Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Hayal Dünyamızı İlmek İlmek İşleyen Çocuk Kitaplarından Sinemaya Uyarlanmış Filmler

Bir Zamanlar Hayal Dünyamızı İlmek İlmek İşleyen Çocuk Kitaplarından Sinemaya Uyarlanmış Filmler

Hangimizin içinde bir çocuk yok ki? İşteee o çocuklar için hazırladık bu listeyi... 😊🎈 

Not: Filmlerin sıralaması, IMDb puanına göre; en düşükten en yükseğe doğru yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Film özetleri için beyazperde kaynak olarak kullanılmıştır.

20. Mowgli (2018)

20. Mowgli (2018)

IMDb: 6,5

Film, Hindistan'ın ormanlarındaki bir kurt sürüsü tarafından yetiştirilen insan çocuğu Mowgli'nin yetişmesini konu alıyor. Mowgli büyüme sürecinde ormanın sert kurallarını öğrenirken, ayı Baloo ve panter Bagheera'nın koruması altındadır. Mowgli ormandaki hayvanlar tarafından kendilerinden biri olarak kabul edilir. Onu kabul etmeyen tek orman sakini ise korkunç kaplan Shere Khan'dır. Ancak Mowgli insan kökeni ile yüz yüze geldiğinde, ormanda gizlenen daha büyük tehlikeler olabilir.

19. The Spiderwick Chronicles (2008)

19. The Spiderwick Chronicles (2008)

IMDb: 6,5

Simon, Jared ve Mallory kardeşler, anneleriyle birlikte harabe bir eve taşınırlar. Burada tesadüfen ellerine geçen bir günlüğün kapağını açar açmaz tüm yaşamları değişecektir. Çünkü fantastik bir evrenin kapısını aralamışlardır. Bu sıra dışı dünyanın girdaplarına kapılan kardeşler kendilerini tuhaf mahluklarla dolu yeni bir dünyada bulurlar.

18. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

18. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

IMDb: 6,6

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. Diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir.

17. The Polar Express (2004)

17. The Polar Express (2004)

IMDb: 6,6

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

16. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

IMDb: 6,7

Küçük Jacob ipuçlarını izleyerek gizemli bir adaya gider. Bu adada Miss Peregrine's Home For Peculiar Children adında bir evin kalıntılarını bulur. Evin içini gezdikçe evde bulduğu şeylerin inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfeder ve onları kurtarmak ister.

15. Babe (1995)

15. Babe (1995)

IMDb: 6,7

Çok bilmiş yavru domuz Babe'in uyum sağlama ve şampiyon bir çoban olma mücadelesini anlatan öyküsünü anlatıyor.

14. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)

14. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)

IMDb: 6,8

Bazı filmler vardır; bazen çok iyi veya önemli olmasalar bile onlara bakmak keyif verir. Mekanlar, kostümler, ışıklar, kadrajlar, insanlar... Her şey o kadar şıktır ki, kendinizi o filmlere bakmaktan alıkoyamazsınız. İşte Talihsiz Serüvenler Dizisi de o bakması güzel filmlerden biri.Anne ve babalarının ölümünün ardından, o güne dek varlığından bile haberdar olmadıkları amcaları Kont Olaf'ın velayetine teslim edilen üç kardeşin, bu sözde amcanın aslında kendilerinden kurtulup mirasa konmaktan başka bir şey düşünmediğini anladıktan sonra başlarından geçenleri konu alan film; şartların zoruyla kısa sürede olgunlaşan üç çocuğun fantastik hikayelerini anlatıyor.

13. Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

13. Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

IMDb: 6,9

Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, dünyanın en beceriksiz mucididir. Çünkü şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dâhi olmasına rağmen elle tutulur hiç bir fayda sağlayamaz. Ama Flint'in inadı inattır ve sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint'in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çizburger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle 'tarihin en büyük hava fenomeni'ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks'la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam'in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

Serinin diğer filmini de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz...

12. Matilda (1996)

12. Matilda (1996)

IMDb: 6,9

Araba satıcılığı yaparak para kazanan bir baba ile hafifmeşrep bir annenin kızı olan Matilda, çocukluğundan beri kendi haline bırakılmıştır. Bir gün kütüphaneye giderek yazılmış bütün kitapları okumaya karar verir ve bilgilendiği ölçüde sahip olduğu telekinezi yeteneklerin farkına varmaya başlar. Ancak ailesi onun bu yeteneklerine inanmamaktadır ve onu korkunç bir okula yollarlar. Matilda da fırsattan istifade, hiç mutlu olmadığı bu ortamda güçlerini geliştirmenin ve onları kontrol etmenin yollarını arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Angela's Christmas (2017)

11. Angela's Christmas (2017)

IMDb: 7,0

Noel arifesinde ailesiyle kiliseye giden Angela'nın aklına olağanüstü bir fikir gelir.

10. Jumanji (1995)

10. Jumanji (1995)

IMDb: 7,0

Bir kız ve erkek kardeşi eski ve esrarengiz bir masa üstü aile oyununu keşfedip oynamaya başladıklarında, aynı oyun tarafından 25 yıl önce yutulmuş Alan Parrish’in serbest kalmasına sebep olurlar. Yutulduğu zaman onlar gibi bir çocuk olan Parrish şimdi koca bir adamdır. Oysa oyun bitmemiştir ve önce evleri sonra tüm kasaba oyunun içinden çıkıp gelen muzip maymunlar, yok edici gergedanlar, filler, aslanlar ve her türden hayvan tarafından işgal edilmeye başlanır. Yarım kalan oyunu durdurmanın tek yolu, tabii ki oyunu kazanıp bitirmektir. Peki kahramanlarımız bunu anladıklarında her şey için çok mu geç olmuştur?

9. Bridge to Terabithia (2007)

9. Bridge to Terabithia (2007)

IMDb: 7,1

Jesse ile Leslie adındaki iki sevimli çocuğun hikâyesi. Yaşamın tatsız ve soğuk gerçekliklerine uzak, kendi dünyalarında yarattıkları enteresan gerçek üstü maceraları konu edinen bu filmde, okulun en farklı çocuklarından Jesse, aynı sınıfa düşen yeni öğrenci Leslie’nin de en az kendisi kadar tuhaf ve hayal gücü kuvvetli biri olduğunu keşfeder. Oturdukları yere çok yakın olan bir ormanda sadece kendilerinin bildiği ve görebildiği, içinde devler, cinler, periler, troller ve daha bir dolu gizemin bulunduğu, Terabithia isminde bir dünya yaratırlar. Üstelik bu dünyada önemli bir konumları da vardır. Artık kral ve kraliçe olmuşlardır.

8. Rise of the Guardians (2012)

8. Rise of the Guardians (2012)

IMDb: 7,3

Kötü bir ruh insanlığın umutlarını ve inandığı değerleri yok ederek dünyaya hakim olmak için harekete geçince, Noel Baba, Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Froust'tan oluşan ölümsüz bekçiler de ona karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar. Kara, dünyamızı çepeçevre sarıp insanlığa korku yaymaya başladığında, dünyadaki tüm çocukların umutları, inançları ve hayalleri efsane beşliye bağlıdır. Rus Kazak askeri Kuzey, doğa bekçisi Avustralyalı Paskalya Tavşanı, yarı insan, yarı sinek kuşu olan Diş Perisi, güzel rüyaların yaratıcısı Uyku Perisi ve ölümsüz Jack Frost sadece çocukları değil büyükleri de peşlerinden sürükleyecek bir maceraya doğru atılacaklardır.

7. The NeverEnding Story (1984)

7. The NeverEnding Story (1984)

IMDb: 7,4

Zorbalığa uğrayan Bastian, okulunun tavan arasına kapanır ve ejderhalar, yarış salyangozları gibi sihirli yaratıkların ülkesi Fantasia hakkında bir kitap okumaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Secret World of Arrietty (2010)

6. The Secret World of Arrietty (2010)

IMDb: 7,6

Bir grup minik insandan biri olan 12 yaşındaki Sho, annesinin eskiden çocukluğunun geçtiği eve gelir. Fakat burada bir kedinin çalıların arkasındaki bir şeye saldırmasına tanık olur. Daha sonra bir karganın saldırısına uğrayan kedinin peşinden merakla giden Sho, Arrietty ile tanışır. O gece, Arrietty’nin babası Pod küçük kızına nasıl şeker aşırdıklarını göstermek için onu döşemenin üstüne çıkarır. O sırada Arrietty, Sho’nun uyanık olduğunu fark edip elindeki küp şekeri düşürür. Sho her ne kadar korkmalarına gerek olmadığını söylese de, Pod yine de taşınmaları gerektiğine karar verir.

5. When Marnie Was There (2014)

5. When Marnie Was There (2014)

IMDb: 7,7

Terk edilmiş bir ev ve bu gizemli evin penceresinde görünen esrarengiz bir kızın hikâyesini perdeye aktarıyor. Klasik Ghibli konseptinin hakim olduğu filmde bütün öykü Anna'nın gözünden anlatılıyor. Hiç arkadaşı olmayan Anna bir gün evinin yakınlarında bulunan kum tepelerinin orada Marnie’yle karşılaşır. Marnie, insanlardan uzakta yaşamaktadır ve bataklıktaki eve yeni bir aile taşınınca Marnie ortadan kaybolur. Anna sahip olduğu bu tek arkadaşın peşine düşmekte gecikmez.

4. Shrek (2001)

4. Shrek (2001)

IMDb: 7,8

Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Shrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Shrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler peyda olmak üzeredir.

Serinin diğer filmlerini de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz...

3. Kiki's Delivery Service (1989)

3. Kiki's Delivery Service (1989)

IMDb: 7,8

Kiki on üç yaşındadır ve yakında bir cadı olacaktır. Ailesinde annesinden cadılığı üzerine devralacaktır. Ancak öncelikle bir testten geçip kendini ispatlaması gerekmektedir. Bu test, kendi seçeceği bir şehirde bir sene süresinde kendi başına yaşamasından geçmektedir. Bir akşam ailesiyle vedalaşarak yaşayacağı şehre doğru harekete geçer. Artık deniz kenarındaki sevimli bir sahil kasabasındadır. Ve onun çok önemli bir görevi vardır.

2. How to Train Your Dragon (2010)

2. How to Train Your Dragon (2010)

IMDb: 8,1

Ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukat tarafından yağmalanan talihsiz adanın biçare yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

Serinin diğer filmlerini de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Howl's Moving Castle (2004)

1. Howl's Moving Castle (2004)

IMDb: 8,2

Kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikâyesini anlatıyor. Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
32
8
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın