Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Akrabadan Bıkanlar İçin Bir Oturuşta Bitirmelik 19 Dizi

Bayramda Akrabadan Bıkanlar İçin Bir Oturuşta Bitirmelik 19 Dizi

A. Ece
17.08.2018 - 14:33 Son Güncelleme: 22.08.2018 - 09:57

Bu bayram konu komşudan, akrabadan sıkılıp kaçacak bir yerler arayanlar için kafalarını dağıtmalarına yarayacak bir liste hazırladık. İyi seyirler :)

Kaynak 1Kaynak 2Kaynak 3Kaynak 4, Kaynak 5, Kaynak 6

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Narcos

1. Narcos

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

Bu dizi kendisi hızlı temposu ve harika jenerik müziğiyle sizi kendisine bağlayacak!

2. La Casa de Papel

2. La Casa de Papel

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesi'ne girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

Profesör'ün planına ayak uydurmaya çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

3. Stranger Things

3. Stranger Things

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor. Anne ve çocuğun hikayesi kasabayı garip olayların içine çekiyor.

4. The Night Of

4. The Night Of

New York'ta yaşanan, karmaşık bir hikayeye sahip hayali bir cinayet davasının derinlemesine araştırıldığı sekiz bölümden oluşan bir mini dizidir. Bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan (Riz Ahmed) isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava süreci işlenir.

5. A Young Doctor’s Notebook

5. A Young Doctor’s Notebook

Rus yazar Mikhail Bulgakov’un büyük birer hayranı olan Mad Men’in yıldızı Jon Hamm ve Harry Potter serisi ile üne kavuşan Daniel Radcliffe Bulgakov’un 1900’lerin başında Rus Devrimi sırasında küçük bir köy hastanesinde yaşadıklarından esinlenerek yazdığı kısa hikaye kitabından uyarlanan A Young Doctor’s Notebook’ta bir araya geliyor. 23’er dakikalık toplam dört bölümden oluşan A Young Doctor’s Notebook hem kara komedinin sınırlarında gezinen hem de kan ve dramla yoğrulmuş bir hikaye anlatıp, 'Mikhail Bulgakov’un kalemi İngiliz mizahının süzgecinden geçerse ne olur?” sorusunun cevabını veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sherlock

6. Sherlock

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması... Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street... 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar, yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor.

7. Dark

7. Dark

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

8. Sense8

8. Sense8

Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alacak. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutacak Sense8; her bölümde buralarda yaşayan bir karakteri yakından tanıtacak. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çabalarken, bazıları ise birbirini öldürmeye çalışacak.

9. 13 Reasons Why

9. 13 Reasons Why

Jay Asher'ın aynı adlı kitabından uyarlanan 13 Reasons Why, lise çağındaki bir gencin, bir gün okuldan eve döndüğünde odasında bulduğu gizemli bir kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine yaşananları anlatıyor. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kayda kulak kesilir. Hannah ise kayıtta, hayatına son verme kararını almasının 13 sebebini anlatıyordur.

10. Westworld

10. Westworld

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Riverdale

11. Riverdale

Archie, Betty ve Veronica'yı merkezine taşıyan dizi, küçük bir kasaba olan Riverdale'in uzaktan görünen sessiz sakin halinin altında yatan karanlığa odaklanıyor. Dizi kasabanın en zengin ailesinin tek erkek varisinin gizemli bir şekilde boğulması ile başlıyor.

12. Brooklyn Nine-Nine

12. Brooklyn Nine-Nine

Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir.

Brooklyn 9-9, New York’lu bir grup dedektifin ekip içi ve suçlularla yaşadığı komik olaylar üstüne kurulu bir komedi.

13. Manhunt: Unabomber

13. Manhunt: Unabomber

Harvard profesörü Ted Kaczynski’nin üniversiteden ayrılıp bir dağ evine yerleştikten sonra mektup yoluyla gönderdiği paketlerle gerçekleştirdiği saldırıları ve on yedi yıl sonra dergilerin otuz yedi bin kelimelik manifestosunu yayınlamasını kabul etmesiyle teslim oluşunun hikayesini anlatacak mini dizi. Manhunt: Unabomber isimli sekiz bölümden oluşacak mini dizinin başrollerinde Sam Worthington ve Paul Bettany yer alacak. Unabomber yani Ted Kaczynski’yi Paul Bettany’nin, Sam Worthington’ın da FBI memuru Jim Fitzgerald’ı canlandıracağı dizinin kadrosunda Chris Noth, Keisha Castle-Hughes, Jane Lynch, Mark Duplass, Michael Nouri ve Brian d’Arcy James gibi isimler yer alıyor.

14. Dear White People

14. Dear White People

Üniversitede öğrenim gören dört siyah öğrenci, beyazların çoğunlukta olduğu bu okulda türlü sorunlarla karşılaşmaktadır. Her sene beyaz öğrenciler tarafından organize edilen bir festival, ırkçılık temasını taşımaktadır. Tanık oldukları ayrımcı tavırlardan yorulan dört baş karakterimiz bu festival döneminde kendi taleplerini dile getirme mücadelesi verecektir.

Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan komedi türündeki filmin yönetmeni Justin Simien.

15. A Series of Unfortunate Events

15. A Series of Unfortunate Events

13 kitaptan oluşan bir seriden filme de uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ülkemizde Talihsiz Serüvenler Dizisi olarak da biliniyor. Kendini Lemony Snicket olarak tanıtan yazarın, okuyucuyu her kitapta okumaktan vazgeçirmeye çalışmasıyla merak uyandıran seri, üç küçük kardeşin macera dolu yolculuklarına bizi de ortak ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Crazy Ex-Girlfriend

16. Crazy Ex-Girlfriend

Rebecca Bloom isimli hafif çatlak bir kadının işini ve evini bırakıp, gerçek aşkı bulmaya çalışmasının hikayesini anlatan Crazy Ex-Girlfriend'ün başrolünü Rachel Bloom üstleniyor.

17. Peaky Blinders

17. Peaky Blinders

İngiliz yapımı bir dizi olan Peaky Blinders, on dokuzuncu yüzyılın son yarısı ile yirminci yüzyılın başlarında geçmekte olan bir öyküyü konu almaktadır. Tür olarak dram türünde yer alan dizide Cillian Murphy ve Sam Neill gibi önemli oyuncular yer almaktadır. Dizi de bir çete, mafya ve bu mafyadan sorumlu olarak görev yapan bir polis şefi konu alınmaktadır. Bir dönem dizisi olarak adlandırabileceğimiz yapımda tarihsel ögelere ve tarihsel dönem içerisindeki yapılara dikkat çekilmiştir. O dönemin çetelerini ve çeteler ile halkın mücadelesini güzel bir biçimde anlatan dizi, kostüm, çevre, eşya olarak da tam olarak anlatmak istediği dönemi yansıtmaktadır. Dönem dizilerinin en önemli sorunu olan tarihsel uyum bu dizide oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Dram ve aksiyon türünde dizi sevenler ve bu dizi türünün tarihsel dönem olarak yansıtılmasından hoşlananlar için oldukça harika bir dizi olan Peaky Blinders o tarihlerdeki çete, mafya olgusunu iyi bir şekilde işlemiştir. Bu diziyi izlemek için bir başka nedeniniz ise o tarihlere bir tanıklık yapabilmek olabilir.

18. Futurama

18. Futurama

Adını 1939'da New York'ta gerçekleşen Dünya Fuarı'ndaki bir pavyondan alan Futurama Emmy ödüllü bir bilim kurgu animasyonu. New York'lu bir pizza dağıtıcısı olan Philip J. Fry'ın, 21. yüzyılda dondurulup, 3000 yılında uyanmasıyla gelişen maceraları konu alan dizi ABC ve Fox'un ardından Comedy Central'da yayınlanmaya devam ediyor..

19. The Office

19. The Office

Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı! 

Ama Michael Scott (Steve Carell) sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever... 

BBC televizyonun aynı adlı dizisinden uyarlanarak Amerikan versiyonu da çekilen The Office, sit-com komedilerine yeni bir soluk getirdi...

BONUS: Tüm aile izlemelikler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gumball

Gumball

Gumball serinin ana kahramanıdır. Yapmak istediği işleri defalarca berbat etmiştir. Tabii sonunda bunları düzeltir. 12 yaşında mavi bir erkek kedidir. Okul arkadaşı olan Penny'den hoşlanır. En iyi arkadaşı Darwin'dir. Tina dan nefret eder. Darwin ise önceleri Gumball'ın balık evcil hayvanıydı. Ancak bir gün büyüdü ve Gumball'ın hem en iyi arkadaşı hem de kardeşi oldu. Sonra da ailenin bir üyesi oldu. 10 yaşındadır ve cinsiyeti tam olarak belli değildir. Bu animasyonda ikilinin maceralarına yer veriliyor.

Adventure Time

Adventure Time

Finn ve Jake'in yaşadıkları garip dünyadaki maceraları sizi kendine bağlayacak!

Regular Show

Regular Show

Parkta çalışan Mordekay adlı karga ve Rigby adlı rakun her gün yeni bir olay yaratıp işten kaytarırken müdürleri Benson'ı öfkeden çıldırtır ancak patronu Pip'in gönlünü almayı başarırlar.

Gravity Falls

Gravity Falls

Çocuklarla birlikte yetişkinlerin de izleyebileceği türden, gizem, aksiyon ve kahkahalarla gözünüzden yaş getirecek, karakterlerine tutulacağınız bir animasyon dizisi mi arıyorsunuz? O halde Gravity Falls (Türkçe ismiyle Esrarengiz Kasaba) tam da size göre. Dizi 12 yaşındaki ikizler Dipper ve Mabel’ın yaz tatillerinde büyük amcaları Stan’in Gravity Falls kasabasındaki dükkanında kalırken geçirdikleri maceraları anlatıyor.

ÖZLEM BONUSU

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Yakası

Avrupa Yakası

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı’nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor.

Yabancı Damat

Yabancı Damat

Ege'nin iki kıyısından; Türkiye ve Yunanistan'dan iki gencin masal tadındaki imkansız aşklarının öyküsü anlatılıyor.

Elveda Rumeli

Elveda Rumeli

Hikayemiz, 1900’lerde, Osmanlı’nın yönetiminde olan Makedonya’da geçen; fakir bir baba ve kızlarının hikayesidir. Sütçü Ramiz ve ailesi; Manastır’ın Pürşıçan köyünde yaşarlar. Osmanlı’nın son demleridir. Balkan topraklarında iç karışıklar başlamış; Makedonya’da ayrılıkçıların çıkardığı huzursuzluk yavaş yavaş artmakta ve yakın gelecekte patlak verecek büyük olayların sinyallerini vermektedir. Bir yandan İttihatçiler Abdülhamit’e karşı örgütlenmekte ve Osmanlı yönetimine muhalefet etmektedir. Dünya ve dolayısıyla Makedonya büyük bir hızla değişmektedir. Ramiz, doğup büyüdüğü Rumeli topraklarını, bu topraklarda yıllarca kardeşçe yaşayan insanları sever. Sütçü Ramiz henüz dünya meselelerinden uzaktadır. 5 kızı ve karısının karnını güçlükle doyurmaya yetecek kazancını ineğinin lütfettiği bir kaç kova sütten çıkaran Ramiz’in en büyük derdi birbirinden çok sevdiği kızlarının hayırlı birer izdivaç yapıp bu sefillikten bir an önce kurtulmasıdır.

Fırtına

Fırtına

Köyün yakışıklı delikanlısı Ali ile Karadeniz kadar inatçı ve güzel Zeynep'in tek umudu bir gün birbirlerine kavuşmaktır. Kısa zamanda zengin olma hayallerine dalmış, bahçesini, tarlasını unutan ve hemen köşeyi dönme derdinde olan Ali'nin babası Hasan ile definecilik macerasına soktuğu Zeynep'in babası ve kendisinin de zengin arkadaşı Fevzi, onların bu aşkına hoş baksa da kızın annesi Emine, aileye kız vermek istemez. Bu aşka başka karşı çıkanlarda vardır. İş gezisine gelip Ali'ye aşık olan Naz gibi.

İklima, Ali'nin ablasıdır. 5 yıl önce denizde kaybolan kocası İsmail'den sonra hayata küsmüş kimseye ne aşık olmuş ne de göz ucuyla bakmıştır. Ta ki denizden gelen Besim hayatına girene kadar.

Ziya ve Dursun Zeynep'in kardeşleri ve başının belalarıdır. Ziya'nın tek isteği futbolcu olmak Dursun'un isteği ise kardeşinin Ali'yle değil Ramazan'la evlenmesi ve onunla ortak olmasıdır.

İki genç aşık bütün engellere rağmen aşklarını yaşamaya devam edecekler midir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
62
36
9
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Demir

Şu La Casa De Papel'i her listede görmekten sıkıldım.Boktan bir dizi.

Meltem Kurtar

Regular Show kafasıyla Leyla ile Mecnun kafası aynı

Gizem Yenikler

La Casa de Papel,The night of tavsiye ederim