Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Ekosisteminin Kadınlara İhtiyacı Var

Bitcoin Ekosisteminin Kadınlara İhtiyacı Var

Normal is Good
07.10.2014 - 00:34 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 14:41

Bitcoin Ekosisteminin Kadınlara İhtiyacı Var

Londra’da yaşayan Bitcoin araştırmacısı Lui Smyth Bitcoin kullanıcılarının demografik özelliklerini çıkarmak amacıyla bin kişilik katılımcı kitlesiyle bir anket gerçekleştirdi. Enteresan sonuçların alındığı anketi ve Bitcoin’in geleceğini farklı bir açıdan araştırdık.

Bitcoin (BTC) kullanıcıları arasında ateist, budist, bekar, evli, sosyalist, liberal, uyuşturucu müptelası veya kullanıcısı gibi çeşitli özelliklere sahip insanlar mevcut. Çalışmanın bu sonucu pek de şaşırtıcı değil.Şaşırtıcı olan BTC kullanıcılarının %95’den fazlasının erkeklerden oluşması.

Evet, yapılan anket sonucuna göre sadece %4,8 oranında kadın tüketicisi var Bitcoin’in. Araştırmacı Smyth bu sonucu şöyle değerlendiriyor “Eğer bir hobi grubundan bahsediyor olsaydık cinsiyet oranı pek de problem sayılmazdı” ve ekliyor; “Ancak Bitcoin topluluğunun para ve finans dünyasının kitabını baştan yazmak gibi bir hedefi varsa, politik ve kültürel olarak cinsiyet dağılımının oransız dağılımının yaratacağı etki tahmin edilenden büyük olacaktır”.

Facebook’un finans müdürü Arianna Simpson Bitcoin konusunda yaşadığı deneyimleri bir blog’da yazmaya başlayan az sayıda kadın Bitcoin tüketicisiden biri. Aynı zamanda cryptocurrency (dijital şifreli para veya kripto para) konusunda bir avukat olan Simpson, programcılık ve cryptography (kriptografi, şifreleme) gibi konularda sadece erkeklerin uzmanlaşabileceği gibi yanlış bir kabul ve algı olduğunu belirtiyor ve ekliyor; “Bu kesinlikle yanlış bir algı. Ayrıca bu algı Bitcoin’e zarar veriyor çünkü BTC gibi dijital şifreli paraların yaygınlaşabilmesi için teknik olmayan insanların bunu kavrayabilmeleri hayati derecede önemli“.

Simpson bu düşüncelerinden yola çıkarak bir e-kitap yazmış. Özellikle BTC ile ilgilenen fakat nereden başlayacağını bilemeyen insanlara yol göstermeyi hedeflemiş. Tabii en çok da kadınları. Simpson bu konuda düşüncelerini şöyle aktarıyor; “Bitcoin ekosisteminin gelişebilmek için kadınlara ihtiyacı var.Nedeni ise çok basit. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde kadınların 5 trilyon dolar ile 15 trilyon dolar arasında değişen harcama gücü mevcut. Bitcoin’in bu potansiyeli değerlendirememesi gerçekten utanç verici olur“

Kaynak: http://www.normalisgood.net/bitcoin-e...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0