Görüş Bildir
Haberler
Biz Değil, Bilim Söylüyor: Cinsel Tatmine Ulaşmanın İnsan Vücudunda Yarattığı 8 Mucizevi Etki

etiket Biz Değil, Bilim Söylüyor: Cinsel Tatmine Ulaşmanın İnsan Vücudunda Yarattığı 8 Mucizevi Etki

eciv
28.05.2022 - 23:58

Cinsel tatmine ulaştıktan sonra vücudumuzda neler oluyor?

Gelin birlikte öğrenelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutluluk hormonu salgılanır.

Cinsel tatmine ulaşmak iki tarafta da mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Cinsel ilişki sonrasında hayata daha pozitif yaklaşabilirsiniz!

2. Kaliteli uyku sağlar.

Cinsel ilişkiye girdikten sonra vücutta gerginlik azalır ve daha kaliteli bir uyku sağlar. Araştırmacılara göre kişiler cinsel birliktelik sonrasında daha dingin ve yatışmış oluyorlar.

3. Stresi azaltır.

Yapılan bir araştırmaya göre cinsel ilişki deneyimi olan kişilerin stresli durumlara tepki vermede daha iyiler. Vücuttaki stres gözlemlenebilir derecede azalır.

4. Hafızayı yeniler!

Her sene 100.000 insandan 7'si, anlık geçici hafıza kaybı yaşayabiliyor. Bu durum; stres, ağrı gibi durumlarda ortaya çıkabildiği gibi cinsel ilişki sonrasında da oluşabiliyor. Ortaya çıkan bu durum birkaç saat sürebilir, bu sürede kişi yeni hafızalar oluşturamaz. Hafıza tazelenir ve yenilenir!

5. Hafızayı yenilerken aynı zamanda güçlendiriyor!

Yapılan bir araştırmaya göre düzenli olarak cinsel ilişkiye giren kişilerin beynin hafıza ile ilgili bölgelerinde daha fazla nöron geliştirdikleri gözlemlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağrı kesici etkisi yaratıyor!

Cinsel birliktelik ağrı semptomlarını azaltıyor. Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre; migreni olan ve %60'ı küme tipi baş ağrısına sahip katılımcıların yüzde 30’u seks anında baş ağrısından kısmen ya da tamamen kurtulduklarını belirtiyorlar.

7. Egzersiz etkisi yaratır!

Cinsel ilişki sırasında yaşanan hareketli dakikalar kalori harcanmasını hızlandırarak egzersiz etkisi yaratır. Cinsel tatmin sonrasında vücutta rahatlama gerçekleşir.

8. Bağışıklık sistemini güçlendirir!

Birçok doktor ve sağlık uzmanına ve yapılan araştırmalar göre cinsel açıdan aktif kişiler daha az hastalanıyor. Cinsel ilişki vücutta mikrop ve virüslere karşı savaşan maddeleri artırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
39
18
15
13
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın