Görüş Bildir
Haberler
Beyin Orgazmı Yaşamak İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Birbirinden İyi 17 Bilim Kurgu Dizisi

Beyin Orgazmı Yaşamak İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Birbirinden İyi 17 Bilim Kurgu Dizisi

Merve Karadağ
29.10.2020 - 09:45 Son Güncelleme: 30.10.2020 - 13:13

Bütün sezonu tek oturuşta izlemek isteyeceksiniz...

Not: Dizi yorumları Beyazperde.com alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The 100

17. The 100

IMDb: 7,6

Kass Morgan'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanan The 100, bir kıyamet sonrası draması. Bir nükleer savaş dünyayı yok ettikten 97 yıl sonra, insanlıktan kalan tek örnekleri barındıran bir uzay gemisi, 100 genci dünyayı tekrar insanlarla doldurmak için geri gönderir.

16. I Am Not Okay with This

16. I Am Not Okay with This

IMDb: 7,6

I Am Not Okay With This, telekinetik güçlere sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney, telekinetik güçlere sahip olan bir gençtir. Lise öğrencisi olan Sydney, bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

15. The Flash

15. The Flash

IMDb: 7,7

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

14. Watchmen

14. Watchmen

IMDb: 8,1

Alan Moore‘un 1986’da yayımlanan aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Watchmen, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Maskeli kahramanların suçlu olarak nitelendiği alternatif bir tarihte geçen Watchmen, gizemli bir cinayet davasına atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını işliyor.

13. Undone

13. Undone

IMDb: 8,2

Undone, neredeyse ölümüne neden olabilecek bir trafik kazasının arından zamanla bir fark bir bağlantısının olduğunu fark eden bir kadının hikayesini konu ediyor. Alma adındaki kadın, geçirdiği kazanın ardından kendisi ile ilgili bir şey keşfeder. Zamanla arasında farklı bir bağ olduğunu anlayan Alma, bu yeteneğini babasının ölümündeki gizemi ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Orphan Black

12. Orphan Black

IMDb: 8,3

Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı. Peki ya onu bekleyen hayat, hiç de düşündüğü gibi değilse?

11. Sense8

11. Sense8

IMDb: 8,3

Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planlan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alacak. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutacak Sense8; her bölümde buralarda yaşayan bir karakteri yakından tanıtacak. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çabalarken, bazıları ise birbirini öldürmeye çalışacak.

10. Person of Interest

10. Person of Interest

IMDb: 8,4

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

9. Fringe

9. Fringe

IMDb: 8,4

Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar... Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott (Valley), ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a (Noble) götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı (Jackson) yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın (Reddick) emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir...

8. Utopia

8. Utopia

IMDb: 8,4

Paranoyak bir şizofren Mark Dane tarafından oluşturulan 'Ütopya Deneyimleri'; elden ele dolaşan ve içeriği bakımından takipçilerini fikir ayrılığına itmiş bir eserdir. Ütopya'nın ilk bölümünü elinde bulunduran Becky, internetten tanıştığı arkadaşları Wilson Wilson ve Ian ile kendilerini gizemli ve ucu sağlık bakanlığına kadar dokunan büyük bir komployu çözerken bulurlar. Tabii arkalarında onları takip eden Network topluluğuna bağlı tehlikeli kişiler varken ilerlemeleri ve sis perdesinin aralanması hiç de kolay olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Doctor Who

7. Doctor Who

IMDb: 8,6

Bu Doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisine Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır...

6. Battlestar Galactica

6. Battlestar Galactica

IMDb: 8,7

Cylonlar'ın On İki Koloni'ye saldırmasından sonra sadece bir savaş gemisi kurtulmayı başarır; Galactica. Komutan William Adama tarafından yönetilen gemi, kayıp gezegen Dünya’yı bulmak için harekete geçer. Görevi tamamlamaya çalışan gemi mürettebatı bu sırada bir dizi sorunla karşı karşıya kalır.

5. Westworld

5. Westworld

IMDb: 8,7

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

4. Stranger Things

4. Stranger Things

IMDb: 8,8

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

3. Black Mirror

3. Black Mirror

IMDb: 8,8

Mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların bir gün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Firefly

2. Firefly

IMDb: 9,0

2500'lü yıllarda Dünya nüfusunun iyice artması ve kaynakların tükenmesi sonucu insanların başka gezegenlere göçmesi başlıyor. Merkez gezegenlere yerleşenler medeniyeti devam ettiriyor ve Alliance (ABD & Çin ortak birliği) kuruyor. Diğerleri ise çevre gezegenlere ve aylara yerleşerek bağımsızlıklarını ilan ediyor. Alliance bu bağımsızları kendine katmak için savaş başlatıyor...

1. Rick & Morty

1. Rick & Morty

IMDb: 9,2

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan dizi, yetişkinlere yönelik...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
92
41
29
28
25
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

Beyin Orgazmı...bu kadar salakca ve ucuz bi baslik atmak!!!!

efg

Undone da ki adamın Breaking Bad dizisinde oynayan Avukat Soul Goodman'e benzemesi

BERK ANDIÇ

Onu modellediler zaten.

Oha Dark i unutmuşsunuz. Firefly ne ya. Çocuk dizisi gibiydi o.