Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 'Günde Elime 40 Kez Dezenfektan Sıkıyorum'

Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 'Günde Elime 40 Kez Dezenfektan Sıkıyorum'

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, hastalarla olan tüm temasın öncesi ve sonrasında dezenfektan kullandığını söyleyerek, 'Bugün elime 40 defa dezenfektan sıkmışımdır ve 4 defa da sabunlu suyla yıkadım. Bunun azı yok belki daha fazlası da olabilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Elime 40 defa dezenfektan sıktım 4 defa da sabunlu suyla yıkadım'

'Elime 40 defa dezenfektan sıktım 4 defa da sabunlu suyla yıkadım'

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, koronavirüs bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Tezer, hastayla temasının öncesi ve sonrasında mutlaka ellerini dezenfekte ettiğini belirterek, 'Bugün şu ana kadar elime, hastaları gezme esnasında 40 defa dezenfektan sıkmışımdır ve 4 defa da sabunlu suyla yıkadım. Bunun azı yok belki daha fazlası da olabilir' diye konuştu.

'Kıyafetlerimi balkonda bırakıyorum'

'Kıyafetlerimi balkonda bırakıyorum'

Günün ardından kıyafetini hemen çıkardığını belirten Prof. Dr. Tezer, şunları söyledi:

'Aynı kıyafetlerle eve gitmiyorum. Hastanenin bize verdiği kıyafetleri çıkarıp teslim ediyoruz. Onlar geceleri yıkanıyor ve temiz bir şekilde biz de sabahları giyme şansını yakalıyoruz. Eve gittiğimde  ayakkabılarımı  kapının önünde bırakıyorum. Zaten yoğun bakım kıyafetlerimizi hastanede yıkamaya bıraktığımız için kendi kıyafetlerimle eve gidiyorum. Ancak yine de riski azaltmak amacıyla özellikle ceketlerimi balkona bırakıyorum. Değiştirerek eve geldiğim kıyafetlerimi de yine balkonda bırakıyorum ya da kirlendiğini de düşünüyorsam çamaşırlığa atıp en az 60 derecede yıkanmasını sağlıyorum. Eğer tekrardan o kıyafetleri giyeceksem 5-8 saat balkonda duruyor'

'Hastayla temas ediyor gibi düşüneceksiniz'

'Hastayla temas ediyor gibi düşüneceksiniz'

Marketlere maske takarak girdiğini ve görevlilerin istedikleri ürünü artık poşetle verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tezer, 'Fakat marketlerde başka poşetlerle temas ederken burada ilk kural, bunu hastayla temas ediyormuş gibi düşüneceksiniz. Elinizi nasıl yıkayacaksanız, nasıl dezenfektana götürecekseniz aynı işlemi yine yapacaksınız. Bunu sanki hastaymış gibi düşünüp, ardından temastan sonra aynı işlemi yapmanız gerekiyor. Meyveleri de aldıktan sonra iyice yıkamamız gerekiyor ki yıkadıktan sonra zaten bulaşma şansı da yok. Yine kıyafetler gibi 60 derecede pişirme işlemi yaptığımızda mikroorganizmaların da tamamen öldüğünü biliyoruz. Bu açıdan herhangi bir problem yok' dedi.

'Sebze, meyve, spor ve uyku çok önemli'

'Sebze, meyve, spor ve uyku çok önemli'

Prof. Dr. Tezer, virüse karşı ek bir takviye almadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Dışarıdan herhangi bir ek takviye almaya gerek olmadığını zaten her yerde vurguluyoruz. Mevsimin sebze ve meyvelerini düzenli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Uyku düzenine dikkat edeceksiniz. Fakat bizim bu dönemde yoğun bir şekilde çalışmadan dolayı bunu sağlayamadığımızı açıkça söylemem gerekiyor. Spor yapmak burada çok önemli. İnsanlar 'dışarıya çıkamıyoruz' diye üzülmesinler. Evde bunu yapabilirler. Evin belirli alanlarında, koridorlarında gidip gidip gelebilirler. Kol, bacak, bel germe hareketlerini evde kendileri de pratik olarak yapabilirler. Yani sebze, meyve, spor ve uyku olmak üzere bu dörtlü çok önemli'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
5
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın