Görüş Bildir
Haberler
Boş Zamanlarınızı Değerlendirmek İçin Netflix'te Kolayca Ulaşabileceğiniz Ufkunuzu Genişletecek 50 Film

Boş Zamanlarınızı Değerlendirmek İçin Netflix'te Kolayca Ulaşabileceğiniz Ufkunuzu Genişletecek 50 Film

Hepsi izlenmek için sizi bekliyor!

Açıklamalar beyazperde'den alınmıştır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fractured (2019):

1. Fractured (2019):

IMDb: 6.4

Fractured, aniden sırra kadem basen ailesini bulmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ray Monroe, eşi Joanne ve kızları ile birlikte Minneapolis'e gitmek için yola koyulur. Ancak yolculuk sırasında kaza geçiren aile, soluğu hastanede alır. Kazada yaralanan kızın durumunun incelenmesi için tomografi çekilmesi gerekir ve annesi de kızı ile birlikte tomografi çekimine gider. Eşi ve kızının çekimden çıkmasını bekleyen Ray, uzun süre bekleyişin ardından bir tuhaflık olduğunu fark eder. Hastanede karısı ve kızını arayn Ray, ikisine de ulaşamaz. Üstelik aniden sırra kadem basan kızı ve annesi ile ilgili tüm hastane kayıtları da ortadan kaybolur. Ailesini bulmaya çalışan Ray, kızı ve eşine ne olduğuna dair gerçekleri bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

2. The Ritual (2017):

2. The Ritual (2017):

IMDb: 6.3

Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur.

3. Calibre (2018):

3. Calibre (2018):

IMDb: 6.8

Çocukluk arkadaşı olan Vaughn ve Marcus, hafta sonu için İskoçya’nın vahşi doğasına bir av gezisine çıkmaya karar verir. Onların keyifle geçireceklerini düşündükleri bu gezi, tetiğe basmaları ile felakete dönüşür. Hayvan avlamak için çıktıkları yolda Vaughn ve Marcus yanlışlıkla bir insanı öldürür. Büyük bir korku ve paniğe kapılan iki arkadaş, yaptıkları hatanın izlerini ortadan kaldırmaya çalışır. Vaughn ve Marcus gerçeklerden ne kadar kaçabilecektir.

4. Bright (2017):

4. Bright (2017):

IMDb: 6.3

Film, insanların, orkların, elflerin ve perilerin, yani kısaca bütün fantastik ırkların bir arada yaşadığı bir zaman dilimini anlatıyor. İnsan ırkına mensup Ward ve ork Jakoby gece devriyesinde partner olan iki polis memurudur. Aralarındaki farklılıkları aşmanın yanı sıra kanunu çiğneyenlerle de mücadele etmektedirler. Günün birinde bildikleri dünya tehdit altına girer. Artık genç dişi elfi ve yanlış ellerde her şeyi yok edebilecek, çoktan unutulduğu sanılan bir kutsal emaneti korumak için birlikte çalışmalıdırlar... Hollywood'un sevilen yıldızı Will Smith, Joel Edgerton ve Ejderha Dövmeli Kız ile yaptığı çıkışın ardından sayısız projede karşımıza çıkan Noomi Rapace'ı başrollerine yerleştiren filmin yönetmen koltuğunda Suicide Squad'ın yönetmeni David Ayer otururken, filmin senaryosu ise ünlü senarist Max Landis'in elinden çıkma.

5. 22 July (2018):

5. 22 July (2018):

IMDb: 6.8

Film, 22 Temmuz 2011 tarihinde aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik'in Norveç’i kana buladığı korkunç saldırıyı konu alıyor. Başkent Oslo’nun hemen dışındaki Utøya Adası’nda düzenlenen İşçi Partisi Gençlik Kampı’nı basan terörist 77 kişinin hayatına son veriyor. Film, olayları üç farklı bölümde anlatıyor: saldırıdan kurtulanlar, Norveç’in siyasal liderliği ve davada görev alan avukatlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Fall from Grace (2020):

6. A Fall from Grace (2020):

IMDb: 5.9

A Fall from Grace, kocasını öldürmekle suçlanan bir kadının hikayesini konu ediyor. Grace Waters, Virginia topluluğunun önemli üyelerinden biridir. Oğlunun, kocasının eski metresi ile kaçmasından sonra tamamen kendi yaşamına odaklanır. Bu sırada da aşk ikinci kez kapısını çalar. Bir yabancıya gönlünü kaptıran Grace, çok geçmeden yeniden evlenir. Ancak işler bu sefer de pek yolunda gitmez. Kocası çok geçmeden Grace’in hayatını, kariyerini ve akıl sağlığını bozmaya başlar. Bu süreçte kocasının ölümü ise okların Grace’in üzerine çevrilmesine neden olur. Grace, kocasını öldürmekle suçlanmaktadır. Ancak Grace’in tuttuğu avukat, büyük bir komplonun kurulmuş olabileceğini fark eder.

7. Close Enemies (Düşman Kardeşler) - (2018):

7. Close Enemies (Düşman Kardeşler) - (2018):

IMDb: 6.3

Driss ve Manuel, zıt yollara giden iki çocukluk arkadaşıdır: Driss polis olurken Manuel haydut hayatını kucaklamayı seçer. Manuel'in yaptığ büyük anlaşma ters gittiğinde iki adam tekrar karşılaşır ve dünyalarında hayatta kalmak için her ikisinin de birbirlerine ihtiyaç duyduklarını fark ederler.

8. Collateral Beauty (Gizli Güzellik) - (2016)

8. Collateral Beauty (Gizli Güzellik) - (2016)

IMDb: 6.8

Manhattanlı bir reklam yöneticisi olan Howard'ın sakin ve güzel yaşamı büyük bir trajedinin gerçekleşmesi ile değişir. Kendini insanlardan soyutlayan ve içine kapanan Howard yakın arkadaşlarıyla bile iletişim kurmaktan kaçınmaya başlayınca, arkadaşları ona ulaşabilmek ve onu anlayabilmek için çaba sarfetmeye başlar. Howard içine sıkıştığı yalnızlığının içinde içini dökebilmek için aşka, ölüme ve zamana mektuplar yazmaya başlar. Ve günün birinde bu mektuplara kişiler karşılıklar almaya başlayınca, hayatın nasıl iç içe geçmiş ve kompleks bir ilerleyişi olduğunu keşfetmeye başlar... Şeytan Marka Giyer'den tanıdığımız David Frankel'in yönetmen koltuğunda oturduğu Gizli Güzellik filminin başrolünde Will Smith yer alırken, kadrosunda usta oyuncu Helen Mirren, sevilen yıldız Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore ve Kate Winslet yer alıyor.

9. Big Fish (Büyük Balık) - (2003):

9. Big Fish (Büyük Balık) - (2003):

IMDb: 8.0

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir. Daniel Wallace’ın kitabından uyarlandı. Tim Burton’ın her zaman olduğu gibi nefes kesici bir filme imza attığı söyleniyor.

10. Gone Girl (Kayıp Kız) - (2014)

10. Gone Girl (Kayıp Kız) - (2014)

IMDb: 8.1

Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Lovely Bones (Cennetimden Bakarken) - (2009)

11. The Lovely Bones (Cennetimden Bakarken) - (2009)

IMDb: 6.7

Bir banliyöde oturan 14 yaşındaki bir kız 1970 yılında, Pensilvanya’da bir komşusu tarafından öldürülür. Bu genç kız yaşadığı hikayeyi cennet ile dünya arasında bir yerden anlatmaktadır. Etafındaki insanların, ölü bir bedeni ararlarken nasıl da değiştiklerini, çektikleri acıları, katilinin neler yapmakta olduğunu izler. Onlara destek olmak için çırpınır durur. Film Alice Sebold’un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Başroldeki Saoirse Ronan Oscar ödüllü bir oyuncudur ve filmde başka ödül sahibi oyuncularla beraberdir.

12. Safe Haven (Aşk Limanı) - (2013):

12. Safe Haven (Aşk Limanı) - (2013):

IMDb: 6.7

Katie adında gizemli bir kadın Southport’un North Carolina adındaki küçük bir kasabaya gelir. Aniden ortaya çıkışı kasaba halkının aklında soru işaretleri yaratmıştır. Kendine güvenen güzel kadın, buradaki insanlarla kişisel ilişkiler kurmaktan uzak durur. Ta ki bir dizi olay onu, iki çocuğu ile dul kalmış olan Alex ile karşı karşıya getirinceye kadar. Her ne kadar sınırları olsa da Katie, Alex ve ailesiyle gitgide yakınlaşır. Her ne kadar aşık olduğunu hissetse de geçmişten gelen karanlık sırları onu korkutmaktadır. Kasabada ilişki kurduğu insanlardan biri de az konuşan komşusu Jo’dur. Kasabaya geliş nedeni ve kendi hayatı için tercih yapması konusunda Jo onun üzerinde etkili olacaktır. Yönetmenliğini Lasse Hallström’un üstlendiği dram filminden başroller Julianne Hough ve Josh Duhamel.

13. The Notebook (Not Defteri) - (2004)

13. The Notebook (Not Defteri) - (2004)

IMDb: 7.8

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir. Ryan Gosling ve Rachel McAdams gibi son dönemin yetenekli oyuncularını başrolünde izlediğimiz film savaş ve dramı bir araya getiren filmlerden.

14. Valentine's Day (Sevgililer Günü) - (2010):

14. Valentine's Day (Sevgililer Günü) - (2010):

IMDb: 5.7

Romantik komedi filmlerinin en sevilen kadın oyuncularının önde gelenlerinden biri de şüphesiz ki Julia Roberts olarak değerlendirilecektir. Pretty Woman ile yıldızı parlayan aktrist, şimdi de kamera arkasında yine kendisine dünya çapında şöhret sağlayan Pretty Woman ekibinden Albert Brenner gibi Oscar adayı sinema emekçileri ile biraraya geliyor. Sevgililer Günü/Valentine's Day, bir grup Los Angeles’linin birbirine geçmiş hikayelerini konu alıyor. Kahramanlarımız sevgililer gününün romantizmi içinde, kendi hayatlarında, o güne kadar fark etmedikleri önceliklere yer vermeleri gerektiğini görüyorlar. Gary Marshall’ın yönettiği Sevgililer Günü/Valentine's Day'in senaryosunu Katherine Fugate, Abby Kohn & Marc Silverstein (He's Just Not That Into You), ve Oscar adayı Susannah Grant (Erin Brockovich) yazdılar. Filmin yapımcıları; Mike Karz ve Wayne Allan Rice. Yönetici yapımcılar; Toby Emmerich, Diana Pokorny, Samuel J. Brown ve Michael Disco. Kamera arkası ekibinde yer alan isimler şöyle sıralanıyor; görüntü yönetmeni Charles Minsky (The Princess Diaries 2: Royal Engagement); Oscar adayı yapım tasarımcısı Albert Brenner (Beaches, Pretty Woman); kurgu Bruce Green (Baby Mama, Runaway Bride); ve Oscar adayı kostüm tasarımcısı Gary Jones (The Talented Mr. Ripley, Princess Diaries filmleri).

15. I Am Legend (Ben Efsaneyim) - (2007):

15. I Am Legend (Ben Efsaneyim) - (2007):

IMDb: 7.2

Robert Neville, korkunç bir virüsün her yere yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York’ta hayatta kalabilenlerdendir. Daha doğrusu o, tüm üstün deneyim ve bilgilerine rağmen bu virüsün önünü kesememiş ve ancak kendi bedeni söz konusu virüse bağışıklık kazanmıştır. Bu noktada olan aslında tek kişidir. Üç yıl süre ile her türlü imkanını kullanarak kendisi gibi hayatta kalabilmiş başkaları varsa onlara ulaşmaya çalışır ve aslında yalnız değildir. Neville’in direnme gücünü sağlayan tek şey misyonunu yerine getirmek tutkusudur. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Zaman hızla tükenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Choice (Aşkın Seçimi) - (2016):

16. The Choice (Aşkın Seçimi) - (2016):

IMDb: 6.6

Nicholas Sparks'ın çok satan romanından uyarlanan The Choice'un yönetmenliğini Ross Katz üstlenirken, filmin başrollerinde Alexandra Daddario, Benjamin Walker, Maggie Grace, Teresa Palmer, Tom Wilkinson yer alıyor. Mutlu ve hayatından memnun tıp öğrencisi Gabby Holland’ın, kadınların karşı koyamadığı Travis Shaw’a komşu olması, ikiliyi asla hayal edemeyecekleri olaylara dahil eder. Travis, oldum olası bir kadınla ciddi bir ilişki yaşamanın rahat yaşam tarzını kısıtlayacağına inanmakta, Gabby ise uzun soluklu bir ilişki yaşamakta olduğu erkek arkadaşıyla evlenmek üzeredir. Ta ki karşı koyulmaz bir arzu, aykırı çiftin itinayla planlanmış hayatlarını alt üst edene kadar. Fırtınalı bir flört evresinin ardından Gabby ve Travis evlenip, el ele yürüyen ve her kararı birlikte alan bir aile kurar, bir gün içlerinden biri hayatlarının en önemli seçimini tek başına yapmak zorunda kalana kadar.

17. Hot Pursuit (Sıcak Takip) - (2015):

17. Hot Pursuit (Sıcak Takip) - (2015):

IMDb: 5.2

Genç ve güzel bir polis memuru kendisini mafyanın, uyuşturucu çetelerinin ve tetikçilerin ortasına düştüğü bir Teksas macerasında bulur. Yönetmenliğini Anne Fletcher'ın üstlendiği polisiye komedinin enaryosu David Feeney ve John Quaintance'w ait. Başroller ise Reese Witherspoon, Sofía Vergara ve Matthew Del Negro.

18. Moonlight (Ay Işığı) - (2016):

18. Moonlight (Ay Işığı) - (2016):

IMDb: 7.4

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

19. Match Point (Maç sayısı) - (2005):

19. Match Point (Maç sayısı) - (2005):

IMDb: 7.6

Bir tenis maçında topun çizgiye yaklaştığı anlar vardır. Biraz da şansın yardımıyla top içeri düşebilir ve kazanırsın? Ya da ileri gider ve kaybedersin? Gerçek bu kadar basit midir? Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca... Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i zor bir seçime zorlayacaktır.

20. 7. Koğuştaki Mucize (2019):

20. 7. Koğuştaki Mucize (2019):

IMDb: 8.3

7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir? Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Spenser Confidential (Spenser Kanunları) - (2020):

21. Spenser Confidential (Spenser Kanunları) - (2020):

IMDb: 6.2

Spenser Kanunları , bir cinayeti çözmek için birlikte hareket etmek zorunda kalan eski bir suçlu ile eski bir polisin hikayesini konu ediyor. Spenser, eski bir polis memurudur. Yıllar önce ayrıldığı Baston’a geri dönen Spenser, burada eski bir suçlu olan Hawk ile birlikte yaşamaya başlar. Hawk ile Spenser, arkalarında bıraktıkları hayattan ne kadar uzaklaşmak isteseler de kendilerini yeniden suç dolu bir dünyanın içinde bulur. Birbirlerinden tamamen farklı karakterlere sahip olan Spenser ve Hawk, bir cinayeti çözmek için birlikte hareket etmek zorunda kalır.

22. About Time (Zamanda Aşk) - (2013):

22. About Time (Zamanda Aşk) - (2013):

IMDb: 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder. Yönetmenliğini ve senaristliğini Richard Curtis'in üstlendiği filmin başrollerini ise Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams üstleniyor.

23. Into the Storm (Fırtınanın İçinde) - (2014):

23. Into the Storm (Fırtınanın İçinde) - (2014):

IMDb: 5.8

Küçük bir kasaba olan Silverton, beklenmedik bir şekilde kasabayı vurmaya başlayan hortumların etkisi altında kalmaktadır. Hortumların verdiği zararlar gitgide artarken kasaba halkı bu hortumların daha da kötüleşeceğini öğrenir. Bu durumda pek çok insan yaşadıkları yeri terk etmeye hazırlanırken, bir kısmı da gelecek büyük hortumu görerek hatta görüntüleyerek tarihi bir anı yakalama isteğiyle yanıp tutuşmaktadır.

24. I Am Sam (Benim Adım Sam) (2001):

24. I Am Sam (Benim Adım Sam) (2001):

IMDb: 7.7

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir.

25. Forgotten (2017):

25. Forgotten (2017):

IMDb: 7.4

Jin-Seok kardeşi, annesi ve babası ile birlikte yeni bir eve taşınır. Aşırı duyarlı olmasından muzdarip olan Jin-Seok kullandığı ilaçlar sayesinde normal bir yaşam sürebilmektedir. Jin- Seok, yağmurlu bir günde, kardeşi Yoo-Seok bir grup erkek tarafından kaçırıldığını görür. Kardeşinden haber alamadan geçirdikleri 19 günün ardından Yoo-Seok gelir. Yoo-Seok yaşadığı bu 19 güde dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Kardeşinin kişiliğinde ve davranışlarında farklılar sezen Jin-Seok geri dönen kişinin Yoo-Seok olmadığından şüphelenmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Klaus: Sihirli Plan (2019):

26. Klaus: Sihirli Plan (2019):

IMDb: 8.2

Klaus, genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. Smeerensburg'un yeni postacısı olan Jesper, oyuncaklarla dolu bir yerde tek başına yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Oyuncak imalatçısı olan Klaus ile anlaşma yapmak isteyen Jesper, Klaus'tan eski oyuncaklarını bedava dağıtılmak üzere bağışlamasını ister. Teklifi kabul eden Klaus, oyuncakların dağıtılması için Jesper ile birlikte gitmeye karar verir. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan Jesper ile Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg'u değiştirmeye başlar. Ancak onların kasabaya neşe getirmesinden rahatsız olan bir takım insanlar vardır.

27. Balerin ve Afacan Mucit (2016):

27. Balerin ve Afacan Mucit (2016):

IMDb: 6.8

Yetim olan Félicie Milliner sakin bir köyde yaşamakta olan küçük bir kızdır. Ancak Felicie'nin büyük bir hayali vardır, o da bir balerin olabilmektir. Bunun yolunun köyde kalmaktan geçmediğini bilen küçük kız kırsal Brittany'i terk ederek Paris'e kaçar. Burada bir yanlışlık sonucu farklı biriyle karıştırılır. Ancak bu yanlışlık ona hayallerinin yolunu açar. Felicie bu karışıklık sayesinde Büyük Opera binasının öğrenci kontenjanına girmeyi başarır. Peki küçük kız kimse durumu anlamadan hayallerine kavuşabilecek midir?...

28. Gladyatör (2000):

28. Gladyatör (2000):

IMDb: 8.5

Gladyatör'de,İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak. Ridley Scott’ın bol ödüllü filmi, gösterildiği sene hem gişedeki büyük başarısıyla hem de aldığı Oscar’larla isminden epeyce söz ettirmişti.

29. Set It Up (2018):

29. Set It Up (2018):

IMDb: 6.5

New York’ta çalışan iki genç asistan patronlarının tam anlamıyla hayatını kurtarmaktadır. Çokça çalışıp patronlarının tüm işlerini yapan asistanlar oldukça az kazanmaktadır ve bu duruma bir son vermek isterler. Patronlarını sırtlarından atmaya çalışan ikili çözüm olarak ikisini tanıştırmayı ve aralarında duygusal bir bağ oluşturmayı planlar. Türlü oyunlarla patronlarını bir araya getirmeye çalışan asistanlar sonunda amaçlarına ulaşır ve ikisinin sevgili olmasını sağlar. Bu süreç asistanların birbirini daha iyi tanımasına neden olacaktır.

30. Ruhların Kaçışı (2001):

30. Ruhların Kaçışı (2001):

IMDb: 8.6

Ruhların Kaçışı, Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından biri. Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Passengers (Uzay Yolcuları) - (2016):

31. Passengers (Uzay Yolcuları) - (2016):

IMDb: 7.0

Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucuları'ndaki Starlord'u canlandıran Chris Pratt'ın yer aldığı filmde Fishburne'ün rolü henüz bilinmiyor. Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e emanet. Pratt'in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston'ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora'yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston'ın Aurora'nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak.

32. Unbroken (Boyun Eğmez) - (2014):

32. Unbroken (Boyun Eğmez) - (2014):

IMDb: 7.2

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...

33. iBoy (2017):

33. iBoy (2017):

IMDb: 6.0

Lucy okulda kötü bir saldırıya maruz kalır ve etrafındaki insanlardan yardım ister. 16 yaşındaki Tom, çıkan kargaşayı yatıştırıp kıza yardımcı olmak isterken yaralanır. Bir süre komada yaşam mücadelesi veren Tom, uyandığında şok edici bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. O artık beyninde cep telefonu parçalarıyla yaşamak zorundadır. Yeni hayatına alışmayan çalışan Tom, kendisinde bir takım değişiklikler fark eder. Beynindeki parçalar sayesinde elektronik cihazları kontrol edebiliyordur. Tom sahip olduğu bu gücü, hayatını karartanlardan intikam almak için kullanacaktır.

34. Sully (2016):

34. Sully (2016):

IMDb: 7.4

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikei ile yüz yüze gelecektir. Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un 'Highest Duty' adlı kitabından uyarlandı.

35. La La Land (Aşıklar Şehri) - (2016):

35. La La Land (Aşıklar Şehri) - (2016):

IMDb: 8.0

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Shoplifters (Arakçılar) - (2018):

36. Shoplifters (Arakçılar) - (2018):

IMDb: 8.0

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

37. My Neighbor Totoro (Komşum Totoro) - (1988)

37. My Neighbor Totoro (Komşum Totoro) - (1988)

IMDb: 8.2

Komşum Totoro'da anneleri, isimlendirmeyen ve uzun süreli bir hastalığa yakalandığında ona daha yakın olmak için yattığı hastanenin yakınındaki eski bir eve taşınmak isteyen iki küçük kız, bir profesör olan babalarını da ikna edip bu kırsal yere taşınırlar. Küçük kızlar Satsuki ve Mei zamanla evin içerisinde onlarla birlikte yaşamakta olan, bazı varlıkların olduğunu fark ederler. Bu varlıklardan bir şekilde kurtulduklarında, evlerinin karşısındaki ormanda karşılaştıkları büyüleyici varlıklar iki kardeşi büyülü bir dünyanın içerisine sürüklerler. Komşum Totoro, Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin kült filmlerle dolu filmografisinin en samimi ve en büyülü hikayelerinden biri.

38. Good Will Hunting (Can Dostum) - (1997):

38. Good Will Hunting (Can Dostum) - (1997):

IMDb: 8.3

Can Dostum'da Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır. Son derece etkileyici bir başarı öyküsüne odaklanan film, bu başarılı senaryosunu Akademi Ödülleri’nde kazandığı Oscar heykeliyle taçlandırmıştı.

39. Inception (Başlangıç) - (2010):

39. Inception (Başlangıç) - (2010):

IMDb: 8.8

Leonardo DiCaprio bu yapımda, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

40. Lost Girls (2020):

40. Lost Girls (2020):

IMDb: 6.1

Lost Girls, kayıp kızını bulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Mari Gilbert, kızı kaybolduğunda adeta deliye döner. Kızının bulunması için her şeyi yapmaya hazır olan kadın, bu süreçte polislerin olaya karşı tepkisiz kaldığını fark eder. Bunun üzerine kızını kendi aramaya başlayan Mari, araştırmalarını ilerlettikçe kızının davasının Long Island'daki çözülmemiş fahişe cinayetleri ile ilgili olduğu keşfeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. The Last Thing He Wanted (2020):

41. The Last Thing He Wanted (2020):

IMDb: 4.3

Joan Didion’ın 1996 tarihli romanından uyarlanan film, Elena McMahon adında bir gazeteciye odaklanıyor. Mesleğinde verdiği emeğin karşılığını alamayan gazeteci, İran-Kontra skandalı taşma noktasına geldiğinde kendini tehlikeli bir noktada buluyor.

42. Otherhood (2019):

42. Otherhood (2019):

IMDb: 6.1

Carol, Gillian ve Helen, oğullarından uzakta, banliyöde yaşayan üç annedir. 30’lu yaşlarda olan oğullarından uzakta olan kadınlar, zamanla oğullarının yaşamlarının düzgün bir şekilde ilerlemediğine inanmaya başlar. Onların hayatını yolunu koymaya, sorunlarını çözmeye ve onlar için daha iyi bir gelecek hazırlamaya karar veren anneler, bunun için New York’a oğullarının yanına gitmeyi planlar. Ancak üç kadının aile bağlarının da güçlenmesi için çıktıkları bu yolculukta hayatlarının değişmesi gereken sadece çocukları değildir. Yolculuk sayesinde eşleri, arkadaşları, çocukları ve kendileriyle ilişkilerini yeniden tanımlamaları gerektiğini anlayan üç kadın, bu süreçte kendilerini yeniden keşfetmeye başlar.

43. Eat Pray Love (Ye dua et sev) - (2010):

43. Eat Pray Love (Ye dua et sev) - (2010):

IMDb: 5.8

Efsanevi aktrist Julia Roberts'in Pretty Woman (Özel Bir Kadın)sonrası romantik komedi zincirlerine eklenen bir yapım ile karşı karşıyayız. Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabi ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Javier Bardem'in canlandırdığı Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır.

44. Like Father (2018):

44. Like Father (2018):

IMDb: 6.1

İşkolik bir kadın olan Rachel’ın hayatında her şey planlıdır. Fakat işler her zaman düşlediği gibi gitmez. İlişkisini evlilikle taçlandıracak olan Rachel düğün günü gelip çattığında sevgilisi tarafından terk edilir. Başına gelenler sadece bununla da sınırlı değildir. Genç kadın bayalı için Karayip gezisi planlamıştır. Terk edilmiş olması balayına çıkmasına engel değildir. Rachel balayı gezisine düşleyebileceği son kişi ile çıkmıştır; babası. Rachel’in kendisi gibi işkolik olan babası, işlerini engellediğini düşündüğü için ailesini terk etmiştir ve kızı ile uzun süredir görüşmemektedir. Onca zaman sonra kızının düğününe gidince de kendisini birden balayı tatilinde bulur. Bu tatil baba ve kızın ilişkisi için önemli bir dönüm noktası olur.

45. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) - (2004):

45. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) - (2004):

IMDb: 8.3

Sil Baştan, ayrıldığı sevgilisinden kalan hatırlarını sildiren bir adamın hikayesini anlatıyor. İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.

Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdahaleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. The Best of Me (Unutulmaz Aşk) - (2014):

46. The Best of Me (Unutulmaz Aşk) - (2014):

IMDb: 6.7

Dawson ve Amanda lisede birbirlerine aşık olan ancak yolları ayrıldıktan sonra bir daha görüşmeyen iki eski aşıktır. Lise bitmiş ve aradan 20 yıl geçmiştir. Şimdi en sevdikleri arkadaşlarından birini kaybetmişler, cenaze töreni için birlikte büyüdükleri kasabaya geri dönmüşlerdir. Yıllar sonra yaşanan bu büyük buluşma, bu süreçte akıllarından çıkaramadıkları büyük aşklarını yeniden alevlendirmeye yeter. Ne var ki 20 yıl önce yakalarını bırakmayan, ayrılmalarına neden olan güçlerin bugün çok daha büyük tehlikeler yarattığı gerçeğiyle karşılaşırlar.

47. Contratiempo (Görünmeyen Misafir) - (2016):

47. Contratiempo (Görünmeyen Misafir) - (2016):

IMDb: 8.1

Adrian Doria kariyerinde hızla yükselen bir iş adamıdır. Evli bir adam olan Adrian, fotoğrafçı olan sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Adrian, kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Adrian, Virgina’ya yaşanan olayları en başından anlatmaya başlar. Fakat Virginia hikayede bazı tutarsızlıklar fark eder ve onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar.

48. Truman Show (1998):

48. Truman Show (1998):

IMDb: 8.1

Truman Show sinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

49. Scent of a Woman (Kadın Kokusu) - (1992):

49. Scent of a Woman (Kadın Kokusu) - (1992):

IMDb: 8.0

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in haftasonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur. Al Pacino’nun unutulmaz bir karakter çizdiği film, aslında 1974 yapımı İtalyan Profumo di Donna’nın yeniden çekimi. Yine de, bir çoklarına göre orijinalini aratmayacak derecede iyi. Tango sahnesine dikkat.

50. Friends with Benefits (Arkadaştan Öte) - (2011):

50. Friends with Benefits (Arkadaştan Öte) - (2011):

IMDb: 6.5

New York’ta yaşayan Jamie (Mila Kunis) bir şirketin oldukça becerili insan kaynakları sorumlusudur. Dylan (Justin Timberlake) ise Los Angeles’ta çalışan bir sanat yönetmenidir. Jamie yeteneklerini kullanıp Dylan'ı New York'a yerleşmeye ikna edince, yolları da kesişir. Aşktan ve ciddi ilişkilerden canı yanmış olan Dylan ve Jamie, tanıştıktan sonra bağlanmanın olmadığı sadece eğlencenin ve sorgusuz seksin ağır bastığı bir 'arkadaşlık' kurarlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
7
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın