Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Romanlarının En Başarılı İsimlerinden Biri Olan Ursula Le Guin'in Tekrar Tekrar Okuduğu Kitaplar

Bilim Kurgu Romanlarının En Başarılı İsimlerinden Biri Olan Ursula Le Guin'in Tekrar Tekrar Okuduğu Kitaplar

“Karanlığın Sol Eli”, “Yerdeniz” üçlemesi ve “Mülksüzler” gibi kült eserleriyle bilinen Ursula K. Le Guin 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bize de harika bilim kurgu eserleri bıraktı. Le Guin'in herkese anlatmak istediği ve tekrar tekrar okuduğu kitapların listesini derledik.

Not: Kitap açıklamaları, tanıtım bültenlerinden alıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görmek - Jose Saramago

Görmek - Jose Saramago

Körlük’ün adı bilinmeyen ülkenin adı bilinmeyen kentindeyiz yine. Üstelik yaşanan trajedinin üzerinden çok da geçmemiş, uyandırdığı dehşetin hatırası taze, mağdurları da hâlâ sağken yeni bir felaket, daha doğrusu olağandışı bir hal geliyor kentin başına. Seçim yapılıyor, sandıklar kuruluyor.

Ancak beklenmedik bir şey oluyor ve oyların büyük çoğunluğu boş çıkıyor. Hükümet bir komplo şüphesiyle derhal teyakkuza geçerek bu beklenmedik durumu siyasal düzenin çarkları içinde öğütmeye çalışıyor; sonuç alamayınca da çareyi sıkıyönetim ilan ederek kenti terk etmekte buluyor. Fakat beklentinin aksine, düzenin yokluğunda düzensizlik baş göstermeyince, onu çıkarmak da yine siyasal erke düşüyor.

Saramago, hiciv ile alegoriyi derin bir kavrayış ve keskin bir görüyle harmanladığı, o muazzam dil cambazlığıyla devamlı eşeleyerek zihnimizde karıncalanmadık yer bırakmadığı bu unutulmaz eserinde, hamaset denen düşünce fukaralığının ve onun kovuklarında yuvalanan güç saplantısının ipliğini pazara çıkarıyor.

Changing Ones - Will Roscoe

Changing Ones - Will Roscoe

Amerikan yerli toplumlarında cinsiyet olgusunun nasıl inşa edildiğini anlatan bir kitap...

Age of Bronze - The Story of the Trojan War

Age of Bronze - The Story of the Trojan War

Yazarın en favori kitaplarından biri olan bu eser aslında iki ciltlik bir çizgi roman.

Michael Chabon - The Yiddish Policemen’s Union

Michael Chabon - The Yiddish Policemen’s Union

Yazarın en sevdiği bilim kurgu romanlarından biri de bu kitapmış. Henüz Türkçe'ye çevrilmemiş bir eser. Dileriz ki, en kısa sürede çevirisi yapılır.

Suffer the Little Children - Donna Leon

Suffer the Little Children - Donna Leon

Donna Leon (d. 29 Eylül 1942, New Jersey, ABD), ABD'li yazar. Venedik'te geçen ve baş kahramanı Komiser Guido Brunetti olan polisiye roman serisiyle tanınır.

Leon New Jersey'de doğdu. Üniversiteyi de orada bitirdi. 1965'ten sonra hep ABD dışında yaşadı. Roma'da turist rehberliği, Londra'da reklam yazarlığı, İsviçre, İran, Çin ve Suudi Arabistan'da öğretmenlik yaptı.

Yirmi yıl Venedik'te yaşadı. İtalya'daki Maryland Üniversitesi'nde (UMUC-Europe) İngilizce dersleri verdi, daha sonra profesör ve yazar oldu. Birkaç yıl önce ders vermeyi bıraktı ve yazmaya ve müzik alanında diğer kültürel aktivitelere (özellikle Barok müziğe) yoğunlaştı. Leon operaya hayrandır ve Heandel uzmanıdır. Hayranlığının izleri eserlerinde de görülür.

Yazdığı polisiye romanlar (ya da suç romanları) hep Venedik'te ya da Venedik yakınlarında geçer. İngilizce yazılan kitaplar İtalyanca'ya olmasa da diğer pek çok dile çevrildi. Yazar Operada Cinayet ile en iyi polisiye dalında Japon Suntory Ödülünü kazanırken, Yüksek Mevkilerdeki Dostlar ile, 2000'de Crime Writers' Association Silver Dagger Ödülünü aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Higher Patron of Lucky - Susan Patron

The Higher Patron of Lucky - Susan Patron

İlk gençlik dönemlerini konu alan bir gençlik kitabı.

Weedflower - Cynthia Kadohata

Weedflower - Cynthia Kadohata

Romancı Cynthia Kadohata'nın kısa öyküleri The New Yorker, Grand Street Magazine ve Ploughshares dergilerinde yayınlanmaktadır. New York Times gazetesi The Floating World adlı romanından sonra ondan, 'Roman dünyasında yepyeni ışıltılı bir ses,' olarak söz ediyor. A Whiting Dostluk Ödülünün sahibi olan yazar, Mutluluk Sözcükleri kitabıyla ALA Çocuk Kitapları Ödülü, Asya Pasifik Amerikan Edebiyatı Ödülü, Birleşik Çocuk Kitapları Derneği Ödülü, Önerilen Çocuk Kitapları Listesi Charlotte Ödülü, Kirayama Kitap Ödülü, Kuzeybatı Pasifik Genç Okuyucular Ödülü, Nene Ödülü gibi ödüller kazanmıştır. Hâlen Los Angeles'ta yaşamaktadır.

1491 - Charles Mann

1491 - Charles Mann

Avrupalıların gelmeden önceki Amerikalılar hakkındaki bilgimizi ve bu bilgimizi nasıl edindiğimizi anlatan bu eserin de Türkçe'ye çevirisi henüz yok.

Etobur-Otobur İkilemi - Michael Pollan

Etobur-Otobur İkilemi - Michael Pollan

Bu akşam yemekte ne yiyelim? Böylesi basit bir sorunun bile oldukça karmaşık cevapları olabilir. Doğanın bize sunduğu her şeyi yiyebiliriz ama 'ne yiyeceğim' konusu her zaman çetrefilli bir hal almıştır. Organik elma mı yoksa geleneksel mi? Organikse yerli mi ithal mi? Düşük karbonhidratlı mı yoksa düşük kalorili mi? Akşam yemeğinde ne yiyeyim sorusu ateşin bulunmasından beri insanoğlunun karşı karşıya kaldığı bir sorudur. Michael Pollan devrim niteliğindeki bu kitabında bu sorunun yanıtını şimdi, yirmi birinci yüzyılın şafağında vermektedir ve bu yanıt bizim bir tür olarak nasıl hayatta kalacağımızı belirlemektedir. 

Etobur - Otobur İkilemi kitabı, dünyanın karşı karşıya olduğu politikaları, tehlikeleri ve hazları değiştirmenin bir yolunu derin sürprizlerle sunmaktadır. Pollan'ın bulguları tabağına koydukları yiyecekleri özen gösteren herkes için şaşırtıcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın