Görüş Bildir
Haberler
Bir Türlü Doğru Aşkı Bulamayan Yıkıkların İzlerken Hüngür Hüngür Ağlayacağı Romantik Filmler

Bir Türlü Doğru Aşkı Bulamayan Yıkıkların İzlerken Hüngür Hüngür Ağlayacağı Romantik Filmler

addictedmovie
13.12.2022 - 17:08 Son Güncelleme: 14.12.2022 - 00:23

Bir türlü doğru aşkı bulamayan yıkıklardansanız sizi bu tarafa doğru alalım! Sizler için, izlerken hüngür hüngür ağlamaktan helak olacağınız en iyi romantik filmlerden oluşan harika bir film listesi hazırladık. 

Hazırsanız, hüngür hüngür ağlatan en iyi aşk filmlerine hep birlikte bakalım.

UYARI: Yanınıza peçetelerinizi almayı ihmal etmeyin. Malum lazım olacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Princess Cyd (2017)

20. Princess Cyd (2017)

IMDb: 6.7

Özet: Zor bir çocukluk geçiren Cyd, Chicago'ya yazı teyzesi Spence ile geçirmeye gider. Bu yaz tatili boyunca, yazar olan teyzesini daha yakından tanıma fırsatı bulan Cyd, bir gün bir kahve dükkanında Katie ile tanışır. Kısa süre sonra birbirlerine ilgi duymaya başladıklarında Cyd, cinsellik ile ilgili birçok şeyi sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Jessie Pinnick, Paul Brian Fagen

Yönetmen: Stephen Cone

19. 50 First Dates (2004)

19. 50 First Dates (2004)

IMDb: 6.8

Özet: Henry Roth, bir Hawaii cennetinde sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşamakta olan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana denk. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır.

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Yönetmen: Peter Segal

18. Perfect Sense (2011)

18. Perfect Sense (2011)

IMDb: 7.0

Özet: Kadınlara bağlanmakta sorunları olan yetenekli yemek şefi Michael, soğuk görünümlü güzel doktor Susan ile tanışır. Susan uzun bir süredir kendini işine adayıp özel hayatından vazgeçmiş, Michael ise kadınlarla ciddi ilişki kurmaktan kaçınmıştır. İkisi de birbirlerine karşı daha önce deneyimlemedikleri derin duygular hissederken, tüm dünyada insanların duyularını sırayla yok eden salgın bir hastalık baş gösterir...

Oyuncular: Ewan McGregor, Eva Green, Lauren Tempany

Yönetmen: David Mackenzie

17. Carol (2015)

17. Carol (2015)

IMDb: 7.2

Özet: Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürer. Therese ise henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışam Therese’nin yolu bir gün  Carol ile kesişecektir.

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

Yönetmen: Todd Haynes

16. The Fault in Our Stars (2014)

16. The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7.7

Özet: Kanser hastası olan Hazel Grace Lancaster, kanser destek grubundan bir genç olan Gus Waters ile tanışır ve aşık olur. Hazel, Gus'ın onu gerçekten anladığını düşünür. Aynı zevklere sahip olan ikili, birlikte çok güzel zaman geçiriyordur. Gus bir yazarla tanışmak için davet aldığında, Hazel ile 'kısa' hayatlarının macerasına atılırlar.

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. La vie d'Adèle (2013)

15. La vie d'Adèle (2013)

IMDb: 7.7

Özet: Adele, bir gün Emma'yı görünce o an hayatının değişeceğini fark etmiştir. Ancak kimlik arayışında olan Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de içinde bulunduğu bu absürt dünyayla barışamaz.

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

14. (500) Days of Summer (2009)

14. (500) Days of Summer (2009)

IMDb: 7.7

Özet: Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend

Yönetmen: Marc Webb

13. About Time (2013)

13. About Time (2013)

IMDb: 7.8

Özet: Tim Lake, henüz 21 yaşındayken babası ona bir sır verir: Ailelerindeki erkekler zamanda yolculuk edebiliyordur. Tim, kız arkadaşını etkilemek için zaman yolculuğu ile onun kalbini kazanmaya çalışır. Ancak Tim bir gün, özel yeteneğinin onu ve sevdiklerini koruyamayacağını fark eder.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Yönetmen: Richard Curtis

12. Atonement (2007)

12. Atonement (2007)

IMDb: 7.8

Özet: Ian Mcewan'ın kitabına dayanan bu kapsamlı ingiliz draması, genç aşıklar Cecilia Tallis ve Robbie Turner'ın hayatlarını takip ediyor. Çift aşkı, Cecilia'nın kıskanç küçük kız kardeşi Briony tarafından yalanlarla parçalanmak üzeredir. Bunun sonucuyla üçü sonuçlarla uğraşmak zorundadır. 

