamatha Gandhi, ruhani bir liderdi. Çabaları sonucunda 1947 yılında Hindistan'a bağımsızlığını kazandıran Gandhi, 1948 yılında Nathuram Vinayak Godse tarafından suikaste kurban gitti.

9. Beki İkala Erikli

9. Beki İkala Erikli

Melekler ile Yaşamak adlı kitabın yazarı olan Beki İkala Erikli, 15 Aralık 2016 tarihinde Beyoğlu'ndaki ofisinin önünde silah ile vurularak öldürüldü. Suikasti gerçekleştiren Sinem Koç, açıklamasında Erikli'nin kitabını okuduktan sonra her gece ruhlar gördüğünü, saçlarını bile tarayamadığını ve örümceklerin vücudunda yürüyerek ona tükürdüğünü söyledi. Sinem Koç'un avukatı, müvekkilinin akıl hastası olduğunu öne sürdü.

10. Malcolm X

10. Malcolm X

Amerika'da Müslüman hareketinin ve siyahi haklarının savunucusu olan Malcolm X, Amerika'dan çıkıp Müslüman ülkelere gitmişti. En son Hac yolculuğu yapan ve bu yolculuktan döndükten sonra 1965 yılında New York'ta bir salonda konuşma yaparken yalnızca 8 adım öteden vuruldu. Malcolm X'i o dönem kendisini Amerika'da peygamber ilan eden Elijah Muhammed'in vurdurttuğu öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ahmet Taner Kışlalı

11. Ahmet Taner Kışlalı

21 Ekim 1999 günü Cumhuriyet Gazetesine yazdığı son yazıyı faksladıktan sonra evinden çıkarak aracına giden Kışlalı, arabasının üstündeki silecek ile kaput arasına konmuş siyah poşeti eline alıp, sol eliyle kapıyı açtığı anda büyük bir patlama meydana geldi. Sol kolu kopan Kışlalı'nın hastanede yapılan muayene esnasında hayatını kaybettiği tespit edildi.

12. Abraham Lincoln

12. Abraham Lincoln

16. Amerikan Başkanı Abraham Lincoln, köleliği savunan eyaletlere göndermeler yaparak kuzeyin en güçlü ismi olmuştu. İç Savaş sonrası yapılan seçimleri kazanarak 4 Mart 1865 yılında tekrardan başkan seçilen Lincoln, köleliği kaldırmasının bedelini canı ile ödedi. 14 Nisan 1865 tarihinde Ford Tiyatrosunda, Our American Cousin adlı temsili izlerken arkasından vurularak öldürülmüştür.

13. Uğur Mumcu

13. Uğur Mumcu

Türkiye'nin en aydın gazetecilerinden olan Uğur Mumcu, yayınladıkları ile pek çok kişiyi rahatsız etmişti. Derin devlet ve mafya ilişkileri hakkında bilinmeyenleri ortaya koyan Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da arabasının kontağını çevirdikten sonra aracı ile havaya uçtu. C4 tipi olan bombanın kullanıldığı suikastte fail hiçbir zaman bulunamadı.

14. Robert Kennedy

14. Robert Kennedy

Kardeşi John F. Kennedy gibi suikaste kurban giden Robert Kennedy, başkanlık yarışlarında bir adım öndeydi. California'daki ön başkanlık seçimlerinde önde olduğunu öğrendikten birkaç saat sonra Ambasasor Otelin lobisinde Filistinli Sirhan Sirhan tarafından öldürülen Kennedy, vurulduktan 26 saat sonra hayata veda ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
52
34
5
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Anlamadığım şey ise amerikada isim yapmış seri katillerin çok fazla hayranı olması. Özellikle manson ailesinin hayranı çok fazla ve işledikleri cinayetleri s... Devamını Gör

DR.D

İnsanları düşüncelerini dile getirdikleri için öldürenleri allah bildiği gibi yapsın..

Ersin İdmanyurdu

uğur mumcu'yu ahmet taner kışlalı'yı kimlerin öldürdüğünü hepimiz biliyoruz. ve bu gerçeklerle yüzleşmeden asla gerçek bir ulus olamayacağız