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

11. Pride & Prejudice (2005)

11. Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7.8

Özet: Jane Austen'in sevilen romanından uyarlanan filmde, Elizabeth Bennet, annesi, babası ve kız kardeşleriyle birlikte İngiliz kırsalında yaşamaktadır. Ailenin en büyüğü olduğu için ebeveynleri evlenmesi için üstünde baskı kurar. Açık sözlü Elizabeth, yakışıklı ve üst sınıftan biri olan Bay Darcy ile tanıştığında içinde kelebekler uçar. İkisi arasında bariz bir kimya olmasına rağmen, Darcy'nin aykırı doğası yeni başlayan ilişkiyi tehdit edecektir.

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Notebook (2004)

10. The Notebook (2004)

IMDb: 7.8

Özet: 1940'lı yıllarda işçi olan Noah Calhoun ve zengin bir ailenin kızı olan Allie birbirlerine aşık olurlar. Aileleri tarafından bu aşka onay alamayan ikili, bir süre sonra ayrılmak zorunda kalır. Aradan yıllar geçer ve Allie başka bir adamla evlenmek üzeredir. Noah ise kasabaya tekrar döner. İçten içe hala birbirlerine aşık olan iki genç, aralarındaki bu çekime karşı koyamayacaktır.

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Yönetmen: Nick Cassavetes

9. Bin-jip (2004)

9. Bin-jip (2004)

IMDb: 7.9

Özet: Tae-suk, motorsikletine atlayıp yollara düşen ve karşılaştığı boş apartman dairelerinde kendine başka hayatlar yaratan yalnız bir adamdır. Tae-suk, bu ziyaretlerinden biri sırasında evde yalnız olmadığını fark eder...

Oyuncular: Seung-Yun Lee, Hee Jae, Hyuk-ho Kwon

Yönetmen: Kim Ki-duk

8. Verdens Verste Menneske (2021)

8. Verdens Verste Menneske (2021)

IMDb: 8.0

Özet: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. 30 yaşına girdikten çok kısa bir süre sonra, Julie aşk hayatının aslında hiç de iyiye gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Diğer taraftan ise Axel'in çocuk istemesi onun üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek ister.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

7. La La Land (2016)

7. La La Land (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Sebastian ve Mia, sevdikleri şeyi yapmak için ortak arzuları ile bir araya gelirler ancak başarı arttıkça, aşk ilişkilerinin zarar gördüğünü fark ederler. Ve bir gün gerçekleştirmek için çok çalıştıkları hayalleri, onları ayırmakla tehdit eder.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Yönetmen: Damien Chazelle

6. Her (2013)

6. Her (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Evliliğinin sona ermesinden sonra kalbi kırılan Theodore, 'sezgisel' ve 'benzersiz' bir varlığa dönüştüğü iddia edilen yeni bir işletim sistemi tarafından resmen büyülenir. Karşı taraftaki sesin arkasında hassas ve eğlenceli bir kişiliği olan 'Samantha' ile vardır. Başlangıçta arkadaş olmalarına rağmen, ilişkileri bir süre sonra aşka evrilir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Yönetmen: Spike Jonze

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Before Serisi (1995-2004-2013)

5. Before Serisi (1995-2004-2013)

IMDb: 8.1

Özet: Üç filmden oluşan Before Serisi (Before Sunrise, Sunset, Midnight), yolları kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini konu ediniyor. 

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

4. In the Mood for Love (2000)

4. In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8.1

Özet: 1962 yılının Hong Kong'u... Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür...

Oyuncular: Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam

Yönetmen: Kar-Wai Wong

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Acı dolu bir ayrılıktan sonra, Clementine, eski erkek arkadaşı Joel'in anılarını zihninden sildirmek için bir yola başvurur. Joel, Clementine'in ilişkilerini unutmak için aşırı uçlara gittiğini keşfettiğinde, o da hafızasını sildirir ve sevdiği kadını yavaşça unutmaya başlar...

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Yönetmen: Michel Gondry

2. Me Before You (2016)

2. Me Before You (2016)

IMDb: 8.4

Özet: Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir...

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

Yönetmen: Thea Sharrock

1. Casablanca (1942)

1. Casablanca (1942)

IMDb: 8.5

Özet: Casablanca, en iyi aşk filmi klasiklerinden biri. Bu kült filmde Rick Blaine, şehrin rağbet gören barlarından birini işletir. Bu bara bir gün, Rick'in eski aşkı Ilsa ve onun kocası Victor Laszlo gelir. Şehirden kaçmak isteyen Ilsa ve Victor’a yardım edebilecek tek kişi ise Rick'tir.

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Yönetmen: Michael Curtiz

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın